Quantcast

цитат:

"Прокламовано је успостављање новог светског поретка по мондијалистичком идеолошком обрасцу који представља усавршену варијанту тоталитаризма. Уместо комунистичке идолатрије пролетаријата или фашистичког апологетизовања расне супериорности, мондијалистички тоталитаризам почива на апсолутизацији америчког начина живота као универзалне вредности и тежњи да се брутално уништи све што би ту вредност одбацивало или покушавало да оспори. Као веома успешан образац идеолошког прерушавања користи се квазидемократска и псеудолиберална фразеологија, а за испирање људских мозгова употребљавају диригована средства јавног информисања, поготово свемоћна и строго диригована телевизија која је политичку манипулацију невероватно брзо уздигла до апсолута.
Мондијализам се базира на америчкој научној, технолошкој и финансијској супериорности, потрошачком друштву и немилосрдној експлоатацији свих светских сировинских и енергетских ресурса како би се амерички сан о благостању и неограниченој срећи што дуже одржао.
Пљачка туђег богатства углавном се правда флоскулама о демократским принципима, а светска еколошка равнотежа је одавно поремећена и већ прети катастрофалним последицама.
Провалија између богатих и сиромашних земаља све је дубља, а америчка потреба за сталним интензификовањем експлоатације све израженија.
Да би се преостале сметње уклониле, удара се на културне тековине, национални идентитет, традиције и обичаје свих народа.
Униформише се и стил свакодневног живота и људски мозгови.
Уводи се образац масовне културе који уништава књижевност, музику, сликарство и све друге гране уметности.
Разбијају се и традиционалне религије правим најездама диригованих верских секти.
Ширењем наркоманије, као превасходним задатком, баве се америчке обавештајне службе.
Хемијска и биолошка научна достигнућа масовно се користе за убијање људске индивидуалности, свести и савести.
Човек се своди на послушног робота који сатима блене у телевизор или постаје компјутерски зависник.
Духовни живот је укинут, а политички процес сведен на позоришну представу у којој се јасно виде и препознају глумци, али вешто крију сценаристи и режисери.
Моралне вредности се уништавају а упоредо с тим подстичу у јавном животу невероватне пуританске предрасуде.
Мито и корупција су распрострањенији више него икад. Чак су и институционализовани кроз праксу јавног политичког лобирања.
Образовни ниво младих људи је све нижи, а њихова свест дегенерисана бесомучним манипулацњама све новијим средствима забаве и залуђивања.
Медији су лишени било каквог етичког кодекса. Понашају се као плаћени револвераши.
У међународним односима води се политика систематских претњи и притисака, примена санкција и блокада према свима који покушавају да мисле својом главом, односно бруталног насиља против оних који се супротстављају.
Пропаганда је главна моторна снага мржње, насиља и сатанизације целих народа и држава.
Лаж је у политичком и уопште друштвеном животу доведена до апсолута.
Превара је увек оправдана ако је корисна.
Хиљаде и хиљаде људи се брутално убија како би се заштитила нека имагинарна демократија, нормалним људима неразумљив концепт слободе човека и грађанских права.
Државни тероризам који проводи светски жандарм све је неподношљивији, а Уједињене нације су срозане на статус пуког привеска америчке дипломатије."
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.