Čime se baviti u SAD?

Stasa2

Početnik
Poruka
20
Ćao svima, imam 23 godine i pošto sam izvučena na zelenoj lutriji uskoro ću se preseliti u SAD. Iskreno, jako sam uzbuđena, ali i pomalo izgubljena kad je u pitanju posao i karijera.
Nemam još uvek jasan pravac. Studirala sam u Srbiji društveni faks, ali sam otvorena da promenim pravac ako ima više smisla tamo. Engleski govorim dobro, spremna sam da radim i učim, samo ne znam odakle da krenem u američkom sistemu. I koje poslove kasnije raditi da bih imala pristojan i kvalitetan život.

Glavni ciljevi su mi:
1. Da što pre stanem finansijski na noge
2. da gradim karijeru koja ima perspektivu
3. da jednog dana imam više fleksibilnosti u poslu

Ako je neko prošao kroz slično ili se preselio mlad u SAD: Šta biste mi preporučili kao početak? Koji poslovi su realni na startu? I koji pravci se dugoročno zapravo isplate?
Hvala unapred svima 🙏

Ne mislim da ti je previše mudro da tek tako srljaš u nepoznato. Pretpostavljam da imas dovoljno novca i to, za početak znaš gde ćeš živeti o sve to?
Pa skupila bih jos par hiljada dolara, za sad imam malo više od 4k. Za početak bih radila bilo šta, kuhinja, customer support, recepcija... Možda neki modeling vikendom kao dodatnu zaradu. Ali bih pre svega htela karijeru gde mogu da živim pristojno i da se usavršavam

1776430494632.jpeg

... Koji poslovi su realni na startu?

Ако немаш одређен занат у рукама (од фризерке и кројачице до лекарке и пилота)
не гањај каријеру, већ прихвати било шта, па полако.

Ако међутим имаш неку вештину у рукама - на њој инсистирај и ту се надај каријери.
Наравно, небо је граница.

Сети се Нолета, Тесле, Шварценегера.

Ако међутим имаш неку вештину у рукама - на њој инсистирај и ту се надај каријери.

I zorana pavlovića....

Od konkretnih veština baš i ne...bavila sam se modelingom ovde i imam tu neki CV. Studiram izmedju ostalog ali neću diplomirati do odlaska. Kakva je prolaznost frizerki?

Ja bih otisao u neku drzavu srednjeg Zapada poput Vajominga, Oregona ili Severne Dakote ili pak na Aljasku.
Ako sam dobro razumeo, valjda su tamo najvise neto zarade, a nizi troskovi zivota, pride je manje naseljeno i samim tim ima manje potencijalnih budala. Jedino je problem mentalitet zatvorenijih zajednica.
A koje su karijere u opticaju uopšte tamo? Po tebi

Back