Koča
Elita
- Poruka
- 15.249
Trazio si dokaze za cetnicki antifasizam...hahahah...kao sto rekoh mozemo zavrsimo pricu odma...i sta sad, jel vidis kakva glupa pitanja postavljas

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Zasto pises postove ako nemas odgovore na moja pitanja...mislim bezveze je, samo pokazujes da nisi u stanju da odgovoris...Slika nije nikakav dokaz ako je ne dokumentujes u smislu, ko je na slici, kad i gde?
Ja sam odma znao da o tim slikama nemas pojma, jer da znas neke od njih ne bi postavljao...Jednostavno najobicniji si amater kada je ova tema u pitanju, nisi nista merodavno u zivotu procitao na ovu temu i to se jasno i odma vidi...niti si verovatno procitao bilo sta osim par stranica foruma, verovatno hrvatskih...
Zato sam postepeno hteo da analiziramo svaku sliku ali kao sto sam rekoa ti nisi sposoban za to, zato drugi o istim mogu da vide na drugim temema...jer ta prica davno je ispircana...
Jel ti ne znas za postojanje tih slika ili sta....Na kompjuteru imam preko 500 takvih slika, samo sto za razliku od tebe znam za svaku, kad, gde i ko...
Evo kako se npr. postavljaju slike
Trazio si dokaze za cetnicki antifasizam...hehehe....pa ovde mozemo da zavrsimo pricu:
![]()
Draza s americkom misijom jeseni 1944. S leva Mekdauel, Musulin, Lalic, Draza i Mirko Rajacic
![]()
Boljanici, Istocna Bosna 1944. Draza s americkom misijom
![]()
Draza i engleski pukovnik Bejli sa njegove desne strane jeseni 1943
Evo ovu sliku je tvoj glupi drugar kiseli1 hteo da iskoristi kao dokaz za cetnicku saradnju s okupatorom, samo se zajebo, predvideo je Mekdauela i usput izmislio ustase na slici...Jedna od slika koje si ti postavio je iz te serije:
![]()
Bijeljina 28. septembra 1944. Draza sa Mekdauelom i muslimanskim prvacima
Keserovic with Soviet officer and Cramer on balcony of Paris hotel in Krusevac.
During the speeches, even Soviet officer shouted "Long live the King Peter II!"
Evo kako je narod Krusevca docekao oslobodioce, cetnike!
A kako kasnije partizane koji su samo umarsirali u oslobodjeni Krusevac...
Trazio si dokaze za cetnicki antifasizam...hahahah...kao sto rekoh mozemo zavrsimo pricu odma...i sta sad, jel vidis kakva glupa pitanja postavljas
![]()
![]()
![]()
Pa ovim samo dokazujes ono sto sam ja svo ovo vreme govorio,a to je da su bile vojne misije zapadnih saveznika i kod cetnika i kod partizana.Svaka misija je slala izvestaje svojim pretpostavljenim,i kao rezultat toga proizilazi saveznicko priznanje NOVJ i Tita kao jedini pokret otpora u Jugoslaviji.Hvala ti puno na pomoci!A sad spavaj i sanjaj Drazu kako dolazi na belom konju.

ovde se radi o obicnoj vojnickoj sali...Na slici su 4 cetnika. Svedok ove price danas je Mijalko Perisic iz Pozeskog korpusa, a na slici su njegova 4 saborca. Ovog sto drzi noz umalo nisu osudili na smrt posle rata ali je majka optuzenog dovela ovog dole kao svedoka cime je dokazana vojnicka sala...Drugo je sto komunjarska propaganda koristi ovu sliku u dobro poznatom cilju...
Postojalo je jos ovakvih slika kojima su se komunjare sluzile ali danas je i suvise ocigledno o cemu se radi...
Od onih u kojima je cetnik samo los glumac a zrtva se smeje
![]()
Do onih koje su suvise ocigledne kao vojnicka sala (covek digo ruku i izlezava se dok ga ''kolju'')
![]()
A vidi tek nemci kako su se klali...
![]()
Dobre si fotomontaze nasao majke ti!
Naravno da je bilo zlocina cetnika,ali cekajte bio je rat svi su cinili zlocine!
Ustasama niko nije ravan!
Cetnici su cinili zlocine nad:
1.Hrvatima i muslimanima,zbog osvete za svoje najmilije ubijane od strane ustasa
2.nad pripadnicima i pristalicama NOP
ali Draza je dosta njih kaznjavao zbog zlocina.....
