Čija je ovo planeta?

Procitaj jos jednom sta sam napisao, odgovoreno je.
Pozajmljena je od naših potomaka, tako kažu.
"Nismo je mi nasledili od svojih predaka, nego smo je pozajmili od svojih potomaka" , pa treba shodno tome i njima nešto ostaviti, a ne razbucati je za našeg života.
Nekad je bio jedan Luj XIV , a sad su svi Luj XIV ("Posle mene može i potop :roll: )

Pozajmljena je od naših potomaka, tako kažu.
"Nismo je mi nasledili od svojih predaka, nego smo je pozajmili od svojih potomaka" , pa treba shodno tome i njima nešto ostaviti, a ne razbucati je za našeg života.
Nekad je bio jedan Luj XIV , a sad su svi Luj XIV ("Posle mene može i potop :roll: )
Gledala sam ovih dana neke dvogodišnjake kako sa bakama šetaju i
beru divlje kupine. Koliko su medeni onako musavi. Klopaju oni tako
nešto što niko nije ni sadio, ni zalivao, niti bilo kako o tome brinuo.
Priroda eto dala sama, bezuslovno. Kao što i sve daje bezuslovno.
Niti te pita koliko imaš godina, koje si vere, boje kože i slično.. niti
traži da joj nešto vratiš.. Samo da ne uništavaš i sve imaš.
A neko sebi daje za pravo da to oduzme drugima.

#трансгендероејџизам

paris-olympics-boxing.jpg
Next generation zenske. Super effective, ne treba joj zastitnik, bad guy, zavodnik i ostalo bla bla bla.

Ok? Ne mogu život da posmatram drugačije osim kao celinu, a s obzirom da ni tvoje telo zapravo tvoje već samo privremeno pozajmljeno, smešna mi je ideja ikakvog trajnog vlasništva
Ako možeš da mi saznaš od koga je ovo telo pozajmljeno, pa da mu vratim
uz reklamaciju i uznem neko bolje.

Ni naša deca nisu naše vlasništvo, ali iz tog osećaja pripadnosti dolazi i
nešto dobro. O njima brinemo bolje nego o sebi. To bi isto moglo da važi
i za neko parče zemlje. Ovako, dok je sve svačije i ničije nema prave
brige o prirodi.

Bukvalno od prirodnih elemenata.

Ako si ikad sahranila nekoga ko nije morao u kovčeg, i ako si posmatrala taj proces u danima posle, jasno ti je da se telo razlaže, utapa nazad u elemente i vraća u nelični tok života

Ako nešto pripada prirodnim zakonima i oni će uvek na kraju pobediti, kako mogu da kažem da je večno moje...

Bukvalno od prirodnih elemenata.

Ako si ikad sahranila nekoga ko nije morao u kovčeg, i ako si posmatrala taj proces u danima posle, jasno ti je da se telo razlaže, utapa nazad u elemente i vraća u nelični tok života

Ako nešto pripada prirodnim zakonima i oni će uvek na kraju pobediti, kako mogu da kažem da je večno moje...
Ma ko priča o večnom? Pričam samo o našem boravku na ovoj planeti.

:mrgreen:
Ova primedba ti je dobra. Nego ne moraš da uzimaš drugo, letnje kiše ubrizgava botoks. I još se ponosi time.
Je li, @letnjekiše kako ćeš da platiš sledeću intervenciju plastičnog hirurga ako si protiv vlasništva? Danas ljudi imaju privatne plaže, običan čovek ni u more ne može...to nije normalno. Čija je ovo planeta, čije je more? Ispade da i planeta ima vlasnike.
Ni naša deca nisu naše vlasništvo, ali iz tog osećaja pripadnosti dolazi i
nešto dobro. O njima brinemo bolje nego o sebi. To bi isto moglo da važi
i za neko parče zemlje. Ovako, dok je sve svačije i ničije nema prave
brige o prirodi.

U pravu si, ja dok sedim u parku i bačene kese mi izbijaju oči, ja ustanem, pokupim i bacim u kontejner. Barem toliko.

Back