ČIPOVANE LIČNE KARTE

• Začetnik teme Začetnik teme today
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne ljudi slušao sam svašta, tipa da je ovo početak, da će u nas ugrađivati čipove i tako nas pratiti i kontrolisati, postoji i film o tome. Da je ovo samo početak nečeg većeg. Ok zvuči smešno, i meni je bilo, zato me i zanima šta mislite o tome.

Neko je gledao Matrix i misli da je to dobar film... Neko misli da totalni sistem nagdledanja vec postoji, samo sto ga zovu 'cia, bia... itd' a ne prosto - Matrix.
Ko ne krsi zakon nema cega da se plasi. Ko 'sredjuje, ima uticaja...' - nece moci to zauvek. I, cudna mi cuda - kad bude tako, eto nas u Evropi. Vazi i obrnuto, naravno.

LK sa sve cipom ce da budu obavezne kad tad. Sebi bih vrlo rado ustedeo trud i uzeo bih cipovanu. Kazu da adresa stanovanja onda ne pise na njoj, moze da se vidi samo citacem.

Oko ugradjivanja u ljude bilo cega, protiv sam, to je preterivanje. Pa i danas moze da se ima samim pracenjem mobilnog telefona tacno mesto... ne treba nista vise.

pa ima logike
ovako
ako ce za 5 godina svi imati cipovane licne karte,to znaci da ce tvoj stan, racun u banci ,ugovori itd, imati oznaku tvog cipa a ne tvog imena i prezimena
to znaci da nekom tamo je potrebno da k ukuca broj cipa pa da sazna i kada si poslednji put placao karticom u banci ,,,
i gde
dalje
ako se nekom zameris, ovo se odnosi na buducnost za 15 godina
ako se zameris nekom
samo se obrise tvoj broj cipa i ti ne postojis

pa ima logike
ovako
ako ce za 5 godina svi imati cipovane licne karte,to znaci da ce tvoj stan, racun u banci ,ugovori itd, imati oznaku tvog cipa a ne tvog imena i prezimena
to znaci da nekom tamo je potrebno da k ukuca broj cipa pa da sazna i kada si poslednji put placao karticom u banci ,,,
i gde
dalje
ako se nekom zameris, ovo se odnosi na buducnost za 15 godina
ako se zameris nekom
samo se obrise tvoj broj cipa i ti ne postojis

Daleko od laži... :mrgreen:

Danas cipovane licne karte,sutra Necastivi na mestu predsednika UN????????????
Jel taj fazon aaaa???
I ZVER iz Brisela???

Mozda je ovo za podsmeh kako ti to interpretiras...ne znam jesi li probao da presavijes novcanicu od jednog dolara na nacin na koji je to uradjeno u filmu Digitalni andjeo pa da vidis kako to izgleda in real life?!!! Da vidis da li ce se i tebi prikazati slika koja je predocena u filmu. Mozes probati i vise puta, zamisli...videces da i tebi uspeva da vidis isto to. Mozda se i probudis iz tog smehotresa u koji si sakriven.

Ili je ta novcanica isto sto i onaj autobus...naravno za one koji ne znaju latinski pa ne znaju sta znace reci napisane na njoj. Slucajnost?!

Ti koji se prvi smeju, moram se sloziti sa vec jednim postom, prvi ce i plakati.

Mozda je ovo za podsmeh kako ti to interpretiras...ne znam jesi li probao da presavijes novcanicu od jednog dolara na nacin na koji je to uradjeno u filmu Digitalni andjeo pa da vidis kako to izgleda in real life?!!! Da vidis da li ce se i tebi prikazati slika koja je predocena u filmu. Mozes probati i vise puta, zamisli...videces da i tebi uspeva da vidis isto to. Mozda se i probudis iz tog smehotresa u koji si sakriven.

Ili je ta novcanica isto sto i onaj autobus...naravno za one koji ne znaju latinski pa ne znaju sta znace reci napisane na njoj. Slucajnost?!

Ti koji se prvi smeju, moram se sloziti sa vec jednim postom, prvi ce i plakati.

Slusaj malecka,verujem da nema forumasa koji nije gledao digitalnog andjela,zeitgeist i ostale slicne gluposti...
Ajde pametnice objasni kakve veze ima slucajnost na novcanici od jednog dolara sa LK u Kaludjerici????
Kazem ja autobus,za vas koji ste preozbiljno shvatili film...

Zar nisam zaključao ovu temu???

Tema ne spada ovdje, a čipovane dokumente ćemo svi dobiti uskoro. Na samo LK, nego i vozačku, saobraćajnu a prije svega biometrijske pasoše. I neće nam niko ostaviti izbor hoćeš-nećeš.

Što se tiče praćenja kretanja pomoću čipovanih dokumenata, to je već čista paranoja. Prvo, i kad bi to bilo moguće, baš me briga. Nemam razloga da brinem ako neki tamo organi znaju gdje sam. Kažem, kad bi bilo moguće. Ali nije.

Čipovani dokumenti nemaju svoje izvore energije. Da bi ugrađeni čip radio, mora pokupiti energiju iz elektromagnetskog zračenja okoline, a ta energija je veoma malena. Zbog toga takav dokument može slati podatke samo na veoma male udaljenosti - prevedeno, čip se može pročitati samo s male udaljenosti - nekih pola metra. Da bi se pratilo kretanje neke osobe, prijemnici bi morali biti postavljeni na svakih pola metra, svuda, i na neki način biti povezani s nekim centrom. A i tada, dovoljno je da se odmakneš na metar od zida i nestaješ.

Aj' sad zaključavam.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back