Čime vam se bave roditelji ?

Што би Еришка рекла: пензише.
Ћале је дипломирао ветерину 57.(или 58.?!?:think:) радио на пољопривредном добру, фармама, ветеринарској амбуланти Бечеј, покрајинској вет инспекцији и држао приватну вет амбуланту, мати завршила средњу медицинску, али је већи део стажа радила по администрацијама.
Сад су на салашу мало раде башЧу и воћњак, држе Џивину, патке, гуске, мало оваца, коза и свиња, три, четири пута недељно дође радник који помогне и донесе сеЛске вести и сити се испричају.

mama ne radi nekoliko godina (zvanicno) mada se sa strane bavi nekim svojim stvarima i nije losa u tome. oboje su ekonomisti i tatisa radi ko zmaj, on je tip osobe kada ne razi ne zna sta bi sa sobom tako da ce verovatno raditi dok se i on ne zbabi. jesam ponosna na njih, kako sam mogla da prodjem super su.

Mama je bila daktilografkinja (jer u to vreme je još bilo potrebe za tim zanimanjem, dok je sada ona takoreći ravno nuli) koja je napustila posao pre penzije. Veći deo karijere je provela radeći za vojsku. Otac je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, ali nažalost nije našao stalan posao u struci, pa se bavi slikanjem i opremanjem slika. Ima svoju tezgicu u Knez Mihailovoj i... pa, ne mogu da kažem da mu slike idu kao alva, ali idu nekako.

Kod oboje imam nešto na šta sam ponosan i nešto na šta nisam: kod mame se ponosim što je radila u tako važnom odseku kao što je vojni, ali se ne ponosim što je napustila posao kad joj je falilo još nekoliko godina do penzije. Na oca sam ponosan što je jako vredan i radan čovek, ali mi se kod njega ne sviđa što ne ume da se snađe kad je u pitanju profit; jednostavno ne ume da zaradi novac (to mu je govorila i mama, to mu kažu mnogi).

Tata je tt mehanicar ( popravlja telegraf- telefon stvari, radi na zeleznici)
mama je u penziji a inace je radila u konfekciji, ceo radni vek za sivacom masinom
zive na selu i bave se poljoprivredom
i naravno da sam ponosna na njih, nema to ama bas nikakve veze sa poslom...

Back