"Čim se završi skup, imaćemo savet za nacionalnu bezbednost" predsednik Vučić: Prvi napad na Srbe, nećemo sedeti skrštenih ljudi

Mr.Atom

Domaćin
Banovan
Poruka
3.993

"ČIM SE ZAVRŠI SKUP, IMAĆEMO SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST" Predsednik Vučić: Prvi napad na Srbe, nećemo sedeti skrštenih ljudi​

Predsednik Aleksandar Vučić se, obraćajući se velikom broju građana na skupu "Srbija nade", osvrnuo na današnju situaciju na severu Kosmeta.

Podsetimo, tzv. kosovska policija je nasilno ušla u zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.

"I danas kao da su namerno čekali taj dan, da značajn broj muškaraca sa severa KiM dođe u Beograd, da bi napali opštinske zgrade. I na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, a nismo imali veću i težu krizu", rekao je predsednik Vučić i dodao:

"Čim se završi skup imaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kim imamo posla. Jedinstvo i zajedništvo potrebniji su nam više nego ikad. I naravno da ste pokazali neverovatnu istrajnost, ne mogu da opišem koliko vas volim, stojite na kiši sve ove sate, na pljusku... Zato što svoju Srbiju toliko volite"!

"Ništa loše nismo nikome učinili, a pritisnuti smo uz zid, nemamo kuda nego da branimo svoju zemlju i narod. Boriću se za svaki sekund mira da duže traje. Ali prvi napad na Srbe, nećemo sedeti skrštenih ljudi. Nećete proterati Srbe!", jasna je poruka predsednika Vučića.

(Kurir.rs)

https://www.kurir.rs/vesti/politika/4168816/predsednik-vucic-o-situaciji-na-severu-kosmeta

Predsednik Aleksandar Vučić se iskreno zalaže da našem narodu na KIM obezbedi sigurnost i normalne uslove za život.

Napad se vec desio i zauzeli su opstine.
Tako svaki put kad naprave sranje ovaj preti da ce im sledeci put pokazati.
Digne vojsku pa je spusti
Sledeća dva napada su ključna

Poslednja izmena od moderatora:

"ČIM SE ZAVRŠI SKUP, IMAĆEMO SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST" Predsednik Vučić: Prvi napad na Srbe, nećemo sedeti skrštenih ljudi​

Predsednik Aleksandar Vučić se, obraćajući se velikom broju građana na skupu "Srbija nade", osvrnuo na današnju situaciju na severu Kosmeta.

Podsetimo, tzv. kosovska policija je nasilno ušla u zgrade opština Zubin Potok, Zvečan i Leposavić.

"I danas kao da su namerno čekali taj dan, da značajn broj muškaraca sa severa KiM dođe u Beograd, da bi napali opštinske zgrade. I na sve to ćutali su predstavnici Kvinte, a nismo imali veću i težu krizu", rekao je predsednik Vučić i dodao:

"Čim se završi skup imaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. Plašim se mnogo toga lošeg jer znam sa kim imamo posla. Jedinstvo i zajedništvo potrebniji su nam više nego ikad. I naravno da ste pokazali neverovatnu istrajnost, ne mogu da opišem koliko vas volim, stojite na kiši sve ove sate, na pljusku... Zato što svoju Srbiju toliko volite"!

"Ništa loše nismo nikome učinili, a pritisnuti smo uz zid, nemamo kuda nego da branimo svoju zemlju i narod. Boriću se za svaki sekund mira da duže traje. Ali prvi napad na Srbe, nećemo sedeti skrštenih ljudi. Nećete proterati Srbe!", jasna je poruka predsednika Vučića.

(Kurir.rs)

https://www.kurir.rs/vesti/politika/4168816/predsednik-vucic-o-situaciji-na-severu-kosmeta

Predsednik Aleksandar Vučić se iskreno zalaže da našem narodu na KIM obezbedi sigurnost i normalne uslove za život.

Znači, ako je nešto hitno, ne zakazuje se za sutra.

"ČIM SE ZAVRŠI SKUP, IMAĆEMO SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST"​

jasno je postavio svoje prioritete..prvo skup koji je važan samo za politički marketing i opstanak na vlasti a posle Kosovo...
miting je bio u 19h njegov nastup bar pola sata kasnije...bilo je puno vremena da se održi savet za nacionalnu bezbednost pre mitinga...

koliko vidim po temama situacija na kosovu je pocela oko 12

imalo je vremena za 5 saveta za bezbednost a ne 1

ma šta će im brate mili SAVETI KOJI MOJ?!
zašto mi nemamo razvijene i pripremljene scenarije
i akcije prema očekivanim mogućim dogadjajima?!
i samo se razmene SMS poruke sa šifrom šta se radi, 15min posle dogadja?!
šta kao sastanu se uzdahnu i kao šta da radimo sad bemti?!

ma šta će im brate mili SAVETI KOJI MOJ?!
zašto mi nemamo razvijene i pripremljene scenarije
i akcije prema očekivanim mogućim dogadjajima?!
i samo se razmene SMS poruke sa šifrom šta se radi, 15min posle dogadja?!
šta kao sastanu se uzdahnu i kao šta da radimo sad bemti?!
zato što nije ideja da se nešto uradi nego da se drami i glumi patriotizam pred kamerama

Jedino što se može je čekati nove izbore na severu, raditi na tome da budu što pre i vratiti Srbe u te zgrade, uopšte u te institucije koje su definisane još 2013. Očigledno ta ZSO neće zaživeti pa daj šta daš.
bojkot izbora i izlazak policajaca iz kosovske policije je bio čist Vučićev poklon Kurtiju... umesto proširivanja te jedine forme autonomnosti Srba rezultat je njeno faktičko ukidanje...što bi Kurti pristao sad na ZSO kad sad može da trguje rokom za povratak Srba u institucije....

