Četnički zločini

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ti si vec dovoljno rekoa svojim postovima od kojih mi se pegla...i ne bi sve to bilo tako strasno da ne uzdizes partizane i predstavljas kao jedine i prave borce protiv fasizma, sto moze da tvrdi samo osoba koja o ovoj temi zapravo ne zna nista do pricica svoga deda, za stolom ispod slike druga Tite...

Da li su tebi poznati zlocini partizana, pre svega komunista na celu sa tvojim drugom nad srpskim narodom, sto za vreme rata, sto za vreme vladavine tog zla...Zato bez teatralnih nastupa ovde, tipa ''Gospodo, itd...''

Sto se tice sela Vranic, niko ne negira taj zlocin ali da vidimo sta mu je prethodilo, i kakva je u stvari cela prica, a ne samo doci ovde na temu pljuvati i tako se cuditi, a pritom velicati partizane, komuniste...

Spasoje Drenjanin ''Zeka'', komandant jednog bataljona Avalskog korpusa, bio je oženjen u Vraniću. Njegovi poznanici iz ovog sela pozvali su ga na drugi dan Sv. Nikole, 20. decembra 1943, da dođe sa svojim bataljonom - stotinak četnika - da ga ugoste.
Drenjanin nije znao da su se ti njegovi poznanici dogovorili sa pripadnicima Kosmajskog partizanskog odreda sledeće: partizani će se sakriti na tavane kuća, a kad četnici polegaju posle večere, sići će i početi da ih kolju.
Zaklali su na spavanju 24 četnika, pre nego što je neko dao uzbunu. Drenjanin, i sam ranjen, okupio je bataljon na zbornom mestu, iznad sela. Opkolili su selo, ušli i poubijali sve odrasle muškarce u kućama ispod čijih pragova je curila krv zaklanih četnika.
Drenjanin i njegovi su krili ovo, jer su se plašili kazne, pa se u prvim četničkim dokumentima pita ko je počinio taj zločin. Navodi se 40-tak likvidiranih, mada su posle komunisti došli do brojke od 60.
Kada je otkriven, Drenjanin je stavljen pod istragu, ali je usledilo povlačenje za Bosnu i proces nikada nije završen. Ubijen je u obračunu sa Oznom posle rata.

Sto se tice spiska zrtava u to ne ulazim ali znajuci iz cije ''kuhinje'' izlazi siguran sam da je dosta imena dodato...

Ako se sagleda citav dogadjaj onda je jasno koliko su smesne tvrdnje da je akciju odobrio sam Draza Mihailovic, i jasno vidi da je u pitanju jos jedna od niza lazi, propagandi i izmisljotina crvenih ustasa...

A ti halix govori u svoje ime kada pricas o vrednostima cetnika i Draze jer sto se mene tice nisi ti nikakav predstavnik srpskog naroda i hvala Bogu da je tako...

PS

Sve postavljeno do sad od strane korisnika zeksiv su najobicniji falsifikati, o kojima je bilo price na raznim temama, a da je zeksiv i postavio same dokumente uz samo malo zdravog razuma to bi bilo svima ocigledno...Ako nekog zanima neki poseban, neka pita...

Kazem ja,ima dosta iskompleksiranih koji nikako ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je Draza izdajnik svoga roda.Pa pogledaj u instrukcijama koje je prosledio Pavlu Djurisicu sta pise.Borba na svakom koraku protiv glavnog neprijatelja-komunista.I ne znam sta tu nije jasno,i kome ovde prodajete m... za bubrege.Pa postoje milion dokaza da je Draza saradjivao sa okupatorom,i sa ostalim domacim izdajnicima.Dajte ovde neki dokaz da nije tako?!Prvu oslobodjenu teritoriju u Evropi,Uzicku republiku,su napali zajedno sa okupatorom.A na toj teritoriji je bio srpski narod i borci,partizani,od kojih je 80 odsto bilo Srba.Da ne pominjem Neretvu,Sutjesku,Zelengoru,zlocine i pokolje cetnika u Bosni nad neduznim civilima,bilo Srba bilo Muslimana,u Crnoj Gori zlocine Pavla Djurisica i Sekule Drljevica,zlocine monstruma Kalabica u Srbiji,Koste Pecanca,Ljotica....ne zna im se ni red ni kraj.Nisam ja slusao price svoga dede,i nemam Titovu sliku,ali imam potrebu da kazem nesto u vezi sa ovom temom,posto vidim ima ovde raznoraznih koji hoce da prekroje istoriju.Ako su nasi komunisti krili istinu 50 godina o `herojstvu` cetnika,pa nasu su istoriju tokom drugog svetskog rata pisali i istoricari iz zapadnih zemalja,sigurno bi se pisalo o tim `herojstvima` nesto negde.Bile su i britanske vojne misije ikod jednih i kod drugih i sta je bilo?Da te pitam nesto,jel ti mislis da danas u Srbiji veliki broj ljudi shvata Drazu kao heroja?Ako tako mislis onda si u velikoj zabludi.