U selu Vranic je zlocin pocinila jedna ceta sa kojom je komanda imala problema,tj. bili su neposlusni.....
Cetnici nisu kao ustase imale unapred spreman zlocin,zlocin cetnika je izazvan zlocinom ustasa.....
Hm, tačno, svi su činili zločine...
Ovo za Vranić nije ok.
Tamo su pokolj napravili ljudi koji nemaju ama bash nikakve veze sa Dražom i Jugoslovenskom Vojskom u Otadžbini...
Već sam pisao na ovoj temi o tom zločinu, pa da se ne ponavljam.
General Ajzenhauer, u svojstvu komandanta svih savezničkih snaga u Severnoj Africi, poslao je Draži 13. januara 1943. godine sledeći telegram:
Američke oružane snage u Evropi i Africi pozdravljaju svoju braću po oružju, odlične i hrabre jedinice pod Vašom odličnom komandom. Ti junački ljudi koji su pristupili vašim redovima, u svom zavičaju, da bi neprijatelja izgnali iz Otadžbine, bore se s punom odanošću i samopregorom za zajedničku stvar Ujedinjenih naroda. Neka bi im ta borba donela potpuni uspeh.
The words were those of Lieut. General Dwight Eisenhower. But they were not released by Eisenhower's G.H.Q. in North Africa. They were not released by the U.S. War Department. They were released in London by the Yugoslav Government in Exile. Eleven days after New Year's, the Yugoslavs announced that Eisenhower had sent a New Year's greeting to General Draja Mihailovich:
"Your immortal warriors, united on their mother soil and determined to drive out the invaders in a noble spirit of sacrifice, serve the common cause of the United Nations."
General Eisenhower's words accorded with the view that most Americans held of General Mihailovich. But the message also placed General Eisenhower squarely on the painful, baffling Yugoslav political scene—a scene where General Mihailovich's Serb Nationalists are still at odds with Partisan Serbs, Croats, Slovenes (TIME, Dec. 14, Jan. 11). It was by no means certain that the U.S. Government knew enough about the complexities of the scene to justify a clean-cut commitment.
1....imas nameru da izjednacavas zlocine?
2.pokolj u vranicu su napravili cetnici , a ti mozes obrtati to koliko hoces, da li su pripadnici te jedinice bili "neposlusni" ili u nekoj verziji na pogledi.co.yu, partizani se sakrili na tavanu, DM je bio komandant svih cetnika u srbiji (barem se takvim smatrao, i to tvrdio), pa je odgovoran za to
2.pokolj u vranicu su napravili cetnici , a ti mozes obrtati to koliko hoces, da li su pripadnici te jedinice bili "neposlusni" ili u nekoj verziji na pogledi.co.yu, partizani se sakrili na tavanu, DM je bio komandant svih cetnika u srbiji (barem se takvim smatrao, i to tvrdio), pa je odgovoran za to
Pa sta je Draza kriv ako on nije naredio? I nisu svi bili pod Drazinom komandom,postojali su i Pecancevi cetnici na jugu Srbije,ali ovo je kod Beograda,i jeste taj Zeka koji je odgovoran za zlocin je bio neposlusan,sa njim su imali problema
hahahaha...e tu vec po x. put pravis klovna i budalu od sebe jer ti je jasno da je to notorna laz...Objasnjenje je dato i ovde, u zakljucku Komiteta komisije za pravedno sudjenje Drazi...Ne, nemam nameru da izjednačavam zločine, to je uostalom i nemoguće.
Drugo, četnici i JVuO nisu isto... i nisu svi bili pod Dražinom komandom.
Zločin u Vraniću je počinio odmetnik(hajduk) Zeka koji nije imao nikakve veze sa Dražom.
Dalje, četnicima su smatrani svi srpski nacionalisti koji nisu bili uz partizane... svaka planina u Bosni je imala neke svoje ''četnike'' koji su štitili samo svoja sela i nisu mrdali sa iste... ništa drugo ih nije zanimalo...

@Koca
nasmejao si me, stvarno... vidi sta kazu amerikanci o tome, u "times magazine". datum je 25 januar 1943 godine;
to je izdala kraljevske vlade, koja tvrdi da je eisenhower poslao taj telegram (sto nije istina...)
