CIA DALA "UTOČIŠTE" NACISTIMA POSLE RATA

То је био прототип и слажем да су претерали са величином и тежином. :lol:
Ја имам податак да је један Тигар неутралисао три Шермана док и сам не би био уништен. Јесте да се морао транспортовати кад се поквари док су се Шермани поправљали на ''лицином месту''. Али, узми у обзир да су се упоредо развијале авијација, артиљерија, уводиле се нове тактике ратовања ( ваздушни десанти) и да не заборавим део који тебе вероватно највише занима. Окултно. Плус, ишло се и на исток и на запад. Мислим да то јесте одраз сва три која си навео уз ограду да су се врло мало прерачунало око надмоћи. Мало али довољно.

Cak i vise. Samo je problem za Nemce bio u tome sto su Ameri proizvodili 1000 Sermana mesecno naspram njihovih 55.

Ја имам податак да је један Тигар неутралисао три Шермана док и сам не би био уништен. Јесте да се морао транспортовати кад се поквари док су се Шермани поправљали на ''лицином месту''. Али, узми у обзир да су се упоредо развијале авијација, артиљерија, уводиле се нове тактике ратовања ( ваздушни десанти) и да не заборавим део који тебе вероватно највише занима. Окултно. Плус, ишло се и на исток и на запад. Мислим да то јесте одраз сва три која си навео уз ограду да су се врло мало прерачунало око надмоћи. Мало али довољно.

Nemci su patili od nedostatka mašte i prekomplikovanosti. Na primer njiho vTigar bio je jedan od lošijih tenkova,posebno je bio inferioran u odnosu na Sovjetski "Staljin" IS-3 tenk i samohotku ISU-152

Da, odnos Tigar - Sherman/T-34 je bio najčešće 1:3, odnosno najmanje tri saveznička tenka bi bila uništena dok i Tigar ne bi stradao. To se promenilo pojavom JS-2. U jednoj od enciklopedija tenkova koje imam u biblioteci stoji fotografija iz vazduha, nastala 1946. (dok još nisu bili uklonjeni svi tragovi borbe u Ardenima) jednog TIgra II okruženog sa 46 uništenih Shermana. Posada Tigra je pucala dok nije nestalo municije, a onda su napustili vozilo. Međutim, Tigar je imao ogromnih problema kao tenk: komplikovana transmisija koja se često kvarila, komplikovani sistem vešanja koji se zamrzavao na ruskoj zimi, motor sklon pregrevanju i otkazivanju, probleme sa mehanizmom za okretanje kupole...daleko od toga da je bio savršeni tenk. Sva ta genijalna inovacija u načinu ratovanja bila je upropašćena jednim faktorom: Hitlerom, od koga se moralo tražiti odobrenje za pomeranje jednog tenkovskog voda sa jednog mesta na drugo(bukvalno).
Što se okultnog tiče, Eckart i bulumenta iz Thule su krajnje pogrešno shvatili doktrinu o krvi i tlu, a posebno o krvi. Klages se kasnije gorko kajao zbog objavljivanja drevne evropske tradicije povezane sa kultom krvi i Blutleuchte, u svojim delima.

Да ли сматраш тита и партизане за ''квалитет''?

Будале је јака реч. Једноставно нису хтели да праве количину него квалитет. Да има и армор и топ и брзину. Такав ми је менталитет. А што се тиче ракета на млазни погон...не би ни цивилно ваздухопловство толико напредовало да није било њих. А где су инжењери...

Ponovi, da li smatraš naciste za "kvalitet" !?

P.S:
T.34 kvalitetom je bio najbolji tenk II SR.
Bolji top, bolji oklop od nemačkih tenkova.
Čak je nemački "Panter" bio kopija T-34

Nemci su patili od nedostatka mašte i prekomplikovanosti. Na primer njiho vTigar bio je jedan od lošijih tenkova,posebno je bio inferioran u odnosu na Sovjetski "Staljin" IS-3 tenk i samohotku ISU-152

JS-2, Aco, JS-3 nije učestvovao u borbama (koliko se zna), ali je bio šok za zapadne saveznike na paradi u Berlinu 1945. Da, omiljena taktika sovjetskih tenkista je bio juriš brzih T-34 koji bi jednostavno prestigli Tigrove, a ovi se suočili sa 152kama.

