Čime čistite unutrašnjost auta?

Lorelajn

Legenda
Supermoderator
Poruka
69.400
Molim lepo preporuke
a066.gif

Ne pitajte me kako se zovu sredstva koje sam do sada koristila za čišćenje unutrašnjosti automobila ali sva su u kategoriji smeća. Kupovala sam ih uglavnom na benzinskim pumpama i u Lidlu.

Umaste i namirišu, skinu prašinu max i to je to...

Tablu najlepše operem alkoholom ili sredstvom za čišćenje prozora.

Onda mi izleti ovakav neki klipčić i :pljus:

Dakle šta valja za sedišta a šta valja za plastiku?

Za spoljno pranje šampon onaj najobičniji od koprive je zakon. Probao jednom i više nikad više nikakvo sredstvo nisam kupio za spoljno pranje. Možda može i za unutrašnjost? Nije jako sredstvo pa neće skinuti sjaj sa plastike jer se koristi za kožu a skida masnoću i prljavštinu istovremeno.

Poslednja izmena:
Za spoljno pranje šampon onaj najobičniji od koprive je zakon. Probao jednom i više nikad više nikakvo sredstvo nisam kupio za spoljno pranje. Možda može i za unutrašnjost? Nije jako sredstvo pa neće skinuti sjaj sa plastike jer se koristi za kožu a skida masnoću i prljavštinu istovremeno.
Ja za spoljno odem u perionicu i operem ga na brzinu za oko 200 din.
Nije da ga perem baš svaki dan tako da mi to odgovara da ne vučem crevo, pravim blato a ovako sve odradim za 5 min.

Jedino me je ta unutrašnjost nervirala...Iskreno nikako da ga očistim onako kako treba. Probaću i taj šampon, što da ne :ok:

Ja za spoljno odem u perionicu i operem ga na brzinu za oko 200 din.
Nije da ga perem baš svaki dan tako da mi to odgovara da ne vučem crevo, pravim blato a ovako sve odradim za 5 min.

Jedino me je ta unutrašnjost nervirala...Iskreno nikako da ga očistim onako kako treba. Probaću i taj šampon, što da ne :ok:
Ma da, nego kad me mrzi da idem tu mi česma i crevo ispred auta pa se zanimam za vikend.

Unutrašnjost sam uvek ribao mešavinom vode, deterdženta i šampona. To sve pomešam pa napravim penu koju skidam i trljam sunđerom. Samo penom nikako tečnost. Oriba nebo, tapacirunge, sedišta, tepihe bude sve ko novo juče iz salona.

Ove hemije izbegavam a i danas je sve plastično. Eventualno tečnost za stakla.

Veoma sam skeptičan prema mogućnosti bilo kojeg od tih kućnih sredstava da "očisti" tekstil. Kako može da očisti kad će sva ta prljavština da se vrati unutra. Glatke površine (plastiku, staklo i pleksiglas) može naravno, ali štof sedišta teško.

Zato ja samo usisavam, a jednom u godinu-dve, oteram auto na dubinsko čišćenje.

Unutrašnjost sam uvek ribao mešavinom vode, deterdženta i šampona. To sve pomešam pa napravim penu koju skidam i trljam sunđerom. Samo penom nikako tečnost. Oriba nebo, tapacirunge, sedišta, tepihe bude sve ko novo juče iz salona.

Ove hemije izbegavam a i danas je sve plastično. Eventualno tečnost za stakla.
i ja isto tako, samo pjena. doduse to za auta koja prodajem, svoje ne cistim, samo brisem magicnom unutra i usisavam

Back