Citati i misli poznatih

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li bi ljudi mogli biti bolji? Mogli bi, ali niko neće prvi da počne.
Svi imaju loša iskustva. Nismo li se malo puta zaklinjali da ćemo
biti bolji? I neki stvarno postanu bolji, pa ispadaju naivni.
Jer su oni drugi postali još gori.

Duško Radović

zena-i-oci.jpg

Zaprosio bih tvoju ruku, zaprosio bih tvoje usne, zaprosio bih tvoje korake, zaprosio bih tvoj pogled,
zaprosio bih tvoje puteve, zaprosio bih tvoje oči, zaprosio bih tvoje ikada potekle suze, zaprosio bih
tvoje osmehe, zaprosio bih tvoje uzdahe, zaprosio bih tvoje snove.
Klečeći bih ti izjavio ljubav i zaprosio srce. Hoćes li mi biti vazduh?

Čarls Bukovski

Od malena se navikni da ti ni malo ne laska kad te hvale i da ti ni najmanje ne smeta kad te nazivaju tvrdicom, bezdušnim i samoživim stvorenjem. Prvo je znak da treba biti na oprezu, a drugo da si na pravom putu. Ne uspeva kod ljudi onaj ko je dobar i izdašan, nego onaj ko je sposoban da ne bude ni jedno ni drugo, a da mu ljudi ne mogu ništa. A što ljudi hvale dobre i izdašne ljude, to je zato što od njih i njihove propasti žive. Ali ti zarana nauči da se nikad ne daš zbuniti ni zavesti rečima... Zato, svoje gledaj, tako da, po mogućnosti ništa što je tvoje nikad, ni za jedan minut ne dođe u zavisnost od dobre volje drugih ljudi. - Ivo Andrić

Poslednja izmena:
Nezavisno od toga da li je čovek pisac ili či­talac, njegov zadatak se pre svega sastoji u tome
da proživi svoj sopstveni, a ne nametnuti ili spolja propisani život, koji čak može izgledati veoma
uzvišen, jer svako od nas živi samo jednom, i dobro znamo čime se to završava.

Brodski

Strahovit sukob između moje ženske strane, koja želi živeti u svetu kojim vladaju muškarci,
želi živeti s muškarcem, i one stvaralačke strane, sposobne da stvori vlastiti svet, vlastiti ritam,
ritam koji ne odgovara nijednom muškarcu. U tom svetu koji su stvorili muškarci, nemoguće mi
je da živim svoje 'ja'.

Anais Nin

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back