Чији си ти, мали?

sad mi je sve jasno :)
:kod nekih je potrebno da prođu generacije da bi iščistili opanak sa lica, ali mentalni sklop je neuništiv.
:manikir::manikir::manikir:

Haha :D
Niste me razumele. Nisam ponosna na tu familiju,u smislu,da ih najmanje volim od ostalih,imamo par problematicnih rodjaka,a ne na kraj ili da ne volim Bosance.
Ali drago mi je kad vidim tu forumusku savrsenost,bez predrasuda,na delu,da uvek zaskoci :D

edit: Mada si u pravu,ponekad je mentalni sklop neunistiv. Sta onda nije jasno?

Poslednja izmena:
Haha :D
Niste me razumele. Nisam ponosna na tu familiju,u smislu,da ih najmanje volim od ostalih,imamo par problematicnih rodjaka,a ne na kraj ili da ne volim Bosance.
Ali drago mi je kad vidim tu forumusku svrsenost,bez predrasuda,na delu,da uvek zaskoci :D

edit: Mada si u pravu,ponekad je mentalni sklop neunistiv. Sta onda nije jasno?

nigde nije pisalo da ih manje voliš od ostalih (ili namanje voliš, tu već ne treba od ostalih) vsamo da na njih nisi ponosna a oni su sa juga.

ne vidim ni nametanje forumske savrsenosti

a o zaskakivanju može da prica samo mm jer nešto volim njega da zaskočim:rumenko:

nigde nije pisalo da ih manje voliš od ostalih (ili namanje voliš, tu već ne treba od ostalih) vsamo da na njih nisi ponosna a oni su sa juga.

ne vidim ni nametanje forumske savrsenosti

a o zaskakivanju može da prica samo mm jer nešto volim njega da zaskočim:rumenko:

U,izvin'te,molim vas,sto nisam bila precizna,sledeci put cu biti na oprezu.Tako sam lako dala sebe na izvol'te dezurnim forumaskim policajcima za ljubav,srecu,toleranciju koji bi da me uce kako da razmisljam i sta da mislim o sopstvenoj rodbini :D
Ne volim rodbinu sa juga jer su bucni,nekulturni,lenji i ne prija mi njihov mentalitet i humor.
Iz toga ne bi trebalo izvesti zakljucak da ne volim jug,nego svoju rodbinu sa juga,nisam ponosna na njih i te gene.
Nadam se da sam sada bila dovoljno precizna,ali ko ce ga znati.

U,izvin'te,molim vas,sto nisam bila precizna,sledeci put cu biti na oprezu.Tako sam lako dala sebe na izvol'te dezurnim forumaskim policajcima za ljubav,srecu,toleranciju koji bi da me uce kako da razmisljam i sta da mislim o sopstvenoj rodbini :D
Ne volim rodbinu sa juga jer su bucni,nekulturni,lenji i ne prija mi njihov mentalitet i humor.
Iz toga ne bi trebalo izvesti zakljucak da ne volim jug,nego svoju rodbinu sa juga,nisam ponosna na njih i te gene.
Nadam se da sam sada bila dovoljno precizna,ali ko ce ga znati.

Niko tebe niti uči kako da razmišljaš niti koga da voliš, niti kome treba da se daješ na izvolte.
Pogotovu sebe ne doživljavam kao dežurnog forumskog policajca jer za to nemam želju ni nameru. 95%mojih postova su na svetu životinja, tako da me je teško svrstati u kategoriju policajaca i to forumskih. Da sam dežurna, e tu si u pravu,navučena sam na krstaricu, ali ponavljam uglavnom na ljubimcima i ponekoj zanimljivoj temi na još par pdf-a.
Slažem se da ne moraš da voliš bilo koga ko ti se ne sviđa i uopšte nije u tome problem, samo način na koji si napisala apriori je upućivao da ih ne voliš jer su sa juga, pa sam i ja kao i ti izrazila svoj stav prema tome.Bučna, nekulturna i lenja familija se nije spominjala.
Svi smo miskup nekih gena koje nismo sabi izabrali, ali naše je da od toga napravimo ono što mislimo da je dobro. Zato želim ti puno uspeha u zatiranju južnih gena.

