Ciji je Bozji presto?

robivek

Veoma poznat
Poruka
14.106
Evo jedno izuzetno jednostavno ali ujedno izuzetno kompeksno teolosko pitanje koje ima za cilj da rascisti jednu veoma bitnu teolosku dilemu oko koje se lome / u vezi koje "ratuju" hriscani i svi ostali koji osporavaju prirodu Isusa Hrista;

Ciji je Bozji presto o kome govori Sveto Pismo da je tamo negde "na nebu"???

Poslednja izmena:
To ko da si pitao čiji je robivekov šešir.. :roll:
U tome i jeste stos - trebamo potvrdu kako od hriscana tako i od onih koji to nisi ili koji bi da se prestave kao da jesu ali to mozda nisu...
Ili jos preciznije - trebamo potvrdu od JS-ka pa da onda krenemo sa dubljim istrazivanjem.

...nego hajde da pretpostavimo da se JS-ci nece istrcati stoga evo me sa prvicnom tvrdnjom:
Bozji presto je isto sto i Hristov presto sto ce reci da je Bozji presto ujedno vlasnistvo Isusa Hrista !!!
A zasto je ovo bitno ?
Pa zato sto nam to direktno i nedvosmisljeno identifikuje KO JE ISUS HRISTOS !!!

Bozji presto je isto sto i Hristov presto sto ce reci da je Bozji presto ujedno vlasnistvo Isusa Hrista !!!
nece da moze, lepo pise da u lazno otkrivenje ne verujemo MNOGI, a Hristos je u jevandjelju jasan kada kaze da nije njegovo da daje, neko se daje kome je unapred pripremio Bog Otac
OTK. 3,21 Onome koji pobedi daću da sedi sa mnom na prestolu mome, kao i ja što pobedih i sedoh sa ocem mojim na prestolu njegovom.
  • MATEJ 20,23 ... ALI SESTI MENI S DESNE I S LEVE STRANE, NIJE MOJE DA DAM, NEGO KOJIMA JE PRIPREMIO OTAC MOJ.
  • MARKO 10,40 ALI DA SEDNETE S DESNE STRANE MENI I S LEVE, NIJE MOJE DA DAM, NEGO ĆE SE DATI KOJIMA JE PRIPREMLJENO.

Evo jedno izuzetno jednostavno ali ujedno izuzetno kompeksno teolosko pitanje koje ima za cilj da rascisti jednu veoma bitnu teolosku dilemu oko koje se lome / u vezi koje "ratuju" hriscani i svi ostali koji osporavaju prirodu Isusa Hrista;

Ciji je Bozji presto o kome govori Sveto Pismo da je tamo negde "na nebu"???
Bog nema presto to su moći i poglavarstva od Arhandjela pa niže.
Tako je po Judeizmu.
Ono sto govore da je desno od Boga ili lijevo to je Shekina a ne Bog.
Zato i onaj kovceg saveza s dva Keruba a sredina je Shekina.

U tome i jeste stos - trebamo potvrdu kako od hriscana tako i od onih koji to nisi ili koji bi da se prestave kao da jesu ali to mozda nisu...
Ili jos preciznije - trebamo potvrdu od JS-ka pa da onda krenemo sa dubljim istrazivanjem.

...nego hajde da pretpostavimo da se JS-ci nece istrcati stoga evo me sa prvicnom tvrdnjom:
A zasto je ovo bitno ?
Pa zato sto nam to direktno i nedvosmisljeno identifikuje KO JE ISUS HRISTOS !!!
I kakva je duhovna korist od toga? Kako nam ta informacija moźe pomoći u svakodnevnim źivotnim okolnostima?

Bolje pitaj zašto oni (js) u svojim izdanjima Biblije svuda pišu Jehova gde ostalim hrišćanima stoji samo Bog?

Jer ime se daje jednome od mnogih. A Bog je samo jedan i zato nema ime. Pa, da li su oni mnogobošci onda i u kojeg Boga još tajno veruju?
Daj ne brukaj se da Bog nema ime :fdlan:

Bog je jedan i zato ime Ime to vec i vrapci na grani znaju
a Bozje ime imas u mnogim Biblijskim prevodima

Šta će mu ime kad je jedan?
kako sta ce mu???
Bog je objavio svoje ime ljudima
kako da mu se moli neko ako mu ne zna ime
ali sta bi sa tobom razgovarala kada ne poznajes Bibliju i n egiras ono najvaznije Boje Ime.
Ti si paganin ocigledno a ja Jehovin Svedok
a tema nije Bozje ime

KJ21
that men may know that Thou, whose name alone is Jehovah, art the Most High over all the earth.

DARBY
That they may know that thou alone, whose name is Jehovah, art the Most High over all the earth.

BRG
That men may know that thou, whose name alone is Jehovah, art the most high over all the earth.

KJV
That men may know that thou, whose name alone is Jehovah, art the most high over all the earth.

AKJV
that men may know that thou, whose name alone is JEHOVAH, art the most high over all the earth.

TLB
until they learn that you alone, Jehovah, are the God above all gods in supreme charge of all the earth.

KJ21
And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob by the name of God Almighty, but by My name Jehovah was I not known to them.

Isaiah 12:2
Behold, God is my salvation; I will trust and not be afraid; for the Lord Jehovah is my strength and my song; He also has become my salvation.”

Isaiah 26:4
Trust ye in the Lord for ever, for in the Lord Jehovah is everlasting strength.

Psalm 68:4
Sing unto God, sing praises to His name! Extol Him that rideth upon the heavens by His name Jehovah; and rejoice before Him.