Kazem ja,ima dosta iskompleksiranih koji nikako ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je Draza izdajnik svoga roda.Pa pogledaj u instrukcijama koje je prosledio Pavlu Djurisicu sta pise.Borba na svakom koraku protiv glavnog neprijatelja-komunista.I ne znam sta tu nije jasno,i kome ovde prodajete m... za bubrege.Pa postoje milion dokaza da je Draza saradjivao sa okupatorom,i sa ostalim domacim izdajnicima.Dajte ovde neki dokaz da nije tako?!Prvu oslobodjenu teritoriju u Evropi,Uzicku republiku,su napali zajedno sa okupatorom.A na toj teritoriji je bio srpski narod i borci,partizani,od kojih je 80 odsto bilo Srba.Da ne pominjem Neretvu,Sutjesku,Zelengoru,zlocine i pokolje cetnika u Bosni nad neduznim civilima,bilo Srba bilo Muslimana,u Crnoj Gori zlocine Pavla Djurisica i Sekule Drljevica,zlocine monstruma Kalabica u Srbiji,Koste Pecanca,Ljotica....ne zna im se ni red ni kraj.Nisam ja slusao price svoga dede,i nemam Titovu sliku,ali imam potrebu da kazem nesto u vezi sa ovom temom,posto vidim ima ovde raznoraznih koji hoce da prekroje istoriju.Ako su nasi komunisti krili istinu 50 godina o `herojstvu` cetnika,pa nasu su istoriju tokom drugog svetskog rata pisali i istoricari iz zapadnih zemalja,sigurno bi se pisalo o tim `herojstvima` nesto negde.Bile su i britanske vojne misije ikod jednih i kod drugih i sta je bilo?Da te pitam nesto,jel ti mislis da danas u Srbiji veliki broj ljudi shvata Drazu kao heroja?Ako tako mislis onda si u velikoj zabludi.

Ne da ne znas red i kraj, ne znas ti nista, lupetas ovde napamet nesto sto si negde nacuo...Iskompleksirani su danas samo jedni, komunjare poput tebe...

Koje crne instrukcije Pavlu Djurisicu, najobicniji falsifikat...dokazi ti da je pravi! da je falsifikat ja sam dokazivao na mnogim temama, izvoli pa prelistaj...********* koji je falsifikovao je to i javno priznao...

...Prva oslobodjena teritorija u evropi je Loznica, koju su oslobodili cetnici, tom prilikom zarobivsi prvi nemacke vojnike u citavoj evropi...

lupas pa u sve ubacujes i Kostu Pecanca, Ljotica...pa kakve oni imaju veze sa Drazom?

Veruj, ovim postom si samo pokazao da nisi upucen uopste u pricu, a pri tom nazalost mislis da vec sve znas...Upravo ti zapadni istoricari kako kazes, predstavljaju Drazu u pravom svetlu...Lepo je sto si spomenuo misije, pa clanovi tih misija su upravo oni koji se godinama bore za istinu o Drazi i njegovim cetnicima...Michael Lees, medju prvima npr. kao i svi oni koji su bili pripojeni Drazi, a koji su bili clanovi Komiteta komisije za pravedno sudjenje Drazi, i koji su svesni velike nepravde....ali ti izgleda ne znas nista o tome...

Pravi ljudi, pravi Srbi, DA!...A i tesko da si ti isao po Srbiji kad postavljas ovakvo pitanje... ima i dosta onih koje treba uputiti...Sigurno da nije lako posle decenija propagandi i lazi da sve bude sjajno ali bice...vreme radi za Drazu i istinu...samo dok su komunjare na vlasti ici ce teze nego sto bi trebalo...

Gradska naselja koja su partizani oslobodili od Nemaca do dolaska Staljinove vojske septembra 1944:

- 0 (nula)

Gradska naselja koja su četnici oslobodili od Nemaca do dolaska Staljinove vojske septembra 1944:

1. Loznica (31.avgusta 1941)
2. Bogatić (1. septembra 1941)
3. Krupanj (1.septembar 1941)
4. Banja Koviljača (6. septembar 1941)
5. Gornji Milanovac (29. septembar 1941)
6. Čačak (1. oktobar 1941)
7. Ljubovija (krajem oktobra 1941)
8. Prijepolje (12. septembar 1943)
9. Ljubovija (septembar 1943)
10. Rudo (septembar 1943)
11. Priboj (septembar 1943)
12. Bijelo Polje (septembar 1943)
13. Višegrad (oktobar 1943)
14. Čajetina (oktobar 1943)
15. Ljubovija (oktobar 1943)
16. Nova Varoš (oktobar 1943)
17. Kadina Luka (2.septembar 1944)
18. Lazarevac (6. septembar 1944)
19. Petrovac na Mlavi (septembar 1944)
20. Leskovac (septembar 1944)
21. Vlasotince (septembar 1944)
22. Pljevlja (septembar 1944)
23. Svrljig (septembar 1944)
24. Kučevo (28. avgust 1944)
25. Svilajnac (oktobar 1944)
26. Despotovac (oktobar 1944)
27. Varvarin (oktobar 1944)
28. Ražanj (oktobar 1944)
29. Kruševac (14. oktobar 1944)
30. Breza (septembar 1944)
31. Podlugovi (septembar 1944)

dodato (obnovljeni spisak):

32.Oslobođenje Varvarina
Datum oslobođenja: oktobar 1944. godine

33.Oslobođenje Kruševca
14.oktobar 1944. godine

34.Oslobođenje Ljubovije
Datum oslobođenja: 30.septembar 1943.

Spisak priredili: Aleksandar Dinčić i Miloslav Samardžić

http://www.pogledi.co.yu/diskusije/viewtopic.php?t=6733

Dokazi suprotno!!!

