prvepruge
Iskusan
- Poruka
- 5.648
Dok sam radio u jednom beogradskom javnom preduzecu poceo sam se druziti sa jednim zaposlenim tamo, nekako smo se "snimili", slusali smo Idole ( neko gore je citirao Maljcike), Sarla, Prljavce i muziku iz naseg doba, ostali u toj radnoj jedinici su udarali po Ceci i Serifu Konjevicu. Jesmo odrasli na razlicitim krajevima grada (Zemun, Dortjol) ali smo se u neko doba zivota kretali po istim mestima, bili na istim koncertima, citali slicne knjige i iste stripove..Ma zajebavam se.
Da sam bio pametniji u srednju skolu ne bih ni isao.Kupio bilo kakvu diplomu za 3. stepen i ustedio 3 godine skolovanja.
Te 3 godine sam mogao provesti u klosarenju i besposlici.
Za njega se znalo da je vodovodzija po struci ali je kupio diplomu gradjevinskog tehnicara pocetkom 2000-tih, kaze da je dao 2000 jurica za nju a da su mu nudili i diplomu Vise gradjevinske za jos 3 hiljade. Bilo mu skupo pa je nije uzeo, kaze on tad "tesko sam se zay.e.bao, sad bih bio neki mali shef, ovako moram da se verem po krovovima i silazim u sahtove". On je sa vremena na vreme imao foru da preko ljudi za koje je znao da su apsolutne Radio Mileve prosiri laznu pricu da u firmu dolazi kontrola iz ministarstva rada, kontrolisu diplome zaposlenima. Pozove neku takvu Radio Milevu, kao fol zbog posla, a na kraju razgovora kaze "Jesi li cula da je u direkciju kod Zivadinke ( zena iz kadrovske) dosla inspekcija iz ministarstva rada, kontrolisu diplome, javila kafe kuvarica iz direkcije..". Spusti slusalicu i kroz 10 minuta zove neko iz sasvim druge radne jedinice u panici: "Kontrola diploma, javila kafe kuvarica Radio Milevi!!". Za pola sata ispred direkcije 50 ljudi kao navodno dosli da obave neki neodlozan posao a u stvari gledaju da ne nay.e.bu zbog lazno odstampanih ili kupljenih diploma.