Ćao svima, imam 23 godine i pošto sam izvučena na zelenoj lutriji uskoro ću se preseliti u SAD. Iskreno, jako sam uzbuđena, ali i pomalo izgubljena kad je u pitanju posao i karijera.
Nemam još uvek jasan pravac. Studirala sam u Srbiji društveni faks, ali sam otvorena da promenim pravac ako ima više smisla tamo. Engleski govorim dobro, spremna sam da radim i učim, samo ne znam odakle da krenem u američkom sistemu. I koje poslove kasnije raditi da bih imala pristojan i kvalitetan život.
Glavni ciljevi su mi:
1. Da što pre stanem finansijski na noge
2. da gradim karijeru koja ima perspektivu
3. da jednog dana imam više fleksibilnosti u poslu
Ako je neko prošao kroz slično ili se preselio mlad u SAD: Šta biste mi preporučili kao početak? Koji poslovi su realni na startu? I koji pravci se dugoročno zapravo isplate?
Hvala unapred svima
Nemam još uvek jasan pravac. Studirala sam u Srbiji društveni faks, ali sam otvorena da promenim pravac ako ima više smisla tamo. Engleski govorim dobro, spremna sam da radim i učim, samo ne znam odakle da krenem u američkom sistemu. I koje poslove kasnije raditi da bih imala pristojan i kvalitetan život.
Glavni ciljevi su mi:
1. Da što pre stanem finansijski na noge
2. da gradim karijeru koja ima perspektivu
3. da jednog dana imam više fleksibilnosti u poslu
Ako je neko prošao kroz slično ili se preselio mlad u SAD: Šta biste mi preporučili kao početak? Koji poslovi su realni na startu? I koji pravci se dugoročno zapravo isplate?
Hvala unapred svima
?