CIA i MI-6 organizovale akciju "Sablja"?! transkripti otkrivaju užasnu istinu o ubistvu Djinđića!

Ja za tvoje lazi imam istinu

Engleski snajperista Hil ubica Zorana Đinđića​

Naredba je glasila: Niko od njih ne sme biti legitimisan. Izašli su iz letelice i pravo s piste, džipovima sa diplomatskim tablicama, prevezeni su na nepoznatu lokaciju, piše list Alo.

– U avionu, čiji dolazak nigde zvanično nije najavljen, bilo je 18 specijalaca i jedan izrazito plav čovek. Bio je to Englez, snajperista po imenu Hil – otkriva izvor, u to vreme visokopozicioniran u jednoj od srpskih obaveštajnih službi.

Prema njegovim rečima, iza svega stoje dvojica zapadnih obaveštajaca, Endru Monkton (Mi-6) i i Dejvid Blek (CIA), koji su, kako se vidi iz prethodno objavljenih transkripata.

– Taj najmisteriozniji putnik, Englez, trudio se da bude najmanje upadljiv. Imao je plavu kosu, prezivao se Hil, a kasnije se ispostavilo da je upravo on bio snajperista čiji je metak bio namenjen Đinđiću. Iz svega što sam kasnije čuo, najverovatnije je upravo on ispalio onaj famozni treći metak – kaže bivši obaveštajac.

Za boravak 19 ljudi navodno su opremljene dve sigurne kuće u Surčinu. Njih 18 je bilo na jednom mestu, a snajperista Hil na drugom.

– Po svemu sudeći, ovi ljudi bili su u zgradi suprotno od one u Admirala Geprata i na jednom prozoru bio je upravo snajperista Hil. U njegovoj zgradi, kao ekipa za podršku, bio je tim od pet specijalaca, dok su u automobilu ispred sedela još dvojica. U zgradi suda, preko puta Vlade, bila je još jedna ekipa. Odmah posle atentata vrlo brzo svi su napustili lice mesta i Srbiju, što nije bilo teško, s obzirom na to da su granice zatvorene tek tri sata nakon likvidacije premijera, a i istraga je bila usmerena u potpuno drugom pravcu – kaže izvor.

Hil je navodno bio tridesetogodišnjak, srednje visine, sitnije građe, kratko ošišan i sa izrazito plavim i prodornim očima.

Preuzeto iz knjige ''Nije se desilo'' Ljubana Karana.

Srpska duboka država.

Žena od Buhe u seriji kaže imaju svoje ljude svuda. :per:

Naravno kad su zemunci bili placene ubice DSa tj zutih

Svi su znali da Lukovic i Dusan Spasojevic imaju legitimacije DBa u to vreme

Svaka vlast u Srbiji je imala svoje kriminalce za odradjivanje prljavih poslova.

Milosevic je imao Arkana i ekipu

Djindjic je imao Zemunski Klan

A SNS Belivuka i kompaniju

U Srbiji imamo spregu vlasti, zapadnih sluzbi i kriminala.

A na vrhu piramide su CIA i MI6 koji upravljaju Srbijom iz senke i kadruju.

Spijunu tvoje lazi je vrlo lako demantovati

Evo link

Đinđić hteo podelu Kosova i pripajanje Srpske?​

Подели

Постуј

Пошаљи

Читaј ми

A

A

A
BEOGRAD -
Bivši potpredsednik Demokratske stranke (DS) i ministar odbrane Dragan Šutanovac u ekskluzivnom razgovoru za Nedeljnik tvrdi da je Zoran Đinđić imao plan o podeli Kosova, koji je podrazumevao da Srbija prva prizna kosovski deo, ali da joj se pripoji Republika Srpska (RS).
"Krajem 2002. Goran Vesić i ja smo po Zoranovom zahtevu išli u Berlin da razgovaramo sa šefom kabineta tadašnjeg predsednika Kosova o tome šta bi podrazumevala podela Kosova", objasnio je Šutanovac.

