Čitulja dirnula Srbiju: "Neka je večna slava vrhovnom komandantu srpske vojske"

I Crna Gora bi kao pobednica dobila teritorijalno proširenje, tako da bi joj verovatno pripala cela Hercegovina, još neki deo primorja i još nešto teritorije na jugu, tako da bi i teritorijalno gledano mogla da bude ravnopravan subjekt u federaciji. Samo što je falilo mozga...

Naravno, granice Crne Gore u tom scenariju bi bile svakako mnogo veće od ovih današnjih, upravo na prostoru Hercegovine i Dalmacije.

treba shvatiti jednom za svagda da u politici nema nevinih... kao posle ww2 u nemackoj kad svi se pravili blesavi i izbegavali da pricaju o nacizmu, za ausvic govorili a sta je to, a informisaniji jel da je bio centar gde su zatvorenici slusalu finu muziku i jeli solidno ma lenstine neradnicke...a 90 pisto svaba bili nacional socijalisti sa sve clanskim kartama... tako i danas u srbiji kada ovaj ujedjnitelj padne sa treskom koji ce uzdrmati ceo balkan, bice jao ybt pa nismo znali sta je radio iza kulisa oficijelnih rts pink nastupa... isto je i sa ujediniteljrm uz citulje, siroma on, nije znao sta radi

Zaista, ja se non-stop pitam, kokao je moguce da se latentni i potisnuti psihopatski karakteri UVEK nadju kao vodje stada. Da li su te ostecene psihe zaista toliko ostecene da svoje JA MORAJu da stave u centar Vasione i da, bezobzira na rezultate njihovih zlocina, oni SAMI SEBI mora da dokazu da zaista vrede??? :whistling:

Da li je to psihopatoloski kompleks NIZE ili VISE vrednosti? Ili je to kombinovano psihopatstvo, prosarano shizofrenijom??? :smeker:

_nobody_

Zaista, ja se non-stop pitam, kokao je moguce da se latentni i potisnuti psihopatski karakteri UVEK nadju kao vodje stada. Da li su te ostecene psihe zaista toliko ostecene da svoje JA MORAJu da stave u centar Vasione i da, bezobzira na rezultate njihovih zlocina, oni SAMI SEBI mora da dokazu da zaista vrede??? :whistling:

Da li je to psihopatoloski kompleks NIZE ili VISE vrednosti? Ili je to kombinovano psihopatstvo, prosarano shizofrenijom??? :smeker:

_nobody_

pa pitaj prosecnog nemca sto se ne stidi svoje proslosti.. jedan u hiljadu ce se mozda osetiti posramljeno....

Poslednja izmena:
Jel' to ona što je organizirala maraton na Krf?

Bez zajebancije, nema potrebe da te toliko biju kompleksi što neko ima vojsku koja nije kapitulirala, nego se vratila na front i pobijedila u ratu.
Ne kažem, možda ima nešto lijepo i u tom vašem služenju, miran život i hlad ženine suknje, ali neki prosto na to gledaju drugačije.

Da, i vratila se sa njega, zgazila četiri puta brojnije Bugare, nakon svega toga se ušetala kod vas i opet nikoga da se čak ni vojsci u takvom stanju suprotstavi. Znači da ste ili jadni ili niste postojali, pa ti izaberi...

- - - - - - - - - -

Da, vi oduvijek sve proglašavate za srpsko, to je točno, zato vas nitko ne voli...

Pa i ne proglašavamo, pošto je Crna Gora u rat ušla kao srpska država, odnosno oni sami su se smatrali takvima :whistling:

pa pitaj prosecnog nemca sto se stidi svoje proslosti.. jedan u hiljadu ce se mozda osetiti posramljeno....

Ne treba.desava se da upravo zivim u DE, 7+ godina, i da ih poprilicno dobro (u)poznajem. Ima nesto vrlo mracno u njihovim genima. Jesu oni kao satro "demokrate", i preko onoga sto njima odgovara. Ali kada vide da se njihova piramida interesa drasticno rusi, pocinju da pokazuju svoje lice, ono iz Proslosti.

U pocetku sam o njima imao dosta dobro misljenje. Danas... Katastrofalno. Ali, takva/takva demokratija kod njih postoji. Umeju da saslusaju. Umeju da vode dijalog. Ide to, nekako. II Sv. Rat im je itekako ostavio krvav trag u genima. Shvataju da su gadno zaiebali... Pa ne idu do krajnjosti.

