Čitulja dirnula Srbiju: "Neka je večna slava vrhovnom komandantu srpske vojske"

Odogovoreno je ovdě više puta na temi odměreno i srazměrno istorijskoj ulozi koju je ličnost kralja Aleksandra Karađorđevića imala, a ne na piljarsko-prostački način na koji ti, putem svog trolovanja želiš, da svedeš i sniziš ovu raspravu. Toliko od mene i prijatan dan, želim. Čekaju me za danas važniji zadaci od odgovaranja na nečija zaludna piskaranja.
Al to što ti uzimaš pod "odgovoreno", to jednostavno nije tačno!
A Nataša vam je još i pomogla da vidite da to nije tačno [emoji847]

Pa i ja ne razumem kako ti svo vreme pričaš jedno, a postaviš dokumenzarac koji ti svu tvoju priču opvrgava :roll:
A Aleksandar je jedini krivac za to što su nam se hrvati ušunjali u državu, bez ikakve potrebe!
Jedino njegove lične!

Džaba moraću da napišem : Kuliram te ... (i nije "strategijski", već si mnogo dosadan)

Ne znam da li si ovo prepisao ili sam napisao, ali priča oko rezidencije u Han Pijesku je čista laž, uopšte nije razorena u nekim "Miloševićevim ratovima".Sve i da se poslednji rat na tom prostoru tako naziva , a ne naziva se i nije bio Miloševićev (čista budalaština i manipulatorska podvala) rezidencija nije imala ni teoretsku šansu da bude razorena ratnim dejstvima, jer se tu rat nije ni vodio.
Rezidencija je samo zapuštena i ruinirana zbog neodržavanja .

Ne razumem kako se može napisati takva laž, i to onako ladno, bez imalo srama.

posle - a dali nista

je citat iz teksta

tako da je ono sto kazes da je netacno isecak iz linkovanog medija

- - - - - - - - - -

Pa i ja ne razumem kako ti svo vreme pričaš jedno, a postaviš dokumenzarac koji ti svu tvoju priču opvrgava :roll:
A Aleksandar je jedini krivac za to što su nam se hrvati ušunjali u državu, bez ikakve potrebe!
Jedino njegove lične!

eh da su se samo usunjali

nego su bili vazniji od srba

Када сиротиња коментарише аристократију, буде заиста много смешно.

Када сиротиња други пут коментарише, она је зрела за бич.

Трећи пут када коментаришње, онда је то дијагноза, где је васпитање прави лек.

posle - a dali nista

je citat iz teksta

tako da je ono sto kazes da je netacno isecak iz linkovanog medija

- - - - - - - - - -

eh da su se samo usunjali

nego su bili vazniji od srba

Mislim da bi kao moderator , ipak morao da proveravaš činjenice i da sam ne deliš ono što ne odgovara istini.

Kako od bilo kog možeš ovde tražiti da poštije načelo istine, ako ga se sam ne pridržavaš i širiš nečije lagarije?

Mislim da bi kao moderator , ipak morao da proveravaš činjenice i da sam ne deliš ono što ne odgovara istini.

Kako od bilo kog možeš ovde tražiti da poštije načelo istine, ako ga se sam ne pridržavaš i širiš nečije lagarije?
A teška su neka priznanja! I nema te činjenice gde hrvati priznaju da su imali dogovor sa Aleksandrom, i uopšte se ne zna ko je njima taj koji je tu nešto doglvarao?! Po meni je to verovatno Stepinac. A i ta činjenica da će Aleksandar i sam da prizna da je bio podmićen od strane hrvata, ona je prosto neverovatna. Pa normalno je da on to sam nikad neće objaviti. Al nama ostaje to što mi nismo slepi kod očiju! Sad možemo da zaključimo da je on čovek jako svesno i sračunato pravio neke postupke!
To- a i šta sad jedan moderator ima da ispravlja hrvate šta oni pišu!

Ma ti si dibiduz već odavno :roll:

Sve istina, neeeeego, sta to bese aristokratija? Jel to ono iz srednjeg veka sto naopako sedi na konju i bode ga iglom u ...sapi da krene?

pogresne informacije su cesta pojava

eto npr , ti pises da aleksandar nije imao uticaja na formiranje juge a posle postavljas dokaze da je jedini imao uticaje

Sve istina, neeeeego, sta to bese aristokratija? Jel to ono iz srednjeg veka sto naopako sedi na konju i bode ga iglom u ...sapi da krene?

Pre srednjeg veka ...mada je aristokratija u srednjem veku najviše propala.

Ovo preostalo u modernom dobu su retkost, a što se nije uvuklo u mišiju rupu su kao iz muzeja.

eto npr , ti pises da aleksandar nije imao uticaja na formiranje juge a posle postavljas dokaze da je jedini imao uticaje

А и вербална гимнастика и цепање длаке су такође честа појава када се нема аргумената:per:

Ogromna je razlika između laži i tumačenja informacija.

Mi ovde raspravljamo o vremenu čiji svedoci nismo, i o procesima koje nismo kreirali, već vidimo posledice

Plasirati nešto vezano za savremeno vreme i čemu se može svedočiti a što ne odgovara istini je laž i nije moralno.

To bi kao moderator morao znati. Razlikovanje informaciju kao laž i polemiku o nekom procesu je basic za svaku diskusiju.

Mi ovde raspravljamo o vremenu čiji svedoci nismo, i o procesima koje nismo kreirali, već vidimo posledice

Plasirati nešto vezano za savremeno vreme i čemu se može svedočiti a što ne odgovara istini je laž i nije moralno.

To bi kao moderator morao znati. Razlikovanje informaciju kao laž i polemiku o nekom procesu je basic za svaku diskusiju.

