Cija su deca Adam i Eva?

od majke.
1770132391599.png

Ako je Hrist Boziji sin, cija su deca Adam i Eva?
Isto Bozija?
Adam je stvoren na sliku Bozju (naglasak na "stvoren" od zemaljske prasine) Hebrejsko-Aramejska rec "Adama" znaci "zemlja". Nije Bozji sin, nego tvorevina.Eva je stvorena od adamovog rebra (sto znaci da bi imala kompletni Adamov genetski kod, i bila neka vrsta klona).Tu je verovatno bila neka intervencija, jer klon mora biti istog pola kao i original :)

Prema Bibliji (Knjiga Postanja), Adam i Eva su prvi ljudi koje je stvorio Bog.
Oni nisu imali zemaljske roditelje .Adam je stvoren od praha zemaljskog, a Eva od Adamovog rebra.
Nakon izgona iz Edenskog vrta, Adam i Eva su dobili decu: Kaina, Avelja i Seta, a Biblija pominje i "druge sinove i kćeri".
Set se smatra nadoknadom za Avelja kojeg je ubio Kain.
Kroz biblijsku lozu, od njihovog sina Seta potekli su dalji naraštaji.

Citala sam razna tumacenja postanka ljudi, ali ovo je definitivno najzanimljivije! :D
Objasni sta je smesno?

Koliko vidim ti ne razumes o cemu pricamo.

To sto kazem nije tumacenje vec hriscanstvo, i jasne conjenice.

Isus nije nastao kroz Mariju.

On se utelovio kroz Mariju da bi mogao kao covek da plati nasu krivicu.
Apostol Pavle kaze da Hristos nema ni oca ni majke ni pilocetka ni kraja.
Marija nije pocetak njegove egsistencije.

Filipljanima 2,4 Ne gledajte svaki na svoje, nego i na ono, što je drugih!
Filipljanima 2,5 Jer ovo mišljenje treba da je u vama, kakvo je i u Hristu Isusu,
Filipljanima 2,6 Koji kad je bio u obličju Božjemu, nije držao za otimačinu, da bude jednak Bogu,
Filipljanima 2,7 Nego je sebe ponizio uzevši obličje sluge, i postao je sličan ljudima, i vanjštinom je bio nađen kao čovjek.
Filipljanima 2,8 Ponizio je sam sebe postavši poslušan do smrti, do smrti na krstu.

Ili recimo Isus sam kaze da je pre Avrama.

A Avram je ziveo 2000 god pre Marije

Jovan 8,58 A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ja sam prije nego se Avraam rodio.
Jovan 8,59 Tada uzeše kamenje da bace na nj; a Isus se sakri, i iziđe iz crkve prošavši između njih i otide tako.

Na drugom mestu apostol Jovan kaze da je Hristos Bog koji je stvorio sve sto je stvoreno.

Isus nije nastao kroz Mariju.

On se utelovio kroz Mariju da bi mogao kao covek da plati nasu krivicu.
Apostol Pavle kaze da Hristos nema ni oca ni majke ni pilocetka ni kraja.
Marija nije pocetak njegove egsistencije.

Filipljanima 2,4 Ne gledajte svaki na svoje, nego i na ono, što je drugih!
Filipljanima 2,5 Jer ovo mišljenje treba da je u vama, kakvo je i u Hristu Isusu,
Filipljanima 2,6 Koji kad je bio u obličju Božjemu, nije držao za otimačinu, da bude jednak Bogu,
Filipljanima 2,7 Nego je sebe ponizio uzevši obličje sluge, i postao je sličan ljudima, i vanjštinom je bio nađen kao čovjek.
Filipljanima 2,8 Ponizio je sam sebe postavši poslušan do smrti, do smrti na krstu.

Ili recimo Isus sam kaze da je pre Avrama.

A Avram je ziveo 2000 god pre Marije

Jovan 8,58 A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ja sam prije nego se Avraam rodio.
Jovan 8,59 Tada uzeše kamenje da bace na nj; a Isus se sakri, i iziđe iz crkve prošavši između njih i otide tako.

Na drugom mestu apostol Jovan kaze da je Hristos Bog koji je stvorio sve sto je stvoreno.

Jovan 1,1 U početku bješe riječ, i riječ bješe u Boga, i Bog bješe riječ.
Jovan 1,2 Ona bješe u početku u Boga.
Jovan 1,3 Sve je kroz nju postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo.
Jovan 1,4 U njoj bješe život, i život bješe vidjelo ljudima.

Jovan 1,10 Na svijetu bješe, i svijet kroza nj posta, i svijet ga ne pozna.
Jovan 1,11 K svojima dođe, i svoji ga ne primiše.
Jovan 1,12 A koji ga primiše dade im vlast da budu sinovi Božiji, koji vjeruju u ime njegovo

Jovan 1,14 I riječ postade tijelo i useli se u nas puno blagodati i istine; i vidjesmo slavu njegovu, slavu, kao jedinorodnoga od oca.

Jovan 1,15 Jovan svjedoči za njega i viče govoreći: ovaj bješe za koga rekoh: koji za mnom ide preda mnom postade, jer prije mene bješe.

Poslednja izmena:
U tome je glavna prepirka između katolika i pravolavaca. Ako su otac i sin jedno, tj nedeljivi, da li je Hrist bio prisutan kada je Bog stvarao svet?
U simbolu vere jasno piše za Hrista: 'Kroz koga je sve postalo'. Hristos nije postao 'Sin' tek kad se rodio od Bogorodice. On je Prevečni Sin koji je sa Ocem i Duhom Svetim stvarao svet. On je onaj Logos (Reč) iz prvog poglavlja Jevanđelja po Jovanu: 'U početku beše Reč... i sve kroz nju postade'.“

Sveti Irinej Lionski koristi prelepu sliku: Otac stvara svet pomoću svoje „dve ruke“ — Sina i Svetoga Duha.
Objašnjenje: Kada u Knjizi Postanja Bog kaže: „Hajde da načinimo čoveka“ (u množini), On se obraća Sinu i Duhu Svetom. Hristos je bio prisutan ne kao posmatrač, nego kao onaj kroz koga je materija dobila smisao i oblik.

Prepirka između pravoslavaca i katolika nije oko toga da li su Otac i Sin jedno (oko toga se slažemo), nego oko toga da li Sveti Duh ishodi samo od Oca (kako verujemo mi) ili i od Sina (tzv. Filioque, kako veruju katolici).

Back