Ne moras da mi se pravdas gde i koliko postujes.
Da si izrazila stav,jesi,prema meni,bila si ironicna i sarkasticna,pokusala si da me uvredis.
Ne znam ni sto se zamaram sad ovde,mozda zbog toga jer mi se povraca od toga da ne mozes da izneses svoje negativno misljenje o nekoj temi na ovom Forumu,a da te neko ne zaskoci sa glupim ismejavajucim komentarom da bi ispao faca u drustvu i pokazao se bolji nego sto jeste,kao: "bas sam tolerantna ,ja uopste nemam predrasude nikada,ni prema cemu."
Ne mislim na tebe,nego uopsteno.Malo mi je dosadilo da objasnjavam ljudima da iskuliraju,da je to samo moje misljenje i da imam pravo na njega.

Znam ciji sam.
Ponosim se "jugom" ove nam drage zemlje, ne znam da li sam bucan, mozda kada sam raspolozen i u drustvu dragih, volim sve svoje prijatelje i rodjake, neke manje, druge koji procenat vise i ne odricem ih se. Nikada ne bih rekao za nekog milog da mi nije drag zbog nekih bezveznih razloga.
A nema boljih no do onih sa "juga", tek toliko da se zna.

Znam ciji sam.
Ponosim se "jugom" ove nam drage zemlje, ne znam da li sam bucan, mozda kada sam raspolozen i u drustvu dragih, volim sve svoje prijatelje i rodjake, neke manje, druge koji procenat vise i ne odricem ih se. Nikada ne bih rekao za nekog milog da mi nije drag zbog nekih bezveznih razloga.
A nema boljih no do onih sa "juga", tek toliko da se zna.

možda oni s ladu
:manikir::manikir::manikir:

Колико вас одређује породица/фамилија/кућа из које сте потекли? Да ли сте свој идентитет, своју друштвену репутацију и статус изградили потпуно самостално и независно од породице/фамилије/куће из које сте потекли, или се ослањате на њу, презиме и породичну репутацију?

Да ли сте чврсто ''укорењени'', или сте независан изданак?

Када су у питању други људи, колико пажње поклањате томе из које/какве куће су потекли, ко су му родитељи, преци, да ли је то ''добра кућа'', или пажњу обраћате само на личност као такву?

Odlična tema:ok:
Nekada je neminovno da se "izgradiš" sasvim sam, uprkos dobrom background-u...Meni se desilo da sam postepeno gubila sve, porodicu, rodni grad a samim time se i reputacija dobrog i časnog porodičnog imena rasplinula i izgubila u tuđoj sredini.
Ali zaista ne posmatram ljude kroz njihovo poreklo. Samo ličnosti me interesuju, a čiji su, to onako uzgred, kao informacija bez velikog značaja za moj stav i odnos prema tim osobama.

Poreklo moze donekle da nam odredi zivotni put,ali sve ostalo gradimo sami.
Dzabe nekom ako potice iz plemicke porodice,a lenj je,neotesan i slicno...Njemu to poreklo ne znaci mnogo,do nekog momenta moze to da ga odredjuje ,a kasnije kada licni kvaliteti dodju na red-sasvim ne vazno:D
Moji roditelji su Beogradjani.I majka i otac rodjeni u Beogradu.Da nasa porodica vazi za uglednu,staru ,beogradsku-bez skromnosti vazi.
Ali meni to nikada nije bilo preterano bitno.
Uvek sam zelela da se ostvarim kao licnost i u tome sam uspela,tako da sve mi je ostalo ne vazno;)
Moja sestra i ja smo nebo i zemlja u svakom pogledu,kada bi neko od vas prvo upoznao nju,pa mene-nikada ne bi pomislio da smo zivele u istoj ulici,a ne da smo rodjene sestre:mrgreen:
Tako da...Ja zaista tome ne pridajem mnogo znacaja,lepo je razgovarati i razmisljati ponekad o korenima,svasta covek moze saznati o sebi,svojim precima i mnogim drugim stvarima-ali samo u dokolici:whistling:

''Живот је био много бољи, мислила је Мма Рамоцве, кад смо знали ко смо. У време када је она била ученица у Мочудију, свом родном селу, сви су тачно знали ко сте и често су знали ко су вам родитељи и родитељи ваших родитеља...''

