Čitanje Svetog pisma

Padre

Veoma poznat
Poruka
12.206
Jedna od osnovnih duhvnih disciplina svakog hrišćanina, bez obzira na konfesionalnu pripadnost je čitanje i poznavanje Svetog pisma.
Imajući u vidu da sam se u dosadašnjem radu često susretao sa osobama koje tvrde za sebe da su vernici ove ili one crkve, a da nikada nisu (često ni delimično) pročitali Sveto pismo ili Bibliju, postavljam ovde rasporede čitanja Starog i Novog zaveta.

Plan citanja SZ za 6 meseci.jpg

Plan citanja NZ za 3 meseca.jpg

Prilozi

• Plan citanja SZ za 6 meseci.jpg
    Plan citanja SZ za 6 meseci.jpg
    159,3 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Не нађеш ли одговор у Светом Писму на неко своје питање, значи да си или поставио бесмислено питање, или ниси умео читати Свето Писмо и из њега ишчитати одговор. - Ава Јустин Поповић (св. Јустин Ћелијски)

prvo mi je oko upao april... ko ce da ceka april
aha, misli se sad avgust... gde je glupi avgust
aha, rimljanima, - plan je vrlo dobar, moze rimljanima
18. - gde je 18-i, sad? mora da sam ja glupi avgust, ne mogu da shvatim zasto stari zavet ima svaki mesec sve dane, a novi nema. i zasto bih za stari izdvajao 6, a za novi 3 meseca

Poslednja izmena:
Не нађеш ли одговор у Светом Писму на неко своје питање, значи да си или поставио бесмислено питање, или ниси умео читати Свето Писмо и из њега ишчитати одговор. - Ава Јустин Поповић (св. Јустин Ћелијски)
Slici malo na adventisticku doktrinu, da bibl. tekst sam sebe objasnjava, :)

Jedna od osnovnih duhvnih disciplina svakog hrišćanina, bez obzira na konfesionalnu pripadnost je čitanje i poznavanje Svetog pisma.
Imajući u vidu da sam se u dosadašnjem radu često susretao sa osobama koje tvrde za sebe da su vernici ove ili one crkve, a da nikada nisu (često ni delimično) pročitali Sveto pismo ili Bibliju, postavljam ovde rasporede čitanja Starog i Novog zaveta.
Ко је направио овај распоред?

Čitanje Sv. pisma
Veliko je ZADOVOLJSTVO i UŽIVANJE čitati Sv. pismo. (Jedino uporedivo s tim je čitanje dela Sv.otaca i Dostojevskog.) Čitao sam ga i iščitavao više puta, i redom i na preskok. Svaki put kada ga otvoriš, ovo sam naučio u Crkvi, treba da se prekrstiš. Osenjivanje krsnim znakom je najkraća, ali vrlo dejstvena molitva Bogu, da ono što budem čitao razumem na pravi način, po Božjoj volji.
I... tako sam radio.
*
A čuo sam jednom prilikom da čitanje može da se vrši i ovako:
Otvoriš knjigu Sv.pisma nasumice (naravno prvo se prekrstiš), pa tu na kojoj stranici si otvorio probaš, čitajući, da nađeš odgovor na neko pitanje koje ti je trenutno aktuelno u životu.
I... uzmem ja knjigu u ruke, prekstim se, i otvorim je, i.... TOG MOMENTA nestane struje u stanu i ugasi se svetlo. Izađem na terasu i vidim da cela zgrada nema struju. Shvatim da je to Božja poruka da nisam ispravno postupio. (Posle pola sata dođe struja.)
#
Celo Sv. pismo je od Boga dato da se poučavamo u Bogopoznanju. Ne treba iskušavati Boga traženjem instant odgovora kako sam ja postupio.

Back