CIA udara na SPC u Americi: Patrijarh ide u SAD da spreči cepanje crkve!

U mnogim.

Npr ja zaradjujem vise od 1000e mesecno vec godinama cime zivim bolje od prosecnog stanovnika San Franciska.

Imam vise kvadrata nekretnina u posedu, plus svake godine imam neuporedivo kvalitetniji zivot jer skijam godisnje 10 puta vise nego prosecni stanovnik San Franciska.
Tiksi
smanjili ti platu zlotvori? Svojevremeno si pricao da ti ode 1200 ojra samo na komunalije.
 
Pola službe u SPC u Americi je na engleskom pola na srpskom jeziku. Prva generacija ide u crkvu,druga tako tako samo kad se vjenačava sa našim ljudima,treća generacija ne zna jezik a o pravoslavlju pojma nema. Mislim i da je čak trošak tamo praviti crkve. Migracija zadnjih 10 godina ide uglavnom u EU. Migracija ka Americi zadnjih 15 godina je veoma rijetka. Oni koji su otišli pola njih,nisu vjernici nikad ni bili. Pola su pripadnici SPC,a pola su Druga Srbija.
 
CIA udara na SPC u Americi: Patrijarh ide u SAD da spreči cepanje crkve!

Episkopi istočnoamerički Irinej, zapadnoamerički Maksim i novogračanički Longin dva puta su odbili naredbu poglavara Irineja da ponište ustav koji su doneli mimo odobrenja Sinoda

2148499_gre4z3454_ls.jpg


Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej otputovaće do kraja meseca u Sjedinjene Američke Države kako bi osujetio nečasne namere trojice tamošnjih episkopa, Longina (Krča), Irineja (Dobrijevića) i Maksima (Vasiljevića), koje vode ka osamostaljenju njihovih eparhija od SPC, tvrde za Kurir izvori iz vrha srpske crkve.

Naši sagovornici ističu da episkop novogračanički Longin, istočnoamerički Irinej i zapadnoamerički Maksim već duže vreme donose odluke mimo saglasnosti Sabora.

Kompletan tekst OPŠIRNO pročitajte u današnjem štampanom izdanju KURIRA.

2148449_21.2.2020_ff.jpg


Mediji: Trojica neposlušnih episkopa "spremaju puč", Patrijarh Irinej putuje u SAD, hitno
Beograd -- Patrijarh Irinej otputovaće do kraja meseca u SAD kako bi osujetio namere trojice tamošnjih episkopa koje vode ka osamostaljenju njihovih eparhija od SPC.
IZVOR: TANJUG PETAK, 21.02.2020. | 07:15


Podeli


Foto: EPA-EFE/Srdjan Suki



Foto: EPA-EFE/Srdjan Suki

Kako piše beogradska štampa, radi se o episkopima, Longinu (Krču), Irineju (Dobrijeviću) i Maksimu (Vasiljeviću).

Izvori lista "Kurir" iz vrha SPC tvrde da episkop novogračanički Longin, istočnoamerički Irinej i zapadnoamerički Maksim već duže vreme donose odluke mimo saglasnosti Sabora.

MOŽDA VAS ZANIMA
"Oni su registrovali eparhije naše crkve u Americi, ali su iz naziva izbrisali SPC i promenili ime u "Srpske pravoslavne eparthije u SAD". To otvara mogućnost da ne budu u jedinstvu sa SPC i Patrijaršijom, ukazuje sagovornik lista.

On dodaje da su, pored toga, njih trojica 2018. na zasedanju Sabora tražili blagoslov da naprave ustav koji će biti namenjen samo za eparhije SPC u SAD. Blagoslov su dobili samo za to da naprave predlog ustava sa još dvojicom episkopa u SAD, kao i da ga nakon toga dostave Sinodu na razmatranje.

"Maksim, Longin i Irinej su taj ustav doneli na prevaru i registrovali eparhije po tom lažnom ustavu, a o tome nisu obavestili Sinod, niti kanadskog episkopa Mitrofana i južnoameričkog Kirila. Izdvajanje eparhija i promena imena nije slučajnost, njih trojica su pristalice Carigradske crkve, koja inače sve radi sa Amerikancima, pa je moguće da sa njima u tajnosti sarađuju", navodi izvor lista iz Patrijaršije, dodajući da se sumnja da je njihova krajnja namera da sa Carigradom prave posebnu autokefalnu crkvu od tih eparhija.

Drugi izvor "Kurira" iz crkvenih krugova podseća da je Sinod u septembru i novembru 2019. od trojice neposlušnih vladika zatrazio da ponište dejstvo spornog ustava, ali da oni tu odluku još nisu sproveli, oglušili su se.

"Dotle je došlo da patrijarh Irinej mora lično da ode i da na vanrednom saboru SPC za Severnu i Južnu Ameriku 29. februara na Floridi zahteva od trojice episkopa da stave van snage sporan ustav", navodi izvor.

"Kurir" navodi da rrojica episkopa nisu odgovorila na pitanja lista o ovoj situaciji.



https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3415171/puc-u-spc-patrijarh-ide-u-sad-da-spreci-cepanje-crkve

CIA snajka CIA - upropastili su pola sveta.

Nase vladike u Americi su ucenjene i vrbovane od strane CIA , i dobile su isti nalog kao i Milo Djukanovic u Crnoj Gori. Da uniste i udare na SPC

Razlog tome je verovatno nepristajanje SPC na cepanje Srbije i priznavanje nezavisnosti Kosmeta okupiranog od strane Amerike.
TIXI, opet ces da skupis SVE NATO LESINARE NA GOMILU? samo gledaj kako se skupljaju i kao BRINU ZA SRBIJU. olos je to i NATO tamo i *******ija ovde :bljak:
 

Back
Top