Chrome 88 implementira pretragu tabova i poboljšanu zaštitu za lozinke

Smarti

Buduća legenda
Moderator
Poruka
32.113
Chrome 88 implementira pretragu tabova i poboljšanu zaštitu za lozinke


Google je objavio neka veća poboljšanja za Chrome 88, a ovo uključuje i dve nakistaknutije funkcije - pretragu tabova i poboljšanu zaštitu za lozinke.

Zaštita za lozinke je korisna funkcija, a jedna od opcija u okviru nje omogućava lako prepravljanje slabih lozinki. Ažuriranje će identifikovati kada je lozinka slaba i daće Chrome korisnicima mogućnost da kreiraju i uskladište mnogo jaču lozinku.

Pored ovoga, Chrome 88 će olakšati ažuriranje većeg broja korisničkih imena i lozinki na jednom mestu. U Chrome Settings na desktopu i iOS-u, korisnici će moći da upravljaju svojim sačuvanim lozinkama. Ista funkcija će uskoro biti dostupna i za Android.


Google-Chrome-Weak-Password-Checker.gif

Ostale ispravke i poboljšanja za Chrome 88 uključuju bolju podršku za tamnu temu u Windowsu 10, manje napadne zahteve za odobrenja, novi Chrome flag za pretragu tabova i drugo. Takođe, Chrome više ne podržava FTP URL-ove.

Google ističe da će tokom 2021. godine promeniti način na koji ekstenzije pristupaju podacima i kako funkcionišu dozvole na sajtovima kada je instalirana ekstenzija. Takođe, biće poznato i više detalja o tome kako ekstenzije koriste podatke.

Novi Chrome 88 će, prema navodima Google-a, biti dostupan u narednim nedeljama.

Izvor: XDA-developers
 
Bilo je bagovitih verzije FF-a,ali poslednja i prethodna rade super.Tako je i sa Crome-om,isto zavisi od samog apdejta.Koristim i Chrome,ali me nervira jer otvara 3 taba odjednom i tako usporava i baguje.Kad se iskljuceova dva nepotrebna taba i on radi dobro,ali sam navikao na FF.Kod Crome-a,posl;e svakog apdejta(skoro),drugacija podesavanja,a FF to ne menja.
 

Back
Top