CIA:Pakistan naoružava i financira Talibane

Oberst_simon

Primećen član
Poruka
595
talibani-x.jpg
SURADNJA PAKISTANA I TALIBANA PROTIV SAD-A
Talibane naoružavaju pakistanski obavještajci
Pripadnici ISI-a redovito se susreću s talibanskim vođama kako bi raspravljali o intenziviranju ili smanjenju nasilja uoči izbora.Američki dužnosnici tvrde da su skupili dokaze o povezanosti afganistanskih militanata i pakistanskih špijuna putem ''elektronskog nadzora i povjerljivih informacija''. Pripadnici pakistanskih vojnih obavještajnih službi opskrbljuju novcem, opremom i strateškim savjetima afganistanske pobunjenike protiv kojih se bori američka vojska, piše u četvrtak New York Times. http://www.javno.com/hr-svijet/talibane-naoruzavaju-pakistanski-obavjestajci_246013
 
taliban2.jpg
U Afganistanu raketni napadi talibana Počeli su izbori u Afganistanu, a tijekom jutra diljem zemlje zabilježeni su sporadični incidenti. Policija je u istočnom Kabulu otvorila vatru na dva talibanska napadača smoubojice.

Afganistanska policija u četvrtak je istočnom Kabulu otvorila vatru na trojicu osumnjičenih da su talibanski napadači samoubojice, dok su u ostatku zemlje u kojoj su ujutro počeli izbori zabilježeni sporadični incidenti, prenose agencije.

Afganistanski predsjednički i pokrajinski izbori popraćeni su iznimnim mjerama sigurnosti u sjeni talibanskih prijetnji da će nasiljem omesti glasovanje.

Sukob u Kabulu potvrdili su, kako prenosi Reuters, izvori u afganistanskoj policiji i predstavnik talibana Zabihulah Mudžahid koji je rekao da su trojica talibanskih gerilaca sudjelovala u pucnjavi s policijom, u sklopu njihove deklarirane strategije da će omesti predsjedničke i pokrajinske izbore u četvrtak.

Strani dopisnici javili su iz južne pokrajine Helmand da je nekoliko projektila palo u blizini glasača u glavnom gradu pokrajine Laškar Gahu, pri čemu je poginulo jedno dijete.

Afganistanski izborni promatrači javili su da je u Kabulu u jednoj gimnaziji koja služi kao glasačko mjesto eksplodirala bomba. U incidentu je lakše ranjen jedan izborni promatrač, a izborno mjesto je na kratko bilo zatvoreno. U Kabulu je rano jutro eksplodirala bomba i na jednoj policijskoj kontrolnoj točki, ali nije bilo žrtava, doznaje se od policije.

Afganistansko ministarstvo vanjskih poslova je zbog bojazni da bi nasilje moglo ugroziti izlazak na izbore zatražilo od medija da "izbjegavaju izvještavanje o nasilnim incidentima" tijekom glasanja.

Pojedinačne rakete pale su i na druge afganistanske gradove nakon otvaranja glasačkih mjesta, ali zasad nema vijesti o mogućim žrtvama. Nekoliko raketa palo je u južnom gradu Kandaharu, u kojem su, prema stranim novinarima, odjeknule i dvije eksplozije. U gradu Kunduz na sjeveru pala su dva projektila, jedan blizu škole u kojoj je glasačko mjesto. Četiri projektila pala su u blizini glasačkog mjesta u pokrajini Gazni, jugozapadno od Kabula.

Pravo glasa ima oko 17 milijuna Afganistanaca, a rezultati bi se trebali znati 48 sati nakon zatvaranja 6,500 birališta.

Aktualni predsjednik i najveći favorit Hamid Karzai glasovao je u Kabulu neposredno nakon otvaranja birališta. Najveći mu je protivnik njegov bivši ministar vanjskih poslova Abdulah Abdulah. Prema posljednjim anketama, Karzaiju će nedostajati nekoliko postotaka glasova za pobjedu u prvom krugu.

Afganistanci danas glasuju i za zastupnike u skupštinama u 34 provincije.

Izbore nadgleda 270,000 promatrača, među kojima dvije tisuće stranih. Afganistanske snage sigurnosti i vojnici ISAF-a na maksimalnom su stupnju pripravnosti jer su talibani zadnjih dana najavljivali da će napadima omesti glasovanje, a stanovnicima poručili da su si sami krivi ako se zateknu na biralištima.


http://www.net.hr/vijesti/svijet/page/2009/08/20/0082006.html
 
Zamisli :eek: ... ko bi rek'o :think:
...stvarno, tako nesto ocekivati od Demokratske Republike Pakistan-a :mrgreen:

Več su ameri izvršili raketni napad na sjeveru Pakistana su američke snage raketom usmrtile 12 osoba. Kako je objavljeno, cilj napada je bilo skrovište jednog od zapovjednika talibana iz Afganistana. Pakistan uvijek iznova prosvjeduje zbog američkih napada na njegovom teritoriju, ali je baš tako nedavno ubijen i ekstremist Baitulah Mehsud. http://www.dw-world.de/dw/function/0,,82218_cid_4588740,00.html
 
Talibane naoružavaju pakistanski obavještajci
Pripadnici ISI-a redovito se susreću s talibanskim vođama kako bi raspravljali o intenziviranju ili smanjenju nasilja uoči izbora.Američki dužnosnici tvrde da su skupili dokaze o povezanosti afganistanskih militanata i pakistanskih špijuna putem ''elektronskog nadzora i povjerljivih informacija''. Pripadnici pakistanskih vojnih obavještajnih službi opskrbljuju novcem, opremom i strateškim savjetima afganistanske pobunjenike protiv kojih se bori američka vojska, piše u četvrtak New York Times. http://www.javno.com/hr-svijet/talib...estajci_246013
Mislim da je u pitanju samo zamagljivanje istine, jer islamske teroriste kontrolise ta ista CIA.
 

Back
Top