Ciji je Bozji presto?

Cim taj presto može da se preotme onda je moj,
Kako si to skontao da se Bozji prestoi moze preoteti ?
ionako imamo neraščišćena posla ja i taj vaš bog dekica koji sedi na nekom tronu na nebu, imaćemo okršaj jednog dana, kudćete vernici kad preotmem presto i budem novi bog 😯
Verujem da ces jednom u buducnosti definitivno imati prilike da ovo iskusis.

Kako si to skontao da se Bozji prestoi moze preoteti ?
ti ga ucis, vidi covek sta pises, sta Hristos rece u jevandjelju, da to ne vazi vise, jer je tada bio sluga, znaci neprijatelji ste jevandjelja vi adv.
Imam utisak da si odgovor dao na osnovu onog sfo je Isus govorio dok he bio u oblicju sluge a ne u oblicju Bozjemu.
ovo crveno je na osnovu jevandjelja koje vi ne priznajete

ti ga ucis, vidi covek sta pises, sta Hristos rece u jevandjelju, da to ne vazi vise, jer je tada bio sluga,
Sve vazi ,jevandjelje je radosna vest - radosna je bila sto je Hristos dosao u oblicju sluge i to se jasno videlo u toku Njegovog zemaljskog prebivanja.
kada se vratio odakle je dosao u oblicju kakvog je oduvek imao -produzio je sa porukama iznoseci novonastalu situaciju na nebu !
koji te deo od ovog zbunjuje ?
znaci neprijatelji ste jevandjelja vi adv.
🙄
...a da ti ipak procitas sta sam do sada iznosio,nece ti skoditi veruj mi..
ovo crveno je na osnovu jevandjelja koje vi ne priznajete
I kakve sad to veze ima sa danasnjom cenom nafte na svetskoj berzi ?

Svaki presto se može preoteti čim postoji i čim neko sedi u njemu.
Ovo je isto ocito mislio i onaj koji je prouzrokovao haos na zemlji i koji je u sebi govorio sledece:

Isa.14,13.14:
"...A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo, više zvijezda Božijih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj na strani sjevernoj;
Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s višnjim..."

A dali je u tome uspeo vidimo u nastavku:

Isa.14,15,16:
"...A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.
Koji te vide pogledaće na te, i gledaće te govoreći: to li je onaj koji je tresao zemlju, koji je drmao carstva,..."

Daće tvoj bog.
AMIN !!!

Ovo je isto ocito mislio i onaj koji je prouzrokovao haos na zemlji i koji je u sebi govorio sledece:

Isa.14,13.14:
"...A govorio si u srcu svom: izaći ću na nebo, više zvijezda Božijih podignuću prijesto svoj, i sješću na gori zbornoj na strani sjevernoj;
Izaći ću u visine nad oblake, izjednačiću se s višnjim..."

A dali je u tome uspeo vidimo u nastavku:

Isa.14,15,16:
"...A ti se u pakao svrže, u dubinu grobnu.
Koji te vide pogledaće na te, i gledaće te govoreći: to li je onaj koji je tresao zemlju, koji je drmao carstva,..."
Ja tu vidim win-win situaciju, u paklu da vlada čovek, drma čovek sad u paklu pravi ekipu. U pravu si, možda je bolje prvo zauzeti pakao i krenuti u napad na raj.

Konacno smo se razumeli,sta pije kafana, ovo se mora zaliti...😁
...ili se ipak nismo...:roll:
Hajde da vidimo sta si smislio da sam ja mislio:
možda je bolje prvo zauzeti pakao i krenuti u napad na raj.
??????????????
???????????
????????
Hmmmm,po tebi dakle je ovo bila moja poruka ? 😁
...moram priznati da me ti "bolje" shvacas nego sto sam sebe kontam,prosto sam iznenadjen...
...i "uvredjen"...😃

Odnos prema Isusu Hristu jeste sustinski bitan za svakog coveka a narocito za hriscane jer im to omogucuje pravilno funkcinisanje u okvirima Bozjeg zakona...
Malo cu kasnije vise o ovome jer je zaista bitno pitanje,prvo da utvrdimo dali je Bozji presto zaista i Hristov presto i sta to znaci za svakog coveka.
Ne moraš da se trudiš. Tačno sam znala da ćeš reći da nam to pomaže
da pravilno poštujemo božijeg zakona. Dosada živa..

Ti nemaš dovoljno razloga da ih poštuješ pa u svemu tražiš samo to?
Naravo da ne,evo cak i nevernici imaju neki svoj moralni kodeks koji se ponekad poklapa sa hriscanskim..
Šta znači to da je Hrist na Božijem prestolu? Šta je Hrist?
To znaci da je Hristos zaista Bozji Sin,PRVI I POSLEDNJI koji je u oblicju Bozjemu direktno ucestvovao u stvaranju i kome zaista trebamo sluziti onako kako nam On nalaze.
To je sustina hriscanstva koje ponekad mozda svi mi zaboravljamo,narocito kada je rec o verskoj praksi.