lg.php

Prema njegovim rečima, "Zoran je tražio konačno rešenje za Kosovo, a njegova ideja je bila da se dogovorimo oko podele na obostrano prihvatljiv način, nakon čega bi Srbija prva priznala kosovski deo".
"U to vreme neki uticajni intelektualci su ubeđivali Zorana da, ukoliko se dogovori podela Kosova, u isto vreme Srbija pokrene postupak "anektiranja" RS", tvrdi Šutanovac.
"Zorana su ubrzo posle toga ubili, a prvi atentat u pokušaju je bio upravo kad je išao u Banjaluku", podsetio je Šutanovac.

On je naveo da je na jednom sastanku delegacije DS s evropskim zvaničnicima u Briselu pre petiooktobarskih promena, Romano Prodi pitao Đinđića zašto ne ubijete Slobodana Miloševića.
"Mi smo demokrate, pobedićemo ga na izborima", odgovorio je Đinđić, da bi Prodi, prema rečima Šutanovca, završio tu epizodu rečima: "Ma šalio sam se, naravno da to treba da uradite na izborima".
Šutanovac za sebe tvrdi da je zaslužan za istorijski dogovor DS i Socijalističke partije Srbije (SPS) o formiranju vlade, jer je predložio da se Ivici Dačiću da resor policije, koji lider socijalista nije mogao da odbije.
Govoreći o sukobu s Vukom Jeremićem, Šutanovac je ocenio da imali potpuno različitu političku filozofiju.
"Jeremićeva filozofija je bila uticajnija u kabinetu predsednika i ona se uglavnom sprovodila", objasnio je Šutanovac, koji smatra "da smo zbog toga smo došli u situaciju da 2012. iz te politike Boris praktično nema podršku ni sa jedne centripetalne političke tačke sveta, ni sa jednog od ona čuvena četiri stuba".
On je ocenio da je kraj DS počeo posle posete nemačke kancelarke Angele Merkel, kada je bilo jasno da "ni DS, ni Boris, više nemaju simpatije vodeće zemlje Evrope".
"Nije tajna da je DS posle izbora 2012. bio druga opcija Berlina. Prva opcija bila je Srpska napredna stranka (SNS)", rekao je Šutanovac.
On tvrdi da je, zajedno sa Bojanom Pajtićem, 2012. godine tražio da Dragan Đilas bude kandidat za premijera, a da su Miki Rakić i Srđan Šaper bili za Tadića.
"Ali Dačić nije želeo da Boris vodi Vladu. Rekao mi je: 'Može da bude Đilas, možeš da budeš ti, može opet Cvetković, ali ja Borisa neću za premijera", naveo je Šutanovac i dodao da je tog momenta počeo da pakuje stvari u Ministarstvu odbrane. "Ne znam da li bi Ivica prihvatio Đilasa ili mene za premijera, ali očigledno da Tadić nije želeo da nas predloži", konstatovao je Šutanovac.
On je rekao i da je u DS bilo želja da vladu formiraju sa SNS, "ali Tadić je to presekao i rekao da ne želi to da radi".
"Jednog momenta je čak rekao:'Pa ja moram još da živim u ovome gradu'", rekao je Šutanovac i naveo da su Aleksandar Vučić i Miki Rakić bili pozvani u jednu stranu zemlju da naprave dogovor, ali je navodno Tadić vratio Rakića sa aerodroma.
On je ocenio da je i za DS i za Tadića bilo bolje da je ostao počasni predsednik stranke.
"Nažalost, izlazak Borisa iz stranke bio je poslednji ekser zakucan u stranku u tom trenutku", ukazao je Šutanovac.

https://www.rtv.rs/sr_ci/politika/djindjic-hteo-podelu-kosova-i-pripajanje-srpske_523489.html

Poslednja izmena od moderatora:
Djindjica je dovela USA i sad kao da ga ubije... how yes no.