Poslednja izmena:
@Koca,
1.tema su cetnicki zlocini....

2. spisak oslobodjenih mesta ne stoji; neke su selendre, koje nitko i nije dirao, jer imaju po 500 stanovnika, pa nikoga ne interesuju. pljevlje, recimo , je oslobodjeno 20 novembra 1944 od partizana (podrazumeva se da su izjurili cetnike, koji su tamo ostali od svojih nemackih prijatelja.

3. nemoj koristiti svaku temu za svoju jadnu reklamu knjiga onog nazovi istoricara i DM. sve ono sto ne ide u prilog DM , mora , po tebi, biti falsifikat..

Ne da ne znas red i kraj, ne znas ti nista, lupetas ovde napamet nesto sto si negde nacuo...Iskompleksirani su danas samo jedni, komunjare poput tebe...

Koje crne instrukcije Pavlu Djurisicu, najobicniji falsifikat...dokazi ti da je pravi! da je falsifikat ja sam dokazivao na mnogim temama, izvoli pa prelistaj...********* koji je falsifikovao je to i javno priznao...

...Prva oslobodjena teritorija u evropi je Loznica, koju su oslobodili cetnici, tom prilikom zarobivsi prvi nemacke vojnike u citavoj evropi...

lupas pa u sve ubacujes i Kostu Pecanca, Ljotica...pa kakve oni imaju veze sa Drazom?

Veruj, ovim postom si samo pokazao da nisi upucen uopste u pricu, a pri tom nazalost mislis da vec sve znas...Upravo ti zapadni istoricari kako kazes, predstavljaju Drazu u pravom svetlu...Lepo je sto si spomenuo misije, pa clanovi tih misija su upravo oni koji se godinama bore za istinu o Drazi i njegovim cetnicima...Michael Lees, medju prvima npr. kao i svi oni koji su bili pripojeni Drazi, a koji su bili clanovi Komiteta komisije za pravedno sudjenje Drazi, i koji su svesni velike nepravde....ali ti izgleda ne znas nista o tome...

Pravi ljudi, pravi Srbi, DA!...A i tesko da si ti isao po Srbiji kad postavljas ovakvo pitanje... ima i dosta onih koje treba uputiti...Sigurno da nije lako posle decenija propagandi i lazi da sve bude sjajno ali bice...vreme radi za Drazu i istinu...samo dok su komunjare na vlasti ici ce teze nego sto bi trebalo...

Gradska naselja koja su partizani oslobodili od Nemaca do dolaska Staljinove vojske septembra 1944:

- 0 (nula)

Gradska naselja koja su četnici oslobodili od Nemaca do dolaska Staljinove vojske septembra 1944:

1. Loznica (31.avgusta 1941)
2. Bogatić (1. septembra 1941)
3. Krupanj (1.septembar 1941)
4. Banja Koviljača (6. septembar 1941)
5. Gornji Milanovac (29. septembar 1941)
6. Čačak (1. oktobar 1941)
7. Ljubovija (krajem oktobra 1941)
8. Prijepolje (12. septembar 1943)
9. Ljubovija (septembar 1943)
10. Rudo (septembar 1943)
11. Priboj (septembar 1943)
12. Bijelo Polje (septembar 1943)
13. Višegrad (oktobar 1943)
14. Čajetina (oktobar 1943)
15. Ljubovija (oktobar 1943)
16. Nova Varoš (oktobar 1943)
17. Kadina Luka (2.septembar 1944)
18. Lazarevac (6. septembar 1944)
19. Petrovac na Mlavi (septembar 1944)
20. Leskovac (septembar 1944)
21. Vlasotince (septembar 1944)
22. Pljevlja (septembar 1944)
23. Svrljig (septembar 1944)
24. Kučevo (28. avgust 1944)
25. Svilajnac (oktobar 1944)
26. Despotovac (oktobar 1944)
27. Varvarin (oktobar 1944)
28. Ražanj (oktobar 1944)
29. Kruševac (14. oktobar 1944)
30. Breza (septembar 1944)
31. Podlugovi (septembar 1944)

dodato (obnovljeni spisak):

32.Oslobođenje Varvarina
Datum oslobođenja: oktobar 1944. godine

33.Oslobođenje Kruševca
14.oktobar 1944. godine

34.Oslobođenje Ljubovije
Datum oslobođenja: 30.septembar 1943.

Spisak priredili: Aleksandar Dinčić i Miloslav Samardžić

http://www.pogledi.co.yu/diskusije/viewtopic.php?t=6733

Dokazi suprotno!!!

Prijatelju,daj jos neko selo majke ti.I ovo je sve za 4 godine rata????Bilo bi me sramota da sam napisao nesto ovakvo! I ti ces ovim puskaranjima, da zasenis Uzice,Kadinjacu,Igmanski mars,Kozaru,Neretvu,Sutjesku,Zelengoru,oslobodjenje Beograda,Nisa,Sarajeva,Kragujevca....Ceo svet se divio herojstvu partizan na Neretvi i Sutjesci,na Kozari,ratovali su za ranjenike,za svoj porobljeni narod,sa sobom su vodili ranjenike,i narod koji je bezao od terora,ustasa,Nemaca,cetnika,vodili su ali nijednog nisu ostavili i nisu odstupili dok ne bi pao i poslednji partizan mrtav!Hitler je drzao u Jugoslaviji 22 divizije,verovatno zbog velikog herojstva cetnika???Ti si ovde napisao neka puskaranja koja su se desila za 4 godine rata,a seti se gde su sve cetnici isli u borbu protiv svog naroda za tudj racun, asada cu da ti postavim slike sta su sve radili cetnici,i mislim da bi ti bilo bolje da cutis i da ne izazivas podsmehe ovde prisutnih...

