Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste sustina.Parnice koje vodis sam sa sobom da bi upoznao sebe i snaznom voljom menjao prvo sebe,svoje mane korigovao,vrline poboljsao.Stati oci u oci sa samim sobom,reci,e to sam ja a sad na posao.Krecem u promene,mogu,hocu,uspecu.Prvo poci od sebe,pocistiti svoje dvoriste,a onda dati svoj doprinos u menjenju sveta.
Znam da je to moguce,uverila sam se!

Volja...kako se to stiče?

f6f6950dc7a661874cb69aa.jpg

Онај ко те разуме ближи ти је по роду од властитог брата. Пријатељство с незналицом једнако је глупо као и расправљање с пијанцем. – Халил Џурбан

Jado, Džubran se pise, vjerujem da ga nisi nikad ni otvorio cim mu tako biljezis prezime cak 4 puta. Stvarno ne treba puno da se krajnje neuka osoba osramoti na svemrezju.

Gabriel Garcia Marques - Sto godina samoće

Međutim, pre nego što je došao do poslednjeg stiha, shvatio je da više
nikada neće izići iz te sobe, pošto je bilo predviđeno da grad ogledala (ili
opsena)
bude vetrom zbrisan s lica zemlje, sravnjen i izbrisan iz pamćenja ljudi u
trenutku kada Aurelijano Babilonio završi dešifrovanje pergamenata, i da
sve što je u njima napisano bude neponovljivo oduvek i zauvek, pošto
pleme osuđeno na sto godina samoće nije imalo druge svrhe na zemlji.

Прича о групи Олман брадерс бенд је прича о тријумфу, трагедији, искупљењу, распаду и новом искупљењу. У преко 30 година постојања, група је прошла трновит пут од једне од најутицајнијих рок група до скупине остарелих музичара који живе од старе славе, да би у 21. век ступили као једна од најцењенијих рок појава новог доба.

Брус Едер, All Music Guide.

Pa...Hesse...TO SU ONDA ...DVE ISTINE...a pošto je ...ISTINA USAMLJENA....onda je ...ONA DRUGA...LAŽ...:think:

BELO ...i... CRNO... su ...SUPROTNOSTI....pa iako su oboje....OSNOVNE BOJE.....NISU ISTO...;) ( :lol: )

Ako je jedna od njih usamljena, i druga mora biti, je jer ih ima samo dve, a nisu zajedno. :D
A i vrlo je diskutabilno da su crna i bela uopšte boje (po definiciji nisu), a osnovne sigurno nisu.. :mrgreen:

"Gledao sam kroz prozor dok je voz jurio prema Buenos Airesu. Prošli smo pored jednog ranča; neka žena je ispod nastrešnice gledala voz.
Pala mi je na pamet glupa pomisao: "Ovu ženu vidim prvi i poslednji put. Nikada je više u svom životu neću videti."
Misli su mi plovile kao pluta u nekoj nepoznatoj reci.
Šta me se ticala ta žena?
Ali nisam mogao da se otrgnem od misli da je u jednom trenutku ona postojala za mene i da nikada više neće postojati.
To je sa moga gledišta bilo kao da je već umrla: malo zakašnjenje voza, jedan telefonski poziv iz ranča, i ta žena nikada ne bi ni postojala u mom životu."

E. Sabato

Sedam cuda komunizma:

Sedam čuda komunizma:
1.Svako je bio zaposlen
2.iako je svako bio zaposlen niko nije nista radio
3.iako niko nije nista nije radio sve planove smo ispunili bar 100%
4.iako je plan ispunjen preko 100% radnje su bile prazne
5.iako su radnje bile prazne svi su sve imali
6.iako je svako imao sve svi su krali
7.iako su svi krali nikad nista nije falilo

"Dok god volimo nekog zbog njegovih vrlina, to nije ništa ozbiljno.
Ali kad ga počnemo ljubiti zbog njegovih mana onda je to ljubav.
"
Sasha Guitry

Ништа више не повређује у политици од тога да лукав човек пролази за мудрог. – Франсис Бејкон

Poslednja izmena:
Четири су главе зла власти: одгађање, подмићивање, грубост и подводљивост. Чудна је то жеља; тражити власт и изгубити слободу; или: тражити власт над другима а изгубити је над самим собом. - Франсис Бејкон

"Život nije nalaženje sebe! Život je stvaranje samog sebe!"

Džordž Bernard Šo

Da bi na neki nacin stvarao samog sebe,moras prvo upoznati samog sebe,ili kako rece Džordž Bernard Šo pronaci sebe.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back