Ovako...da pochnem. Njukasl je zeznuta ekipa.. Lampard je bio na klupi i ono sto sam primjetila jeste da nam je vezni red izgledao koherentnije. Lampard mora da se navikne na povucheniju poziciju, koja je recimo idealna Meireleshu.Nijesam ljubitelj Meirelesha neki pretjerani,ali odradi posao kad treba jako dobro. I on i Mikel su bili sjajni zajedno, osim sto se par puta RM malo izblamir'o na pocetku. Mikel je bio savrsen, narochito u odbrani.Ovakav igrac nam je prekopotreban kad imamo puno napadacki orijentisanih igracha.I generalno, ne znam otkud sav taj hejt ka Mikelu. On je naslednik Makelele pozicije
Ostalo- odbrana je bila dosta dobra. Vidi se da bez Terija, nedostaje odluchnosti u ekipi i da se nekad dobacuju sa loptom kao sa vrucjim krompirom. Mora neko da krene da ide naprijed, a ne mozemo stalno sa bokova da napadamo (sto je nas trejdmark od Murinja).I tu je razlog sto ja volim Luiza uprkos nekad kretenskim pozicioniranjem- covjek zna da lupi shakom o sto da kazem i povuche ekipu naprijed

. Njih dvojica,Kejhil i on, bili su dosta dobri danas. Baneta su malo pomuchili sa dugim loptama, sto smo izgleda danas forsirali. Esli Kol je bio odlican.
Bertrand je koristan igrach, vidjecemo kako ce se razvijati. Daje neophodnu shirinu da kazem ekipi, ali malo ga pretjera sa onim dugim loptama ka Ivanovicu. I odlican shut. Bice on odlican kad "poraste", pokazuje stabilnost.Nema tu nekog vatrometa i dalje i jos nije jasno da li ce igrat' kao lijevi bek ili tu dje jeste, mislim,sa Kolom ocigledno kao lijevi vezni,ali valja ga probat' i na njegovoj prirodnoj poziciji,jednog dana.
E sad...Mata i Hazard..sjajno su kombinovali protiv Vigana,prica se i protiv Redinga (nisam gledala Reding) , ali Mata mi je neshto nevidljiv.RMD je rekao da je umoran i trebao bi da dobije odredjeni odmo.Svejedno,bio je dobar.Hazard nesto mirniji nego protiv Vigana, Njukasl je odlicno pritiskao i relativno ga smirio. Prvi gol u dresu Celzija, postigao penal umjesto Lamparda , znak da nova vremena dolaze. Ne odalji se puno od lopte ,shto je recimo,potpuno drugacije od nacina na koji ga Lampard daje, ali svejedno, bilo je vishe nego uspijesno. Nije ga stid da rizikuje, jednostavno ga je prelijepo gledat'. Kombinuje sa Matom, kombinuje sa Toresom. Kompletan,savrshen igrach, svaka chast za jos jendu asistenciju.
Tores...svaka chast za gol i za izboreni penal.Generalno je dobro igrao. Ja iskreno mislim da je karton za simuliranje opravdan, iako rijetko opravdavam odluke Fila Dauda. Primjecujem da je malo slabashan, danas je odigrao vrlo dobro, ekipa ostala ga i dalje ne koristi dovoljno nego shutiraju iz daljine, ali par puta je bio nesebichan, dobro se otvarao.Nedostaje mu na brzini koju je nekad imao,ali svejedno, kako ulazi u formu,bice sve bolje i bolje.Kolocini mu nije dao da dishe, a smatram da bi trebao malo da ojacha, jer sad, kad je bitna stavka u nashem timu, pitanje je kad ce ga neko skrshit'.Malo teretana i te forice, da ne lomi noge odma'.
Primjecujem da mu odgovara ovaj sistem, ovo " shiroko "

gledanje stvari, ono,juz jor imadzinejshn. Nerou majndendnes sa Drogbom,nikako mu nije odgovarao. On je ,sto bi rekao moj grendpa, "klikerash"
Ceh...covjek koji brani,ucestvuje u odbrani i u napadu.Odbranio je onaj shut Demba Ba i bio stabilan,ali mislim da neko treba da mu kaze da Drogba vise nije sa nama i da nije poenta da centrira ka napadachu,jer se TOres, onako anoreksichan,sav pogubi sa Njukaslovim kasapinima koji skakucu oko njega dok je lopta u vazduhu. Drogba je znao to da smiri i da " slomi" odbranu tako,ali ovaj nije takav igrach.Mislim da mu je RMD chak i rekao da jednostavno dobaci loptu najblizem igrachu,ali ovaj je signalizirao da mu treba shirine.
Ramires OK. Malo mi se pogubio Ramires...ali ucice on u formu polako, samo je pitanje , sa ovakvom konkurencijom, koliko ce igrat'.
Sve u svemu, Njukasl nikad nije ozbiljnije priprijetio, ali bio je ravnopravan protivnik.RMD je do sad imao srece sa tri penala u tri utakmice. Tores daje golove, i to kakve, a sve se kockice polako slazu. Imamo masivan broj igracha,a on voli da rotira.Samo da to ne napravi dezorganizaciju u ekipi, ali smatram da , polako ali sigurno,RMD pronalazi recept po kome trebamo da igramo. Bili smo bez Terija ,bez Lamparda i bez Drogbe. Vidi se da se stvari mijenjaju i pitanje je ko ce se nametnuti, jer su ovo kljucni momenti. Zato ja mislim da Mata ni nece da se odmara ,pa ga ovaj ne forsira .Vidi se da je izmoren i da nije u 100 % formi, ali shvata da ako sad ispadne, da je mogucnost da se ne vrati u ekipu.
i da...

azar
sta reci sem...vrh