@Koca,
1.tema su cetnicki zlocini....

2. spisak oslobodjenih mesta ne stoji; neke su selendre, koje nitko i nije dirao, jer imaju po 500 stanovnika, pa nikoga ne interesuju. pljevlje, recimo , je oslobodjeno 20 novembra 1944 od partizana (podrazumeva se da su izjurili cetnike, koji su tamo ostali od svojih nemackih prijatelja.

3. nemoj koristiti svaku temu za svoju jadnu reklamu knjiga onog nazovi istoricara i DM. sve ono sto ne ide u prilog DM , mora , po tebi, biti falsifikat..

1. samo da mi se ti ne zabrines

2. lupetanje gluposti ko i svaki tvoj post...Svaki od navedenih gradova je dokumentovan, ko sta kada, koliko....Mogu da postavim ali da ti ne povarim temu?:mrgreen:

3.Sve sam jasno dokazao kao falsifikat...to sto ti imas obraza da i dalje spominjes tu pricu je druga stvar...civilna stvar, vrhovna komanda:mrgreen:

i dalje se nisi preispitao? dao sam ti prijateljski savet...

Prijatelju,daj jos neko selo majke ti.I ovo je sve za 4 godine rata????Bilo bi me sramota da sam napisao nesto ovakvo! I ti ces ovim puskaranjima, da zasenis Uzice,Kadinjacu,Igmanski mars,Kozaru,Neretvu,Sutjesku,Zelengoru,oslobodjenje Beograda,Nisa,Sarajeva,Kragujevca....Ceo svet se divio herojstvu partizan na Neretvi i Sutjesci,na Kozari,ratovali su za ranjenike,za svoj porobljeni narod,sa sobom su vodili ranjenike,i narod koji je bezao od terora,ustasa,Nemaca,cetnika,vodili su ali nijednog nisu ostavili i nisu odstupili dok ne bi pao i poslednji partizan mrtav!Hitler je drzao u Jugoslaviji 22 divizije,verovatno zbog velikog herojstva cetnika???Ti si ovde napisao neka puskaranja koja su se desila za 4 godine rata,a seti se gde su sve cetnici isli u borbu protiv svog naroda za tudj racun, asada cu da ti postavim slike sta su sve radili cetnici,i mislim da bi ti bilo bolje da cutis i da ne izazivas podsmehe ovde prisutnih...

Tebe treba da bude sramota samog sebe...ko si ti da na taj nacin pricas o tome...Mnogo si gledao Bulajiceve filmove, i ti si verovatno ko i ovaj kiseli izgubljen slucaj, a takve nemam nameru da ubedjujem u bilo sta...

Koji bre ceo svet, sta ti znas o otm svetu...nemas pojma, pricas napamet sve...

Uuuuuu, decko ce sad da postavi slike...brrrrrr...jedva cekam...

Samo nemoj ko onaj nesretnik kiseli da se zajebes da postavis sliku Draze sa americkim vojnicima i da njima dokazujes saradnju sa Nemcima....hahaha

najsmesnije od svega sto mislis da si nesto veliko uradio postavljanjem ovih slika...

Ajd idemo lagano...Ko je na slikama, ime i prezime svakog, koje godine, kad i gde?

cekam tvoj odgovor pa cemo da nastavimo:mrgreen:

najsmesnije od svega sto mislis da si nesto veliko uradio postavljanjem ovih slika...

Ajd idemo lagano...Ko je na slikama, ime i prezime svakog, koje godine, kad i gde?

cekam tvoj odgovor pa cemo da nastavimo:mrgreen:

Tvoja ironija sve govori,nemas vise sta da kazes pa se hvatas za slamku,to su videli i ostali ovde koji prate ovu temu.Ali izgleda da sad i oni lazu,zato nadji nekoga ko bi slusao tvoje mlacenje prazne slame.Izgubio si i ovu bitku kao sto ste sve u proslosti izgubili!Da nije bilo takvih nacional sovinista bilo bi Srba danas i u Kninu,i u Djakovici i u Pristini,ali zaslugom onih koji bi da velicaju Drazu i da prave Veliku Srbiju,njih nazalost vise tamo nema...

hahahaha...nemam vise sta da kazem...lepo ja pricam da sve sto radis na ovoj temi radis napamet...Da imam sta da kazem to zna i kiseli, a mogo si da prelistas pre svega ostale teme o Cetnicima, pa da vidis kako sam imao i te kako sta da kazem o vecini ovih slika koje si postavio...

Samo sa takvima kao ti bolje je ulaziti postepeno u tematiku jer si najobicniji amater na ovoj temi...Takvi se diskredituju u startu, bez potrebe da se ulazi u polemiku, dokazuje se koliko si neozbiljan za ovu temu...

Lepo sam te pitao, ajd ponovo...valjda moramo da znamo ko je na slikama, da bi kasnije doneli zakljucke...prosto pitanje, postavio si slike, dakle moras da znas ko je na njima?

Napravio si pocetnicku gresku,,,na nekim slikama nalaze se cetnici Koste Pecanca...nisam siguran da li uopste znas sta postavljas...mesas ovde babe i zabe, jasno se vidi da nemas pojma ni sta postavljas ni sta pises...

