Chelsea FC

Ceh na nivou

untitled-2wis9h.gif

Za sad, mogu samo zadovoljna da budem i glupo je da pretjerano analiziram...to kad malo vrijeme prodje :).
Viktor Mozesa smo izgleda kupili,jos samo da potpishe ugovor.... to je dobar igrac,samo pitanje,kao krilni,sta cemo da radimo sa Marinom i sa onim Belgijancem sto ga kupismo?Mozes valjda treba da bude tu kad Tores zakaze ili kad se povrijedi,jer moze i u napadu da igra.Moje pitanje-a Lukaku?A Staridz (mada mi se vise svidja kad igra po strani, dobar je igras,sebican,al prodoran, ima neko samopouzdanje koje mi se kod njega dopada...to je ono sto Kalu nikad nije imao i nista postao nije...)?Lukaku je sad u VBA, iako smo spucali 25 milki na njega....dobro, da se kali,ali me to nervira.
Treba da odlucimo-da li cemo kupovati kompletne igrache za velike pare i koristiti ih dok mozemo ,zauvijek ( sto i cinimo vrlo uspijesno),ili cemo kupovati mlade irgache,vunderkidove,za isto velike pare i afirmisati ih u velike igrache tako sto ce imati minutazu dovoljnu (sto ne cinimo nikako....)Odgovor je, ako smo vec izabrali ovo pod a ) onda ne treba da radimo ovo pod b)...Emanelo za sad radi dobar posao, ali ja se sjecam Stocha,Sinclaira,Franca Di Santa....svi su dosli kao velike,velike nade.Pozajmljivani su do sudnjeg dana i ni jedan vise nije sa nama, niti je postao igrac kako je obecavao...mozda jedino Sinclair. Sada,Lukaku, Oscar,mozda i ONAJ Sam Hutchison koji je vjeciti kapiten rezervi i slicno....Samo da ista sudbina ne doceka Bertranda jer je za sad,sjajan.I u finalu je isto bio.
Oscar....izgleda dobro,ali da li ce i njega sacekati ista sudbina?Kevina De Bruyna?Onog Thibauta Curtoisa koji je super u Atletiku branio i dalje je na pozajmici?A Ceh se prosuo kod slobodnjaka zesce,godine idu....ne treba on jos da ga zamijeni,ali zar ga nijesmo kupili sa tom svrhom,da jednog dana zamijeni Ceha na golu?
To me recimo nervira.To me bas nevria...
Azpikuelta je na pragu da dodje.Ne znamnista na njemu,ali nam treba desni bek, hitno.Da mijenja Baneta , sa ciljem da valja nesto, nekad :D. Fereira...boze me sacuvaj.

Glupo da duzim o utakmicama, Vigan super,ovu sa Redingom ne odgledah,samo kraj sami...od Toresovog gola pa na dalje. Sve je za sad manje vise pozitivno, vjerujem da ce biti dobro.Prvi smo na tabeli :D. Azar ...ja sam zaljubljena. Ozbiljno :D

Poslednja izmena:
y2VTm.gif

:mrgreen:

Ovako...da pochnem. Njukasl je zeznuta ekipa.. Lampard je bio na klupi i ono sto sam primjetila jeste da nam je vezni red izgledao koherentnije. Lampard mora da se navikne na povucheniju poziciju, koja je recimo idealna Meireleshu.Nijesam ljubitelj Meirelesha neki pretjerani,ali odradi posao kad treba jako dobro. I on i Mikel su bili sjajni zajedno, osim sto se par puta RM malo izblamir'o na pocetku. Mikel je bio savrsen, narochito u odbrani.Ovakav igrac nam je prekopotreban kad imamo puno napadacki orijentisanih igracha.I generalno, ne znam otkud sav taj hejt ka Mikelu. On je naslednik Makelele pozicije :)

Ostalo- odbrana je bila dosta dobra. Vidi se da bez Terija, nedostaje odluchnosti u ekipi i da se nekad dobacuju sa loptom kao sa vrucjim krompirom. Mora neko da krene da ide naprijed, a ne mozemo stalno sa bokova da napadamo (sto je nas trejdmark od Murinja).I tu je razlog sto ja volim Luiza uprkos nekad kretenskim pozicioniranjem- covjek zna da lupi shakom o sto da kazem i povuche ekipu naprijed :). Njih dvojica,Kejhil i on, bili su dosta dobri danas. Baneta su malo pomuchili sa dugim loptama, sto smo izgleda danas forsirali. Esli Kol je bio odlican.

