Sta god da se desi sjutra...ostace upamceno da je ovo bio najbolji dvomec do sada u Ligi sampiona ove sezone...a mozda i na duze...ali da ne pretjerujemo...
Uvijek je mnogo tesko kada se igra sa Liverpulom...to je ekipa koja me vec godinama dovodi do ludila...
Svaki derbi je nesto neponovljivo...
Svaki derbi shvatam bukvalno kao borbu dobra i zla...ja sam uvijek shvatao Celzi kao ``dobro`` jer sam njegov navijac...a i nikad mi nijesu godili crveni klubovi kao sto su Mancester i Liverpul i bili su mi ``djavolski`` i ``zli``...ipak Liverpul me izludjivao i dzabe sto je Mancester sigurno mocniji klub od kada ja gledam fudbal...nikada nije mogao da me naelektrise kao Liverpul...
Barselona je postala u zadnjoj deceniji velik rival Celziju...ali ipak je Liverpul uvijek bio na prvom mjestu i tu ce sigurno i ostati godinama unaprijed!
Ekipa koja mi takodje ne godi je definitivno Totenhem...a ostali nasi rivali odavno ne dijele mjesto u istoj ligi sa nama...
Sa Arsenalom su uvijek bili teski mecevi...ali nikada ih nijesam dozivljavao zestoko jer sam gajio simpatije prema njima kada sam bio bas mali
Celzi je dozivio veliku ekspanziju u rezultatima bas u posljednjoj deceniji...ali nijesu samo dva bogata vlasnika ono sto je pomoglo Celziju...godinama unazad Celzi je imao vjerne navijace i to se i u danasnje vrijeme caja i keksica pokazalo...
Kada gubite 2-0...i kada vam nije svejedno...kada snovi mogu da vam se sruse svakog minuta...tesko je aplaudirati, tesko je postici tako mocan mentalitet kakav imaju engleski navijaci...u ovom slucaju navijaci kluba kojeg ja volim istinski i u kojem se ja pronalazim...
Nasi navijaci su bili glasni...nasi igraci su bili mocni...nas trener je odradio svoj posao sjajno!
Ali nista nije islo po loju!
Ako neko zeli da istrosi igrace i Celzija i Liverpula do posljednjih granica onda treba da ih stavi u isti kos...da igraju dvomec...
A kad tek pomislim da nas ceka Barselona...i to odmorna Barselona...volim Celzi jos jace!
Znam da danas osvojiti Ligu sampiona nije isto kao sto je to bilo prije 30, 40 godina...zato se jos vise divim ekipama koje je osvoje...
Divim se Mancesteru od prosle godine i oprastam im svu srecu koju su imali...jer su je vjerovatno zasluzili!
A sada o dvomecu...
Prvi mec...za pamcenje...Liverpul potpuno nadigran na svom terenu!
Kako mi je bilo drago sto su poveli odmah...jer znao sam da je nasa ekipa najjaca kada gubi ili kada joj je neka nepravda nanesena...
I tako je bilo i tada...
Tores je opet pokazao da je prava opasnost...dao je gol...osim toga, stigao je da baci na travu, mog heroja, Terija...stigao je i da uznemiri Lamparda i da ga prinudi na katastrofalnu gresku a to nije lako kada se zamislimo ko je Lampard!
A Drogba...nasuprot njemu...nas titan u napadu...tokom oba meca bio je jedini nas igrac uz Esijena koji je 100% skoncentrisan...
Bane je postao heroj preko noci...dao je dva gola...cak je i spasio jedan...odmah na pocetku meca...
Drogba je takodje bio heroj noci...sta je sve promasio

