Čime su to Srbi zadužili Crnogorce?

Crnogorci?

• Ukupno glasova
    167
  • Anketa je zatvorena .
Tako što egzistiramo paralelno hiljadu godišta, što je s vaše strane bilo više pokušaja (tri ozbiljna, ali propala) da nas anektirate i asimilirate, a mi smo i dalje narod koji s vama održava samo jednu vezu - preko našijeh izseljenika u vaše krajeve, negda Crnogoraca, a sad posrbica. Što su oni posrbljeniji to nas više negiraju i srbataju, a ta naša jedina "veza" sve tanja. Sad se održava samo putem foruma i kriminalnijem radom Rista Sotone.

Daće Bog pa će se oni izjasniti kao Crnogorci i onda će se ta veza prekinuti jednom za sva vremena. Ja ne znam da li nekome, iole normalnom, trebaju Crnogorci u Srbiji?
Ima kod nas neradnika za direktorska mesta koliko hoćeš, pa ne moramo još i da ih uvozimo.
Ja sam prvi za to da svi Crnogorci žive u Crnoj Gori, slobodno biraj koga hoćeš i "putuj, igumane, ne brini za manastir"!

Poslednja izmena:
Daće Bog pa će se oni izjasniti kao Crnogorci i onda će se ta veza prekinuti jednom za sva vremena. Ja ne znam da li nekome, iole normalnom, trebaju Crnogorci u Srbiji?
Ima kod nas neradnika za direktorska mesta koliko hoćeš, pa ne moramo još i da ih uvozimo.
Ja sam prvi za to da svi Crnogorci žive u Crnoj Gori, slobodno biraj koga hoćeš i "putuj, igumane, ne brini za manastir"!
Mi vama Srbe, vi nama Crnogorce. Bojat se da bi vi tom trampom smrtna ura odzvonila.

Niko ne negira ljude, već samo njino poznavanje povijesti, osobito plemensko-bratstveničke.

Imaš jednu veliku kontradiktornost, a ona stoji čak i u istoj poruci:

Njegoš ne može bit srbski pjesnik

A evo i iz drugih:

Ima li đe koji pravi Srbin?

Ili vrhunac, prvo pišeš da niko ne negira ljude, a pišeš:

Jasno da ću negirat postojanje tijeh lažnijeh Srba

Znači, jasno je da negiraš da ljudi postoje, a u isto vrijeme ne negiraš nikoga?

P. S. Prosječan čovjek širom svijeta, uključujući i tebe, ima prosječno poznavanje istorije. Ne mogu svi biti ljudi pohađati istorijske visoko-obrazovne studije.

Imaš jednu veliku kontradiktornost, a ona stoji čak i u istoj poruci:

A evo i iz drugih:

Ili vrhunac, prvo pišeš da niko ne negira ljude, a pišeš:

Znači, jasno je da negiraš da ljudi postoje, a u isto vrijeme ne negiraš nikoga?

P. S. Prosječan čovjek širom svijeta, uključujući i tebe, ima prosječno poznavanje istorije. Ne mogu svi biti ljudi pohađati istorijske visoko-obrazovne studije.
Njegoš je neđe napisa e je srbski pjesnik?
"Pravi Srbin" je Srbin srbskoga korijena, a povod pitanju je izjava jednoga Srbina da je bivši Grk.
Što se tiče lažnijeh Srba, moja greška - lažni Srbi postoje.
P.S. Što se povijesti tiče, znam ono što je potrebno za razumijevanje prošlosti koja se mene tiče. Inače, to polje ljudskoga zanimanja ne smatram naukom, liše napora onijeh koji se bave dokumentacijom, utvrđivanjem vremena njezinoga nastanka, mjesta, autora.. Konstruktore povijesti, koji zavaljeni u udobne fotelje projektuju prošlost, uglavnome ne priznajem, jer tome pristupaju s predumišljajem, s gotovijem pričama, dokumente selektuju tendenciozno, tumače spasibože. Pa, još kad udare na zdrav razum...

Njegoš je neđe napisa e je srbski pjesnik?

Vjerovatno, zašto pitaš?

"Pravi Srbin" je Srbin srbskoga korijena, a povod pitanju je izjava jednoga Srbina da je bivši Grk.

Aha, ali razumiješ da to se može svesti samo na roditelje - asimilacija traje jednu generaciju. Tipa, ako su moji roditelju Rumuni, a ja Crnogorac, ja sam Crnogorac rumunskog porijekla, tj. kako ti kažeš, 'nepravi Crnogorac', ali, podrazumijevajući naravno da oženim Crnogorku, ja sam moja djeca će biti 'pravi Crnogorci'?

Što se tiče lažnijeh Srba, moja greška - lažni Srbi postoje.

A što znači da su lažni? Pretvaraju se da su Srbi, tj. glume da jesu, na štetu srpskog naroda, iz kojekakvog razloga koji kriju od javnosti?