Објективно гледано Наташа ми имамо велики проблем јер је преко пола века лаж проглашавана за истину и то државним декретом признацања само њихове " истине" као званичне. То је за многе још увек званична истина и они не могу да прихвате валидност изншења било чега што је у супротности са њиховим убеђењем..

zamisli , cinjenice o han pijesku su istinite

https://frontal.rs/dvor-karadjordjevica-u-han-pijesku/

bio je stab vojske jedno vreme, nakon toga je deo izgoreo

toliko me napadas a nisi proverila ni ti.

- - - - - - - - - -

i sta sad , moje ispade tacno

ako je i tvoje tacno - dokazala si da SAM u pravu

zamisli , cinjenice o han pijesku su istinite

https://frontal.rs/dvor-karadjordjevica-u-han-pijesku/

bio je stab vojske jedno vreme, nakon toga je deo izgoreo

toliko me napadas a nisi proverila ni ti.

- - - - - - - - - -

i sta sad , moje ispade tacno

ako je i tvoje tacno - dokazala si da SAM u pravu

Dvor nije razrušen u ratnim dejstvima , pre par meseci sam prošla pored, nije ni izgoreo, stoji zapušten. Nije ga nikakva vojska razorila, niti je gađan . Požar kao požar mogao je izbiti i bez rata ,

Konstrukcija cele rečenice u potpunosti je dala pogrešnu sliku i to je sigurno tendenciozno urađeno, Vrlo je pokvareno.

*Karađorđevići su imali rezidenciju u Han Pijesku koja je razorena u Miloševićevim ratovima*

jeste malo neprecizna ali ne nagovestava da je unistena u ratnim dejstvima

nego da je u tom periodu razorena .

sto opet imlicira na razanje silom, sto vatra i jeste

kako se za sitnicu drzite

a milione srpskih zrtava koje su bacene savezom sa hrvatima ne vidite

Evo sta veli Vlaho Raic, velikohrvat i srbomrzac, Trumbicev intinus i pomocnik u pisanju njegovije politicki memoara:

str. 58:

“Trumbić je isticao da je smatrao manje opasnim za budućnost Hrvatske
Pašićeve velikosrpske koncepcije nego provedbu Londonskog pakta, i,
skopčano s tim, komadanje Hrvatske. Trumbić se u podkrijepu ovog svog
gledišta pozivao na tadanju međunarodnu situaciju. Trumbić je strahovao
da bi se Italija i Srbija sporazumile... Sidni Sonino, talijanski ministar
vanjskih poslova i glavni faktor prilikom donošenja Londonskog pakta,
imao je mnogo afiniteta sa Pašićem u pogledu rješenja hrvatskog pitanja...”

str. 61:

“Velika Britanija i Francuska su isticale da je za njih i dalje
obvezatan potpis Londonskog ugovora, kojeg se Italija grčevito držala.
Položaj je Srbije bio povoljan, jer je bila stekla glas vjerna i hrabra
saveznika, te što je mogla u prilog svojih zahtjeva istaći da je na području
koje je tražila za sebe visok postotak pučanstva srpske narodnosti..

str. 63:

“Po mišljenju dra Trumbića bio je veoma povoljan rezultat očuvanja gotovo
potpune cjelokupnosti hrvatskog narodnog teritorija u tomu, što se,
uvelike i kao reakcija protiv srpskog presizanja, po prvi put nakon
stoljeća, od politički i upravo rastrkanih djelova hrvatskog naroda,
postavila čvrsta osnova za unutranju koheziju Hrvata i time utro put
stvaranju hrvatske nacije, sa jedinstvenim narodnim programom.
Sve bi ovo,
mislio je d.p. Trumbić, bilo u pitanju, a i u povoljnom slučaju trebali bi
decenije da se ostvari onaj napredak koji je učinjen za nepunih 20 godina
da
su, kao posljedica Londonskog ugovora, veliki djelovi hrvatskih zemalja
bili otrgnuti od uže Hrvatske”.

Vlaho Raic, Hrvatska i Srbija. 1953, Pisceva naklada, Buenos Aires.

Pa u tom vremenu niko ništa nije mogo ni da svedoči- kaki ludak je bio, sve je kratio za glavu!
A možemo da svedočimo da nama ta Jugoslavija nikako nije trebala, i kao što Gusar iznosi- koliko je ta država hrvatima trebala. I naravno niko sad ne može da svedoči šta su njemu hrvati nudili, al se zna da je se bogatio i previše naglo! Čak naglije i od monarha gde su monarhije bile mnogo veće. Znači- i više nego evidentno je da je on imao dogovor sa hrvatima zbog lične dobiti, i da je zabaćurio ovo što su oni pomasakrirali.

Да би твој пост имао било каквог смисла , мораш да дефинишеш шта у твом вокабулару значи " честити историчар"
Pa valjda da priča i tumači istoriju onako kako je ona bila!
Eto- koliko puta sam slušo taj neki istorijat oko te kobne Jugoslavije, a da nijednom nisam čuo da se neki istoričar čudio da je se posle hrvatskih zverskih zločina po Mačvi naša kraljevina odučila na ujedinjenje sa hrvatima¿¡
Et', možda ja nisam pažljivo gledo i slušo, al mi se čjni da to pitanje nikad nije potezano u javnim debatama!

Ma nije se on obogatio preko Hrvata nego preko Srba. Srbe su svi cerupali tad, pa i Hrvati. Svima je to valjalo osim Srbima.
Pa to valjda i pričamo- da su njemu hrvati veliku Hrvatsku plaćali srpskim blagom!
Da je on u državi ostao samo sa srbima, pa on bi imao samo običnu kraljevsku apanažu.
Mislim, ja razumem da hrvati to ne potenciraju, al da mi i kod nas imamo pacijente koji se toga stide¿¡

Back