Citati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Najnepoštenija stvar u životu njegov je kraj. Mislim, život je težak. I oduzme ti dosta vremena. I što dobiješ na kraju?
Smrt.
To je, kao, neki bonus?!

Uvjeren sam da je životni ciklus okrenut naopačke. Smrt bi trebala biti na početku. Potom slijedi život u staračkom domu iz kojeg te izbace jer si bio prezdrav.

Onda počneš raditi tako što prikupiš penziju i već prvi dan na poslu dobiješ zlatni sat. Potom radiš četrdeset godina, dok ne postaneš dovoljno mlad za uživanje u penziji. Piješ puno alkohola, ideš s tuluma na tulum i polako se pripremaš za srednju školu. Onda slijedi osnovna škola, postaješ klinac, igraš se i nemaš nikakvih odgovornosti u životu. Potom si malo dijete, pa beba, vraćaš se unutra i devet mjeseci lebdiš dok te grije najluksuznije centralno grijanje, kupka, a hrana stiže kroz cjevčicu.
I kraj dočekaš jednim fantastičnim orgazmom!
Amen.

George Costanza

Patnja zadaje bol samo zato što je se bojiš. Ona te proganja zato što bežiš od nje. Ne moraš bežati, ne moraš je se bojati. Moraš voleti...
Dakle, voli patnju. Nemoj joj se odupirati, nemoj bežati od nje. Okusi kako je ona u dubini slatka, predaj joj se i nemoj je primati s mržnjom. Tvoja mržnja je to što ti nanosi bol i ništa drugo. Patnja nije patnja, smrt nije smrt, ako ih ti ne učiniš time...

Hesse

Nitko ne može biti toliko gluh kao oni koji ne žele čuti. Nitko ne može biti toliko slijep kao oni koji ne žele vidjeti
Matthew Henry
Svatko vidi kako izgledaš, ali ih malo zna ono što jesi
Niccolo Machiavelli (1469 - 1527)

" Trebalo bi ubijati prošlost sa svakim danom što se ugasi.
Izbrisati je da ne postoji, da ne boli. Lakše bi se podnosio dan što traje, ne bi se mjerio onim što više ne postoji. Ovako se miješaju utvare i život, pa nema ni čistog sjećanja ni čistog života."
Meša Selimović

Molitva
Poslušaj me, Bože, veliki gospodine,ako me još nekad, ponovo, budeš pravio,molim ti se, udesi mi da ne budemni milicajac,ni car,ni ciganin.Pretvori me u jedno veliko drvo.Sto godina tako da rastemi da me onda poseku.Načve od mene da naprave.Sto godina u meni testo da mese.Od 'leba sav da se raspadnem.
M. Antić

Najbolji dan u tvom životu je onaj dan
kada odlučiš da je tvoj život samo tvoj.
Bez izvinjenjá ili opravdanjá.
Bez ikoga na koga ćeš se osloniti,
od koga ćeš zavisiti ili koga ćeš kriviti za svoje promašaje.
Dan je tvoj.
Čudesno je putovanje pred tobom i samo
si ti odgovoran za njegov kvalitet.
To je dan kad tvoj život zaista počinje.

Bob Movad

Ima ljudi koji u svojoj prgavoj uvredjenosti nalaze vanredno uživanje, a naročito kad ona kod njih dospe (što se dogadja vrlo često) do krajnjih granica. U takvim trenucima njima kao da je prijatnije da budu uvredjeni nego ne uvredjeni. Te osetljive ljude posle strašno muči kajanje, naravno ako su pametni i ako su u stanju da shvate da su se žestili deset puta više nego što je trebalo."
F. M. Dostojevski- Idiot

Sve moje ljubavi trajale su najviše sedam godina: kažu, telo se obnavlja svakih sedam godina. Uvek je predivno u početku. U sredini je još lepše. A na kraju ... zavisi od toga ko se prvi zasiti. Uvek je teško na kraju. Nikad nisam nekog volela, a da ga nisam još i "posle" volela. "Posle" ne postoji više ona povezanost glave s telom. Tad funkcioniše samo glava... Ali ipak nešto ostaje... nešto nalik na ožiljak. Ne u tužnom smislu te reči. Ostaje ožiljak koji nam služi na čast. Najlepše odlikovanje...

Francoise Sagan - Odgovori

536548_380614218643346_135455776492526_1067088_90990121_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back