M
makijaveli
Gost
otvarao sam na par mjesta ovu pricu i evo moram dalje. niko ne odmice od pojma morala i sveg relativiteta koji iz njega isijava.please,dajte nesto jace!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
zmaja:U Koplstonu,se jasno vidi, a i on sam govori o demokratiji kod Makijavelija. Tacno je da njegov tkzv. totalitarizam u drzavi igra glavnu ulogu, ali samo dok se drzava ne oformi dovoljno i ne pocne da funkcionise koliko toliko normalno, tada nastupaju odredjene slobode gradjana i tu se pojavljuje demokratija.
Sto se tice pitanja da li je demokratija, najbolje drzavno uredjenje danas, moje misljenje je da jeste, jer vecina drzava tezi ka njoj. Ja se povodim time da vecina bolje zna od pojedinaca... Medjutim ne postoji neko novo drzavno uredjenje na osnovu kojeg
bi se mogla uporediti demokratija, a na osnovu prethodnih ona i jeste najbolja. Dok se se naravno ne pronadje neko bolje, sa novim nazivom.
He-he! I pozdravtaja:
??:He-he! I pozdravtaja:![]()
Ko da vodi?taja:??:He-he! I pozdravtaja:![]()
vodi racuna drugi put bre