Циганисање и пљување у влади се неставља - Деда Мраз узвраћа ударац

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
Beograd -- Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da je resor ministra ekonomije Mlađana Dinkića imao loše rezultate i da je zato pokrenuo postupak za njegovu smenu.


Cvetković dodaje da je zato pokretanje postupka za razrešenje ministra Dinkića pravovremena odluka u najboljem interesu građana.

"Ja sam gledao učinak je Dinkića i njegovog resora. Za glavni problem s kojim se suočava Srbija - nezaposlenost, koji je u njegovim resorima i za koji su uložena značajna sredstva iz budžeta, dao je najlošije rezultate", kazao je on.

Cvetković je rekao da bi se pitanje Dinkićeve smene, iako izazvano incidentom sa državnim sekertarom u Ministarstvu finansija Slobodanom Ilićem u vezi sa Gorenjem, postavilo i inače u sklopu rekonstrukcije Vlade.
Cvetković je kazao da je potpisao zahtev za ostavku ministra ekonomije i da ne zna da li je i formalno predat parlamentu. "Nisam siguran da je zahtev i formalno predat parlamentu ali ako nije, biće prvog sledećeg radnog dana (u sredu)", rekao je Cvetković. O predlogu za razrešenje sa funkcije ministra ekonomije i regionalnog razvoja Skupština Srbije će se izjašnjavati na prvoj sednici nakon što premijer Cvetković zvanično dostavi svoj predlog.
Premijer objašnjava da "Vlada ne može da funkcioniše ako njeni pojedini članovi izlaze sa različitim stavovima, i vladin autoritet se ugrožava ako član vlade izlazi sa stavovima koji su suprotni vladi ili ako u njoj ima nesuglasica".

"Ministar mora da bude odgovoran za sve što izgovori, a Vlada mora biti složna", izjavio je predsednik Vlade Srbije i dodao da će se u narednim danima razmatrati pitanje rekonstrukcije Vlade i učinak svih ministarstava.

Cvetković je rekao da odluku nije doneo da bi izazvao prevremene izbore već da bi Vlada bila efikasnija i ponovio da je odluka "personalna" i da nije usmerena protiv G17 plus. Kako je rekao, o rekonstrukciji Vlade govoriće se u naredne dve nedelje jer bi, kako je naveo, trebalo uneti novu energiju i izaći sa "novim ljudima".

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković kaže da je vladi potrebna nova energiju i da se sada pružila dobra prilika da sa novim i jakim ljudima završi preomene koje su neophodne.

Dinkiću će mandat prestati ukoliko predlog za njegovo razrešenje podrži većina, odnosno najmanje 126 poslanika u Skupštini Srbije.

http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2011&mm=02&dd=15&nav_id=492851
 

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
.........а колико прекјуче, ДС и Деда лично су се клели у Млађу и експертски назив на који води свој ресор..................а данас га гурају у блато.

Ако је био толико лош, што сте нас терали да га трпимо три године?
 

vracaracc

Buduća legenda
Poruka
38.315
He, he....Mnogi iz DS glasace za Cedu.....Vracarac opklada te ceka....

Само ти спремај краснопис за уводни текст.........
ЛДП нема теоретске шансе да самостално пређе 8% .........поготово што су гласачи ЛДП-а масовно одлучили да бојкотују изборе због подршке своје странке антиевропским законима и кохабитације се СПС....
 

Top