CIGANIN

• Začetnik teme Začetnik teme ZALJUBBLJJENA
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
da li je moguce? :)
arijevka, ti si jedna od prvih osoba na ovom forumu kod koje sam ja uspeo da primetim razum i elemente logicnog razmisljanja. posto mi je profesija bliska biologiji, i ja se nerviram kada neki idiot javno prosipa gluposti ovog tipa, ali obicno ne odgovaram na takve "bisere", izmedju ostalog, jer mislim da ionako nikom nije bitno sta ce ko da odgovori.
zato mi je vrlo drago kada vidim da ovde ima i ljudi koji ponesto i znaju. (to se nazalost jako retko desava...)
javljam se samo da ti ukazem postovanje :)
pozdrav

Moze li jedna pesmica kao pozdrav za Arijevku, Volodju i sve dobre ljude, pa i za Stefana i slicne, nek'pocitaju...?

Covek od reda

Mucim se, krpim, prodajem.
Da zaradim, paru da napravim.
Novac, bato, ne mozes bez novca.
Rintam, teglim, od jutra do mraka.
Decu svoju da nahranim.
Ali, novac, sta da radis bez novca.
Prodajem li, prodajem.
Kad bi bilo lepih para. I ja bih bio covek od reda.
Ispruzim ruku, gledaj:
Svak moju ruku prihvata.

romcica:
Moze li jedna pesmica kao pozdrav za Arijevku, Volodju i sve dobre ljude, pa i za Stefana i slicne, nek'pocitaju...?

Covek od reda

Mucim se, krpim, prodajem.
Da zaradim, paru da napravim.
Novac, bato, ne mozes bez novca.
Rintam, teglim, od jutra do mraka.
Decu svoju da nahranim.
Ali, novac, sta da radis bez novca.
Prodajem li, prodajem.
Kad bi bilo lepih para. I ja bih bio covek od reda.
Ispruzim ruku, gledaj:
Svak moju ruku prihvata.

Prvo moras postati covek od reda pa onda imas i para!

Izgleda da smo sve pobrkali, ovde se ne radi o nacionalismu, o rasismu, ovde se radi o ciganima! Zato vratite se na temu ili zapocnite novu! Napr. Rasisam ili Nacionalisam. :oops: :oops: :oops:

A ti Arijevka neznam zasto si se tako potpisala kada nemas veze sa zivotom.
Utuvi u tu tvoju glavurdu da neko ko nema veze sa nasom ideologijom i pokretom ne moze tako da se potpisuje!!!

A uostalom mogla bi biti bar malo pronicljiva i citati izmedju redova ne bi li shvatila sta sam ja napisala, zbog nemogucnosti da na ovakvom forumu budem malo direktnija.

Anonymous:
Izgleda da smo sve pobrkali, ovde se ne radi o nacionalismu, o rasismu, ovde se radi o ciganima! Zato vratite se na temu ili zapocnite novu! Napr. Rasisam ili Nacionalisam. :oops: :oops: :oops:

Potpuno se slažem s tobom, udaljili smo se od teme koju je zapocela ZALJUBLJENA."Slatka mala" je imala slican problem i javila sta je uradila, ali od ZALJUBLJENE vijesti nema. Javi , zaljubljena, sta ima novo.
Slusaj svoje srce.

acropora:
Utuvi u tu tvoju glavurdu da neko ko nema veze sa nasom ideologijom i pokretom ne moze tako da se potpisuje!!!

A uostalom mogla bi biti bar malo pronicljiva i citati izmedju redova ne bi li shvatila sta sam ja napisala, zbog nemogucnosti da na ovakvom forumu budem malo direktnija.
Drago mi je da je Arijevka odbila da ti odgovori, ali ja ne mogu. Nema pliceg razmisljanja od te vase "ideologije i pokreta", iz jednog prostog razloga - Srbi ste (ili bar mislite da ste). U svakom slucaju - Sloveni su, jel' da, "niza rasa"...
Ti si, dakle, niza rasa, za tvoje idole i oni bi tebe prebili da te vide na ulici kao i nekog crnca ili Kineza. Sta vise - ti si najniza rasa, jer je poznato da su Arijevci nas najvise mrzeli, vise i od Jevreja. Samo su Jevreji imali tu nesrecu da zive sa njima.
Ja sam, inace, komentarisala rase pasa, samo sam zaboravila da se prijavim.
A posto smo se udaljili od teme o ovome vise necu da raspravljam. Pozdrav za Arijevku.

acropora:

Mila moja, gledaj film Luna park!Uci, obrazuj se i nauci znacenje rijeci koje upotrebljavas - ideologija, antropologija, bihejviorizam.Zelim ti puno uspjeha u ucenju.Luna park je pravi film, vjeruj, odusevice te, ako ne sad, onda kad porastes.