P.S. Što se povijesti tiče, znam ono što je potrebno za razumijevanje prošlosti koja se mene tiče. Inače, to polje ljudskoga zanimanja ne smatram naukom, liše napora onijeh koji se bave dokumentacijom, utvrđivanjem vremena njezinoga nastanka, mjesta, autora.. Konstruktore povijesti, koji zavaljeni u udobne fotelje projektuju prošlost, uglavnome ne priznajem, jer tome pristupaju s predumišljajem, s gotovijem pričama, dokumente selektuju tendenciozno, tumače spasibože. Pa, još kad udare na zdrav razum...

Eh, i ti i zike ste antiistoričari. Ako se pojavi još neki Crnogorac na Krstaricu, počeću da mislim da je u pitanju neki postojeći antisentiment prema istorijskoj nauci!

Inače, ovdje leži još jedna kontradiktornost. Pišeš da ne smatraš istoriju naukom, uglavnom ne priznaješ, itd...a goresi na pisao da kritikuješ ljude što ne poznaju 'povijest'. :rumenko:

Poslednja izmena:
Sva Crna Gora je moja.

Ne razumijem, što ovo znači? Ako je pitanje bilo isuviše privatne prirode, trebalo je samo tako nešto da napišeš, a ne da me zezaš. Izvinjavam se.

(A, ti Crnu Goru očito slabo poznavaš).

To je tvoja subjektivna procjena; ne znam što sam napisao da ti odam takav utisak (volio bih da mi naglasiš / citiraš, kako bi mi ukazao na te greške te kako ih ne bi ponovo činio), ali kakve to ima veze sa pitanjem?

Aha, ali razumiješ da to se može svesti samo na roditelje - asimilacija traje jednu generaciju. Tipa, ako su moji roditelju Rumuni, a ja Crnogorac, ja sam Crnogorac rumunskog porijekla, tj. kako ti kažeš, 'nepravi Crnogorac', ali, podrazumijevajući naravno da oženim Crnogorku, ja sam moja djeca će biti 'pravi Crnogorci'?
Ništa ti ne razumiješ. Ne sporim ja njima da budu Srbi (ili Crnogorci ili koji gođ oće), samo pokazujem bezsmislenost tvrdnje o nepostojanju Crnogoraca i to samo s toga razloga što neko tamo misli da smo srbskoga porijekla, ali i to ne od juče već od prije milion godišta.

A što znači da su lažni? Pretvaraju se da su Srbi, tj. glume da jesu, na štetu srpskog naroda, iz kojekakvog razloga koji kriju od javnosti?
Bingo!

Eh, i ti i zike ste antiistoričari. Ako se pojavi još neki Crnogorac na Krstaricu, počeću da mislim da je u pitanju neki postojeći antisentiment prema istorijskoj nauci!
Odviše je laži i neistina u pisanju kojekakovijeh povijestničara da bi tu ljudsku aktivnost pametan čoek uzima za ozbiljno.
Što se tiče "poznavanja povijesti" pokušaj razlikovat povijest u smislu nečega što je bilo od povijesti ka nekakove nauke koja se bavi prošlijem vremenima. Ako to uspiješ, pašće ti mrak s oči.

Poslednja izmena:
Ne razumijem, što ovo znači? Ako je pitanje bilo isuviše privatne prirode, trebalo je samo tako nešto da napišeš, a ne da me zezaš. Izvinjavam se.
Ništa lično. Ođe nastupam ka Crnogorac, a ne ka predstavnik ovoga ili onoga plemena.

To je tvoja subjektivna procjena; ne znam što sam napisao da ti odam takav utisak (volio bih da mi naglasiš / citiraš, kako bi mi ukazao na te greške te kako ih ne bi ponovo činio), ali kakve to ima veze sa pitanjem?
Sve procjene su subjektivne inače bi ljudi mislili uniformno. Na osnovi riječi "ura" predpostavio si da sam iz Primorja, znači da ne znaš da se ta riječ koristi i u drugijem krajevima Crne Gore.

a zasto kad crnogorac ode /ali i srbin/ u ameriku ili nemacku ili bilo koju drugu razvijenu zemlju cini sve da postane deo te drzave---sto je i u redu...u toj drzavi radi i placa toj drzavi porez....
a zasto kad crnogorac doseli u srbiju zeli po svaku cenu /ne govorim o onima koji su se potpuno prilagodili drzavi u kojoj zele da zive/ da se istice kao crnogorac i da se kurci..??

a zasto kad crnogorac ode /ali i srbin/ u ameriku ili nemacku ili bilo koju drugu razvijenu zemlju cini sve da postane deo te drzave---sto je i u redu...u toj drzavi radi i placa toj drzavi porez....
a zasto kad crnogorac doseli u srbiju zeli po svaku cenu /ne govorim o onima koji su se potpuno prilagodili drzavi u kojoj zele da zive/ da se istice kao crnogorac i da se kurci..??
Prosto. U Ameriku ga niko ne ćera da bude ono te nije. A, i "korijeni" su daleko.

Lukšić:

Budžetski deficit Crne Gore na kraju ove godine iznosit će tri odsto bruto-domaćega proizvoda (BDP), a javni dug oko 45 odsto BDP-a. Prośečni nivo duga u eurozoni će, prema prognozama Evropske komisije, biti čak 87,8 odsto s budžetskijem deficitom od oko 4,3 odsto.

Back