Cijene Kuhinja

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
42.173
Moja kuhinja je stara 23 godine i realno odradila je svoje

Ima već 3 dana hodamo i gledamo kuhinje
Ima stvarno lepih i sad pojma nemam da li moderan stil, klasičan , country stil, koju boju …

Ali brate cjene kuhinja su astronomske

Kako se cjene krecu tu gde živite ?

Kuhinja koštala 42600 eura sad je snizili na 10 000 eura

Zašto su kuhinje skupe ? Kako se opravda ova cijena

Ja imam predstavu gde koja ladica i koji raspored

IMG_2643.jpeg

IMG_2644.jpeg

Jedino luksuzno sto želim sebi priuštiti je šporet

40k eura za kujnu koja se vidi na slici nije normalno, tesko udaranje po usima. Vidim da ima ugradnu pecnicu (nemam pojma da li ima ugradjen air-fryer), indukcionu (pretpostavljam) plocu, dole se vidi i masina za sudove ali koliko vidim uz kuhinju ne ide aspirator. Radna povrsina na kuhinji nije deblji granit ili neki kvalitetniji kameni materijal, sudopera je jednodelna i nije od skupljih materijala, baterija na njoj ne deluje bas posebno. Paneli od kojih su radjene vrata i stranice nisu vrhunski bar na prvi pogled... i tih 10k sa "dramaticnog snizenja" su preterana cifra za tu kujnu.

Poslednja izmena:
40k eura za kujnu koja se vidi na slici nije normalno, tesko udaranje po usima. Vidim da ima ugradnu pecnicu (nemam pojma da li ima ugradjen air-fryer), indukcionu (pretpostavljam) plocu, dole se vidi i masina za sudove ali koliko vidim uz kuhinju ne ide aspirator. Radna povrsina na kuhinji nije deblji granit ili neki kvalitetniji kameni materijal, sudopera je jednodelna i nije od skupljih materijala, baterija na njoj ne deluje bas posebno. Paneli od kojih su radjene vrata i starnice nisu vrhunski bar na prvi pogled... i tih 10k sa "dramaticnog snizenja" su preterana cifra za tu kujnu.

Bravo

I ja sam to rekla :)

Imam sutra još jednu radnju da obidjem

I sad bas pričamo i kažem muzu “mi sjutra fino kažemo toliko para želimo platiti kuhinju , omiljene boje krem, siva, i boja drveta može bijela i boja drveta u kombinaciji , mikrotalasnu nećemo, hoćemo ekskluzivan šporet sto miris sarme odmah uvlači, evo plan kuhinje i planirajte “

Imam sutra još jednu radnju da obidjem

I sad bas pričamo i kažem muzu “mi sjutra fino kažemo toliko para želimo platiti kuhinju , omiljene boje krem, siva, i boja drveta može bijela i boja drveta u kombinaciji , mikrotalasnu nećemo, hoćemo ekskluzivan šporet sto miris sarme odmah uvlači, evo plan kuhinje i planirajte “
Jel ovde kupujete kujnu ili tamo? Malo sam zbunjena sa tim cenama..

Kuhinja koštala 42600 eura sad je snizili na 10 000 eura

Zašto su kuhinje skupe ? Kako se opravda ova cijena
znas kako kaze Dubioza kolektiv...
"sve dok je ovaca, nece falit' vune" 🐑

mi smo pre oko 3 god. kada mo zavrsili kucu porucili kuhinju u Wohnorahmi (za one koji ne znaju, jeftiniji lanac prodavnica namestaja, u rangu sa Ikeom).
kuhinja ima "ostrvo" i jedan ugradni deo od 3m. sa montazom izaslo je oko 12.000€ sa Siemens-uredjajima koji su sami bili oko 3 soma.
kuhinja je bez rucki (grifflos) i ploce su bele sa visokim sjajem. nesto ovog tipa, s tim sto je ostrvo duplo sire u odnosu na ovo sa slike:
https://www.xxxlutz.de/p/nobilia-einbaukueche-laser-000453181801

kada smo kupovali kuhinju, bili smo na vise mesta, cene su za to isto bile i do 2-3x vise. na jednom mestu, ne znam tacno trazili preko 30.000 za identicnu kuhinju, samo od drugog proizvodjaca panela :confused: skroz sulude cene kuhinja... ali kuhinje su u Nemackoj "statusni simbol" ljudi kupuju da bi se pokazali, pa zato i dalju toliko para... ;) a uz to ne kuvaju skoro nikad, ili kuvaju najgore smece od gotove zaladjene hrane u kesama i sl. ali to je sad neka druga prica...