Evo dajem ti jos sanse da odgovoris na pitanje...a malo si se zajebo, i te kako imam sta da kazem...

i prestani da lupetas...Srba na Kosovu danas nema zbog tvog druga, a crvenog ustase Tita....nemoj samo ti da pricas u ime srpskog naroda,..

Poslednja izmena:
@Koca,
3.Sve sam jasno dokazao kao falsifikat...to sto ti imas obraza da i dalje spominjes tu pricu je druga stvar...civilna stvar, vrhovna komanda

ti po starom obicaju ne citas moje postove, nego samo teras svoje, pa cu ti vrlo rado ponoviti;

1.posto je draza seljacina, i nije bio u stanju da normalno komunicira pismeno, a gorelo mu je pod petama, poslao janka brasica, koji je bio u stabu generala trifunovica, da uspostavi kontakt sa macekom, pavelicem i stepincem. brasic je napisao pisma, u skladu sa diktatom, a draza mihailovic potpisao, sto je i sam rekao na svome sudjenju, kada je bio pitan. inace sudjenje je bilo javno, bez zatvorenih sednicca (kao danas u hagu), uz prisutnost oko 60 stranih novinara
2. ako ti nije tesko kopiraj i ovo , tako da imas na racunaru, da ja ne moram ponavljati
3. nisi mi do sada nista dokazao, izuzev da tvoj mentor hoce da zaradi sto vise love glupostima

Posto nemas odgovore, tj. nemas pojma sta postavljas...Mozda imas odgovor na sledece pitanje...

Autor knjige Kolaboracija četnika sa okupatorima i kvinslizima u Srbiji izgleda nije znao za te slike koje postavljas...Ili je znao ali je takodje znao o svakoj slici, ko je na njima, zasto je na njima itd. pa mu nije palo na pamet da ih postavi na naslovnu stranu svoje knjige vec je morao da napravi fotomontazu...

Ili ti znas vise od Nikole P. Ilica koji je imao pristup svim cetnickim i partizanskim dokumentima i samo jedan cilj, da ukalja Drazu i njegove cetnike, lazljivom propagandom...

2zea61tsw3.jpg

2s17gv4eu4.jpg

Da li ti ovo daje neki odgovor na sve ove slike kojima mlatis?

samo postepeno, idemo dalje...

@Koca,

ti po starom obicaju ne citas moje postove, nego samo teras svoje, pa cu ti vrlo rado ponoviti;

1.posto je draza seljacina, i nije bio u stanju da normalno komunicira pismeno, a gorelo mu je pod petama, poslao janka brasica, koji je bio u stabu generala trifunovica, da uspostavi kontakt sa macekom, pavelicem i stepincem. brasic je napisao pisma, u skladu sa diktatom, a draza mihailovic potpisao, sto je i sam rekao na svome sudjenju, kada je bio pitan. inace sudjenje je bilo javno, bez zatvorenih sednicca (kao danas u hagu), uz prisutnost oko 60 stranih novinara
2. ako ti nije tesko kopiraj i ovo , tako da imas na racunaru, da ja ne moram ponavljati
3. nisi mi do sada nista dokazao, izuzev da tvoj mentor hoce da zaradi sto vise love glupostima

E smorio si...sad mi zanimljiv ovaj halix...od tebe sam odavno napravio budalu...

Seljacina ti je cale...

Dokazao sam drugima, od tebe sam napravio budalu...

znas ono, civilna stvar, vrhovna komanda...:mrgreen: tu si ispao najveci magarac:mrgreen:
pa ona slika sa americkim vojnikom...hahahahha...sad ako krenem da nabrajam sve...Ravna Gora dostupna vozilima sa 6 strana...ahahhahahaha

ajd cao...istrulio si na ovim temama..

Poslednja izmena:
kiseli kaze:1.posto je draza seljacina, i nije bio u stanju da normalno komunicira pismeno

evo samo ukratko iz Drazine biografije, u cilju otkrivanja jos jednih u nizu plitkih i povrsnih lazi, iskompleksiranog hrvatcica, kiselog...

DOKTOR VOJNIH NAUKA

Sledeće, 1921. godine, Draža Mihailović je nakratko službovao u Sarajevu, od 7. jula do 30. septembra. Bio je nastavnik u II podoficirskoj pešadijskoj školi. Vratio se u Beograd pošto je primljen za polaznika 23. klase Više škole Vojne akademije, uporedive sa današnjim postdiplomskim studijama. Dve godine kasnije diplomirao je sa odličnim uspehom, kao šesti od 50 polaznika. U međuvremenu, 5. novembra 1921. godine, Draža je odlikovan Albanskom spomenicom, a 24. oktobra 1922. unapređen je u čin kapetana I klase.

Dvanaestorica najboljih iz 23. klase Više škole Vojne akademije postali su pripravnici đeneralštabne struke. To zvanje je uporedivo sa današnjom titulom magistra vojnih nauka.

