Quantcast

Chernobyl (TV Mini-Series 2019)

DareS

Aktivan član
Poruka
1.153
Rusi sirom sveta komentarisu da je ovo prvi put da je neki zapadni film ili serija verno docarala celokupnu atmosferu i da je sve, od najobicnije olovke, preko namestaja, vozila, escajga, bukvalno kao da si u SSSR 80-ih. Jedino gde je bila omaska je u precestom obracanju sa 'comrade', to je vise bilo rezervisano za politicke sastanke i nije bilo upotrebljavano u svakodnevnom zivotu.

Dakle, nazalost svih rusofila i komunjara koje u svemu vide propagandu, za promenu, mogli bi malo vise detalja da obrate na nuklearnu fiziku, npr.

Svi detalji i side-stories su takodje verne i istinite, stavise, price su daleko gore da ni autori nisu imali zeludac da to prikazu. Procitajte opise Ljudmile, zene vatrogasca o stanju njenog muza ili svedocanstvo ljudi koji su ubijali zivotinje. Garant bi bilo srcki medju gledaocima. Gluma fantasticna, muzika, u stvari, jeste skup i miks zvukova iz prave nuklearne elektrane. Nisu razvukli seriju kao sto umeju, zbog love i gledanosti.

Ukratko, ovo je najverodostojnije i najbolje sto jedna serija moze da bude. Dlaku u jajetu uvek mozemo naci.
Ниси добро разумео моје писање.Слажем се да је врло верно "дочаран" Совјетски Савез у већини детаља,али и даље мислим да онакве нехигијене и штроке није било , рецимо, у болницама.Из прича људи који су посећивали тадашњу Русију ,утисак су били сиротиња и чистоћа.
А има у серији и те америчке патетике коју гурају свуда,шта знам,нервира ме то.
 

Nina

Starosedelac
Supermoderator
Poruka
185.516
Stvarnost nuklearne elektrane Cernobilj..pa neka turisti i dalje idu tamo

"Slonovo stoplao" zapravo je masa visoko radioaktivnog materijala formirana u osvit nuklearne katastrofe 1986. godine. Ova masa u fokusu je hit serije "Černobilj".
Prema čitanjima instrumenata koji mere radijaciju, iz još uvek toplog betona i danas se emituje dovoljna količina zračenja da može da ubije odraslog čovek za samo 300 sekundi.

Postojanje ove mase i danas čini grad nenastanjivim za ljude i biće tako najmanje narednih 100 godina. Strahuje se da bi toksična masa mogla da se otopi do podzemnih voda, što bi moglo da izazove drugu eksploziju ili zagadi vodu okolnih sela.

https://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/najopasnija-stvar-u-cernobilju-je-slonovo-stopalo-nekada-je-ubijalo-ljude-za-par/5eqtqxj
 
Top