Какве све то везе има са темом ?
Кога занима стање производње наоружања нек прочита мемоаре Алберта Шпера "Сећања из Трећег Рајха" где јасно каже да је Хитлер у страху од губитка популарности код Немаца одбијао да упосли жене у ратну производњу попут Британије, САД и СССР и да Трећи Рајх никада није успео да достигне ратну производњу коју је имала Немачка током Првог светског рата осим 1943. када је производња муниције и пушака била на истом нивоу као у Првом светском рату, једноставо ради унутрашње политике коју је водио Хитлер није дошло до мобилизације свих могућих људских потенцијала Немачке током Другог светског рата, али то нема везе са темом.

P.S:

Da, T-34 je prvi tenk na kojem je iskorištena prednost oklopa zakošenog pod 60 stepeni, koji udvostručuje debljinu oklopa, a pritom ostavlja tenk brzim i pokretljivim. Panther bi bio pravi potez da su kopirali i transmisiju i vešanje sa T-34. Evo zašto je JS3 predstavljao šok za zapadne saveznike::lol:

JS3-0-1.JPG

Какве све то везе има са темом ?
Кога занима стање производње наоружања нек прочита мемоаре Алберта Шпера "Сећања из Трећег Рајха" где јасно каже да је Хитлер у страху од губитка популарности код Немаца одбијао да упосли жене у ратну производњу попут Британије, САД и СССР и да Трећи Рајх никада није успео да достигне ратну производњу коју је имала Немачка током Првог светског рата осим 1943. када је производња муниције и пушака била на истом нивоу као у Првом светском рату, једноставо ради унутрашње политике коју је водио Хитлер није дошло до мобилизације свих могућих људских потенцијала Немачке током Другог светског рата, али то нема везе са темом.

Došlo je itekako, mobilizacijom u Volkssturm, godišta od 16 do 60 nešto pre besmislene ofanzive u Ardenima, a u poslednjim mesecima rata i godišta od 12 do 70.
I Sovjeti su dograbili svakog nemačkog naučnika koji im je pao šaka. Resursi se ne ispuštaju iz ruku.

P.S:

Шта да поновим?
Што се тиче оданости, родољубља не, не сматрам их за ''квалитет'' него за квалитет. Поготово Fallschirmjager. А сад ме пријави, пошто ти је очигледно то намера. Знам те пушко док си пиштољ била. :lol:

Došlo je itekako, mobilizacijom u Volkssturm, godišta od 16 do 60 nešto pre besmislene ofanzive u Ardenima, a u poslednjim mesecima rata i godišta od 12 do 70.

Какве то везе има са производњом оружија ?
Колико видим пишете о проиводњи оклопних кола па рекох да напишем шта знам на ту тему, а о војној мобилизацији није до сада било речи. :lol:
Немци су имали солидну авијацију Руси су се дивили Хенкелу 111 средњем бомбардеру имали су Ме 262 јако добар млазни ловац-бомбардер иначе му је првобитна намена била ловац-пресретач али политика се ту умешала тј. Хитлер, затим одличне подморнице које ни Западни савезници ни СССР није имао, затим одличну аутоматску пушку Мг 44...

Али проблем су економски потенцијал и ресурси који је био у корист Савезника наспрам Сила Осовине то је одлучило победника, као што сада ШОС има далеко веће потенцијале него НАТО пакт.

JS-2, Aco, JS-3 nije učestvovao u borbama (koliko se zna), ali je bio šok za zapadne saveznike na paradi u Berlinu 1945. Da, omiljena taktika sovjetskih tenkista je bio juriš brzih T-34 koji bi jednostavno prestigli Tigrove, a ovi se suočili sa 152kama.