Kao kapetan I klase Draža je godinu i po dana radio u Obaveštajnom odeljenju, a šest meseci u Nastavnom odeljenju. Majorski ispit je položio 16. marta 1925. godine, da bi u čin majora bio unapređen krajem te godine, 17. decembra. Sledi prevođenje u đeneralštabnu struku, 24. februara 1926, koje se može porediti sa današnjom titulom doktora vojnih nauka.28 Đeneralštabni oficiri bili su na visokoj ceni i veoma malobrojni: uoči Drugog svetskog rata svega oko 160 u celoj Kraljevini Jugoslaviji.29

Najbolji student 23. klase Više škole Vojne akademije, major Dragoslav V. Milosavljević, ovako je kasnije, u emigraciji, opisivao Dražu iz tih dana:

Opterećen porodicom, a sa malom platom, stoički je podnosio sve, nikada se ne ljuteći. Nikada ni prema kome nije ispao, niti je menjao svoje raspoloženje. U toku letnjih putovanja on je bio centar oko koga smo se okupljali posle rada, da posedimo i porazgovaramo. On je stizao za sve i svuda, tako da sam se pitao kada taj čovek spava.30

Tako je major Dragoljub Mihailović završio najviše domaće vojne škole, i stao u red najelitnijih oficira. U to doba Kraljevina Jugoslavija je svoje najbolje oficire slala u Francusku na specijalizaciju, pa se i Draža obreo u Parizu.

Podatke o Dražinom francuskom školovanju za sada nije moguće pronaći. Jer, Draža nije pohađao Visoku ratnu školu u Vansenu, predgrađu Pariza, gde su odlazili drugi naši oficiri. Verovatno je bio u nekoj obaveštajnoj školi, tokom 1929. ili 1930. godine, na šest meseci. Nije dostupna ni odgovarajuća dokumentacija iz Beograda. Pretpostavka je da komunisti skrivaju afirmativna dokumenta o ovom svom velikom neprijatelju. Dražino poznanstvo sa De Golom, o kome postoji raširena priča, takođe se ne može proveriti.

Pre nego što će otići u diplomatiju, Draža je obavljao više dužnosti u zemlji. Za pomoćnika načelnika štaba Dunavske divizije u Beogradu postavljen je 19. marta 1926. godine. Pored toga, za 1926. godinu bio je stalni član ispitne komisije za čin potporučnika ekonomske struke. Na đeneralštabne poslove u Štabu Kraljeve garde premešten je 19. januara 1927. godine. U Gardi je bio pomoćnik načelnika štaba, vršioc dužnosti načelnika štaba, i najzad načelnik štaba, a jedno vreme je komandovao 3. bataljonom Pešadijskog puka Kraljeve garde.

Istovremeno, Draža je bio član više ispitnih komisija, kao i nastavnik strategije u Nižoj školi Intendantske akademije. Prosvetni Orden Svetog Save IV reda dobio je 25. januara 1928. godine, a 17. decembra 1933. uniformu je ukrasio još jednim odličjem: Ordenom jugoslovenske krune IV reda. Č in potpukovnika dobio je za Vaskrs 1930. godine.31

Poslednja izmena:
Uzaludno je vise govoriti sa tobom,ides glavom kroz zid,mada se iz aviona vidi da nisi u pravu.Lepo ti ovde ljudi kazu da nisi u pravu,a ti zapeo pa zapeo,i koliko vidim tebe ovde prave na budalu...A sto se tice Srba sa Kosova,nije njih Tito iselio odozdo i prestani da koristis taj ofucani sablon.Sami su oni prodavali Albancima svoje kuce i imovinu za ogromne pare pa sada mozes da ih nadjes u Beogradu,Kragujevcu,Nisu...uglavnom su dobro situirani i prilicno dobro zive i naravno znaju da vicu:Kosovo je Srbija.Mada,nista manje zasluga za to sto nema Srba na Kosovu ima velikosrpska politika koju su vodili zajedno Milosevic,Draskovic i Seselj.Bolje nemoj da otvaras i ovu temu inace ti sledi jos jedan nokaut.

evo samo ukratko iz Drazine biografije, u cilju otkrivanja jos jednih u nizu plitkih i povrsnih lazi, iskompleksiranog hrvatcica, kiselog...

DOKTOR VOJNIH NAUKA

Sledeće, 1921. godine, Draža Mihailović je nakratko službovao u Sarajevu, od 7. jula do 30. septembra. Bio je nastavnik u II podoficirskoj pešadijskoj školi. Vratio se u Beograd pošto je primljen za polaznika 23. klase Više škole Vojne akademije, uporedive sa današnjim postdiplomskim studijama. Dve godine kasnije diplomirao je sa odličnim uspehom, kao šesti od 50 polaznika. U međuvremenu, 5. novembra 1921. godine, Draža je odlikovan Albanskom spomenicom, a 24. oktobra 1922. unapređen je u čin kapetana I klase.

Dvanaestorica najboljih iz 23. klase Više škole Vojne akademije postali su pripravnici đeneralštabne struke. To zvanje je uporedivo sa današnjom titulom magistra vojnih nauka.

