čili, biber i tucanjje panda

petunija_love

Veoma poznat
Poruka
11.791
da li se vas ljute / možda i dovode do besa/ stvari, situacije, ljudi, koje nisu u najdirektnijoj korelaciji sa vama ili vas ljute /možda dovode i do besa/ samo ljudi koje poznajete i situacije na koje možete da imate uticaj?
jedan zanimljiv primer, parafraziraću Džeka iz filma ,,Klub boraca" jer se ne sećam kako tačno ide citat, kada mlati lika do krvi i čujemo onaj fini glas naratora filma u sred te scene:
Besan sam na svaku pandu koja neće da se tucca radi produženja sopstvene vrste...

da li se svađate i urličete u monitore, na tv ekrane, na forumaše, spikere, političare, koga god? ili samo na najbliže iz okruženja? :lol:
da ne širim temu, ali vi možete slobodno o vrstama ljutnje kao emocije, kada, kako, zašto..pasivna agresija ili nešto plastičniji primeri bacanja nameštaja, treskanja vratima i sl? dobro, znam..bićete zlatna sredina, al aj da pitam ((:
nema ankete tipa: a) pasivni? b) agresivni? c) pasivno agresivni? d) neprijateljski e)konstruktivni
samokontrola vam je na skali od-do?

Moze da me naljuti samo neko bitan mi, ili neko sa kim imam neki bitan odnos, privatan ili poslovan
Nisam pasivno agresivna, vec aktivno :lol:
E da i kompjuter, sto umem lepo da se svadjam sa kompjuterima pa to nigde nema, ne secam se kad sam se tako zustro svadjala sa nekom osobom ko sa kompovim redovno sto se svadjam :lol:

Najviše psujem ljude koje ne poznajem dok vozim u saobraćaju! Tada me svi nerviraju.
Pucam na sitnicama, izgalamim se sebi u bradu i posle dva minuta teram dalje, potpuno zaboravim zbog čega sam šizila.
Što je veći nivo problema ja sam smirenija. Iz koloseka me izbacuje kada klinci idu bosi po kući i na to redovno šiznem, a kada imam fajt na poslu tu sam 'ladna kao špricer i rešavam problematiku hirurški.
Još kao klinka sam izigravala umprofor, navežbala sam se na mami i tati. Ježim se od konflikata i momentalno uključujem mod za prvu pomoć.

Ja sam isključio ton na navigaciji jer sam se toliko svadjao sa onom tetkom da su ostali učesnici u saobraćaju počeli to da primećuju.
Ja se svadjam na raskrsnici, pa primetim nekog dekicu kako gleda u mene :eek: umesto da pazi na decu koja prelaze ulicu.
A ponekad mi nedostaje tetka, ona mi je bila omiljeni krivac za sve, za neaktuelizovane karte, za političku situaciju, za ljudsku glupost... i za to što se pande ne sexaju, naravno.

Ja se taman ponadala neka tema o začinima, kad ono..
Imam samo da kažem da volim ljuto, a najvolem halapenjo papričice, nisu odveć ljute al su super ukusne, ne ko ove naše kartonske.
Biber volim crni ili šareni, sveže mleveni, onako krupnije, da može da se gricka.
A pande ko pande, svima su nešto vau al ja više volim rakune .

Ja sam isključio ton na navigaciji jer sam se toliko svadjao sa onom tetkom da su ostali učesnici u saobraćaju počeli to da primećuju.
Ja se svadjam na raskrsnici, pa primetim nekog dekicu kako gleda u mene :eek: umesto da pazi na decu koja prelaze ulicu.
A ponekad mi nedostaje tetka, ona mi je bila omiljeni krivac za sve, za neaktuelizovane karte, za političku situaciju, za ljudsku glupost... i za to što se pande ne sexaju, naravno.

ja bih bacila fon kroz prozor kad bi mi ta pricala :lol:
ne znam kako ljudi mogu to da trpe
kapiram kad si sam a vozis da znaci, da ne bi morao da skreces pogled sa puta u ekran mobilnog, nisam vozac pa me taj momenat zaobilazi
ali ja kad sam suvozac ja izigravam tetu sa navigacije, gledam u ekran i govorim de sta, ona je ugasena obavezno

uglavnom samo ono što ima veze sa mnom ili sa ljudima koje volim
pa nije to ljutnja to je besnilo :lol:
a ovo tv, političari i sl. me ne dotiče

- - - - - - - - - -

a da ne lupam, ne razbijam, ne udaram ali imam želju
ipak odlična mi je kontrola što se toga tiče :mrgreen:

da li se vas ljute / možda i dovode do besa/ stvari, situacije, ljudi, koje nisu u najdirektnijoj korelaciji sa vama ili vas ljute /možda dovode i do besa/ samo ljudi koje poznajete i situacije na koje možete da imate uticaj?
jedan zanimljiv primer, parafraziraću Džeka iz filma ,,Klub boraca" jer se ne sećam kako tačno ide citat, kada mlati lika do krvi i čujemo onaj fini glas naratora filma u sred te scene:
Besan sam na svaku pandu koja neće da se tucca radi produženja sopstvene vrste...

