Chvorovi sretje ....abra-kadabra

  • Začetnik teme Vragolasta Amfibija
  • Datum pokretanja
V

Vragolasta Amfibija

Gost
Sta mislite o ovome :
ruka9gv.png
???

Bila sam veliki protivnik kad su se pojavile..kao svi su vernici i svi ih nose ,neki cak i po dve na ruci...katastrofa.
Pa tako je jednoj Branikici donela uzasno veliku srecu i ne samo njoj nego i njenom muzu koji je naprasno poceo da polaze ispite.
A i detetovo zdravlje se naglo popravilo.

Onda jednog dana..sedim ja na poslu...kuckam nesto na kompu..dolazi kolega koji me "gotivi"..izvlaci iz ormara dve ove i crvenu,bez ijedne reci meni stavlja na ruku.I odlazi.
Zar je trbalo da je skinem i kazem izvini ali ja to ne nosim.protivnik sam.

Ne znam da li mi je donela srecu,promene u zivotu vezujem za druge stvari ili okolnosti ali nikako ne zelim da verujem da su one razlog ove narukvice.

Ipak.....
 
ne znam o čemu pričaš
nisu to ČUDA, to su običaji i, možda, moda? :idea:

kad sam primetila da sam počela da ih slažem u jamajčanskoj kombinaciji (zeleno, narandžasto, crveno, komada tri na ruci, ehehee :P ) , prestala sam da ih furam - iz respekta prema veri s kojom se nije zayebavati, ipak! :lol:
dakle, to je bilo pre.....oko 5 godina, tad sam prestala. A ne znam baš da to imaveze s narukvicom, možda s VEROM: ako veruješ da the best is yet to come, i kao SIMBOL te tvrde vere nosiš brojanicu, ondak se to dogodi :)
Isto bi bilo i bez brojanice, autosugestija :D
 
"ovo" je narukvica koju prave neshe babe u dokolici a inace simbolizuje 30 i neshto godina IH...i za svaki"cvoric"iliti splet krstica treba izgovoriti jednu molitvu tipa oche nash ili bogorodice djevo.....
amfibijo sad si prsla u mojim ocima...malo..
 
joockey:
"ovo" je narukvica koju prave neshe babe u dokolici a inace simbolizuje 30 i neshto godina IH...i za svaki"cvoric"iliti splet krstica treba izgovoriti jednu molitvu tipa oche nash ili bogorodice djevo.....
amfibijo sad si prsla u mojim ocima...malo..
ima 33 cvora isto onoliko koliko je Hristos ziveo (godina).
a ja licno nisam vernik i ne verujem u to...ali je stavim ponekad kao evo npr sad.
Zato sam i pitala da li vi to nosite ili ne i sta mislite o tome ne da bih se uzdizala ili srozavala u necijim ocima nego jer me je interesovalo.
 
Betty:
pa naslov teme je "čvorovi sreće" :lol:

ahhaha....mislim ne znam da li je to posledica moje vecite neozbiljnosti ovde (osim na zdravlju tamo su pripretile smrcu ako se opet provaljujem ) ili sta vec...ali...da li bi vam vishe odgovaralo i prihvatljivije bilo da sam stavila "kuglice sretje "? :-D

pa ne stvarno...lepo sam pitala ljude...sta?? ja ne smem nikad da budem ozbiljna?? :roll:

i sta fali...sto je odvratno...uopste nije... za mene je to znacajno jer mi je prijatelj to stavio na ruku..ne znam ,da je bila gumica od tegle verovatno je ne bih nosila ali je to ipak narukvica.

ma...ne znam da li mi donosi sretju ...pitala sam da li vama vashe ne donose !!!
a jeeeeeeee.puni busevi toga a sad niko ne nosi.
e da sve vam verujem :razz:
 
ma smeš eboteee.....ja ti samo objasnila zašto sam ti več objasnila kako se to zove! :D Sori ako je bilo nepotrebno.
Nit je čvor nit je magija nego SIMVOL VERE :)
i jeste - poklanja se a NE prodaje, pitaj popove 8)
ali NE znam da li baš šljaka kao amulet, ipak sam pre za - placebo :P
 
e..danas sam je nosila na poslu !!!
i posto mi je prvi dan na poslu koji sam tako teshko prihvatila posle 2 nedelje prelepog odmora zvanog amabashnistaneraditi...dan mi je prosao savrseno ! Legla sam u 3,ustala u 6 ali uopste insam umorna !!!

jeeeee...to je zbog narukvice !!!
 
Betty:
e, sad malo o MOJOJ neozbiljnosti i moje familije 8)
dala sam zelenu brojanicu sestrici Mađarici u Hrvatskoj :lol:
Nosi je sve u 16 :P Mislim, sme li iko da nas dira :)
e a pazi..dopisujem se sa nekim Francuzom neki Johann Deboument :roll: mada sad mi je na blocked :mrgreen:..i tako on pita mene sta ti je to na ruci ( jer jelte imamo i moderan nacin komunikacije preko web kamerica) i kazem bla bla bla...i on se odusevi !!!! i ja reko aj cu ti posaljem...ali sve zaboravljam....hihihih....a...?.. to je shirenje pravoslavlja...a ne ko onaj bl na kultnim stvarima...:-D
 

Back
Top