Ali, ipak je dao gol...i ulazio u sanse konstantno!
Drogba je obecao da ce dati jos mnogo Celziju...ja sam to obecanje shvatio ozbiljno! Zato Drogba - Na redu je Barsa!
A Esijen je bio bez greske cijeli prvi mec...kakav igrac!
Bane je bio igrac utakmice...i svaka cast za njegove golove...ali Esijen...da je bio igrac Liverpula imao bi najbolju ocjenu u timu!
Odigrali smo prvu utakmicu kao tim! Nijesmo se oslanjali na individualne kvalitete...i upravo je to bio razlog zasto smo pobijedili...jer smo bolji tim!
Na drugoj strani Dzerard...prehvaljeni igrac kojeg je Esijen stavio u dzep!
Kakvo je pojacanje za Liverpul bila povreda Dzerarda pred drugi mec...kada sam vidio Benajuna u prvih 11...samo sam se najezio...znao sam da ce biti krvavo! I bilo je...taj mali neugledni Izraelac je sjajan igrac i svako se vara ko misli drugacije!
A kakav je gubitak za nas bio gubitak Terija...kako je nama bitan kapiten!
Ceh ne lici na sebe kada nema Terija ispred sebe...on jednostavno postaje nizerazredni golman!
Pola nasih igraca se gubi po terenu...svi su nesigurni...Lampardov uticaj je znatno smanjen...odbrana se ugiba svakog trenutka...krila su potpuno odsjecena...ne umiju da naprave pas...ekipa nema vodju na terenu...i ne lici na sebe!
Ali dvojica znaju svoj posao...a to su Drogba i Esijen...cestitam drugovi! Ne podlijezete nikakvom pritisku!
Teri je dosao pred pocetak meca do Alexa i upravo je taj Alex dao evro-gol!
Liderstvo je tesko objasnjivo ali u tom Teriju...stvarno ima nesto posebno!
Nasi igraci su odigrali lose poluvrijeme...mislili su da ce Liverpul da prespava utakmicu...
Ceh je tonuo iz greske u gresku!
Sve pohvale Hidinku sto je izbacio Kalua na vrijeme, inace bismo sjutra osvanuli kao najveca blamaza u novinama!
Ali poluvrijeme je bilo ono pravo...lijek za nasu ekipu...nas sjajni trener i nas sjajni kapiten...mislim da je to bilo poluvrijeme koje je bilo presudno...
Vjerujem da nasi igraci u buducnosti nece kidati zivce svima koji vole Celzi vec ce ranije odlucivati utakmice! Ali na ovakvom nivou...utakmice i moraju biti za nervni slom!
Nakon poluvremena...nasa publika...sva ushicena i puna energije kao da vodimo 2-0...nijesam mogao da vjerujem...
A onda...prelomni trenutak a bilo ih je vise prelomnih...gol Drogbe i katastrofalna reakcija golmana Liverpula...koji mi je dokazao da je najgori golman Premijer lige...sto tvrdim vec dugo!
Kada Liverpul dovede krstenog golmana...bice mnogo vise rezultata...
Oni na golu imaju celavog bildera...neka su samo zdravo...
Za golmana treba mnogo vise...pogledajte klipove Lava Jasina...sjetite se Kana...pogledajte Bufona...to su golmani!
Kako vrijeme prolazi...shvatam da je pravih golmana stvarno malo! Ali moram priznati i da im je izuzetno tezak posao...
Napisao bih pjesmu u desetercu za igru Drogbe nocas...sjajno!
Koliko je puta pao kada je trebalo...koliko je faulova zasluzio...koliko je puta pokazao snagu...koliko je puta nosio ekipu...koliko je puta dao pravi pas...koliko se puta prosetao na ivici ofsajda
A iz sjenke...jedan igrac je pokazao mnogo...a to je Anelka...
Nikad ga necu voljeti...ali nocas je vise puta u presudnim trenucima uradio pravu stvar...tako miran igrac je potreban ekipi u ovako stresnim utakmicama...
Koliko je puta stao na loptu...koliko je puta napravio pravi pas...
Bravo Anelka
Celzi ima ogroman kvalitet...ali nije lako taj kvalitet usmjeriti! I svako misli...lako je biti sampion sa takvom ekipom...e bogomi nije... Za takav uspjeh treba mnogo znanja, iskustva, autoriteta! Hidink je pravi trener za nas! To je model trenera kakav treba Celziju! Trener koji utice na ekipu...koji umije da promijeni profil jedne ekipe koja je navikla da cuva rezultat i da igra defanzivno do krajnosti! Mnogi bi se opekli na tom ispitu a Hidink nista nije osvojio...cak nije ni promjenio formaciju...ali igra je potpuno drugacija! Celzi kolo vodi i to je melem za oci!
Gol Alexa je za pamcenje! Takvi su uvijek golovi Alexa!
Zatim dva gola Lamparda...auh...uvijek je tu...iz drugog plana...da začini!
A na kraju gol koji stvarno treba pomenuti...filigranski tacno...ala Lampard! Dvije stative i prelijep gol...
Koga jos ishvaliti iz naseg tima a ne pogrijesiti...Balak je morao dati gol ali ostalo je bilo dobro!
Esijen je spasio cist gol...tako volim sto ga imamo u timu!
Karvaljo i Ceh su morali bolje...ne zamjeram toliko Karvalju jer je bio povrijedjen...ali Ceh...strasno!
Da ne zaboravim Maludu...bilo je divno za vidjeti kada komentator kaze: ``I jos jedna prejaka lopta po lijevoj strani...Nece stici Maluda...Ipak je stigao

`` Desilo se to vise puta...Bravo Maluda!
A Liverpul...
Tores je pokazao mnogo...cast je imati takvog igraca! Uvijek sam zadivljen!
Benajun - klasa!
Karager - pravi kapiten!
Kajt - neumoran, prava napast!
Kada je izasao Maskerano...osjecao sam se bolje!
Skrtel nije dorastao Drogbi...nije pokvaren koliko je Drogba jak...ipak je Vidic najpokvareniji centralni bek...

Bekove ne zelim ni da komentarisem...nula...dzabe i ona majstorija Aurelia...
Posto je ova utakmica za pamcenje...pronasao sam i dobar klip za nju...
Najljepse je kada se sve slegne pa ponovo pogledate najvaznije detalje
A evo i izjava Lamparda, Drogbe i Dzo Kola koji je bio gost emisije u kojoj se analizirala utakmica tj. drugo poluvrijeme...
Kao sto rece Dzo Kol...drago mi je da se Karvaljo sagnuo kod Alexovog slobodnjaka...inace bi ga nasli u Oksfordu...