Ciklaza Ugljenih hidrata(carb cycling)

Ne može biti jo-jo efekta jer to nije dijeta u kojoj iznenada menjaš sve pa se posle nekog vremena vraćaš starim navikama. Ti iz low carba prelaziš na CC(carb cycling) i koja je tu razlika? Ishrana ti ostaje ista samo što se igraš sa ugljenim hidratima i variraš ih iz dana u dan. Inače, da li pod Low carb podrazumevaš low GI carb ili nizak unos hidrata? Postoji razlika, pa samo da proverim na čemu smo. :)

CC, Low carb, keto... sve su to dobre stvari i treba ih menjati. E, sad, ako se ti posle bilo koje ove dijete vratiš junku,naravno da će rezultati nestati.

Uh, pa to ti nije dobra dijeta. Unosiš samo proteine, nije ni čudo što nemaš energiju.

Ako si na low carbu, to znači da unosiš ugljene hidrate ali samo one sa niskim GI. Ako si na keto, onda ne unosiš uopšte ugljene hidrate, ali podigneš unos masti. Dakle, samo proteini i masi. To što ti trenutno radiš nema baš smisla. Nisi ni tamo, ni ovamo - što je najgore.

Ja sam sad na 10 dana u low carb periodu,pre nego li krenem na cycle...Znaci ti to podrzavas?

10 dana je vec predugo, to jest usao si u "starvation mode", zato i nemas energiju za treninge a i usporices metabolizam tako da od toga ne dobijas nista...Ides 3 low, 1 high, 3 low, 1 high...ako to ne radi probas 3 low, 2 high ili 3 low, 3 high UH kombinaciju...na taj nacin mozes da "prevaris" organizam da ne udje u starvation mode zbog tih "high" UH dana...

Poslednja izmena:
Ti to ozbiljno ili? :D

Daj, ne zezaj. Zaobiđi sve mesne prerađevine.

@Georgejune

Mi ovde pričamo o zdravim, esencijalnim, mastima tako da je suvišno i stavljati ih u istu rečenicu sa šećerom, a kamoli porediti ih. :D Problem je što ljudi trpaju sve masti u isti koš, a ne znaju vrednosti esencijalnih.
Najtužnije od svega je kad se ljudi na kraju i odluče da kupe Omega 3, ali se onda boje da se ne predoziraju pa uzimaju svega 1-2 kapsule dnevno(1-2g dnevno), umesto barem 1-2 uz svaki obrok, a ne razmišljaju o "predoziranju" mastima(i to lošim) dok jedu burek, picu ili pljeskavicu. No, bolje i tih 1-2g nego ništa... :/ Ja, recimo, uzimam po 2g omega uz svaki obrok, tj. 10-12g dnevno + kašiku-dve maslinovog ulja. Često svemu tome dodam i nešto lešnika, moje omiljeno koštunjavo voće. Omega 3 masti su odličan insulin regulator i prvi su korak ka rešenju narušene insulinske osetljivosti. ALA je isto vredna stvar. Zato ih treba uzimati uz obrok. Ogroman broj ljudi imaju problem sa insulinskom osetljivošću a da toga nisu ni svesni(osim što im je stomak sve veći :D). Junk food je glavni uzrok tome, tj. konstatno iritiranje pankreasa.

Back