Naravo da ne,evo cak i nevernici imaju neki svoj moralni kodeks koji se ponekad poklapa sa hriscanskim..

To znaci da je Hristos zaista Bozji Sin,PRVI I POSLEDNJI koji je u oblicju Bozjemu direktno ucestvovao u stvaranju i kome zaista trebamo sluziti onako kako nam On nalaze.
To je sustina hriscanstva koje ponekad mozda svi mi zaboravljamo,narocito kada je rec o verskoj praksi.
Aha.. dosadno.. :kafa:

sam si odgovorio u naslovu
ciji bi bio Bozji presto????
Hajde da vidimo sta nam kaze apostol Jovan:

Otkr.22,1:
" I pokaza mi čistu rijeku vode života, bistru kao kristal, koja izlažaše od prijestola Božijega i jagnjetova..."

King James Bible
Rev.22,1:
" And he shewed me a pure river of water of life, clear as crystal, proceeding out of the throne of God and of the Lamb..."

https://biblehub.com/kjv/revelation/22.htm

Greek Bible

https://biblehub.com/text/revelation/22-1.htm

_____________________________________________________________________________________________________________

Kao sto se jasno vidi,ovde nam apostol tvrdi da je Bozji presto ujedno i presto Jagnjeta aludirajuci direktno na Isusa Hrista !!!
Ono sto nikako ne smemo propustiti jeste cinjenica da se radi O PRESTOLU u jednini sto se da videti i od ostalih prevoda !!!
I sad ono najbitnije - sta to znaci ako je Bozji presto ujedno i Hristov presto,STA NAM TO GOVORI O NJEGOVOM IDENTITETU I AUTORITETU ???

Poslednja izmena od moderatora:
Sve vazi ,jevandjelje je radosna vest -
heh, sad menjas pricu, a svi smo te odlicno razumeli kada rece ovo
Imam utisak da si odgovor dao na osnovu onog sfo je Isus govorio dok he bio u oblicju sluge a ne u oblicju Bozjemu.
znaci ukidas sto je govorio kada je bio u oblicju sluge, a to je jevandjelje, i uvodis sta govopri dok je bozijem oblicju, a to je lazno otkrivenje - jasno kao dan
onda samo dopises i egw lazno prorocanstvo jer je tada isto u bozijem oblicjem

neprijatelj si jevandjelja, jasno kao dan, sam si rekao, jer sve tada govori u oblicju sluge, i onda potirete jevandjelje u zamenjujete ga sa laznim otkrivenjem, evo opet sta ste uradili

OTK. 3,21 Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom.
  • MATEJ 20,23 ... ALI SESTI MENI S DESNE I S LEVE STRANE, NIJE MOJE DA DAM, NEGO KOJIMA JE PRIPREMIO OTAC MOJ.
  • MARKO 10,40 ALI DA SEDNETE S DESNE STRANE MENI I S LEVE, NIJE MOJE DA DAM, NEGO ĆE SE DATI KOJIMA JE PRIPREMLJENO

Poslednja izmena:
U tome i jeste stos - trebamo potvrdu kako od hriscana tako i od onih koji to nisi ili koji bi da se prestave kao da jesu ali to mozda nisu...
Ili jos preciznije - trebamo potvrdu od JS-ka pa da onda krenemo sa dubljim istrazivanjem.

...nego hajde da pretpostavimo da se JS-ci nece istrcati stoga evo me sa prvicnom tvrdnjom:
Bozji presto je isto sto i Hristov presto sto ce reci da je Bozji presto ujedno vlasnistvo Isusa Hrista !!!
A zasto je ovo bitno ?
Pa zato sto nam to direktno i nedvosmisljeno identifikuje KO JE ISUS HRISTOS !!!
Kada Hristos ne bi sedeo sa Ocem na prestolu, Otac ne bi mogao da vlada 100% u svemiru.
Mozda 98%.
Recimda je nasa zemlja taj 1%.i 1% sto je sotona imao pravo da nastupa na nebu na vecu Bozjem kao nadglednik zemlje kako je sam sebe predstavljao.
A to mu nije negirano.

Jer nasa zemlja je oteta od Adama na prevaru, a Hristos ju je odkupio nazad.
Sada je Hristos 100% vlasnik svemira dok se pobeda nad grehom ne zavrsi i onda tek na kraju Hristos tih 2% predaje i Ocu i tada i Otac postaje 100% vladar celog svemira sa Hristom i DS.

