'kasiopejci' i Ra Materijal su nebo i zemlja. Prvo je mizeran pokusaj kopije drugog. I to iz totalno pogresnih pobuda...
Evo jednog manjeg dela iz prepiske sa Hidden_Hand-om. Tu je sasvim lepo objasnio mane kanalisanja:
ATS: Slažem se sa mnogim drugima da su tvoji odgovori veoma mnogo u skladu sa nekoliko izvora koje sam pročitao u prošlosti, uključujući kanalisanje Ra, Kasiopejce i još nekoliko drugih.
Možeš li da daš svoje tumačenje takvih "kanalisanja" i da li su to drugi izvori obelodanjivanja od strane tvojih ljudi?
HH: Govorio sam o Ra u mojim prethodnim odgovorima danas. Nisam čuo za kasiopejce. Ne postoje druge komunikacije iz moje Familije u ovom trenutku, od ove, mada postoji mogućnost još jedne, u zavisnosti od određenih događaja.
Moje generalno gledište na "kanalisanja" je da su većina od njih veoma lošeg kvaliteta. To nije nužno protiv onih koji ih rade, već je više stvar njihovog nedostatka prijemčivost i naknadnih izobličenja. Veoma je retko da naći dobar, stabilan, jasan i nepristrasan kanal. Ključni element u kanalisanju je mogućnost da se privremeno suzbiju "filteri" svog ličnog verovanja i time postati čist kanal. Iznedriti ono što je zaista dato, a ne izvrtati o tome šta vi mislite da može da znači. Kada sam rekao 'vi', mislim to generalno naravno, a ne "Vi" lično. Uvek imajte na umu da se vrti oko Poruke, a ne glasnika. Kanalisanja Ra su zaista vrlo precizna. Ona su jedina za koje ja znam a da mogu veoma rado da ih klasifikujem kao "Čistu" poruku. Iako kao što sam rekao, čak i tada to nije 100%. Više je 85-90%.
Još jedan veliki problem sa kanalisanjem, je što možete da počnete primati Pozitivan entitet i ako niste jako pronicljivi u razabiranju i oprezni u zaštiti kada identifikujete dolazni kanal, možete dobiti Negativnu informaciju koji pretenduje da bude Pozitivna, ali postepeno postaje sve više i više dezinformacija, nakon što je stekao vaše poverenje. Oni koji vam daju precizne datume i vremena su gotovo uvek oni koje treba izbeći. Pozitivni entiteti neće dati datum i vreme. Negativni hoće, tako da mogu namestiti vaš pad. Kada ste prevareni u predviđanju datuma i vremena, a to se ne desi, uspeli su u gašenju Svetla u vašoj poruci, jer niko neće videti ikakav kredibilitet u vama.