Bertrand je koristan igrach, vidjecemo kako ce se razvijati. Daje neophodnu shirinu da kazem ekipi, ali malo ga pretjera sa onim dugim loptama ka Ivanovicu. I odlican shut. Bice on odlican kad "poraste", pokazuje stabilnost.Nema tu nekog vatrometa i dalje i jos nije jasno da li ce igrat' kao lijevi bek ili tu dje jeste, mislim,sa Kolom ocigledno kao lijevi vezni,ali valja ga probat' i na njegovoj prirodnoj poziciji,jednog dana.

E sad...Mata i Hazard..sjajno su kombinovali protiv Vigana,prica se i protiv Redinga (nisam gledala Reding) , ali Mata mi je neshto nevidljiv.RMD je rekao da je umoran i trebao bi da dobije odredjeni odmo.Svejedno,bio je dobar.Hazard nesto mirniji nego protiv Vigana, Njukasl je odlicno pritiskao i relativno ga smirio. Prvi gol u dresu Celzija, postigao penal umjesto Lamparda , znak da nova vremena dolaze. Ne odalji se puno od lopte ,shto je recimo,potpuno drugacije od nacina na koji ga Lampard daje, ali svejedno, bilo je vishe nego uspijesno. Nije ga stid da rizikuje, jednostavno ga je prelijepo gledat'. Kombinuje sa Matom, kombinuje sa Toresom. Kompletan,savrshen igrach, svaka chast za jos jendu asistenciju.

Tores...svaka chast za gol i za izboreni penal.Generalno je dobro igrao. Ja iskreno mislim da je karton za simuliranje opravdan, iako rijetko opravdavam odluke Fila Dauda. Primjecujem da je malo slabashan, danas je odigrao vrlo dobro, ekipa ostala ga i dalje ne koristi dovoljno nego shutiraju iz daljine, ali par puta je bio nesebichan, dobro se otvarao.Nedostaje mu na brzini koju je nekad imao,ali svejedno, kako ulazi u formu,bice sve bolje i bolje.Kolocini mu nije dao da dishe, a smatram da bi trebao malo da ojacha, jer sad, kad je bitna stavka u nashem timu, pitanje je kad ce ga neko skrshit'.Malo teretana i te forice, da ne lomi noge odma'.
Primjecujem da mu odgovara ovaj sistem, ovo " shiroko " :mrgreen: gledanje stvari, ono,juz jor imadzinejshn. Nerou majndendnes sa Drogbom,nikako mu nije odgovarao. On je ,sto bi rekao moj grendpa, "klikerash" :)

tumblr_m9bp3bZXae1r1fq7do1_500.gif

Ceh...covjek koji brani,ucestvuje u odbrani i u napadu.Odbranio je onaj shut Demba Ba i bio stabilan,ali mislim da neko treba da mu kaze da Drogba vise nije sa nama i da nije poenta da centrira ka napadachu,jer se TOres, onako anoreksichan,sav pogubi sa Njukaslovim kasapinima koji skakucu oko njega dok je lopta u vazduhu. Drogba je znao to da smiri i da " slomi" odbranu tako,ali ovaj nije takav igrach.Mislim da mu je RMD chak i rekao da jednostavno dobaci loptu najblizem igrachu,ali ovaj je signalizirao da mu treba shirine.

Ramires OK. Malo mi se pogubio Ramires...ali ucice on u formu polako, samo je pitanje , sa ovakvom konkurencijom, koliko ce igrat'.