Zasto Isus sedi sa Ocem na prestolu?

https://biblija.serbianforum.info/t258-zasto-isus-sedi-sa-ocem-na-prestolu

heh, sad menjas pricu,
Kakvo bre menjanje price,jel citas ti moje komentare ili si onako selektivno citkas kad ti nesto narocito zagolica oci ?
a svi smo te odlicno razumeli kada rece ovo
Hmmm,ne znam koji ste to vi koji ste me tako razumeli ali hajde da vidim na sta mislis:
znaci ukidas sto je govorio kada je bio u oblicju sluge, a to je jevandjelje, i uvodis sta govopri dok je bozijem oblicju, a to je lazno otkrivenje - jasno kao dan
onda samo dopises i egw lazno prorocanstvo jer je tada isto u bozijem oblicjem
neprijatelj si jevandjelja, jasno kao dan, sam si rekao, jer sve tada govori u oblicju sluge, i onda potirete jevandjelje u zamenjujete ga sa laznim otkrivenjem, evo opet sta ste uradili

OTK. 3,21 Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom.
  • MATEJ 20,23 ... ALI SESTI MENI S DESNE I S LEVE STRANE, NIJE MOJE DA DAM, NEGO KOJIMA JE PRIPREMIO OTAC MOJ.
  • MARKO 10,40 ALI DA SEDNETE S DESNE STRANE MENI I S LEVE, NIJE MOJE DA DAM, NEGO ĆE SE DATI KOJIMA JE PRIPREMLJENO
Molim te navedi sta sam ja po tebi ukinuo ali budi jasan i precizan.

Molim te navedi sta sam ja po tebi ukinuo ali budi jasan i precizan.
jel rece Hristos u jevandjelju da nije na njemu da da?
jel ti kazes, ali batice to je rekao kada je bio sluga, znaci potires to sto je rekao kada je bio sluga?
i onda uvodis lazno otkrivenje, a jevandjelje ko sisa, jer je tada bio sluga, puj pike ne vazi se

ajde ne pravi se vise lud, jasno si rekao, i ja sam sve lepo citirao, i to dva puta
robivek:
naravno, utisak te NE VARA, dobro si primetio, ja dadoh odgovor dok je bio u oblicju sluge, jer je tada dao jevandjelje. a ti si pogazio sa piscem laznog otkrivenja to jevandjelje, evo sta ste uradili, potrli ste jevandjele, i po marku i po mateju:

napravili ste od Hrista lazova, i onda kao fora, ali lagao je jer je tada bio u oblicju sluge - odvratni ste!
mi zato odbacujemo lazno otkrivenje, a drzimo se istine jevandjelja, sve je jasno kao dan

Poslednja izmena:
Kada Hristos ne bi sedeo sa Ocem na prestolu, Otac ne bi mogao da vlada 100% u svemiru.
Mozda 98%.
Recimda je nasa zemlja taj 1%.i 1% sto je sotona imao pravo da nastupa na nebu na vecu Bozjem kao nadglednik zemlje kako je sam sebe predstavljao.
A to mu nije negirano.

Jer nasa zemlja je oteta od Adama na prevaru, a Hristos ju je odkupio nazad.
Sada je Hristos 100% vlasnik svemira dok se pobeda nad grehom ne zavrsi i onda tek na kraju Hristos tih 2% predaje i Ocu i tada i Otac postaje 100% vladar celog svemira sa Hristom i DS.

Zasto Isus sedi sa Ocem na prestolu?

https://biblija.serbianforum.info/t258-zasto-isus-sedi-sa-ocem-na-prestolu
možda ipak 96,45%

jel rece Hristos u jevandjelju da nije na njemu da da?
Naravno da nije billo U TOM TRENUTKU,On je tada bio u oblicju sluge !
jel ti kazes, ali batice to je rekao kada je bio sluga, znaci potires to sto je rekao kada je bio sluga?
i onda uvodis lazno otkrivenje, a jevandjelje ko sisa, jer je tada bio sluga, puj pike ne vazi se
Ne da ne vazi vec da su U TIM PRILIKAMA stvari bile drugacije.
ajde ne pravi se vise lud, jasno si rekao, i ja sam sve lepo citirao, i to dva puta

naravno, utisak te NE VARA, dobro si primetio, ja dadoh odgovor dok je bio u oblicju sluge, jer je tada dao jevandjelje. a ti si pogazio sa piscem laznog otkrivenja to jevandjelje, evo sta ste uradili, potrli ste jevandjele, i po marku i po mateju:

Kako mislis da sam nesto pogazio kada sam ti jasno rekao da je sve to ide u paketu s tim da su potpuno razlicite faze Hristove misije pa adekvatno i razlicitim oblicjima Njegovog prebivanja.
napravili ste od Hrista lazova, i onda kao fora, ali lagao je jer je tada bio u oblicju sluge - odvratni ste!
Nisqam ja izmislio ta Njegova oblicja vec je to veoma bitna objava u poslanicama koje ti navodno priznajes stoga se daj odluci - priznajes poslanice ili i njih odbacujes ? :kafa:
mi zato odbacujemo lazno otkrivenje, a drzimo se istine jevandjelja, sve je jasno kao dan
Zapravo ti odbacujes jevandjelje Hristovo,jasno kao dan.

Back