znas kako kaze Dubioza kolektiv...
"sve dok je ovaca, nece falit' vune" 🐑

mi smo pre oko 3 god. kada mo zavrsili kucu porucili kuhinju u Wohnorahmi (za one koji ne znaju, jeftiniji lanac prodavnica namestaja, u rangu sa Ikeom).
kuhinja ima "ostrvo" i jedan ugradni deo od 3m. sa montazom izaslo je oko 12.000€ sa Siemens-uredjajima koji su sami bili oko 3 soma.
kuhinja je bez rucki (grifflos) i ploce su bele sa visokim sjajem. nesto ovog tipa, s tim sto je ostrvo duplo sire u odnosu na ovo sa slike:
https://www.xxxlutz.de/p/nobilia-einbaukueche-laser-000453181801

kada smo kupovali kuhinju, bili smo na vise mesta, cene su za to isto bile i do 2-3x vise. na jednom mestu, ne znam tacno trazili preko 30.000 za identicnu kuhinju, samo od drugog proizvodjaca panela :confused: skroz sulude cene kuhinja... ali kuhinje su u Nemackoj "statusni simbol" ljudi kupuju da bi se pokazali, pa zato i dalju toliko para... ;) a uz to ne kuvaju skoro nikad, ili kuvaju najgore smece od gotove zaladjene hrane u kesama i sl. ali to je sad neka druga prica...

❤️

Slažem se juče sam bila u xxxlutz danas idem u sličnu lutzu

I to je to uglavnom nisam se stumbala sa kruške pa da kupujem statusni simbol a da kuvam na pomocnom šporetu u podrumu ( i to sam vidjela ) :lol:

Pa čekaj i to je to sto uvlači samo je drugi proizvodjac ?
da, zato i kazem... ja imam od Siemensa taj sto uvlaci u sredini Kochplatte filtrira i vraca vazduh prostoriju... i to je tesko 💩💩💩
ako hoces da to funkcionise koliko-toliko, moras redovno da menjas filtere koji nisu jeftini (min. stotinak € godisnje).
kao sto sam rekao, ako imas mogucnost, gledaj da uzmes Dunstabzugshaube mit Abluft.

40k eura za kujnu koja se vidi na slici nije normalno, tesko udaranje po usima. Vidim da ima ugradnu pecnicu (nemam pojma da li ima ugradjen air-fryer), indukcionu (pretpostavljam) plocu, dole se vidi i masina za sudove ali koliko vidim uz kuhinju ne ide aspirator. Radna povrsina na kuhinji nije deblji granit ili neki kvalitetniji kameni materijal, sudopera je jednodelna i nije od skupljih materijala, baterija na njoj ne deluje bas posebno. Paneli od kojih su radjene vrata i stranice nisu vrhunski bar na prvi pogled... i tih 10k sa "dramaticnog snizenja" su preterana cifra za tu kujnu.
psihologija trulog zapada "kako prevariti kupca"...............stave cenu kuhinje od 10 000 evra pa kad im ne ide prodaja , jer je skupo, dopisu iznad te cene cifru od 40 000 evra i PRECRTAJU JE....................da bi kupac mislio da dobija ekstra vrednu, kvalitetnu kuhinju od 40 000 evra za "samo" 10 000 evra.

da se ne razocaras... to sa tim usisavanjem u sredini je tesko sr*nje!
mi smo uzeli ovakav:
https://www.siemens-home.bsh-group.com/de/produktliste/EX807LX67E
to em je bucno, em ne moze da usisa sve mirise, a filteri preskupi (oko 150€ zamena).
ako imas mogucnosti, gledaj da uzmes haubu koja izbacuje napolje, ove sve sa umluftom su bacene pare...

Kupila sam kuhinju

Ipak sam uzela bora

Htela sam klasičnu varijantu ali muž je htio ovu :roll: a nema pojma o kuhanje 🤷🏻‍♀️

Kupila sam kuhinju

Ipak sam uzela bora

Htela sam klasičnu varijantu ali muž je htio ovu :roll: a nema pojma o kuhanje 🤷🏻‍♀️
drugim rečima... kupili ste statusni simbol :mrgreen:
da, i nama su nudili Boru, ali smo uzeli Siemens jer smo iz prošle kuhinje imali Siemens rernu (kupljenu 1 god. pre selidbe) i kafe mašinu smo isto imali Siemens, pa smo i ostale uređaje uzeli od iste marke.
ali, kao što rekoh.... to je sve isto sr*nje, nema ništa dok ne otvoriš prozor! ;)
ako smem da pitam... kol'ko je love na kraju izašlo?

drugim rečima... kupili ste statusni simbol :mrgreen:
da, i nama su nudili Boru, ali smo uzeli Siemens jer smo iz prošle kuhinje imali Siemens rernu (kupljenu 1 god. pre selidbe) i kafe mašinu smo isto imali Siemens, pa smo i ostale uređaje uzeli od iste marke.
ali, kao što rekoh.... to je sve isto sr*nje, nema ništa dok ne otvoriš prozor! ;)
ako smem da pitam... kol'ko je love na kraju izašlo?

Imam blizu i prozor :lol:

Meni realno bilo svedno ali očito muškarci pričaju na poslu i o kuhinjama
Još sam mu rekla kad je prodavac otišao po vodu, “što si ti navalio na taj baš šporet a u kuhinji jedino mrviš, ne kuvaš”

Back