Izlazak 6:2,3

2 Bog je zatim rekao Mojsiju: „Ja sam Jehova. 3 Javljao sam se Avrahamu, Isaku i Jakovu kao Svemoćni Bog, ali im se nisam objavio svojim imenom Jehova.

KJ21
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob by the name of God Almighty, but by My name Jehovah was I not known to them.
BRG
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, by the name of God Almighty, but by my name Jehovah was I not known to them.

DARBY
2 And God spoke to Moses, and said to him, I am Jehovah.
3 And I appeared unto Abraham, unto Isaac, and unto Jacob, as the Almighty God; but by my name Jehovah I was not made known to them.

kako sta ce mu???
Bog je objavio svoje ime ljudima
kako da mu se moli neko ako mu ne zna ime
ali sta bi sa tobom razgovarala kada ne poznajes Bibliju i n egiras ono najvaznije Boje Ime.
Ti si paganin ocigledno a ja Jehovin Svedok
a tema nije Bozje ime
Pa, ja znam da sam ti na ignore-tu zato i pričam bati. Ovo mu je promašena tema. Ali pošto ima znatno bolju reputaciju od mene, njemu nećeš moći da prodaješ vaš paganluk tako lako.

A Bog je jedan, i nema ime, osim za pagane kakvi su očigledno js.

Imam utisak da si odgovor dao na osnovu onog sfo je Isus govorio dok he bio u oblicju sluge a ne u oblicju Bozjemu.
tacno! utisak te ne vara, ali to svi vi radite - ukidate istinu jevandjelja, i onda samo kazete da vam je sa neba poslao neku novu poruku, drugaciju od jevandjelja - kada je bio sluga i propovedao ucenicima, i mnogima

GALATIMA 1,8 Ali ako i mi, ili andjeo s neba [OTK. 14,6] javi vam jevandjelje drukčije nego sto vam javismo, anatema da bude!

a sta ti kazes? tada je bio sluga puj pike ne vazi, evo ima novo, i drugacije jevandjelje, od andjela poslao?
Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Krista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojim, što ima da se skoro zbude, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu slugi svojemu Ivanu,

mi u ovo ne verujemo, nego u pravo-istinito jevandjelje dok je kako ti rece bio sluga, tj. covek, tako nam rece i apostol, vidi evo ti:

I TIMOTIJU 2,5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus.

tacno! utisak te ne vara, ali to svi vi radite - ukidate istinu jevandjelja, i onda samo kazete da vam je sa neba poslao neku novu poruku, drugaciju od jevandjelja - kada je bio sluga i propovedao ucenicima, i mnogima
Hajde da vidimo dokaze u prilog ove tvoje tvrdnje:

GALATIMA 1,8 Ali ako i mi, ili andjeo s neba [OTK. 14,6] javi vam jevandjelje drukčije nego sto vam javismo, anatema da bude!
Tako je,AMIN !
Upravo ovaj stih citiram ostalima koji imaju drugaciju versku praksu od one u jevandjelju.
Dalje:
a sta ti kazes? tada je bio sluga puj pike ne vazi, evo ima novo, i drugacije jevandjelje, od andjela poslao?
Naravno da je tada bio sluga ali nije tacno da je to RAZLICITO jevandjelje vec produzetak onog istog s tim sto postoji izvesna razlika u nekim porukama koje se odnose na Njegovu prirodu - kada je bio na zemlji u obliucju sluge neki su aspekti bili tretirani sa te pozicije dok je kasnije neke aspekte jevandjelja tretirao u oblicju u kome je oduvek bio - Bozjeg !
To je dakle isto jevandjelje koje tretira dve razlicite faze Hristovog prebivanja.

Idemo dalje:
Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Krista, koje dade njemu Bog, da pokaže slugama svojim, što ima da se skoro zbude, i pokaza, poslavši po anđelu svojemu slugi svojemu Ivanu,

mi u ovo ne verujemo,
Zao mi so si deo onih koji ne veruju Hristovo jevandjelje ali sta je tu je,idemo dalje , da vidimo tvog kljucnog dokaza:
nego u pravo-istinito jevandjelje dok je kako ti rece bio sluga, tj. covek, tako nam rece i apostol, vidi evo ti:

I TIMOTIJU 2,5 Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Hristos Isus.
Kljucno pitanje za tebe i za sve tvoje istomisljenime koje ce vam pomoci da pravilno resite vasu dilemu:

Kada je Hristos postao posrednik Boga i ljudi,jel to oduvek tako bilo ?

Molim te uzmi u obzir da prvi deo stiha u tehnickom smislu sadrzi vremensku odrednicu ili jos preciznije,ukazuje na veciti kontinuitet prilika - JEDAN JE BOG kaze autor sto je stanje u vecitom kontinuitetu i onda navodi ko je posrednik sto bi trebalo takodje biti svrstano u istu vremensku odrednicu.

I kakva je duhovna korist od toga? Kako nam ta informacija moźe pomoći u svakodnevnim źivotnim okolnostima?
Odnos prema Isusu Hristu jeste sustinski bitan za svakog coveka a narocito za hriscane jer im to omogucuje pravilno funkcinisanje u okvirima Bozjeg zakona...
Malo cu kasnije vise o ovome jer je zaista bitno pitanje,prvo da utvrdimo dali je Bozji presto zaista i Hristov presto i sta to znaci za svakog coveka.

Cim taj presto može da se preotme onda je moj, ionako imamo neraščišćena posla ja i taj vaš bog dekica koji sedi na nekom tronu na nebu, imaćemo okršaj jednog dana, kudćete vernici kad preotmem presto i budem novi bog 😯

Back