CIA DALA "UTOČIŠTE" NACISTIMA POSLE RATA

Добро гошћа да ли ме ти сматраш православцем
православцем са додатком реинкарнације и ванземаљаца :lol:

ја верујем у оно што ја мислим да су оригинална православна учења , а не у она која су општеприхваћена, дакле ја размишљам
а неки суво верују
докле год постоје недоумице истина није отривена, када преиспитивање престане , ако икад престане истина је отривена..:mrgreen:

mislim da si malo zbunjen..to je sve

Verska neobrazovanost pogoduje sektasima i ne samo to..cini da brkamo sve i svasta...
..mi Srbi smo ipak, samo prosecno(i pored dosta pozitivnih trenutaka u novije vreme)ipak i dalje samo prosecni poznavaoci religije, pa cak i ljudi akademskog obrazovanja.Treba zaista otici i pogledati kako neki ljudi dobro znaju citate iz svojih vera...a koliko mi znamo...
mislim da to ipak, sve u svemu ide na bolje, jer bilo je, priznacemo, i gorih dana u istoriji.

Neću više da razgovaram sa ostrašćenim osobama, koje pritom lažno etiketiraju ljude koji drugačije misle.:per:

'aj sad ako ti uopste nesto znaci sve ovo..se vrati i procitaj polako korak po korak...
premotaj film...
i pogledaj ko je bio nekulturan i ostrascen..koliko uvreda sam ja popila...
pa imam i ja prag tolerancije...

Nikog ja nisam lazno i direktno etiketirala, sve sto sam rekla su uglavnom citati, s kojima se ja slazem.
Nikada necu dozvoliti da se blati SPC na ovako nizak nacin.
Postujem sagovornika, ali ne i sve ono u sta on veruje.

Sad si imao priliku da na licu mesta vidis njegovo smirenje i duhovni napredak kroz jogu i meditaciju:lol:

Поштовани оци, Бог помогао!

Одрасла сам у православној вери, али пре 3 месеца сам из радозналости кренула на медитацију. У самом старту ми се свидела идеја о креативнијем животу. У медитацији се ради њихових 7 молитви у којима се обраћа Богу, па сам веровала да је то у реду. Они пропагирају учење да је Бог један а да су само различити путеви којима се до њега долази. С једне стране наводе цитате из библије, а нигде није био истакнут крст као симбол вере већ знак њихове школе. Уче да се не треба крстити и не спомињу покајање. Отишла сам са њима на седмодневни камп где је било доста физичких активности у току дана, мало сна, вегетаријански начин исхране, вишечасовна медитација, цртање њиховог симбола, "креативних цртежа".

У медитацији се користи њихов симбол, кристали и свећа. На самом кампу "учитељи" су ми се јављали у сновима као и после пута. Попричала сам са једном девојком која је такође била на кампу, и потврдила ми је да се и њој то дешава. Почеле смо да сумњамо да се кроз медитацију и молитве врши манипулација над нама. Било ми је чудно и то што се мој тадашњи "учитељ" јавио у сну и мом момку који је увек био против тога и који никад није био на медитацији. У том сну је мој "учитељ" покушавао да га убеди у неке ствари али безуспешно.

Тамо више не идем нити ћу поново ићи а све ствари које су се дешавале су ме вратиле православљу и још више појачале веру у Христа. Сада сам убеђења да они врше манипулацију кроз медитацију на молитве, могуће и неки вид црне магије. Плашим се да ми нешто не ураде јер сам им дала своју слику као и датум, годину и време рођења, а и поседујем и неке њихове кристале (неке сам добила од њих а неке сам купила). Све ово сам написала најсажетије могуће, јер бих у сваком случају желела да лично поразговарам са неким свештеником о свему овоме.

Ја сам из Београда. Хвала

Одговор:
Бог Вам помогао!

Драга сестро. Потпуно ми је јасно ово Ваше писаније, али ми никако није јасно како сте као хришћанка уопште отишли на ту страну.

Но добро, сада се треба трудити да се негативне ствари које су Вам се догодиле буду поука за будућност, да се никада не удаљујете од Христа и Спасоносног крста Његовог.
Савјетујем Вам је да одете код неког свештеника ту у Београду и да се лијепо исповиједите и све му испричате, како би Вас могао посавјетовати.

Такође вам савјетујем да све физичке ствари, које сте код тих секташа добили или купили, лијепо уништите.

У нади да ћете ме послушати и урадити како сам Вам савјетовао

срдачно о Страхиња

Ovo je jedno od hiljade pisama u kojim aljudi pitaju za pomoc i objasnjenje...a ovo pokazujem kao dokaz da svi ljudi koji se upustaju u takve price - nisu losi, vec ih treba razumeti...
Mnogi od njih su to uradili iz neznanja, ocaja,radoznalosti..mnogi od njih uopste nisu imali losu nameru , niti su mislili da se iza svega toga krije losa namera...

Ja ne mrzim ljude koji skrenu na put sekti
, naprotiv, ja im zelim svu srecu da se iz toga izvuku:)

Nerviraju me samo njihove agresivne vodje koje imaju tacno odredjen cilj i tacno znaju sta rade.

ha
Tebi da se pravdam?:lol:
Taj film neces gledati, a ostali koji su pratili ovu temu, neka kupe bilo koju knjigu o sektama, u vecini ce pisati ono sto sam ja ovde kucala:)

Vidis, ja na to gledam malo drugacije, za mene si ti osoba koja ne zasluzuje poverenje, jer si u jednoj Srbiji nasao meni da pricas o budizmu(uz svo postovanje prema istom), kao i to da mi prosipas price sta je sekta, a sta ne.