da li se svađate i urličete u monitore, na tv ekrane, na forumaše, spikere, političare, koga god? ili samo na najbliže iz okruženja? :lol:
da ne širim temu, ali vi možete slobodno o vrstama ljutnje kao emocije, kada, kako, zašto..pasivna agresija ili nešto plastičniji primeri bacanja nameštaja, treskanja vratima i sl? dobro, znam..bićete zlatna sredina, al aj da pitam ((:
nema ankete tipa: a) pasivni? b) agresivni? c) pasivno agresivni? d) neprijateljski e)konstruktivni

Да ме изнервира, онако стварно, када врућина крене из стопала па се пење док пара на уши не изађе може само неко близак, до кога ми је стало. Умем да вичем, да нешто бацим и разбијем,... И док хоћу да расправим може да се среди. Када сварим и заћутим ту је крај, тачка.
Помери ме све што је везано за децу. Ако су угрожена хоћу из коже да искочи, ако је нешто лепо и дирљиво умем да се расплачем, сузе ми крену и када видим аутобус ђака на екскурзији, још ако машу свима ...
Прилично сам толерантна, сусретљива и стрпљива на улици, поготово ако су други нервозни знам да нећу ништа постићи ако се придружим суморним фацама. Онда бирам осмех и веће су шансе да измамим њиме и туђ, па се све лакше и брже реши.
Али пукнем ако чекам у неком реду и особа иза ми се приближи толико да ми дахће за врат, то не подносим! Главна сам свађалица на кеју док трчим када се стазе не користе за шта су намењене него као ретардирани иду где им место није и угрожавају и ремете друге. Умем да будем непријатна и осорна према мушкарцима за које наслутим да су велики је.ба.чи када мувају а да треба да те заштите повукли би се као тетке. Треснем вратима лифта да се цео улаз затресе на спрату на ком наиђем да није затворен, а ја вукла нешто тешко. Увек имам опаску за возача који је кола нагузио тако да ни постранце не можеш проћи а камо ли дечија колица. И тако... Све у свему- наџак баба :mrgreen:

Poslednja izmena:

jok, brate
ranije su me bliski mogli iznervirati, ili finansijski gubitci, a sad ni to
zašto bih dozvolio da kortizol razara moj dragoceni organizam?
suština je prvo pogledati u sebe i ustanoviti zašto te to ZAISTA nervira
kad to osvestiš, više te ne nervira
mogu da ti kažem, lepše je bez nerviranja

Pa toliko si prosirila temu da ne znam odakle da pocnem, gubim koncentraciju:rumenko:

Imam samo da kažem da volim ljuto, a najvolem halapenjo papričice, nisu odveć ljute al su super ukusne, ne ko ove naše kartonske.
Biber volim crni ili šareni, sveže mleveni, onako krupnije, da može da se gricka.

rakune...trash pande? : )))

Jel beše rakuni imaju kosku u djoku?

pu prva

- - - - - - - - - -

totalno sam u nirvani sa ljudima koje ne poznajem.kad bih trebala da se potresam,pljujem razbijam,bijem,samo se zapanjim.
sa ljidima sa kojima sam bliska razmenjujem poljupce i psovke
dobro,ne bas psovke :lol:

Zavisi mi od raspoloženja, nekad pustim i nasmejem se, nekada brzo i oštro reagujem. Ne psujem nikada, ne vičem, ali ako nešto hoću da razjasnim i kažem, to i uradim.
sad ste mi sumnjive, ajde da ste napisale da psujete ekskluzivno u ,,kontrlisanim uslovima" ali ovako..idem da razmislim o vama dvema: kako bre ne psujete? ni u šali, zabavi ni ljutnji?
nemoj posle da osvanete gore u vestima krstarice kao neke 2 pobile pola tržnog centra, a bile su ceo život vedre, nasmejane, pozdravljale komšiluk, prevodile bake preko pešačkog preeelaza itd..:lol:

Moze da me naljuti samo neko bitan mi, ili neko sa kim imam neki bitan odnos, privatan ili poslovan
Nisam pasivno agresivna, vec aktivno :lol:
E da i kompjuter, sto umem lepo da se svadjam sa kompjuterima pa to nigde nema, ne secam se kad sam se tako zustro svadjala sa nekom osobom ko sa kompovim redovno sto se svadjam :lol:

ladno ti verujem da si aktivno agresivan, kao o što ovim dvema iznad ne verujem da nikada ne psuju ((: znaš li ti da čovek može da se zaljubi u komp? ne samo da se svađa?
tebi je lako, ali tvojim kompovima treba treba terapija, da ne kažem restart, možda je to traumirano mada neživo
e, nego mene zanimaju nijanse, da li isto pyzdite u ljubavnim i porodičnim odnosima, kao i na poslu? /npr tvoja reakcija ako te neko ljuti na poslu ili u tvom stanu, sumnjam da je ista/

- - - - - - - - - -

Kad me neko iznervira ili mi smeta pokupim se i odem

kako i gde kanališeš taj osećaj ljutnje ili nervoze, nakon što se pokupiš i odeš?

Имам гас кад играм world of warships да псујем неке играче. Прво на енглеском па кад видим да је то безвезе псовка кад му га дам по нашем...:lol:

Back