Cija su deca Adam i Eva?

Jovan 8,53 Eda li si ti veći od oca našega Avraama, koji umrije? I proroci pomriješe: ko se ti sam gradiš?
Jovan 8,54 Isus odgovori: ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: otac je moj koji me slavi, za kojega vi govorite da je vaš Bog.
[
Jovan 8,55 ne poznajete ga, a ja ga znam; i ako rečem da ga ne znam biću laža kao vi. Nego ga znam, i riječ njegovu držim.
Jovan 8,56
Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vidje, i obradova se.
Jovan 8,57 Tada mu rekoše Jevreji: još ti nema pedeset godina, i Avraama li si vidio?
Jovan 8,58
A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ja sam prije nego se Avraam rodio.
Jovan 8,59 Tada uzeše kamenje da bace na nj; a Isus se sakri, i iziđe iz crkve prošavši između njih i otide tako.

У почетку беше Реч, и Реч беше у Бога, и Бог беше Реч.
Она беше у почетку у Бога.
Све је кроз Њу постало, и без Ње ништа није постало што је постало.
У Њој беше живот, и живот беше видело људима.
И Видело се светли у тами, и тама Га не обузе.
Посла Бог човека по имену Јована.
Овај дође за сведочанство да сведочи за Видело да сви верују кроза њ.
Он не беше Видело, него да сведочи за Видело.
Беше Видело истинито које обасјава сваког човека који долази на свет.
На свету беше, и свет кроза Њ поста, и свет Га не позна.
К својима дође, и своји Га не примише.
А који Га примише даде им власт да буду синови Божији, који верују у име Његово,
Који се не родише од крви, ни од воље телесне, ни од воље мужевље, него од Бога.
И реч постаде тело и усели се у нас пуно благодати и истине; и видесмо славу Његову, славу, као Јединороднога од Оца.
Јован сведочи за Њега и виче говорећи: Овај беше за кога рекох: Који за мном иде преда мном постаде, јер пре мене беше.
И од пунине Његове ми сви узесмо благодат за благодаћу.
Јер се закон даде преко Мојсија, а благодат и истина постаде од Исуса Христа.
Бога нико није видео никад: Јединородни Син који је у наручју Очевом, Он Га јави.
И ово је сведочанство Јованово кад послаше Јевреји из Јерусалима свештенике и Левите да га запитају: Ко си ти?
И он призна, и не затаји, и призна: Ја нисам Христос.
И запиташе га: Ко си дакле? Јеси ли Илија? И рече: Нисам. Јеси ли пророк? И одговори: Нисам.
А они му рекоше: Ко си? Да можемо казати онима што су нас послали: Шта кажеш за себе?
Рече: Ја сам глас оног што виче у пустињи: Поравните пут Господњи; као што каза Исаија пророк.
И беху посланици од фарисеја,
И запиташе га говорећи му: Зашто, дакле, крштаваш кад ти ниси Христос ни Илија ни пророк?
Одговори им Јован говорећи: Ја крштавам водом а међу вама стоји кога ви не знате.
Он је Онај што ће доћи за мном, који беше преда мном; коме ја нисам достојан одрешити ремен на обући Његовој.
Ово би у Витанији преко Јордана где Јован крштаваше.
А сутрадан виде Јован Исуса где иде к њему, и рече: Гле, јагње Божије које узе на се грехе света.
Ово је Онај за кога ја рекох: За мном иде човек који преда мном постаде, јер пре мене беше.
И ја Га не знадох: него да се јави Израиљу зато ја дођох да крстим водом.
И сведочи Јован говорећи: Видех Духа где силази с неба као голуб и стаде на Њему.
И ја Га не знадох; него Онај који ме посла да крстим водом Он ми рече: На кога видиш да силази Дух и стоји на Њему то је Онај који ће крстити Духом Светим.
И ја видех и засведочих да је овај Син Божји.

https://www.eparhijavranjska.org/Biblija/Glava.asp?Knjiga=43&Glava=1

ali oni su nastali pre hrista.
A ne, slaba je teologija. Krist je Bog, pa tako je on istjerao taj par iz Edena (po kršćanima)

Adam-And-Eve-Icon.jpg

Adam i Eva​

Adam i Eva, u judeo-hrišćanskoj i islamskoj tradiciji, prvobitni ljudski par, roditelji ljudske rase.