Kod nas, niko nikoga ne slusa, vodi se monolog... Svi su najpametniji, ko god da je na nekakvoj mizernoj poziciji. :mrgreen:

_nobody_

Poslednja izmena:

Istorijske okolnosti su bile takve da Srbija nije imala drugog izbora, ta ista vojska je ostvarila prve pobede saveznika u prvom svetskom ratu. Sviđalo se tebi ili ne, tad su Hrvati hteli u istu državu sa Srbima, ideja je u tom momentu bila starija od pola veka. Nije slučajno što i vi koristite reformisani jezik Vuka Karadžića. Tad su svi hteli sa Srbijom jer je bila na strani pobednika. Sad kad nam je istorija opet okrenula leđa (pre svega zbog naše sopstvene glupsoti) od jednom se svi prave kako su bili okupirani. Prvo vi kockasti pa sad i Crnogorci koji su inače pre 100 godina bili Srbi i vojsci iz Srbije omogućili da se povuče. Sad su kao bili tad okupirani, isti qurac i sa vama. Stepinac je bio solunski dobrovoljac.

Ne treba.desava se da upravo zivim u DE, 7+ godina, i da ih poprilicno dobro upozajem. Ima nesto vrlo mracno u njihovim genima. Jesu oni kao satro "demokrate", i preko onoga sto njima odgovara. Ali kada vide da se njihova piramida interesa drasticno rusi, pocinju da pokazuju svoje lice, ono iz Proslosti.

U pocetku sam o nima imao dosta dobro misljenje. Danas... Katastrofalno. Ali, takva/takva demokratija kod njih postoji. Umeju da saslusaju. Umeju da vode dijalog. Ide to, nekako.

Kod nas, niko nikoga ne slusa, vodi se monolog... Svi su najpametniji, ko god da je na nekakvoj mizernoj poziciji. :mrgreen:

_nobody_

pa kad ih je tako fine njih sa kulturom upregnuti u stroj sa sve oruzjem pickin dim, sta mislis koliko dana a ne godina treba ovu marvu sto gleda zadruge i kulturoloski urnise svakog svojom svinjskom pojavom?

pa kad ih je tako fine njih sa kulturom upregnuti u stroj sa sve oruzjem pickin dim, sta mislis koliko dana a ne godina treba ovu marvu sto gleda zadruge i kulturoloski urnise svakog svojom svinjskom pojavom?

Marlone... Ovu pricu pokusavas da prosiris, i nije da nisi u pravu. Mnogo toga ovde treba reci, a ja sam u cajtnotu sa vremenom.

Nemci vise NE zele da ratuju. NE zele. I partije na vlasti to i znaju. Oni porobljavaju drugacije. Ekonomski. Tehnoloski... O ovome svemu treba pricati danima... .. . Keine Zeit! :eek:

_nobody_

Pa to nitko ne spori, političke okolnosti su odraz vremena, bili ste oslobodilac koji je postao okupator, jbg, nade svih naroda Balkana su bile uperene u vas, a vi ste od toga napravili to da vas danas svi mrze...

Stvar je u tome što u toj kraljevini nikom nije bilo dobro pa ni Srbima. Pre sve ga su izdati interesi srpskog naroda jer su izgubljeni gradovi u današljoj Rumuniji pošto je fokus bio prema vama i Slovencima. Upravo zbog toga jača podrška socijalistima i komunistima pre rata jer je sirotinje bilo mnogo. Kada je moj pradeda štrajkovao brejkeri su i mlatili palicama. Sad rojalisti mogu da dube na glavi i glume ludilo isto kao što i vi Hrvati glumite ludilo. Svakako je nekima bilo dobro tad, kao što je i nekima dobro sad. Duh tog vremena je najvolje opisao Arčibald Rajs, jeste da Srbi vole da izbiraju samo ono lepo što je govorio o nama umesto da se fokusiramo na surovu kritiku jer se od tad ovde ništa nije promenilo.

Kad krenemo jedan vek pre toga, 19. Srbi i Hrvati protiv Mađara za interes Austrije. Smeje se šerpa loncu, to ti je priča ova dva naroda. Krleža je dao sjajnu definiciju oba, verujem da je znaš.

Razmenim infomrmacije sa ljudima iz HR, problemi su im kao da žive u sred Srbije. I sa nama i bez nas vama isti ****.

molimo moderatore da ceo ovaj blok pljuvanja od Hrvata prebaci na temu : Mi Hrvati !

Hvala unapred

Nije to nikakvo pljuvanje, zašto se ne bi raspravile političke posljedice djelovanja Aleksandra Karađorđevića, eto, ja mislim da je lik bio izuzetno negativan za ukupnu srpsku, a i širu balkansku povijest, ako gledamo političke posljedice njegovog djelovanja...

Marlone... Ovu pricu pokusavas da prosiris, i nije da nisi u pravu. Mnogo toga ovde treba reci, a ja sam u cajtnotu sa vremenom.