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,850244,00.html

tekst obrazlozenja (ukaz) ne postoji, nego ga znamo iz radova Stevana K. Pavlovića sa Sveučilišta na Southamptonu.U svojim Ratnim memoarima sam je de Gaulle zapisao:
"Dodelio sam Mihailoviću ratni krst u februaru 1944. godine" "dao sam javno saopstenje u vezi s tim kako bih ga (Mihailovića) ohrabrio u trenutku kad mu je tlo izmicalo pod nogama"
(tom II, str. 203).
da @Koco,
apsolutno si u pravu, treba citati "Times". taj broj , koji si postavio je jedini koji prica o tvom junaku pozitivno, posto su ga odjebali nakon toga u svim ostalim brojevima. kao sto i sam vidis ajzenhauer nema veze sa tom izjavom, nego kraljevska vlada. nema spomena ni kasnije da je on dao predlog za njegovo odlikovanje (cista izmisljotina). odlikovanje je izmislio truman 1948 godine zbog trscanske krize, da bi mogao mobilizirati cetnike, koji su bili u italiji u logorima, i da bi ih mogao upotrebiti u borbi protiv JA. kasnije je odustao zbog rezolucije IB. sto se tice de-gola, on sam je napisao doslovno ovo:
tekst obrazlozenja (ukaz) ne postoji, nego ga znamo iz radova Stevana K. Pavlovića sa Sveučilišta na Southamptonu.
Saradnici Instituta Charles de Gaulle u Parizu nisu uspeli naći tu "citaciju" među aktima Slobodne Francuske koji su službeno potvrđeni posle rata. Po tome bi se moglo zaključiti da je završila među odlukama koje komisije za odlikovanja nisu prihvatile. (Tu pretpostavku iznosim s rezervom.) Maurice Couve de Murville, ministar inostranih poslova u de Gaulleovoj vladi, kojeg sam zamolio da potvrdi je li tekst napisao sam general (što se, sudeći po stilu, čini verojatnim), izjavio je diplomatski da je to "verojatno ali ne i očito". Slično sam mišljenje čuo i od Bernarda Tricota, dugogodišnjega saradnika generala de Gaullea i jednoga od voditelja spomenutoga Instituta
...bas volis da pravis budalu od sebe i pre svega lazovcinu...
1948. Truman hteo da mobilise cetnike...hahahahaha...trebali mu cetnici da mu rese krizu...jel si ti svestan kolike gluposti iznosis ili si samo plitak?
U gomili postova si pricao o nepostojanju ne samo De Golovog odlikovanja, nego i Legion of Merit, a sad kada si skapirao kakva si budala ispadao s tim pricicama, nalazis neka opravdanja za ta odlikovanja i umanjujes njihov znacaj...ti si izgubljen slucaj
...da @Koco,
apsolutno si u pravu, treba citati "Times". taj broj , koji si postavio je jedini koji prica o tvom junaku pozitivno, posto su ga odjebali nakon toga u svim ostalim brojevima. kao sto i sam vidis ajzenhauer nema veze sa tom izjavom, nego kraljevska vlada. nema spomena ni kasnije da je on dao predlog za njegovo odlikovanje (cista izmisljotina). odlikovanje je izmislio truman 1948 godine zbog trscanske krize, da bi mogao mobilizirati cetnike, koji su bili u italiji u logorima, i da bi ih mogao upotrebiti u borbi protiv JA. kasnije je odustao zbog rezolucije IB. sto se tice de-gola, on sam je napisao doslovno ovo:
tekst obrazlozenja (ukaz) ne postoji, nego ga znamo iz radova Stevana K. Pavlovića sa Sveučilišta na Southamptonu.
Saradnici Instituta Charles de Gaulle u Parizu nisu uspeli naći tu "citaciju" među aktima Slobodne Francuske koji su službeno potvrđeni posle rata. Po tome bi se moglo zaključiti da je završila među odlukama koje komisije za odlikovanja nisu prihvatile. (Tu pretpostavku iznosim s rezervom.) Maurice Couve de Murville, ministar inostranih poslova u de Gaulleovoj vladi, kojeg sam zamolio da potvrdi je li tekst napisao sam general (što se, sudeći po stilu, čini verojatnim), izjavio je diplomatski da je to "verojatno ali ne i očito". Slično sam mišljenje čuo i od Bernarda Tricota, dugogodišnjega saradnika generala de Gaullea i jednoga od voditelja spomenutoga Instituta