Postoje dva izveštaja o njihovom stvaranju u Bibliji.
Prema svešteničkoj (P) istoriji 5. ili 6. vekapre nove ere(1. (Izlazak 1:1–2:4), Bog je stvorio sva živa bića šestog dana stvaranja i, po Svojoj slici, muško i muško i žensko. Bog je tada blagoslovio par, rekao im da budu plodni i množe se, i dao im vlast nad svim ostalim živim bićima.
Prema dugom narativu Jahvista (J) iz 10. vekapre nove ere (Geneza 2:5–7, 2:15–4:1, 4:25), Bog ili Jahve je stvorio Adama u vreme kada je zemlja još bila prazna, čineći ga od praha zemaljskog i udahnuvši dah života u njegove nozdrve. Bog je tada dao Adamu originalni E$denski vrt da teži, ali, na smrtnu kaznu, On mu je naredio da ne jede plod sa drveta znanja dobra i zla. Posle toga, da Adam ne bi bio sam, Bog je stvorio druge životinje, ali, smatrajući ih nedovoljnim, uspavao je Adama, uzeo njegovo rebro i stvorio novog pratioca, Evu.
Njih dvoje su bili nevini sve dok Eva nije popustila iskušenjima zle zmije i Adam joj se pridružio u jedenju zabranjenog voća, nakon čega su oboje prepoznali svoju golotinju i obukli smokvin list kao odeću. Bog je odmah prepoznao njihov prestup i proglasio njihove kazne - za ženu, bol porođaja i pokornosti muškarcu i, za muškarca, ispadanje na prokletom tlu sa kojim mora da se trudi i znoji za život.

Njihova prva deca su bili Kain i Abel. Avelja, čuvara ovaca, Bog je veoma cenio, i Kajin ga je ubio iz zavisti. Drugi sin, Set, je rođen da zameni Avelja, i od njih su nastala dva ljudska stabla, Kainiti i Seti. Adam i Eva su imali druge sinove i kćeri, a Adam je ubijen 930. godine.

Ako je Hrist Boziji sin, cija su deca Adam i Eva?
Isto Bozija?
Luka 3,23 Isus, u svojim počecima, imaše otprilike 30 godina. On bijaše sin, vjerovalo se, Josipa, sina Helijeva,
Luka 3,24 koji je sin Matata, ovaj sin Levija, koji je sin Melkija, sina Janajeva, koji je sin Josipov,
Luka 3,25 sina Amosova, koji je sin Nauma, ovaj je sin Heslija, koji je sin Nagaja,
Luka 3,26 kojemu je otac Mat, sin Matatiasov, sin Jozehavljev, koji je sin Joda,
Luka 3,27 sina Jonanavljeva, koji je sin Rezov, koji je sin Zorobabelov, od oca Saltiela, koji je sin Nerija,
Luka 3,28 sin Melkija, sin Adija, sin Kosama, sin Elmadama, sin Era,
Luka 3,29 sin Isusa, sin Eliezera, sin Jorima, sin Matata, sin Levija,
Luka 3,30 sin Šimuna, sin Jude, sin Josipa, sin Jonama, sin Eliakima,
Luka 3,31 sin Melea, sin Mena, sin Matata, sin Natama, sin Davida,
Luka 3,32 sin Jesea, sin Jobeda, sin Bosa, sin Sala, sin Nasona,
Luka 3,33 sin Aminadaba, sin Admina, sin Aarnija, sin Esroma, sin Faresa, sin Jude,
Luka 3,34 sin Jakova, sin Izaka, sin Abrahama, sin Tara, sin Nahorov,
Luka 3,35 sin Seruhov, sin Ragovljev, sin Faleka, sin Ebera, sin Sala,
Luka 3,36 sin Kajnama, sin Arfaksada, sin Sema, sin Noin, sin Lameša,
Luka 3,37 sin Matuzala, sin Henoka, sin Jareta, sin Malelela, sin Kajnama,
Luka 3,38 sin Enoša, sin Seta, sin Adama, sin Boga

Ja ne znam taj Isus zašto nije uzeo nekog od svojih apostola kad je već znao kako će sve da se završi, pa mu izdiktirao, da se ljudi ne naprežu dve hiljade godina ko je od njih pametniji i ko od njih ne shvata Sveto Pismo kako treba. Ko zna koliko je palo uvreda samo na račun toga.

Jovan 8,53 Eda li si ti veći od oca našega Avraama, koji umrije? I proroci pomriješe: ko se ti sam gradiš?
Jovan 8,54 Isus odgovori: ako se ja sam slavim, slava je moja ništa: otac je moj koji me slavi, za kojega vi govorite da je vaš Bog.
[
Jovan 8,55 ne poznajete ga, a ja ga znam; i ako rečem da ga ne znam biću laža kao vi. Nego ga znam, i riječ njegovu držim.
Jovan 8,56
Avraam, otac vaš, bio je rad da vidi dan moj; i vidje, i obradova se.
Jovan 8,57 Tada mu rekoše Jevreji: još ti nema pedeset godina, i Avraama li si vidio?
Jovan 8,58
A Isus im reče: zaista, zaista vam kažem: ja sam prije nego se Avraam rodio.
Jovan 8,59 Tada uzeše kamenje da bace na nj; a Isus se sakri, i iziđe iz crkve prošavši između njih i otide tako.
koji narcizam .. pršti na sve strane, mogu samo da zamislim da neko to kaže nekome

Back