А.М.Смит ''У друштву ведрих дама'' (један од бројних наставака ''Прве дамске детективске агенције'')

Због овог цитата сам отворила тему.;)

" Ciji si ti , mali ?? "

i danas ce , u Crnoj Gori , svaka starija osoba postaviti ovo pitanje , pri upoznavanju
sa mladjom osobom ... .
.....
slazem se sa vecinom odgovora na ovoj temi ... posebno sa Golubom .
svoje misljenje izrazila bih na ovaj nacin ;
kad god me sin pita da li cu dozvoliti da ide kod nekog druga kuci , pre nego dozvolim ili ne dozvolim ,pitam ga ciji je sin taj decak :D
kad dobijem odgovor o kojim se ljudima radi , nepogresivo znam kako je to dete vaspitavano i kakvo mu je ponasanje , bilo na ulici , u skoli ili kod kuce .....
..................

" Ciji si ti , mali ?? "

i danas ce , u Crnoj Gori , svaka starija osoba postaviti ovo pitanje , pri upoznavanju
sa mladjom osobom ... .
.....
slazem se sa vecinom odgovora na ovoj temi ... posebno sa Golubom .
svoje misljenje izrazila bih na ovaj nacin ;
kad god me sin pita da li cu dozvoliti da ide kod nekog druga kuci , pre nego dozvolim ili ne dozvolim ,pitam ga ciji je sin taj decak :D
kad dobijem odgovor o kojim se ljudima radi , nepogresivo znam kako je to dete vaspitavano i kakvo mu je ponasanje , bilo na ulici , u skoli ili kod kuce .....
..................

Nemoj me pogrešno shvatiti, ali ovako nešto se može izvršiti jedino u malim mestima, gde svako svakog zna.

Šta bi bilo da živite u nekom većem mestu, gde je nemoguće poznavati svakog?

Ne kažem ja da je ideja pogrešna, i normalno da ćeš se zapitati da li da pustiš dete u kuću nekog lopova, narkomana, silovatelja i sl.

za neke stvari jesu.

Ali možete me smatrati zatucanom, rigidnom, satromodnom, zaista ne bi volela da se mi se deca druže sa decom lokalnih narko dilera, ili narkomana i siledžija.

Hteli mi to ili ne, sredina ima na sve nas uticaj, tako da je bolje da se ne nalaze u sredini koja može da ih navede na iskušenje.

Jer ponavljam -ko pod krušku-jede kruške

Citam i cudim se. Ispade da su deca i ljudi, ciji su roditelji razvedeni ili deca iz domova nepodobna za druzenje, jer nemaju dobro poreklo i odgovarajuce porodicne odnose. To su predrasude i strahovi.

Dete iz doma ili dete razvedenih roditelja nije isto što i dete nekog narkomana ili narkodilera, silovatelja i sl i ne može to da se poredi, niti je to ovde iko spominjao.

Da li bi ti pustila svoje dete u kuću nekog ko je upravo izašao iz zatvora zbog silovanja, ubistva, pljačke? Ja ne bih.

.

Колико вас одређује породица/фамилија/кућа из које сте потекли? Да ли сте свој идентитет, своју друштвену репутацију и статус изградили потпуно самостално и независно од породице/фамилије/куће из које сте потекли, или се ослањате на њу, презиме и породичну репутацију?

Да ли сте чврсто ''укорењени'', или сте независан изданак?

Када су у питању други људи, колико пажње поклањате томе из које/какве куће су потекли, ко су му родитељи, преци, да ли је то ''добра кућа'', или пажњу обраћате само на личност као такву?

Identitet, društvenu reputaciju i status sam gradila sama. Tako me zapalo.

Mislim da sam nezavisan izdanak, što naravno ne podrazumeva odricanje od porodice, bliže i dalje familije....Ja sam dete svojih roditelja, ali se ne opterećujem time da lične izbore pravim uz konsenzus zajednice niti razmišljam o "porodično/familijarno prihvatljivom ponašanju" kad su u pitanju stvari koje se tiču samo mene.

Kad su drugi ljudi u pitanju prvenstveno gledam ličnost. "Kući" posvećujem pažnju samo kada su u pitanju neki ekstremni slučajevi, kao pomenuti kriminal, mada mi je i tada ličnost primarna. Do sad sam sretala i dobre i loše ljude iz dobrih i loših kuća, da sam ih po kući delila, gadno bih se ogrešila.

Back