Jedino što se može je čekati nove izbore na severu, raditi na tome da budu što pre i vratiti Srbe u te zgrade, uopšte u te institucije koje su definisane još 2013. Očigledno ta ZSO neće zaživeti pa daj šta daš.

zamisli da ovu glupost JEDINO MOŽEMO ČEKATI kažeš Izraelcima i Englezima!
xaxaxaxa
možeš to da zamisliš? i oni kao pa aj da čekamo nema druge!
pa to čekanje imamo od 2013
I SVE JE GORE I GORE KAKO MI ČEKAMO!
šta to čekamo više!?
na kraju nećemo imati ŠTA VIŠE NI ČEKATI!
bojkot izbora i izlazak policajaca iz kosovske policije je bio čist Vučićev poklon Kurtiju... umesto proširivanja te jedine forme autonomnosti Srba rezultat je njeno faktičko ukidanje...što bi Kurti pristao sad na ZSO kad sad može da trguje rokom za povratak Srba u institucije....

naravno, jer smo imali 500 ljudi pod oružjem, sa vozilima i opremom!
prava mala vojska!

zamisli da ovu glupost JEDINO MOŽEMO ČEKATI kažeš Izraelcima i Englezima!
xaxaxaxa
možeš to da zamisliš? i oni kao pa aj da čekamo nema druge!
pa to čekanje imamo od 2013
I SVE JE GORE I GORE KAKO MI ČEKAMO!
šta to čekamo više!?
na kraju nećemo imati ŠTA VIŠE NI ČEKATI!

naravno, jer smo imali 500 ljudi pod oružjem, sa vozilima i opremom!

prava mala vojska!
Izbori će se verovatno brzo odigrati ove godine i Srbi će se vratiti u institucije. Ništa se nije postiglo bojkotom jer uopšte nema ništa vezano za formiranje ZSO što je bio cilj bojkota.

Izbori će se verovatno brzo odigrati ove godine i Srbi će se vratiti u institucije. Ništa se nije postiglo bojkotom jer uopšte nema ništa vezano za formiranje ZSO što je bio cilj bojkota.

izbori u logoru....baš lepo od tebe....

Ne deluje mi da ovo odgovara Kurtiju. Njemu odgovara da Srbi budu deo kosovskih institucija i da ne mora držati trajno svoju policiju na severu nego da to budu Srbi u njegovim uniformama. On verovatno isto priželjkuje da Srbi izraze želju za novim izborima i vraćanjem u institucije. Ono što njemu ne odgovara je formiranje ZSO a što bi Vučić prikazivao kao veliku pobedu a Kurtijev poraz. Samo što Vučićeva ideja da će ovim bojkotom naterati Kurtija da formira ZSO je propala.

Ne deluje mi da ovo odgovara Kurtiju. Njemu odgovara da Srbi budu deo kosovskih institucija i da ne mora držati trajno svoju policiju na severu nego da to budu Srbi u njegovim uniformama. On verovatno isto priželjkuje da Srbi izraze želju za novim izborima i vraćanjem u institucije. Ono što njemu ne odgovara je formiranje ZSO a što bi Vučić prikazivao kao veliku pobedu. Samo što Vučićeva ideja da će ovim bojkotom naterati Kurtija da formira ZSO je propala.
ne znam ..njemu je mislim cilj da se Srbi tiho isele i da ubira jeftine poene na patriotizmu...zato će odugovlačiti i sa novim izborima i posebno sa ZSO koliko god može...

ne znam ..njemu je mislim cilj da se Srbi tiho isele i da ubira jeftine poene na patriotizmu...zato će odugovlačiti i sa novim izborima i posebno sa ZSO koliko god može...
Možda je sve nekakav dogovor Vučića i Kurtija da izbegnu nepopularne mere iz Ohridskog sporazuma. Kurti izbegava ZSO a Vučić pitanje medjunarodnih organizacija. Zapad sve više to uvidja i nedavno su konstatovali da nijedna strana ne sprovodi sporazum.

Ne deluje mi da ovo odgovara Kurtiju. Njemu odgovara da Srbi budu deo kosovskih institucija i da ne mora držati trajno svoju policiju na severu nego da to budu Srbi u njegovim uniformama. On verovatno isto priželjkuje da Srbi izraze želju za novim izborima i vraćanjem u institucije. Ono što njemu ne odgovara je formiranje ZSO a što bi Vučić prikazivao kao veliku pobedu a Kurtijev poraz. Samo što Vučićeva ideja da će ovim bojkotom naterati Kurtija da formira ZSO je propala.
Теби не делије. Е па Куртију делује, направиће квази ЗСО што ће прихватити садашње скупштине и градоначелници српских општина, а и спонзори Приштине, и ту је крај баладе.

27. maj 2023. • 00:17

Mustafa: Kurtiju neće biti lako posle reakcije SAD
Isa Mustafa.jpg

27. maj 2023. • 00:14

Haziri: Stvorena nova nepotrebna kriza
Ljutfi Hazir

Теби не делије. Е па Куртију делује, направиће квази ЗСО што ће прихватити садашње скупштине и градоначелници српских општина, а и спонзори Приштине, и ту је крај баладе.
A kakva je razlika izmedju prave i kvazi ZSO? Ima li negde jasno definisano sta je to ZSO i koje ingerencije ima?

Back