Читаку: Намера Србије да убије Дика Мартија још један покушај да се окаља истинa о Косову и ОВК

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

комшија

Stara legenda
Poruka
76.798

1649688210857.png

Čitaku: Namera Srbije da ubije Dika Martija još jedan pokušaj da se okalja istinu o Kosovu i OVK


Čitaku: Namera Srbije da ubije Dika Martija još jedan pokušaj da se okalja istinu o Kosovu i OVK 1


Beta danas 16:30

Potpredsednica Demokratske partije Kosova (DPK) Vljora Čitaku izjavila je danas da su planovi za ubistvo bivšeg izvestioca za Kosovo Saveta Evrope Dika Martija od strane srpskih službi bezbednosti još jedan pokušaj da se okalja istina o Kosovu i ratu OVK.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da uznemirava potvrda o manipulaciji koju su nad bivšim senatorom Martijem izvršile srpske tajne službe, koje su mu dostavljale fabrikovane informacije i dosijee koji su proizvedeni u političkim kabinetima u Beogradu i Moskvi, na osnovu kojih je na Kosovu formiran Specijalni sud.

„Namera za fizičko eliminisanje Martija od strane srpskih tajnih službi, samo da bi dodatno ocrnili našu istinu, dokazana je namera da se okalja rat OVK od strane istih struktura i istog načina razmišljanja koji su preko senatora Martija izradili izveštaj koji nije imao nikakve veze ni sa istinom ni sa pravdom“, kazala je ona.

Po njoj, apsurdno je da danas evropski poreski obveznici plaćaju sud koji je napravljen na dezinformacijama i izmišljotinama srpskih tajnih službi, države koja ima ratne zločince sa imenima i prezimenima koji su nekažnjeni za svoje zločine.

Istovremeno, prema njoj, Srbiji je sa druge strane omogućeno da ide toliko daleko da izmišlja i manipuliše lažnim dokazima o ratnim zločinima OVK.

Sve ovo, kaže Čitaku, za Kosovo, ali i za Evropsku uniju i sve one koji veruju u pravdu je dobra prilika da postave neka pitanja koja bi bivši senator Marti trebalo da razjasni.

1649689267797.pngZaključila je da pred tim događajima koji demaskiraju napore srpske države protiv slobode i nezavisnosti, spoljne integracije i konsolidacije, svi imaju obavezu da zaštite Kosovo i njegov imidž.

Švajcarski mediji su objavili da je Martiju navodno zaprećeno smrću od strane radikalnih elemenata srpske obaveštajne službe, a on je rekao da je služba tražila od kriminalnog sveta i profesionalnih ubica da ga likvidiraju samo da bi okrivili Kosovare.

Posle tih pretnji Marti je pod strogim obezbeđenjem pripadnika švajcarskih organa reda, pišu švajcarski mediji.

link

Намера да се убије Дик Марти, човек који је написао извештај о злочинима ОВК, а са намером да се његово убиство затим припише Косовским Албанцима, само је још један доказ да злочиначка Милошевићева удба још увек постоји. Она мора да буде уништена. Јер, докле год постоји деловање Милошевићеве злочиначке удбе, дотле ћемо да гледамо урушавање Србијанског друштва и удаљавање наше земље од Европе.
 
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.