момоа
Legenda
- Poruka
- 72.447
Kada biste birali na ciju zivotnu filozofiju najpribliznije lici vas zivot i zivotni stavovi, kog biste filozofa izabrali?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kada biste birali na ciju zivotnu filozofiju najpribliznije lici vas zivot i zivotni stavovi, kog biste filozofa izabrali?
Meni je rokenrol jedina prihvatljiva filozofija. Slušam Caneta, recimo, ili Koju, i sve razumem i apsolutno se slažem. Ljudi su mudraci.
Dok sam još čitala filozofe najviše mi se svideo Marko Aurelije.
E, i to da dozivim, da cujem i procitam da jedna zena voli Nicea...
Ne razumem pitanje...
Пантеизам је учење према којем су Бог и васељена (или природа) једно те исто. Најпознатији пантеистички систем у модерној филозофији је Спинозин, мада је пантеистичка реторика цветала у 19. веку, на пример у радовима Емерсона.
Спиноза је био један од најзначајнијих и најдоследнијих представника рационалистичке и монистичке филозофије. Његова мисао, изнета у капиталном делу "Етика", извршила веома значајан утицај на европску филозофију. Критички однос према Библији и Талмуду изазвао гнев у теолошким круговима, а јеврејска заједница га 1656. анатемисала и искључила из својих редова. Његово учење се често поистовећује са пантеизмом. Сматра се да је био једна од најзначајних фигура рационализма XVII veka.
Ovo sam kopirala, da ne bi guglali tamo- 'vamo.
A kada sam rekla da ne razumem pitanje, mislila sam na to da je ovaj filozof najsličniji mojim uverenjima.
A kako živim i po čijoj filozofiji je druga stvar. Živim po Ničeovoj filozofiji, zato što je Herman Hese živeo tako, a šta kaže Hese za mene je zakon, nema dalje, tačka.
Izvini ako je odgovor zbunjujući...
Cemu takva strast prema Heseu?
Hahaha, to je zbog Hesea
A i nije mi kriv Niče što me život zayeb'o, prosto obožavam dane kad me raspale hormoni pa mi se IQ spusti na nivo kao lobotomiju da su mi uradili.
Izvini, žensko si, ali ako kažeš da voliš što si žensko u to ću teško poverovati.
Daj mi jedan razlog da volim to svoje žalosno fizičko stanje. Nisam gej, i to nema veze sa tim.
Ja sam gora od Ničea, ne počinji
Mama, tata, dalja rodbina, komsiluk, nastavnici. Sve filozof do filozofa.Kada biste birali na ciju zivotnu filozofiju najpribliznije lici vas zivot i zivotni stavovi, kog biste filozofa izabrali?
O, da, fali ti svasta,
Fali ti kao i gospodjici F4 .
F4? Postadoh šifra
@svesnaglista ne fali ti ništa.
Sama si izabrala sifru...ali aj da vidimo sta kome fali....