Nemci vise NE zele da ratuju. NE zele. I partije na vlasti to i znaju. Oni porobljavaju drugacije. Ekonomski. Tehnoloski... O ovome svemu treba pricati danima... .. . Keine Zeit! :eek:

_nobody_

nisam rekao da nemci zele da ratuju vec da nemackoj odgovara krvoprolice na balkanu... nemci nisu britanci da daju olako i gaze obecanja, vec ako ne mogu da ispostuju obecano lakse ce napraviti karambol i reci eto, takve hocete u evropi... sta mislis da bnd sedi u srbiji i cese jaja iz dokonosti?
skoro svima odgovara nova balkanska krcma gde se nece znati ko kome ebe mater... nikome ne dolazi u pomisao otkud ovakva cg spoljna politika? sve u istoj svrsi... a da se nemci pitaju dal ce ili nece ratovati, videli smo dvaput kako su se pitali i na sta je svet posle njih licio...

Тренутно је међу тзв. "српским националистима" у току диференцијација за или против наслеђа Краља Александра Ујединитеља, а то наслеђе је Југославија.

Легендарни "краљ тргова" из деведесетих Вук Драшковић залаже се рехабилитацију Александровог наслеђа и проглашава га "највећим Србином" јер је створио Југославију, државу у којој је Србин био свој на своме од Вардара па до Триглава; иначе Вук је и покренуо дебату која се завршила као породична свађа између тзв. "српских националиста, пуна лажи и вређања са обе стране:

skoro svima odgovara nova balkanska krcma gde se nece znati ko kome ebe mater... nikome ne dolazi u pomisao otkud ovakva cg spoljna politika? sve u istoj svrsi... a da se nemci pitaju dal ce ili nece ratovati, videli smo dvaput kako su se pitali i na sta je svet posle njih licio...

Zato su tu ameri, koji nemce drze pod zeleznom stegom. Da ti kaze nesto ovaj cika _nobody_, iskusna macketina: nemci i ameri su se zestoko mimoisli neke 2013/2014te u stavovima, pa su onda ameri poceli da ih (ne)demokratski ubedjuju da prime oko 3 miliona izbeglica.

Merkelova je to MORALA da uradi, jerbo bi ameri ustolicili neke dodatne vojne baze u DE. Nikome to ne treba. Posebno NE nemcima. Provobitno je bilo dogovoreno oko 3 miliona (da granice budu otvorene do 2017.). Merkelova je tu uspela da izvrda, i da primi "samo" 1,100,000 izbeglica, i to su ameri aminovali. :hvala:

Nemci sada opep leze na americkoj rudi, mada gundjaju. Ameri ih pustaju, i smeskaju se. NE zaboravi: nemci su JOS UVEK pod americkom vojnom okupacijom (od 1945.)! :tease:

_nobody_

Краљ је своју храброст платио главом. јер није хтео да носи панцир, иако су му то саветовали. сматрао је да скривање иза панцира не приличи једном владару и војнику. данас таквих нема.

Ne pada mi na pamet da se sa nekim sporim da li je kralj Aleksandar bio loš ili dobar. Onaj ko misli da je povukao štetne poteze ima potpuno pravo, baš kao i onaj koji smatra da je "mislio najbolje"

Znam samo da je on bio "naš kralj" i da su ubili "našeg kralja" , (poneto iz porodice) .Platio je debelo svoje zablude.

Da li bi bila 1941 i kako bi Srbi tada prošli da je on bio živ pitanje je ... mislim da su više Knez Pavle i političari pred WWII uništili Srbe.

Ne pada mi na pamet da se sa nekim sporim da li je kralj Aleksandar bio loš ili dobar. Onaj ko misli da je povukao štetne poteze ima potpuno pravo, baš kao i onaj koji smatra da je "mislio najbolje"

Znam samo da je on bio "naš kralj" i da su ubili "našeg kralja" , (poneto iz porodice) .Platio je debelo svoje zablude.

Da li bi bila 1941 i kako bi Srbi tada prošli da je on bio živ pitanje je ... mislim da su više Knez Pavle i političari pred WWII uništili Srbe.

Da je Kralj Aleksandar bio živ, Hrvate i Ustaše bi zatvorio preko BiH, Vermaht bi dobio još žilaviji otpor nego AU i Nemci zajedno, jer je bio iskustvom prekaljen u povlačenju i odbrani, a Bugari bi bili zaustavljeni u tesnacu kao najveći amateri !

Srbi termopilci bi pokazali celom svetu strahovit otpor i najverovatnije bi SAD ili VB flotom i desantom uletela nakon višemesečnog otpora !

Možda bi nas poginulo 2mil, ali bi Srbija kao preživela monarhija pojačala sopstveni suvernitet na kraju 2.sv.rata !

Kominterna bi samo plakala u Hrvatskoj

Zapravo ne , jer je vrhovni komandant u ratu bio njegov otac, kralj Petar. Aleksandar je tek nakon rata preuzeo njegovu poziciju. A stanovništvo gine onda kada se boriš protiv okupatora, o čemu ti ništa ne bi znao svakako. Zato što nikad slična iskustva nisi imao, jer ste svakom okupatoru bili na usluzi. Tačnije njihovim konjima...

i to se pokazalo kao mnogo pametnije postupanje

Back