Ja imam 32 godine i mene ne mozes da zamajavas, jer o tome znam veoma puno.
To sto se tebi istina ne svidja je bojim se -samo tvoj problem i samo tvoja muka:)

Znaš koliko mi je stalo do tvog poverenja...:lol:
Verovatno nisi primetila, ali ja se sa tobom uglavnom sprdam, jer sam uvideo, kao i drugi, da tebi argumenti i naučne činjenice ne vrede ništa. Bitno je šta piše u tamo nekim ćitapima.:lol: A nisi primetila ni da niko tebi ne udara replike (kakva lingvističko-gramatička konstrukcija), nego ljudi argumentima i činjenicama demoliraju tvoje postove. No, živi ti i dalje u svojim iluzijama i neznanju.
Putuj, igumane, i ne brini za NAmastir.:lol::klap:

edit: pričaću u ovoj Srbiji šta god hoću. Capisc? Ne? Nema veze...

Poslednja izmena:
Znaš koliko mi je stalo do tvog poverenja...:lol:
Verovatno nisi primetila, ali ja se sa tobom uglavnom sprdam, jer sam uvideo, kao i drugi, da tebi argumenti i naučne činjenice ne vrede ništa. Bitno je šta piše u tamo nekim ćitapima.:lol:
Putuj, igumane, i ne brini za NAmastir.:lol::klap:

Citamo razlicite knjige:)
Ne poznajes me dovoljno:)

ja uvek za svoje tvrdnje imam dokaze i reci iza kojih stoje autoriteti i poznata imena, a to sto su neki od njih pravoslavne vere im umanjuje autoritet?
pa ne bih rekla:lol:

Ti si svedok "blagosti" i "smirenja" nakon 15-20 godina upraznjavanja meditacije?:lol:

hahahhahaha,neka hvala, preskocicu:lol:

Citamo razlicite knjige:)
Ne poznajes me dovoljno:)

ja uvek za svoje tvrdnje imam dokaze i reci iza kojih stoje autoriteti i poznata imena, a to sto su neki od njih pravoslavne vere im umanjuje autoritet?
pa ne bih rekla:lol:

Ti si svedok "blagosti" i "smirenja" nakon 15-20 godina upraznjavanja meditacije?:lol:

hahahhahaha,neka hvala, preskocicu:lol:

Navela si samo jednog, a on i nije baš upućen u te stvari. Mislim, new age "sekta"...:lol::lol::lol:
Kao što rekoh, najbolje da se ne vraćaš ovde, mnogo, ali mnogo si se izblamirala. :lol:

Ti si svedok "blagosti" i "smirenja" nakon 15-20 godina upraznjavanja meditacije?

hahahhahaha,neka hvala, preskocicu

Naravno da sam smiren. Zar ne vidiš da se samo sprdam s tobom? A nekako ne trpim kad neznalice blate i pokušavaju da ponize stvari o kojima blage veze nemaju. Ima jedna lepa zen poslovica o tome kakve akcije treba preduzeti u tom slučaju. :)

Naravno da sam smiren. Zar ne vidiš da se samo sprdam s tobom? A nekako ne trpim kad neznalice blate i pokušavaju da ponize stvari o kojima blage veze nemaju. Ima jedna lepa zen poslovica o tome kakve akcije treba preduzeti u tom slučaju. :)

Ima puno lepih recenica iz pravoslavlja kako treba sa takvima kao sto si ti:)

pa sad.....sve sto vidim su neke konfuzne misli koje sejes po krsti:)

Mislim da si "nesmiren" do krajnjih granica i mislim da imas odredjene zlobe u recima...cime se ja naravno necu baviti...
Sve u svemu, vidjala sam i teze slucajeve:)(napada na SPC)

hahahahha:lol:

vidjala sam i zilote, ali oni su mi nekako ugodniji nego ti:lol:
dok su ateisti cak pokazali veliki sharm:lol:
meni si ti nevidjeni blam na krsti..i smesan lik skroz :lol:
Kad mi bude stalo do tvog mišljenja, bićeš obaveštena.:mrgreen:
Kao što rekoh, pošto nemaš nikakve argumente, nemoćno si gledala demoliranje svojih besmislenih postova, onda si odlučila da pređeš na vređanje na verskom i ličnom planu. Međutim, to govori o tebi, ne o onima koje misliš da vređaš glupim forama.
Nažalost, problem je što ti takva daješ i takvu sliku o svojoj veri, kao i ziloti; takvi kao vi daju jako ružnu sliku pravoslavlja, šireći mržnju, netoleranciju, nedostatak ljubavi i slepu dogmatičnost. Pored vas takvih, pravoslavlju nisu potrebni neprijatelji.:)

Kad mi bude stalo do tvog mišljenja, bićeš obaveštena.:mrgreen:
Kao što rekoh, pošto nemaš nikakve argumente, nemoćno si gledala demoliranje svojih besmislenih postova, onda si odlučila da pređeš na vređanje na verskom i ličnom planu. Međutim, to govori o tebi, ne o onima koje misliš da vređaš glupim forama.
Nažalost, problem je što ti takva daješ i takvu sliku o svojoj veri, kao i ziloti; takvi kao vi daju jako ružnu sliku pravoslavlja, šireći mržnju, netoleranciju, nedostatak ljubavi i slepu dogmatičnost. Pored vas takvih, pravoslavlju nisu potrebni neprijatelji.:)

Ja imam najvece argumente:)
Cela moja vera mi je argument, kao i svi oni naucnici, doktori, pisci koji su pravoslavne vere, a ima i onih koji nisu:)
No, nagadjam da moras citati puno da bi to znao, ali verovatno ne stizes od tvoje prezauzetosti meditacijama i raznim drugim cudima:)

Back