Quantcast

Citati koji opisuju naša osećanja

Baudrillard

Buduća legenda
Moderator
Poruka
33.853
Толико сам се бавио својим прошлим и будућим невољама, да сам заборавио на ове садашње:
то ми је помогло да их подносим лакше него да сам им посветио све залихе своје пажње.

Емил Сиоран
 

Наутилус

Domaćin
Poruka
3.406
Много бих желео да једног дана сви запослени, или људи са разним обавезама, у браку или не, млади или стари, жене или мушкарци, озбиљни или површни, тужни или весели, напусте своје станове и канцеларије и, занемарујући све обавезе и дужности, изиђу на улицу и одбију да ишта раде.

Сиоран: На врхунцу безнађа
 

Наутилус

Domaćin
Poruka
3.406
Људи благородније врсте и виших способности показују често, а нароћито у младости, необичну оскудицу у познавању људи и живота, тако да бивају лако преварени или иначе заведени, док ниске нарави умеју много брже и боље да се снађу у свету.

Шопенхауер: Паранезе и максиме
 

Baudrillard

Buduća legenda
Moderator
Poruka
33.853
Све што нам се догађа, све оно до чега нам је стало нимало не занима друге: своја правила понашања
требало би да разрадимо почев од ове очигледности. Промишљен човек би морао да из свог речника
избаци реч догађај.

Емил Сиоран
 

Наутилус

Domaćin
Poruka
3.406
Дивим се само двема категоријама људи: онима који су кадри да полуде и онима који у сваком тренутку могу извршити самоубиство. Само ме они импресионирају, јер само у њима кључају велике страсти и настају велики преображаји.

Сиоран: На врхунцу безнађа

Посебно ово кадри да полуде. :lol:
 

Sousuke Aizen

Poznat
Poruka
9.511
ima li ikoga ko je našao dovoljno smelosti i prestao bilo šta da cini buduci da je svako delanje gledano iz beskrajnosti smešno? sve disclipine potvrdjuju našu ništavnost. ali da li je iko shvatio njihovu najvišu pouku? ko je postao junak potpunog lenstvovanja. niko da skrsti ruke užurbaniji smo od mrava i od pcela. a medjutim kad bi se kakav mrav ili kakva pcela cudnim uticajem neke ideje ili nastranosti osamio u svom mravinjaku ili u svojoj košnici i kad bi sa strane bacio pogled prema prizoru svojih nevolja ko zna da li bi i dalje bio tako uporan u svom dirindžerenju
jasno je kao dan da je naša dužnost na oveme svetu da ništa ne radimo; ali umesto da nehatno vucemo naše gnjile trupove mi se znojimo i gušimo u smrdljivom vazduhu. cela je istorija u truljenju njeni smradovi plove prema buducnosti mi se bacamo ka njoj ako ni zbog ceg drugog a ono zbog toplote koja neizostavno prati svako raspadanje

sioran
 

Наутилус

Domaćin
Poruka
3.406
Он (Виткјевич) је у духу авангарде и живео. Међу првима у Пољској открио је да живети значи – понашати се. Када би га неко питао како је, одговарао је: Понашам се!

( Из књиге Виткјевич: Незаситост)
 

Baudrillard

Buduća legenda
Moderator
Poruka
33.853
Kud god krenem isti osećaj nepripadanja, uzaludne igre; pretvaram se da me zanima ono što mi je potpuno nevažno, mrdam se po čistom
automatizmu ili zbog milosrđa, ne želim da budem u toku, ne želim biti deo nečega.Vuče me ono što je drugde, a to drugde, pojma nemam šta je.

Emil Sioran
 

Tanja Luna Lukic

Primećen član
Poruka
723
Vezujem se. Jako. Za ljude i njihove sudbine. Vezujem se za sreću i tugu u nečijim očima koju drugi ne žele da vide. Vezujem se za toplinu u čoveku, za tananu nit njegove duše. Jako se vezujem za one koje niko neće. Za njihovu snagu da život nose oberučke i njihovu slabost da ne pokažu nemoć. Za osmehe u toj nosivosti. Uvek se vežem za odbačene i neshvaćene, za same i usamljene, za stare i za decu. Vezujem se za ljudsko u čoveku i čisto u životinji. Eto tako vezujem se za sve, svakoga i svašta.
A najlakše bi bilo da samo čučnem i vežem pertle.
Pavica Veljovic
 
Top