Djindjic je bio igrac BND-a tj nemacke obavestajne sluzbe

A skenjali su ga MI6 i CIA jer im je smetao u ostvarenju geopolitickih interesa i bio nezgodan svedok

Trazio je otcepljenje Republike Srpske i podelu Kosova

A zapad to nikako nije hteo da dozvoli da se desi. Zato ga je najlakse bilo ubiti , jer se tako postizu dve stvari.

Ta prica se stavlja ad akta, jer posle ubistva Djindjica vise niko nije smeo sa pozicije vlasti u Srbiji da postavi tako pitanje

Plus se obezbedjuje maksimalna kooperacija sledecih marioneta na vlasti , jer znaju sta se desilo njihovom prethodniku

Pred smrt je bio malo populista.

Evo Djindjic je sam sve objasnio kako ga je zapad prevario i preveslao .

Djindjic je ovde izjavio da je od njega zapad trazio da dozvoli da albanski narkodileri pokupuju sve u Srbiji sto vredi a da on to nece da dozvoli

E vidis to sto je to rekao i uradio , zato su ga i CIA i MI6 i ubili

Djindjic je bio EKSPLICITNO protiv stvaranja albanske nove drzave na teritoriji Srbije

A svi znamo da je zapad EKSPLICITNO zeleo i sproveo isto to u delo

Zato su CIA i MI6 ubili Djindjica

Smetao im je u ostvarenju njihovih interesa

Ja za tvoje lazi imam istinu

Engleski snajperista Hil ubica Zorana Đinđića​

Naredba je glasila: Niko od njih ne sme biti legitimisan. Izašli su iz letelice i pravo s piste, džipovima sa diplomatskim tablicama, prevezeni su na nepoznatu lokaciju, piše list Alo.

– U avionu, čiji dolazak nigde zvanično nije najavljen, bilo je 18 specijalaca i jedan izrazito plav čovek. Bio je to Englez, snajperista po imenu Hil – otkriva izvor, u to vreme visokopozicioniran u jednoj od srpskih obaveštajnih službi.

Prema njegovim rečima, iza svega stoje dvojica zapadnih obaveštajaca, Endru Monkton (Mi-6) i i Dejvid Blek (CIA), koji su, kako se vidi iz prethodno objavljenih transkripata.

– Taj najmisteriozniji putnik, Englez, trudio se da bude najmanje upadljiv. Imao je plavu kosu, prezivao se Hil, a kasnije se ispostavilo da je upravo on bio snajperista čiji je metak bio namenjen Đinđiću. Iz svega što sam kasnije čuo, najverovatnije je upravo on ispalio onaj famozni treći metak – kaže bivši obaveštajac.

Za boravak 19 ljudi navodno su opremljene dve sigurne kuće u Surčinu. Njih 18 je bilo na jednom mestu, a snajperista Hil na drugom.

– Po svemu sudeći, ovi ljudi bili su u zgradi suprotno od one u Admirala Geprata i na jednom prozoru bio je upravo snajperista Hil. U njegovoj zgradi, kao ekipa za podršku, bio je tim od pet specijalaca, dok su u automobilu ispred sedela još dvojica. U zgradi suda, preko puta Vlade, bila je još jedna ekipa. Odmah posle atentata vrlo brzo svi su napustili lice mesta i Srbiju, što nije bilo teško, s obzirom na to da su granice zatvorene tek tri sata nakon likvidacije premijera, a i istraga je bila usmerena u potpuno drugom pravcu – kaže izvor.

Hil je navodno bio tridesetogodišnjak, srednje visine, sitnije građe, kratko ošišan i sa izrazito plavim i prodornim očima.
Ovde se šalio pa ga je taj vic koštao samo 40 god. u Hajatu, a posle u Alkatrazu.

A tebe mnogo briga za Djindjica, a stalno spominjes 5. oktorar u negativnom kontekstu?

Naravno jer je 5 oktobar ukraden i zloupotrebljen . Narod nije dobio bolji zivot koji mu je obecan , dobio je vladavinu sprege vlasti i mafije, divljacku privatizaciju u kojoj su milioni Srba zavrsili na ulici bez igde icega , gladni i bosi a pojedinci bliski vlasti su dosli do imovine vredne milijarde evra.

Seti se sta su sve Cume, Kostic, Sutanovac, Tadic, Djilas i mnogi drugi imali pre a sta posle 5 oktobra.

Seti se Kostica i njegove kupovine secerana za 1 evro po komadu.

Ja se secam Kosticeve kupovine Geneksa na Kopaoniku , za ispod 250 evra po kvadratu , i brzometne prodaje tih istih kvadrata 4000 evra

Drzava i narod su brutalno opljackani

Djindjic je bio igrac BND-a tj nemacke obavestajne sluzbe

A skenjali su ga MI6 i CIA jer im je smetao u ostvarenju geopolitickih interesa i bio nezgodan svedok

Trazio je otcepljenje Republike Srpske i podelu Kosova

A zapad to nikako nije hteo da dozvoli da se desi. Zato ga je najlakse bilo ubiti , jer se tako postizu dve stvari.

Ta prica se stavlja ad akta, jer posle ubistva Djindjica vise niko nije smeo sa pozicije vlasti u Srbiji da postavi tako pitanje

Plus se obezbedjuje maksimalna kooperacija sledecih marioneta na vlasti , jer znaju sta se desilo njihovom prethodniku
Da, Đinđić je radio za BND/Njemce. Britanska MI6 ga je skenjala. Između ostalog MI6 je naćerala Vučića da postane pro-evropski političar nakon što je Toma grobar rasturio radikale i oni su ga i doveli na vlast. Kakvi Ameri, kakvi Njemci, Srbijom iz sjenke upravljaju Britanci.

Naravno jer je 5 oktobar ukraden i zloupotrebljen . Narod nije dobio bolji zivot koji mu je obecan , dobio je vladavinu sprege vlasti i mafije, divljacku privatizaciju u kojoj su milioni Srba zavrsili na ulici bez igde icega , gladni i bosi a pojedinci bliski vlasti su dosli do imovine vredne milijarde evra.

Seti se Kostica i njegove kupovine secerana za 1 evro po komadu.

Ja se secam Kosticeve kupovine Geneksa na Kopaoniku , za ispod 250 evra po kvadratu , i brzometne prodaje tih istih kvadrata 4000 evra

Drzava i narod su brutalno opljackani
5. oktobar nema veze sa tim lopovima koji su iskoristili narod, nego sa prekrajanjem izborne volje na izborima sprovedenim 15 dana pre toga.

Kako nema pa 5 oktobar je i zbog toga organizovan. Da se rasproda i oplljacka sve sto u Srbiji ista vredi

Seti se Milosevicevog poslednjeg govora. Bio je potpuno u pravu

Nema sta da se secam, on je isti pljackas kao i ovi posle njega kao i sada sto su po Vladi jos poneki.

Morao je da zna za to.

Britanci ubili premijera koji je bio EU-NATO politički orijentisan, a kao dokaz nude se transkripti u pisanoj formi koju @Тихи čuva samo za specijalne prilike.

Sta je bilo ucutao si se nesto?

E vidis ja nisam . Nastavicu tvoje lazi da razbijam istinom.

KARIKA KOJA NEDOSTAJE! Britanska služba i "MARKO" su UBILI ĐINĐIĆA: Atentator POD ROTACIJOM napustio Beograd​

08.06.2019.22:14
Piše:
Đorđe Marković
Komentari (0)
Zoran Đinđić
Zoran Đinđić / Izvor: Profimedia/ilustracija
Engleski špijun iz službe MI6 rukovodio je akcijom ubistva srpskog premijera Zorana Đinđića, a pre i posle atentata viđan je u kancelariji jednog našeg visokopozicioniranog oficira MUP-a Srbije, kaže izvor koji je dobro upoznat sa tadašnjom istragom.
On navodi da je visokorangirani engleski obaveštajac viđan u sedištu MUP-a u Makišu i da je bio zadužen za skrivanje ubica.
- On je legalno boravio u našoj zemlji i bio je zadužen za dovođenje snajperiste iz Londona koji je ubio Đinđića, a kasnije za njegovo skrivanje i bekstvo. Pre i posle ubistva Đinđića viđan je kod našeg policijskog funkcionera, a bio je zadužen da zataška čitav slučaj i istragu usmeri u pogrešnom pravcu. Prema mojim informacijama, on se sada nalazi u Ukrajini - navodi izvor.

CIA i MI-6 organizovale akciju "Sablja"?! Transkripti otkrivaju UŽASNU ISTINU o ubistvu Đinđića!​

đinđić / Izvor: FOTO: Profimedia/Youtube/Printscreen/RTS
Akciju "Sablja" koja je počela odmah nakon atentata na Zorana Đinđića isplanirale su i organizovale strane službe (baš kao i samo ubistvo), a sproveli ljudi unutar naših struktura koje su direktno kontrolisale.
527079_pjimage6_ls.jpg

Sve se odvijalo pod budnim okom Endrua Monktona i Dejvida Bleka - glavnih zapadnih špijuna u Beogradu početkom dvehiljaditih godina.

Srpski telegraf objavljuje drugi deo transkripta njihovih razgovora koje su presreli srpski obaveštajci neposredno pred likvidaciju premijera Zorana Đinđića i posle atentata.

Iz onoga što su pričali Monkton i Blek potpuno je jasno šta se zapravo događalo u martu 2003. godine.

"Idemo na fazu tri"

(Telefonski razgovor, 12. mart, nepun sat pred atentat)

Blek: Je li sve u redu?

Ko je Dejvid Blek?
Zajedno sa Džonom Nejborom kontrolisao je rad sprskih obaveštajnih službi. Bio je zadužen za DB, a Nejbor za vojne obaveštajne strukture. Posle hapšenja Nejbora postaje šef CIA za Balkan.
Monkton: Da, sve je u redu. Ja sam van... Moji kažu da je sve u redu.

B: I kod nas je sve OK. Sve ide po planu. KOLIVS je došao do kraja. Prelazimo na fazu tri, VS?

M: U redu VS, razumeo!

B: Srećno!

M: Srećno!

(Objašnjenje: Prema određenim tumačenjima šifra operacije KOLIVS odnosila se na tri skraćenice: KO na simulaciju atentata pri Đinđićevom povratku sa Kopaonika, LI na pokušaj ubistva kod Arene, a VS na zgradu Vlade Srbije)

Zoran Đinđić / Izvor: Profimedia

"Počistićemo sve ljude oko Koštunice"

(Nastavak razgovora na zabačenom putu u noći između 12. i 13. marta 2003)

Monkton: Ja sam njima naložio da hapse sve koji su na tim spiskovima.

Ko je Endru Monkton?
Bivši šef engleske obaveštajne službe MI-6 za Balkan. U Beograd došao neposredno pre petooktobarskih promena 2000. Najbitniji zadatak bio mu je izručenje Miloševića u Hag što je uspešno obavio.
Zvanično je radio kao savetnik britanske ambasade, bio je obaveštajac, a u dobro obaveštenim krugovima njegovo ime vezivalo se i za smrt Lejdi Di.
Imao je odlične veze i u srpskom podzemlju.
Blek: Jesu li oni napravljeni kako treba?

M: Jesu. Video sam ih lično i prekontrolisao većinu. Radili su uglavnom po našim podacima, pošto sami nisu u stanju ništa da sastave.

B: Dobro. Posebno obratite pažnju na ljude koji su radili ili sada rade za njihove obaveštajne službe. Njih obavezno prvo treba pohapsiti. Oni nam mogu napraviti velike probleme.

M: Oni se nikad u potpunosti ne isključuju. Znamo da veliki broj bivših vojnih obaveštajaca u ovom trenutku spava, ali sam siguran da će se aktivirati u zavisnosti od situacije.

B: Imate li predstavu o kolikom se broju ljudi radi?

M: Samo najgrublju, ali se bojim da u stvari o tome ništa ne znamo.

B: Kao što sam rekao, baš zato treba biti što oštriji. Bez milosti! Pohapsiti one koje treba pohapsiti, one koji pruže otpor ukloniti. Ako mi ne budemo vodili ovu operaciju, vaši ljudi u srpskoj policiji sigurno će zabrljati.

M: Mislio sam na to i rešili smo da ključna hapšenja izvrše naši ljudi, kao što sam rekao ranije.

B: To je pametno. Slobodno tražite asistenciju i naših operativaca po potrebi. I vrlo bitno... Iskoristite Hag. Sve koje možete da zavežete haškom optužnicom završite tako. Znači, svima kojima možete natovarite optužnicu na vrat.

M: Da, naši ljudi u tužilaštvu rade na tome. Iz Haga imamo zeleno svetlo za ovo.

B: Sve ih pohapsite i šaljite tamo. Jako je važno, obavezno uhapsite sve čelne ljude vojne obaveštajne službe. Imamo razloga da verujemo da oni stoje iza propasti nekih naših akcija na terenu.

M: Čvrste dokaze!

B: Dovoljno dokaza. Samo me poslušajte.

M: Nema problema, spremamo se da počistimo taj krug ljudi oko Koštunice ionako.

B: Bilo bi dobro kada bi neko od njih pružio otpor pri hapšenju...

M: Nisam siguran da li je pametno ići toliko daleko, ali svakako bi bilo korisno. I više nego korisno.

https://www.sd.rs/vesti/info/bilo-b...ni-spijuni-imali-detaljno-razraden-2018-11-05

https://www.espreso.co.rs/vesti/pol...ta-hil-ovaj-detalj-ubistva-djindjica-je-tajna

Mislim da posto je krenula serija Sablja na RTS-u ciji je scenario baziran na cistim lazima , mislim da je ova tema opet aktuelna....

Djindjica nije ubio zemunski klan vec CIA i MI6

Ovi transkripti to dokazuju
Šta bi se drugo i očekivalo nego da preduzmu mere da se njihovi eksponenti održe na vlasti - još ekipa koja je ostala posle Đinđića nije smela da pomisli na izbore, gde ćeš poslušnije od njih? Sreća naša tada nije bio više Klinton nego Buš, Klinton bi sa njima na vlasti bukvalno rasformirao Srbiju.

Britanski OBAVEŠTAJCI su NEŠTO ZNALI! Dva dana pred ATENTAT su došli i uputili UPOZORENJE Đinđiću​

Kako Veruović navodi, deset dana pre ubistva Zorana Đinđića 2003. u Srbiju su došli britanski obaveštajci i upozorili su da se sprema atentat na premijera.
Dva dana pred smrt, Zoran Đinđić je bio vidno neraspoložen i pitao me je za princa od Monaka, tek kasnije sam shvatio da je mislio na Čedu, otkrio je jednom prilikom Đinđićev telohranitelj Milan Veruović.
- Zoran Đinđić je nešto znao, nešto dublje i od mene. Dva dana pred atentat me je pitao: "Je l‘ ti se javlja princ od Monaka?" Nikada u životu pokojni predsednik nije tako pitao za Čedu Jovanovića. Znao je da smo išli zajedno u obdanište, da smo školski drugari... Ja zbunjen, ne znam šta je hteo time da kaže. Bio je dosta ljut. Ja mu odgovorim: "Ne znam, predsedniče, na koga mislite?", a on meni: "Kako ne znaš, pa na tvog školskog." Prvi put ga je on oslovio onako kako se Čeda i ja oslovljavamo kada se sretnemo u hodniku - "princ od Monaka". Odgovorio sam mu: "Predsedniče, nisam već duže vreme s njim u kontaktu, ne znam ni gde je ni šta je." Onda se obratio Saši, vozaču: "Reci Biljani da nađe Čedu i da mi se hitno javi." To je bio ponedeljak, u sredu je bio atentat - ispričao je telohranitelj koji nažalost nije tad znao gde je Jovanović niti zašto ga je pokojni premijer tražio.

Kako Veruović navodi, deset dana pre ubistva Zorana Đinđića 2003. u Srbiju su došli britanski obaveštajci i upozorili su da se sprema atentat na premijera.
Veruović je potom ispričao i da je Kolin Pauel, nekadašnji sekretar za nacionalnu bezbednost SAD, došao u Beograd 2003. da izjavi saučešće Ružici Đinđić i tom prilikom s njom razgovarao o knjizi koju je ubijeni premijer čitao u poslednjim danima života:
- Ružica mu je rekla da je Zoran, baš kao da je slutio da će mu se nešto dogoditi, pred sam kraj svog života ponovo prelistavao i čitao knjigu o Kenediju. Pauel joj je na to pitanje, da li da bi je utešio ili uplašio, rekao: "Pa eto, ako je za utehu, možda i Srbiji politički krene kao što je krenulo Americi posle atentata na Kenedija."

Verulović mi6 agent?
Smeštao Čedi prašku?
:per:

Britanski OBAVEŠTAJCI su NEŠTO ZNALI! Dva dana pred ATENTAT su došli i uputili UPOZORENJE Đinđiću​

Dva dana pred smrt, Zoran Đinđić je bio vidno neraspoložen i pitao me je za princa od Monaka, tek kasnije sam shvatio da je mislio na Čedu, otkrio je jednom prilikom Đinđićev telohranitelj Milan Veruović.
- Zoran Đinđić je nešto znao, nešto dublje i od mene. Dva dana pred atentat me je pitao: "Je l‘ ti se javlja princ od Monaka?" Nikada u životu pokojni predsednik nije tako pitao za Čedu Jovanovića. Znao je da smo išli zajedno u obdanište, da smo školski drugari... Ja zbunjen, ne znam šta je hteo time da kaže. Bio je dosta ljut. Ja mu odgovorim: "Ne znam, predsedniče, na koga mislite?", a on meni: "Kako ne znaš, pa na tvog školskog." Prvi put ga je on oslovio onako kako se Čeda i ja oslovljavamo kada se sretnemo u hodniku - "princ od Monaka". Odgovorio sam mu: "Predsedniče, nisam već duže vreme s njim u kontaktu, ne znam ni gde je ni šta je." Onda se obratio Saši, vozaču: "Reci Biljani da nađe Čedu i da mi se hitno javi." To je bio ponedeljak, u sredu je bio atentat - ispričao je telohranitelj koji nažalost nije tad znao gde je Jovanović niti zašto ga je pokojni premijer tražio.

Veruović je potom ispričao i da je Kolin Pauel, nekadašnji sekretar za nacionalnu bezbednost SAD, došao u Beograd 2003. da izjavi saučešće Ružici Đinđić i tom prilikom s njom razgovarao o knjizi koju je ubijeni premijer čitao u poslednjim danima života:
- Ružica mu je rekla da je Zoran, baš kao da je slutio da će mu se nešto dogoditi, pred sam kraj svog života ponovo prelistavao i čitao knjigu o Kenediju. Pauel joj je na to pitanje, da li da bi je utešio ili uplašio, rekao: "Pa eto, ako je za utehu, možda i Srbiji politički krene kao što je krenulo Americi posle atentata na Kenedija."

Verulović mi6 agent?
Smeštao Čedi prašku?
:per:
Kako ne bi znali kad je atentat uspeo tek iz drugog ili trećeg pokušaja?

Back