"Cigani marš iz Srbije"

rdeki

Elita
Poruka
17.948
Ја ти рекох, причао сам са тим људима и овде у БЛ и тамо у Крајини, са повратницима., донекле сам упућен у проблематику, ако ти не верујеш, ако мислиш да лажем, твоја ствар. Веруј да немам намеру да ти подробније објашњавам, ако ниси разумео досад, нећеш разумети ни да ти напишем још 10 страница текста.

Све најбоље у Новој години!
Ne kažem da lažeš.
Kažem da je veliki procenat Srba proteran iz Hrvatske, a da Hrvatska ne pokazuje iskrenu želju da im omogući povratak, i da komentari pojedinih Hrvata na ovakvim temama koji se odnose na srpski šovinizam nemaju nikakvog smisla.
I u tom kkontekstu ne shvatam šta zapravo želiš da dokažeš.

Kraški lovac

Poznat
Banovan
Poruka
7.308
Ne kažem da lažeš.
Kažem da je veliki procenat Srba proteran iz Hrvatske, a da Hrvatska ne pokazuje iskrenu želju da im omogući povratak, i da komentari pojedinih Hrvata na ovakvim temama koji se odnose na srpski šovinizam nemaju nikakvog smisla.
I u tom kkontekstu ne shvatam šta zapravo želiš da dokažeš.

Протерани су, то смо утврдили, наравно. Не прихватају их Хрвати оберучке али није тачно да ништа по том питању нису урадили, напротив, странци нас терају да омогућимо повратак и њих и нас.

А хрватске форумске моралне лекције(***** о поштењу) су ми ишле на живце у почетку, више на њих не обрађам пажњу.

rdeki

Elita
Poruka
17.948
Протерани су, то смо утврдили, наравно. Не прихватају их Хрвати оберучке али није тачно да ништа по том питању нису урадили, напротив, странци нас терају да омогућимо повратак и њих и нас.

А хрватске форумске моралне лекције(***** о поштењу) су ми ишле на живце у почетку, више на њих не обрађам пажњу.
Ti nemoj da obraćaš pažnju. Ja i dalje obraćam pažnju, i ne želim da me neko ometa u tome.
Da li smo se razumeli?

Rechke

Veoma poznat
Poruka
11.795
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/229201/Kukasti-krstovi-u-romskom-naselju-u-Pozegi

Kukasti krstovi u romskom naselju u Požegi

POŽEGA - U noći između 12 i 13 januara 2011 u Požegi gde je stacionirano romsko naselje, na betonskim banderama za uličnu rasvetu ,saobraćajnim znacima i pojedinim ulazima u dvorišta osvanuli su kukasti krstovi.
107162_imag0022_f.jpg

U naselju Lisište u čijem jednom delu živi oko 700 Roma na svim banderama koje okružuju naselje u ulicama Bana Milutina i Dimitrija Tucovića, na nekoliko ulaza u dvorišta i na nekim saobraćajnim znacima, sprejevima su iscrtani kukasti krstovi, saopštilo je udruženje "Centar mladih Roma Požege".

Osim toga, na jednoj banderi je napisano "Cigani marš iz Srbije".

Iz udruženja su saopštili da su o ovom nemilom događaju obavestili načelnika SUP-a i predstavnike lokalnih vlasti, koji su obećali da će već sutra sve biti prekrečeno.

Policija je izašla na uviđaj.

Žitelji naselja su uplašeni i iznenađeni, jer je ovo prvi put nakon Drugog svetskog rata da se tako nešto desilo u opštini Požega, gde su Romi relativno dobro integrisani.

pišu koješta drugi o Srbima u Srbiji pa niko ne diže frku oko toga, čak ni ne izveštava, zvanično se to ni ne dešava, pa što bih se ja ili bilo ko drugi uzbiđivao oko netrpeljivosti prema Ciganiji

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.412
NVO ,,Centar mladih roma požege" je izgleda našao način kako da skrene pažnju na sebe u pokušaju da iskamči malo evra od europskih zaštitnika za ciganska prava koji jedva čekaju ovako nešto te da udare preko svojih medija po Srbima koji su inače jedini zaista ugrožen narod u Srbiji.
Ne bi me iznenadilo ni da uhapse neke srpske rodoljube po unapred pripremljenim spiskovima.

Калуђер

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.556
pišu koješta drugi o Srbima u Srbiji pa niko ne diže frku oko toga, čak ni ne izveštava, zvanično se to ni ne dešava, pa što bih se ja ili bilo ko drugi uzbiđivao oko netrpeljivosti prema Ciganiji
Опа ... па ти још мало па да избациш оно клеро из подписа ти.
И дај прелази више на ћирилицу, не брукај нас више овде.

Музика

Poslednja izmena: