Channeling

Arkania

Poznat
Poruka
9.069
U poslednje vreme cesto sam naletao na doticni channeling.Da li neko zna vise o ovome posto otprilike povezujem ovaj pojam sa prizivanjem duhova,kasiopejcima...
P.S.>ako postoji slicna tema ovu samo izbrisite.z:)

Channeling iliti srpski kanalisanje je pojava gde osoba ima sposobnost (ili prokletstvo???) da je mogu zaposesti drugi entiteti koji onda kroz nju komuniciraju.

Koliko ja znam, a ne znam mnogo, to nije nesto sto se vezba, vec uglavnom te osobe imaju to urodjeno. Citao sam negde da te osobe zapravo imaju oslabljenu auru i kao takve su pogodnije za upad tih entiteta (duhova i slicnih).

Kako god, ne savetujem ti da to radis (ako si imao nameru). Uglavnom se ne zavrsi dobro.

Opet ne znam mnogo, ali ovo treba razdvojiti (po meni) od pojava gde ljudi imaju nekog vodica, jer se tu radi obicno o jednom istom entitetu koji se veze za osobu i daje joj neke savete, mada i tu treba biti krajnje oprezan prema nekim autorima, dok kod channelinga prizivani entitet ne biramo, tj moze doci i nezvani gost.

Ali sve ovo uzmi sa rezervom (osim definicije, ona je uglavnom tacna) jer se time ne bavim, ovo su neki fragmenti cega se prisecam iz literature.

Da, blooser.
Ovo naše telo je predviđeno da "ima" jednu suptilnu jedinku... kad se tu umeša još neko drugi, treći.. mala je verovatnoća da ćemo moći do kraja da iskontrolišemo situaciju.
Čak i treniranim čarobnjacima/magovima (nazovite ih kako god hoćete, svejedno) nekad stvari krenu po zlu. Pa se posle ispredaju nafilovane priče kako se "bavio magijom, pa poludeo", a naravno, ne uđe se u suštinu problematike.

Da se nadovežem na ono što si ti napisao..mnogi hermetisti smaraju da je npr. šizofrenija okultna bolest. Usled oslabljenje, napukle aure, dolazi do prodora stranih entiteta, koji onda vršljaju, preuzimaju...a osoba je slaba i nemoćna da se odupre tome.

Dakle, da sam na mestu većine, ne bih se igrala sa tim.

Licno nikad nisam ni pomislio na praktikovanje tako necega,ali sam se zainteresovao kada sam nabasao na kasiopejske transkripte.
One su navodno sastavljene iz direktne komunikacije pod posredstvom medijuma...
Pored kasiopejaca imamo i Ra materijal,mada su po pravilu ovakve stvari uvek prevara.

channeling kakvog ga ljudi opisuju mi vise vuce na misticizam
pre nego sto sam cuo za channeling sam radio ovako:
zatvorio oci i zamislio da sedim u nekom hramu, nasuprot meni sedi neki "master" u pozi meditacije, i tako ja njega nesto pitam a on odgovara, a odgovori koje mi je dao zaista su mi pomogli
posle sam razmisljao sta bi to zapravo moglo biti, pa sam dosao do nekog zadovoljavajuceg zakoljucka da, kad on meni odgovara na pitanja, zapravo u tom trenutku ja sebe postavim u stanje takvog karaktera kakvog sam zamislio da je taj master, a u tom stanju imas odgovore na svoja pitanja jer si tako zamislio tog mastera, da ima odgovore na tvoja pitanja
ja sam sa ovim iskustvom sebi objasnio staje otprilike channeling, ali nemora znaciti da sam u pravu

'kasiopejci' i Ra Materijal su nebo i zemlja. Prvo je mizeran pokusaj kopije drugog. I to iz totalno pogresnih pobuda...

Evo jednog manjeg dela iz prepiske sa Hidden_Hand-om. Tu je sasvim lepo objasnio mane kanalisanja:

ATS: Slažem se sa mnogim drugima da su tvoji odgovori veoma mnogo u skladu sa nekoliko izvora koje sam pročitao u prošlosti, uključujući kanalisanje Ra, Kasiopejce i još nekoliko drugih.

Možeš li da daš svoje tumačenje takvih "kanalisanja" i da li su to drugi izvori obelodanjivanja od strane tvojih ljudi?
HH: Govorio sam o Ra u mojim prethodnim odgovorima danas. Nisam čuo za kasiopejce. Ne postoje druge komunikacije iz moje Familije u ovom trenutku, od ove, mada postoji mogućnost još jedne, u zavisnosti od određenih događaja.
Moje generalno gledište na "kanalisanja" je da su većina od njih veoma lošeg kvaliteta. To nije nužno protiv onih koji ih rade, već je više stvar njihovog nedostatka prijemčivost i naknadnih izobličenja. Veoma je retko da naći dobar, stabilan, jasan i nepristrasan kanal. Ključni element u kanalisanju je mogućnost da se privremeno suzbiju "filteri" svog ličnog verovanja i time postati čist kanal. Iznedriti ono što je zaista dato, a ne izvrtati o tome šta vi mislite da može da znači. Kada sam rekao 'vi', mislim to generalno naravno, a ne "Vi" lično. Uvek imajte na umu da se vrti oko Poruke, a ne glasnika. Kanalisanja Ra su zaista vrlo precizna. Ona su jedina za koje ja znam a da mogu veoma rado da ih klasifikujem kao "Čistu" poruku. Iako kao što sam rekao, čak i tada to nije 100%. Više je 85-90%.
Još jedan veliki problem sa kanalisanjem, je što možete da počnete primati Pozitivan entitet i ako niste jako pronicljivi u razabiranju i oprezni u zaštiti kada identifikujete dolazni kanal, možete dobiti Negativnu informaciju koji pretenduje da bude Pozitivna, ali postepeno postaje sve više i više dezinformacija, nakon što je stekao vaše poverenje. Oni koji vam daju precizne datume i vremena su gotovo uvek oni koje treba izbeći. Pozitivni entiteti neće dati datum i vreme. Negativni hoće, tako da mogu namestiti vaš pad. Kada ste prevareni u predviđanju datuma i vremena, a to se ne desi, uspeli su u gašenju Svetla u vašoj poruci, jer niko neće videti ikakav kredibilitet u vama.

Poslednja izmena:
channeling kakvog ga ljudi opisuju mi vise vuce na misticizam
pre nego sto sam cuo za channeling sam radio ovako:
zatvorio oci i zamislio da sedim u nekom hramu, nasuprot meni sedi neki "master" u pozi meditacije, i tako ja njega nesto pitam a on odgovara, a odgovori koje mi je dao zaista su mi pomogli
posle sam razmisljao sta bi to zapravo moglo biti, pa sam dosao do nekog zadovoljavajuceg zakoljucka da, kad on meni odgovara na pitanja, zapravo u tom trenutku ja sebe postavim u stanje takvog karaktera kakvog sam zamislio da je taj master, a u tom stanju imas odgovore na svoja pitanja jer si tako zamislio tog mastera, da ima odgovore na tvoja pitanja
ja sam sa ovim iskustvom sebi objasnio staje otprilike channeling, ali nemora znaciti da sam u pravu
Ali po nekoj logici ta pitanja u stvari postavljas sebi i mozda svojoj podsvesti.
Nekako mislim da je kanalisanje komunikacija sa nekim drugim entitetom.

Ali po nekoj logici ta pitanja u stvari postavljas sebi i mozda svojoj podsvesti.
Nekako mislim da je kanalisanje komunikacija sa nekim drugim entitetom.

da, ali da neznam da zapravo pricam sam sa sobom mislio bi da pricam sa nekim drugim entitetom
nekazem da je nemoguce to kanalisanje na koje ti mislis ali mi je svakako nejasno

Mnogo me zanima npr. sta bi se desilo da sad naprasno neko odluci da kontaktira Ra ili nekog drugog i uveri se sam u istinitost materijala.Pod uslovom da je sve istina kako bi doticni i uspostavio vezu.

Tesko da ce Ra ikada vise biti ponovo kanalisan. Kako sami kazu 'Dugo su trazili odgovarajuci kanal...'. Karla Rukert je bila u transu za vreme seansi, samim tim je i informacija koja je iznedrena iz istih i najcistija.
Drugo, kao sto su mnogi napisali, nije pametno igrati se sa entitetima iz visih denziteta. Pogotovo bez grupe za podrsku i nimalo iskustva. Klapci iz Oriona jedva cekaju takve situacije

Back