Cigarete - pitanja.

Ja sam odavno prešao na pušenje duhana umjesto cigareta i jako sam zadovoljan.. Puno je jači i ukusniji plus što je ušteda u usporedbi s kupovinom cigareta ogromna.. Također koristm golden virginiu i svakako preporučam
 
Pozdrav! Ne znam da li sam na pravom mestu za ovakvo pitanje. Znam ds se cigarete uvijaju u rizlu a cigare u list duvana i da se cigare dele na tompuse i cigarilose. Moze li mi neko objasniti razliku izmedju tompusa i cigarilosa?
 
''A da nisu jake'' i ''slim''.

Ako si muško,prvo će da te zajebavaju za slim cigarete jer njih ugl puše ženske.

Bolje je da pušiš jače i kvalitetnije cigarete no neki šnj class brend poreklom iz boguizatregerice.

Ne vredi da ti bilo ko kaže koje cigarete da pušiš jer su sve različite. Prvo zatraži od ortaka po cigaretu da vidiš kakav je brend, ako si već odlučio.

I poslednje - koji će ti cigarete, leba ti? To je najgluplji razlog da počneš da pušiš, a i realno ćeš bacati novac.

Za prave ljubitelje duvana kupuje se tompus, cigara prava, a ne cigarete u koje krkaju najgoru hemiju koju možeš zamisliti da bi gorele dugo.
 
Zasto bi pusio kada ti ne prija? A i realno nisi sigurno vise "kul" sa cigarom nego bez nje

Eto, kako se mladi nabace na duvan !
A, kasnije će čupati muda da ostave, kad krenu zdravstvene muke.
Ali, kur'čina bato !
Ne ide to tako lako, malo ko uspe da se otrgne.
Klasična narkomanija....

Dečko, važan si i bez cigarete !
Beži od tog zla, dok te pirane ne "nanjuše"....
 
Ako neko želi da se oproba, a ne želi da kupuje tompus, tu je uvek kombinacija sa cigarilosima.

Cigarilos je slim verzija tompusa, ali treba paziti kada je reč o raznim ukusima koji se bacaju u njih, poput ukus grožđa ili višnje. Cigarilos može biti nekakav vod u kupovinu tompusa. Tompus je skuplji naravno, traje između 40min-80min (zavisi od brenda).

Cigarilos dolazi od 100 din po komadu pa naviše sve do 1000 din po komadu, a tompusi se kreću negde od 200 din pa sve do 20.000 din.

Dele se na tamni list (crnji) i na svetliji (braon, oker). Ukoliko se ne održavaju u humidoru, nakon 2-3 dana se stvrdnu, a onda i jačina cigare postane super-gorka i nepodnošljiva za oprobavanje.

Dakle, ko želi da kupi to kupuje zbog uživanja, gotovo hedonističke potrebe. Ne kupuju se da bi stajale na stolu ili u izlogu, ali se koriste recimo posle svečanog ručka ili još bolje - svečane večere, prilikom dobrih trenutaka ili uz priču i piće, često žestinu koja nije napadnog karaktera (do te mere da se čula pomute).

Svaka cigara je priča za sebe, postoji ''telo'' cigare iliti gustina dima, kao i ukus koji ostaje. Ukus je mešavina čokoladastog, kremastog, drvenog, kafenog kvaliteta, a zavisno od cigare do cigare ti ukusi variraju od slatkoće do gorčine. Ne treba ih paliti plinskim upaljačima već samo šibicom ili specijalizovanim upaljačima koji ne ostavljaju odor plina. Te stvari mogu i te kako uništiti doživljaj pućkanja i aromu cigare.

Dakle, što bi rekli tinejdžeri - laganica samo. Varijante su različite. Postoje pakovanja u kojima se dobijaju uzorci cigara, tako da se može štošta probati. Sve cigare su dostupne u komadnim varijantama. Dolaze i u tubama radi održavanja vlažnosti. Nekad su neki tompusi bolji leti, a nekad su neki bolji tokom zime. Sve ima svoje kada i kako :)

gorditos-bordeaux-mouton-800x600.jpg


Davidoff-Long-Panatellas-cigarplace.biz-12.jpg
 
Pozdrav,
Nov sam u svijetu tompusa (cigara). Bio sam u jedan nas shop i covjek mi je preporucio prije cigara da krenem sa cigarilosima, puritosima. Ako je neko iskusan moze li me posavjetovat i objasnit razliku , uputne informacije, znam da kod nas ima da se kupi cafe cream, koji da uzmem? Imam sjekac i drvca kedrovine za paljenje.
Pozdrav
 
Davno je to bilo.
Medjutim, koliko se secam to i nije neki problem, posto se ne pocinje pusiti iz potrebe za udisanjem, nego iz fazona, pa udasi ne moraju biti narociti.

Ali, kada smo vec kod toga,
interesantno je reci da pri ostavljanju pusenja i prelaska na paru takodje ne treba voditi racuna o samom mehanizmu promene.
Naime, jednostavno se paralelno koriste i cigarete i parilica, a samo telo vremenom, u roku najduze od mesec dana (ako je izbor elektronike OK) automatski samo prelazi na paru.
Prvo zato sto je udisanje fizicki laksi napor za pluca, mada pusac toga nije svestan (tj. ne oseca tu razliku, sve dok mnogo kasnije ne pokusa da koristi klasicnu cigaretu).
A drugo zato sto sama pluca (opet nesvesno) polako pocinju izbegavati stetne materije iz cigareta.
Ono sto je njima potrebno to je samo nikotin, a on nije stetan u fizickom smislu.
Plus sto cula mirisa i ukusa oslobodjena stalnoga prisustva brojnih sadrzaja duvana pocinju konstatovati povremena uzimanja duvana kao neprijatnost. Sto pri konstantnom konzumiranju nisu u stanju.
Nikotin je toksin, stetan je.
 

Back
Top