Kao kapetan I klase Draža je godinu i po dana radio u Obaveštajnom odeljenju, a šest meseci u Nastavnom odeljenju. Majorski ispit je položio 16. marta 1925. godine, da bi u čin majora bio unapređen krajem te godine, 17. decembra. Sledi prevođenje u đeneralštabnu struku, 24. februara 1926, koje se može porediti sa današnjom titulom doktora vojnih nauka.28 Đeneralštabni oficiri bili su na visokoj ceni i veoma malobrojni: uoči Drugog svetskog rata svega oko 160 u celoj Kraljevini Jugoslaviji.29

Najbolji student 23. klase Više škole Vojne akademije, major Dragoslav V. Milosavljević, ovako je kasnije, u emigraciji, opisivao Dražu iz tih dana:

Opterećen porodicom, a sa malom platom, stoički je podnosio sve, nikada se ne ljuteći. Nikada ni prema kome nije ispao, niti je menjao svoje raspoloženje. U toku letnjih putovanja on je bio centar oko koga smo se okupljali posle rada, da posedimo i porazgovaramo. On je stizao za sve i svuda, tako da sam se pitao kada taj čovek spava.30

Tako je major Dragoljub Mihailović završio najviše domaće vojne škole, i stao u red najelitnijih oficira. U to doba Kraljevina Jugoslavija je svoje najbolje oficire slala u Francusku na specijalizaciju, pa se i Draža obreo u Parizu.

Podatke o Dražinom francuskom školovanju za sada nije moguće pronaći. Jer, Draža nije pohađao Visoku ratnu školu u Vansenu, predgrađu Pariza, gde su odlazili drugi naši oficiri. Verovatno je bio u nekoj obaveštajnoj školi, tokom 1929. ili 1930. godine, na šest meseci. Nije dostupna ni odgovarajuća dokumentacija iz Beograda. Pretpostavka je da komunisti skrivaju afirmativna dokumenta o ovom svom velikom neprijatelju. Dražino poznanstvo sa De Golom, o kome postoji raširena priča, takođe se ne može proveriti.

Pre nego što će otići u diplomatiju, Draža je obavljao više dužnosti u zemlji. Za pomoćnika načelnika štaba Dunavske divizije u Beogradu postavljen je 19. marta 1926. godine. Pored toga, za 1926. godinu bio je stalni član ispitne komisije za čin potporučnika ekonomske struke. Na đeneralštabne poslove u Štabu Kraljeve garde premešten je 19. januara 1927. godine. U Gardi je bio pomoćnik načelnika štaba, vršioc dužnosti načelnika štaba, i najzad načelnik štaba, a jedno vreme je komandovao 3. bataljonom Pešadijskog puka Kraljeve garde.

Istovremeno, Draža je bio član više ispitnih komisija, kao i nastavnik strategije u Nižoj školi Intendantske akademije. Prosvetni Orden Svetog Save IV reda dobio je 25. januara 1928. godine, a 17. decembra 1933. uniformu je ukrasio još jednim odličjem: Ordenom jugoslovenske krune IV reda. Č in potpukovnika dobio je za Vaskrs 1930. godine.31

Covece,zabole me desna peta za Drazu!Znam ja ko je i sta je,idi prodji kroz Kragujevacku Racu pa se raspitaj za cetnike i Drazu,oni ce ti reci najbolje,samo se plasim da ne ostanes bez kojeg zuba...

Uzaludno je vise govoriti sa tobom,ides glavom kroz zid,mada se iz aviona vidi da nisi u pravu.Lepo ti ovde ljudi kazu da nisi u pravu,a ti zapeo pa zapeo,i koliko vidim tebe ovde prave na budalu...A sto se tice Srba sa Kosova,nije njih Tito iselio odozdo i prestani da koristis taj ofucani sablon.Sami su oni prodavali Albancima svoje kuce i imovinu za ogromne pare pa sada mozes da ih nadjes u Beogradu,Kragujevcu,Nisu...uglavnom su dobro situirani i prilicno dobro zive i naravno znaju da vicu:Kosovo je Srbija.Mada,nista manje zasluga za to sto nema Srba na Kosovu ima velikosrpska politika koju su vodili zajedno Milosevic,Draskovic i Seselj.Bolje nemoj da otvaras i ovu temu inace ti sledi jos jedan nokaut.

znaci nemas odgovore na moja pitanja, kao sto sam i predpostavljao...sam si zapoceo nesto sto ne mozes da nastavis, jer cim dobijes odgovore prica ti se svodi na ''znam ja...''

Evo jos jedna sansa da das odgovore...

Jel ti razlikujes uopste Drazu i njegove cetnike od Pecancevih, od nedicevca, ljoticevca...jel uopste znas ko su i sta su..osnovne stvari?

Ti nisi Srbin...samo obican provokator...A ko je zabranjivao povratak Srba u svoje kuce, nakon rata, a u iste naseljavao izbeglice iz Albanije...Ko je bio kum svakom desetom Albanskom detetu...Sve zlo koje je snaslo srpski narod zakuvao je tvoj drug...Tuzno je da danas postoji i jedan Srbin (a ti se navodno tako predstavljas) koji uzdize ubicu i krvnika sopstvenog naroda...

Covece,zabole me desna peta za Drazu!Znam ja ko je i sta je,idi prodji kroz Kragujevacku Racu pa se raspitaj za cetnike i Drazu,oni ce ti reci najbolje,samo se plasim da ne ostanes bez kojeg zuba...

sto da nisi ti jedini na ovoj temi...ko kaze da sam se tebi obratio s ovim postom...Samo pokazujem drugima koliko kiseli laze i koliko uvek ispolji svoje komplekse...

Ne govori mi ti o Srbiji i kako ti ljudi razmisljaju i koje vrednosti dele...Bez zeba mogu da ostanu komunjare kakva si ti...kojima nikad nije bilo mesto u ovoj yemlji...

posto je halix nesposoban da dalje ucestvuje u ovoj temi, one koje zanima istina o ovim slikama i falsifikovanim dokumentima, da ne ponavljam ovde iste stvari, mogu je naci na ostalim temama o Cetnicima, na ovom forumu, koje su inace sve zakljucane....

hahahaha, sad sam video ono jos jedan nokaut...hahahaha....pa ti si komedija od coveka...plitak i glup pre svega...