IS-3 je učestvovao u borbama za berlin, ali samo eksperimentalno, ali je zato učestvovao u mandžuriji.
T-34 je sa topom 85 mm bio daleko najbolji tenk kao celina. Jedino što je valjalo na Tigru bio je top 88 mm ali je to izgubilo prednost kod oklopa IS-2
ISU-152 nemci su zvali "Zver" u borbama za Beč imali su običaj da nemci parkiraju Tigra na sred ulice i takjo blokiraju Ruse, a ovi bi doveli ISU-152 i polomili Tigra. Po svedočenju jednog Rusa, kada je ISU-152 opalio, Tigar čak niej eksplodirao neko odleteo unazad nekoliko metara i potpuno se raspao, kaže "Video sam kako su mu se granate iz unutrašnjkosti prosule napolje"

Шта да поновим?
Што се тиче оданости, родољубља не, не сматрам их за ''квалитет'' него за квалитет. Поготово Fallschirmjager. А сад ме пријави, пошто ти је очигледно то намера. Знам те пушко док си пиштољ била. :lol:

Познати као командо или код Западних савезника Зелени ђаволи, по угледу на њих створени су британски Црвени ђаволи касније прерасли у Специјалне авијацијске снаге САС.

Какве то везе има са производњом оружија ?
Колико видим пишете о проиводњи оклопних кола па рекох да напишем шта знам на ту тему, а о војној мобилизацији није до сада било речи. :lol:
Немци су имали солидну авијацију Руси су се дивили Хенкелу 111 средњем бомбардеру имали су Ме 262 јако добар млазни ловац-бомбардер иначе му је првобитна намена била ловац-пресретач али политика се ту умешала тј. Хитлер, затим одличне подморнице које ни Западни савезници ни СССР није имао, затим одличну аутоматску пушку Мг 44...

Али проблем су економски потенцијал и ресурси који је био у корист Савезника наспрам Сила Осовине то је одлучило победника, као што сада ШОС има далеко веће потенцијале него НАТО пакт.

Schwalbe je imao jedan veliki problem: veliku potrošnju goriva, tako da je u vazduhu mogao da ostane vrlo kratko vreme, a i imao je velikih problema sa sletanjem. Rat je odlučen resursima, salžem se, ali i nemogućnošću vođenja rata na tri fronta, pogrešnim odlukama i strateškim glupostima Hitlerovim. Bilo je reči o mobilizaciji, jer si rekao ovo:

едноставо ради унутрашње политике коју је водио Хитлер није дошло до мобилизације свих могућих људских потенцијала Немачке

Познати као командо или код Западних савезника Зелени ђаволи, по угледу на њих створени су британски Црвени ђаволи касније прерасли у Специјалне авијацијске снаге САС.

SAS je formiran 1. jula 1941. od strane Davida Stirlinga.

Koliko su ono partizani pobili Fallschirmjager kod Drvara? 400?

Па имаш у књижици обајвљеној у Дрвару чини ми се да се зове "Операција Коњички скок" нису се немачки падобранци предавали већ ако се нађе у безизлазној ситуацији седне на бомбу и разнесе се иначе на гробље у Дрвару где су се стационирали вршено је 13 јуриша од стране партизана али гробље није заузето тај немачки десант је сачињен од кажњеника нису у њену само били падобраници...

Koliko su ono partizani pobili Fallschirmjager kod Drvara? 400?

Ма дај Александре партизани су тада тако брзо бежали да Немачка авијација није могла да их стигне. Каква је то војска која бежећи оставља 1.300 рањених, 30 лекара и 200 болничарки?

Па имаш у књижици обајвљеној у Дрвару чини ми се да се зове "Операција Коњички скок" нису се немачки падобранци предавали већ ако се нађе у безизлазној ситуацији седне на бомбу и разнесе се иначе на гробље у Дрвару где су се стационирали вршено је 13 јуриша од стране партизана али гробље није заузето тај немачки десант је сачињен од кажњеника нису у њену само били падобраници...

od 1000 padobranaca preživoelo je 250.

CIA DALA UTOČIŠTE NACISTIMA POSLE RATA

то се знало и без њиховог признања.
што се тиче ракетне технике, не заборавите совјетске ракетне бацаче, стаљинове оргуље како су их нацисти прозвали
нису само немачки научници радили на усавршавању и примени ракетног оружја

Back