Čitulja dirnula Srbiju: "Neka je večna slava vrhovnom komandantu srpske vojske"

Da, a Kosovac za Srbina dole....mod sasa se malo zabunio, mlad je moze da pogresi...sto se tice teme, razvidno je da su Krajisnici i Licani, Kordunasi, Banijci, deca Svetozara Pribicevica

STRELJALA SRBE po Srbiji i OTIMALI IMOVIMU,,,,,Sloba i ekipa su ih zahebali 95 za sve pare....karma je kucka.

Tačno tako Sloba smrad je sve zajеbo u dogovoru sa Srаnjom o prěměštenju našeg naroda iz věkovnog zavičaja. Tuga.

Uvěk sam ih cěnio kao dobre Srbe sa vrlo dobrim navikama. Oni su něšto kao Crnogorci, samo su marljiviji i manje hvalisavi.

Naše u Dalmaciji su zvali blitvari, jer se u našim krajevima najviše jela pored krompira i ribe, gradele, oni njih s druge strane iždžigljali brđani sa Dinare, a u njih se jelo uglavnom meso, nije bilo praznika bez pune trpeze i gostiju...
Samo Dalmatinci su velike lěnčuge i labilne prirode od danas do sutra, rade samo lěti kad ima posěte da im se plati, dok su Krajišnici bili uredniji i pedantniji, odgovorniji.

Kažem ti da mi ih je baš žao jer su mnogi bili crème de la crème srpstva...

pa sta ako je vukajlija

pisu ljudi o raznim definicijama onako kako su ih culi i shvatili

to samo da pokazem da nisam jedini koji kosovarima naziva srbe sa kosova .

i ne mislim ni na koji nacin uvredljivo

lice sa posebnim potrebama je ono koje ne razume svet oko sebe , kao ni da drugi ne razmisljaju kao ono

ti ne razumes da razlicite definicije ne moraju nuzno uslovljavati neznanje

drugi link sam postavio da se vidi da shvatam da ima i drugih definicija, da mozda moja nije bas najsjajnija , ali se desava

- - - - - - - - - -

a ima i ovo tumacenje https://sr.wikipedia.org/sr-el/Косовци

po njemu su samo stanovnici kosova - kosovci ili kosovari

dok ne definise izbeglice

Vukalija je humoristički sajt.

- - - - - - - - - -

Da, a Kosovac za Srbina dole....mod sasa se malo zabunio, mlad je moze da pogresi...sto se tice teme, razvidno je da su Krajisnici i Licani, Kordunasi, Banijci, deca Svetozara Pribicevica

STRELJALA SRBE po Srbiji i OTIMALI IMOVIMU,,,,,Sloba i ekipa su ih zahebali 95 za sve pare....karma je kucka.

.

Poslednja izmena od moderatora:
apis znaci bio slican legiji
Ne bi reko. Sve i da jeste, al pre bi se moglo reći da je Apis znao šta je dobro za Srbiju i srpski narod, i da ono najgore ne bi ni dozvolio. Dok Legija- on čovek uopšte nije ni bio u tom fazonu. A inače za Đinjđića mislim, da ako je već tražio Legijinu pomoć oko preuzimanja vlasti, da je dogovora trebao i da se drži. Al najbolje da on od Legije ništa nije ni tražio.
A i inače kontekst sutuacije uopšte nije za porediti.

Poslednja izmena:
A evo i kolika je bila ta veleizdajnička zavera;

SUSRET SA ISTORIJOM: Apis je ipak "pucao" na kralja Aleksandra

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...IJOM-Apis-je-ipak-pucao-na--kralja-Aleksandra.
Ovaj clanak bi morao da procita svaki forumas, ako iole drzi do sebe. Srbi su anatemisani jos iz vremena proglasenja carevine Dusan Silnog i ona nas prati sve do danasnjih dana. Ni Veliki rat i nevidjene patenje nisu mogle da nas ujedine. Sramota. I ovde smo slozni "kao rogovi u vreci".

Poslednja izmena:
Ovaj clanak bi morao da procita svaki forumas, ako iole drzi do sebe. Srbi su anatemisani jos iz vremena proglasenja carevine Dusan Silnog i ona nas prati sve do danasnjih dana. Ni Veliki rat i nevidjene patenje nisu mogle da nas ujedine. Sramota. I ovde smo slozni "kao rogovi u vreci".
Ja se oko aminovanja turskih tapija sigurno neću složiti, niti oko principa po komu je Miloš Obrenović iz državne kase odabranima davao pare da pokupiju zemlju od turaka i ceo taj prevarantski fazon! A ovo oko Aleksandra Karađorđeviča, tu nema šta ni da se slažemo- sve je jasno ko dan! To samo ako neko- pa da se pravi totalno blentav¿¡

Neki hrvatski istoričari priznaju da bi, da nije došlo do ujedinjenja sa Srbijom, vodeće sile Antante - Velika Britanija, Francuska i Rusija upravo "hrvatskom teritorijom isplatile Italiju i Srbiju, kao zemlje pobednice Prvog svetskog rata".
Pri čemu niko ne navodi koje su to hrvatske teritorije tada postojale, pošto je cela današnja Hrvatska, odnosno područja koja su kasnije formirana u obe Jugoslavije, bila tek sastavni deo Austrougarske monarhije.
Ideja o južnoslovenskim narodima u jednoj državi nastala je u hrvatskoj inteligenciji tog doba, navode hrvatski portali, uz napomenu da se ta ideja sada najviše osporava upravo u Hrvatskoj.

https://www.blic.rs/vesti/svet/hrva...-sa-srbijom-a-kralj-aleksandar-bio-je/cwcxxc6

По чему је регент Александар витез !! Знаш шта је онај гељовац у опанцима и шајкачи који је имао десетине јуриша на гнезда са "Максимом" и ишао "Нож на нож" са Бугарином и хрватом и потурицом. Он је "Бре" витез. Имо је рана на себи к'о пит бул после низа борби. Кад је Александар залего у ров или за митраљез. Ја да сам био Краљ....не би ме ништа зауставило да са мојим војницима седнем у ров и трпим артиљеријску припрему, одбијам јурише или јуришам. Дао бих доказ да сам уз њих.

Pa tako ga zovu jugo-rojalisti.
Kad citas njihovu literaturu od 1918. do danas, ispada da je on sam samcat sve "izoslobadja" i golom rukom vata za bajonet i mitraljez dusmanski! Nepismena seljacina u opancima je obicni goljo..
Vidilo se kako je taj u opancima tretiran 1918-1941. Gore nego i najgori dusmanin!

U nasoj "Velikoj Otadzbini", "ujedinjenoj i oslobodjenoj"!

Back