Sve u svemu, Njukasl nikad nije ozbiljnije priprijetio, ali bio je ravnopravan protivnik.RMD je do sad imao srece sa tri penala u tri utakmice. Tores daje golove, i to kakve, a sve se kockice polako slazu. Imamo masivan broj igracha,a on voli da rotira.Samo da to ne napravi dezorganizaciju u ekipi, ali smatram da , polako ali sigurno,RMD pronalazi recept po kome trebamo da igramo. Bili smo bez Terija ,bez Lamparda i bez Drogbe. Vidi se da se stvari mijenjaju i pitanje je ko ce se nametnuti, jer su ovo kljucni momenti. Zato ja mislim da Mata ni nece da se odmara ,pa ga ovaj ne forsira .Vidi se da je izmoren i da nije u 100 % formi, ali shvata da ako sad ispadne, da je mogucnost da se ne vrati u ekipu.

i da... :heart: azar :heart:

sta reci sem...vrh :D

Poslednja izmena:
Da pocnem: Mislim da nam je, pored Mate, Azar najbriljantnije pojacanje do sada. Decko se odlicno pokazao, jeste da nam protivnici nisu bili iz top 5, ali recimo Newcastle je jedna bas nezgodna ekipa, a dobro smo prosli. Odlicno smo poceli sezonu, sto je jako bitno. Jos jednom, Azar, kad Teri ode u penziju, to je igrac u koga cu da se kunem. Next, Tores (da ga ne urocim) se izgleda vratio, necu da zurim sa pohvalama ali samo neka ovako nastavi.. Mata standardno odlican, o njemu nema sta novog da se kaze.. Svidjaju mi se pojacanja, samo mislim da ih imamo previse... Svi ti klinci, ne znam kako ce to da se zavrsi, verovatno ce opet neko na pozajmicu.. Oskar deluje jako zanimljivo, nadam se da ce se fino prilagoditi. Bane neverovatan, mozda nam na kraju bude i najbolji strelac xDD Jos jedna stvar koja me izuzetno raduje je sto je klub kategoricno odbio svaku ponudu za Luiza, jako mi se dopada, jeste da je nekada nesmotren, ali mi se bas dopada. Nekako je skroz fearless.. Cini mi se da Lampsa i Terija stizu godine, naravno, mogu oni jos da pruze, drugacije je kad su na terenu, ali mislim da je dobro sto se tim polako podmladjuje.. Tores sjajno saradjuje sa Azarom i Matom, sto je jos jedan plus.. Jedino sto mi se uzasno ne svidja je drzanje Mikela u igri. Protiv Sitija je apsolutno bio najgori igrac na terenu. Ja mislim da je on jedini fudbaler koji ne zna sta ce sa lopton kad je dobije. Ne znam zasto je jos uvek u ekipi...

Eh bas to :) Nisam se odavno osecao ovako, kako da kazem, pun entuzijazma... ovako lepo za oko se nije igralo jos od vremena Djanfranka Zole. Di Mateo mozda nema puno iskustva ali ima taj neki osecaj kako igra treba da izgleda. A Hazard i Tores... partnerstvo koje obecava :ok:
Zato što je Drogba bio uglavnom prvi napadač, a on nije previše pokretljiv igrač, koji će aktivno da učestvuje u akcijama, nego prava devetka koja šansu uglavnom čeka u 16-ercu ... Tores je tehnički dosta bolji, a i igrajući sa Ćavijem i Iniestom u repki, samim tim i kretanje mu je dosta bolje ... Uz ovakvog talenta poput Azara i Mate, to i treba da pršti od lepih akcija ...

Uglavnom odličan posao rade, još da nađu pravu zamenu za Kola, i može se reći da je cela generacija promenjena bez velikog pada kvaliteta, a kroz par godina opet će biti međ glavnim favoritima i za PL i za LŠ ... Možda već i od ove, videćemo kad dođu velike tekme ...

Back