Bice da si Cedica...je li LDP-ovac...ili hrvat? takve fegete prepoznam na kilometar...ili si to ti kiseli1?hahahah

Poslednja izmena:
znaci nemas odgovore na moja pitanja, kao sto sam i predpostavljao...sam si zapoceo nesto sto ne mozes da nastavis, jer cim dobijes odgovore prica ti se svodi na ''znam ja...''

Evo jos jedna sansa da das odgovore...

Jel ti razlikujes uopste Drazu i njegove cetnike od Pecancevih, od nedicevca, ljoticevca...jel uopste znas ko su i sta su..osnovne stvari?

Ti nisi Srbin...samo obican provokator...A ko je zabranjivao povratak Srba u svoje kuce, nakon rata, a u iste naseljavao izbeglice iz Albanije...Ko je bio kum svakom desetom Albanskom detetu...Sve zlo koje je snaslo srpski narod zakuvao je tvoj drug...Tuzno je da danas postoji i jedan Srbin (a ti se navodno tako predstavljas) koji uzdize ubicu i krvnika sopstvenog naroda...

Ja samSrbijanac i mogu da se druzim i sa Albancima,i sa Hrvatima,i sa Muslimanima...Ljude delim na dobre i lose,a ne po naciji ili veri.A sto se tice cetnika svi su oni radili isto,neko pre neko kasnije.Inema vise da razgovaram sa nekim ko ne vidi dalje od svog nosa,za koga ne postoji ni levo ni desno,nego samo pravo.Ti si osoba koja ignorise istorijske cinjenice i dokaze,samo da bi dokazala da je u pravu.Ja sam postavi slike koje nisu montaza nego istorijski dokaz,a voleo bih da vidim i neku sliku da postavis,da potkrepis to da su cetnici antifasisti.Kao sto tin rekoh prodji Racomi pitaj za cetnike,nema kuce iz koje nije neko stradao od cetnicke kame.

Ja samSrbijanac i mogu da se druzim i sa Albancima,i sa Hrvatima,i sa Muslimanima...Ljude delim na dobre i lose,a ne po naciji ili veri.A sto se tice cetnika svi su oni radili isto,neko pre neko kasnije.Inema vise da razgovaram sa nekim ko ne vidi dalje od svog nosa,za koga ne postoji ni levo ni desno,nego samo pravo.Ti si osoba koja ignorise istorijske cinjenice i dokaze,samo da bi dokazala da je u pravu.Ja sam postavi slike koje nisu montaza nego istorijski dokaz,a voleo bih da vidim i neku sliku da postavis,da potkrepis to da su cetnici antifasisti.Kao sto tin rekoh prodji Racomi pitaj za cetnike,nema kuce iz koje nije neko stradao od cetnicke kame.

Zasto pises postove ako nemas odgovore na moja pitanja...mislim bezveze je, samo pokazujes da nisi u stanju da odgovoris...Slika nije nikakav dokaz ako je ne dokumentujes u smislu, ko je na slici, kad i gde?

Ja sam odma znao da o tim slikama nemas pojma, jer da znas neke od njih ne bi postavljao...Jednostavno najobicniji si amater kada je ova tema u pitanju, nisi nista merodavno u zivotu procitao na ovu temu i to se jasno i odma vidi...niti si verovatno procitao bilo sta osim par stranica foruma, verovatno hrvatskih...

Zato sam postepeno hteo da analiziramo svaku sliku ali kao sto sam rekoa ti nisi sposoban za to, zato drugi o istim mogu da vide na drugim temema...jer ta prica davno je ispircana...

Jel ti ne znas za postojanje tih slika ili sta....Na kompjuteru imam preko 500 takvih slika, samo sto za razliku od tebe znam za svaku, kad, gde i ko...

Evo kako se npr. postavljaju slike

Trazio si dokaze za cetnicki antifasizam...hehehe....pa ovde mozemo da zavrsimo pricu:

drazasamerickommisijomj.jpg

Draza s americkom misijom jeseni 1944. S leva Mekdauel, Musulin, Lalic, Draza i Mirko Rajacic

boljaniciistocnabosna19.jpg

Boljanici, Istocna Bosna 1944. Draza s americkom misijom

drazaiengleskipukovnikb.jpg

Draza i engleski pukovnik Bejli sa njegove desne strane jeseni 1943

Evo ovu sliku je tvoj glupi drugar kiseli1 hteo da iskoristi kao dokaz za cetnicku saradnju s okupatorom, samo se zajebo, predvideo je Mekdauela i usput izmislio ustase na slici...Jedna od slika koje si ti postavio je iz te serije:
bijeljina28septembra194.jpg

Bijeljina 28. septembra 1944. Draza sa Mekdauelom i muslimanskim prvacima

Keserovic with Soviet officer and Cramer on balcony of Paris hotel in Krusevac.
During the speeches, even Soviet officer shouted "Long live the King Peter II!"
file.php

Evo kako je narod Krusevca docekao oslobodioce, cetnike!
file.php

A kako kasnije partizane koji su samo umarsirali u vec oslobodjeni Krusevac...
file.php

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back