Anonymous:
acropora:

Drago mi je da je Arijevka odbila da ti odgovori, ali ja ne mogu. Nema pliceg razmisljanja od te vase "ideologije i pokreta", iz jednog prostog razloga - Srbi ste (ili bar mislite da ste). U svakom slucaju - Sloveni su, jel' da, "niza rasa"...
Ti si, dakle, niza rasa, za tvoje idole i oni bi tebe prebili da te vide na ulici kao i nekog crnca ili Kineza. Sta vise - ti si najniza rasa, jer je poznato da su Arijevci nas najvise mrzeli, vise i od Jevreja. Samo su Jevreji imali tu nesrecu da zive sa njima.
Ja sam, inace, komentarisala rase pasa, samo sam zaboravila da se prijavim.
A posto smo se udaljili od teme o ovome vise necu da raspravljam. Pozdrav za Arijevku.
Ups! :oops: Opet...(to sam bila ja)

Sve me ovo podseća na temu Mešovoti brak na Dom i Porodica...seća se neko? Šta je tamo napisano...uuuu,čoveče...
Malo sam pregledala ko je šta napisao...hm...
...i neko je već nešto pokušao ono što ja želim da napišem...dakle,antropologija,nauka koja se između ostalog bavi i pitanjem ljudskih rasa,kaže da su Romi belci,tj.da beloj rasi pripadaju i Romi,uz čitav niz drugih.Pa zašto onda...rasisti misle drugačije,ne znam...ali zaboga ljudi...
Rasne odlike nisu pokazatelji vrednosti čoveka, ni njegove sposobnosti,pameti,itd. Nema viših i nižih rasa.Rasne odlike su minorne i za produžetak vrste,nema nikakvih negativnih posledica po potomstvo koje nastaje mešanjem različitih lj.rasa...pa ako je tako,onda je priča o čistoti rase stvar predrasuda...

Sama rec cigani u celom svetu izaziva negativna razmisljanja! Ne mogu cigani da se porede ni sa crncima ni kinezima, srbima ili slovencima, oni su cigani. Ili je i to mozda nacija postala? Da je to sve tako lepo jednostavno ne bi se ovo pitanje ni postavljalo "da li biti sa ciganinom?" Vecinom zive po nekim kontenerima in neznam gde, prljavstina je tu gde su oni, cak i u zemljama gde im se pruza mogucnost da rade i cak tamo gde ih narod kao akzeptira kao i sve ostale, gde ih ne razlikuju oni hoce taj primitivizam, zato ih ne volim. Kradu, lazu, varaju, gataju, dvolicni su, decu prodavaju, to sto dalje od mene. Oni koji su uspeli da se vezu sa srbima ili drugim narodima oni zive drugacije, malo, mada vecinom i te jadnike koji su ih izabrali vuku u ciganluk. Naravno da ima i u drugim nacijama takvih koji kradu, zive na trosak drugih, kao paraziti ali cigani su 80% takvi i zato su tako neomiljeni!

Anonymous:
A za Anitpatiju prema srbima jos nisam ni cula ni dozivela, ni na zapadu ni u sloveniji, naprotiv sve nas vise vole!

Otkad to Slovenija nije zapadno od Srbije? A ni ja ne cuh za antipatiju prema Srbima, niko ni ne tvrdi da postoji.Ne postoji kolektivna odgovornost za losa djela ( npr. zlocine pojedinih predstavnika neke nacije,kako god se zvala - srpska, ciganska...).

Anonymous:
Anonymous:
A za Anitpatiju prema srbima jos nisam ni cula ni dozivela, ni na zapadu ni u sloveniji, naprotiv sve nas vise vole!

Otkad to Slovenija nije zapadno od Srbije? A ni ja ne cuh za antipatiju prema Srbima, niko ni ne tvrdi da postoji.Ne postoji kolektivna odgovornost za losa djela ( npr. zlocine pojedinih predstavnika neke nacije,kako god se zvala - srpska, ciganska...).

A sta mislite, zasto je tako? Da li to zavisi samo od Srblja svakolikog ili i od tih zapadnih naroda i njihove kulture?

Anonymous:
Anonymous:

Sa zapadom mislim na zapadnije i od Slovenije!

Anonymous:
Sama rec cigani u celom svetu izaziva negativna razmisljanja! Ne mogu cigani da se porede ni sa crncima ni kinezima, srbima ili slovencima, oni su cigani. Ili je i to mozda nacija postala? Da je to sve tako lepo jednostavno ne bi se ovo pitanje ni postavljalo "da li biti sa ciganinom?" Vecinom zive po nekim kontenerima in neznam gde, prljavstina je tu gde su oni, cak i u zemljama gde im se pruza mogucnost da rade i cak tamo gde ih narod kao akzeptira kao i sve ostale, gde ih ne razlikuju oni hoce taj primitivizam, zato ih ne volim. Kradu, lazu, varaju, gataju, dvolicni su, decu prodavaju, to sto dalje od mene. Oni koji su uspeli da se vezu sa srbima ili drugim narodima oni zive drugacije, malo, mada vecinom i te jadnike koji su ih izabrali vuku u ciganluk. Naravno da ima i u drugim nacijama takvih koji kradu, zive na trosak drugih, kao paraziti ali cigani su 80% takvi i zato su tako neomiljeni!
Izvini, nisam mogla da odolim....
Inace, istina je da je njihov nacin zivota njihov izbor. Mogli bi naci posao da hoce, mnoge niko nebi ni razlikovao od ostalih, najpre - MOGLI BI DA SE SKOLUJU, da hoce.

Back