Cetinje, grad nacionalista!

Ja sam se onomad pozabavio montenegrinima:

Sve vise sam sklon tezi da montenegrini pljuju po srpstvu tj. svom poreklu, jer nemaju cime drugim da skrenu paznju na sebe, a misle da zasluzuju paznju.
Ima jedna strana glumica koja je u mladosti paznju privlacila, ne kvalitetom svoje glume, nego izgledom. Kako je izgled polako napusta, a ne istice se nekim kvalitetnim ulogama, ona paznju prvilaci tako sto tera svoju musku decu da se oblace kao devojcice.

Cetinjanin, pokojni Zarko Lausevic, kada su seseljevci pocetkom devedesetih dosli da mu prekinu predstavu "Sveti Sava", porucio im je sa pozornice da niko od tih seseljevaca nije veci Srbin od njega. Pored toga sto je bio vrhunski glumac, bio je talentovan slikar, naposletku i pisac. Njemu nije bilo potrebno da aveta okolo i da negira svoj identitet. Prvilacio je paznju kvalitetom.

A onaj ko kvaliteta nema, paznju moze da privuce i kada se namaze fekalijama.

Na taj nacin razumem ovo samosramocenje montenegrina. Ne moze se medju njima naci naucnik, umetnik, sportista da te zadivi. Zato ima onih koji misle da su sarmantni filozofi kada negiraju sopstveni identitet, pa se dive sami sebi kako argumetnuju ceo narativ, a jos ako ih neki ustasa potapse po glavi, njhivoj sreci nikad kraja...

Mentalitet je avetanje, ugursuzluk, ako se već bavimo mentalitetom.

После оправдане депортације фолксдојчера, више није било протестаната у НР Србији па није ни било потребе да постоје протестантске цркве.
Auuu prijatelju,imas 60 000 Slovaka ,protestanata. Negde oko 1770 su proterani od katolika u Vojvodinu da grade kanale po mocvarama. I dan danas se ne vracaju u Slovacku.Ako vec idu negde idu u USA,narocito onaj deo baptista. Imas oko 100 000 protestanata u Srbiji. Crkve koje pominjes su nemacke luteranske i kalvinisticke. I medju njima ima razlike.

Auuu prijatelju,imas 60 000 Slovaka ,protestanata. Negde oko 1770 su proterani od katolika u Vojvodinu da grade kanale po mocvarama. I dan danas se ne vracaju u Slovacku.Ako vec idu negde idu u USA,narocito onaj deo baptista. Imas oko 100 000 protestanata u Srbiji. Crkve koje pominjes su nemacke luteranske i kalvinisticke. I medju njima ima razlike.
Srbija nema višak stanovništva.Sve su te narodne i verske zajednice naše uključujući i muslimane prema kojima neki imaju rezerve.Svi su srpski građani svoji na svome od Horgoša do Dragaša.

Само да преведем за случај који помињемо. Није важно што је побио ко зна колико људи и можда је само комунистички убица али није лажов, јер је лагати ружно.
Зато што такви људи не воле да лажу онда им треба вјеровати! z:mrgreen:

Kaponja nije lagao da neki Crnogorci imaju navedenu bolest,
kao što i definicija te bolesti koju ja preneh iz Wikice takođe nije laž.

A da su Crnogorci u narodnim pričama etiketirani kao nosioci pobrojanih osobina hebefrene šizofrenije, i to je tačno.
Kao što se za Bosance kaže da su glupi, a ja ne videh pametniji narod ...

One duševne bolesti i poremećaji koji ne dovode do stanja u kojem jedinka ne razume značaj svojih dela i koji ne utiču na sposobnost upravljanja njenim postupcima nemaju nikakav krivičnopravni značaj.
Većina ogromna većina kriminalaca ne pati ni od jedne duševne bolesti.Neprihvatanje potčinjanjavanju društvenim normama (takozvane psihopatije) nije posledica bolesti nego te jedinke jednostavno imaju takav karakter.
Мила, некад човек помисли да знаш о чему причаш...

GgW4CYNXAAAcHwa

Brđani,zaostali ljudi.

Velike su kulturoloske razlike medju narodima. Kad sam bio dete kad treba da se igramo npr.sa decom nekog npr.Jevrejina.ili Nemca,Hrvata,Slovenca u komsiluku ,njihovi roditelji su govorili da ne mogu jer idu na cosove engleskog,muzike,matematike,pored redovne skole- Jedino srpska deca nisu isla. Mislim ne mora nista da znaci ali je indikativno. A nauka kaze da sve potice iz kuce.
Kolega, sve ti ovisi gdje si odrastao i kakvi su ti roditelji. Ja takvih iskustava nemam. Sva dica bili smo isti. I srbi i hrvati i Slovenci i Bosancima. Šiptara nije bilo. Da se bržolici nadovežem. Svaka vjera je isključiv. Bilo pravoslavni, katolička ili muslimanka. Nije lako s mržnjom živit.
FOTO

То што је неко урачунљив, не значи да није душевно болестан.

Istina, mislim pod pojmom duševih i mentalnih bolesti spada beskrajna paleta i beskrajan broj dijagnoza (pritom vremenom stalno izmisljaju neke nove dijagnoze ili stare već postojeće modifikuju ili dele na nekoliko novih preciznijih) i maltene nema čoveka iz koga se ne može izvući neka dijagnoza, što kažu nema zdravih već samo nepregledanih.
Takodje duševna bolest je često neodredjen i relativan pojam i donekle subjektivna stvar, jer recimo što je unutar jednog društva prihvatljivo u drugom se smatra za "bolest", tipa u nekim totalitarnim društvima onaj koji je protiv vlasti bi bio proglašavan "ludim" i zatvaran u mentalnu ustanovu ili ne znam neko ko je non-stop nadrkan, nervozan, agresivan i ono tempirana bomba i potencijalno opasan po okolinu se smatra "zdravim" jer kao eto može da vozi auto ili da ide na posao, a recimo možda nekoga ko je samo malo specifičniji, neobičniji, malo društveno neprilagodjen ili malo ekscentričnijeg ponašanja neki smatraju "ludim", ogovaraju ga i misle da mu fali neka daska u glavi (iako je mozda normalniji od 90% "zdravih"), tako da dosta je to relativan pojam i pritom to se stalno menja.

One duševne bolesti i poremećaji koji ne dovode do stanja u kojem jedinka ne razume značaj svojih dela i koji ne utiču na sposobnost upravljanja njenim postupcima nemaju nikakav krivičnopravni značaj.
Većina ogromna većina kriminalaca ne pati ni od jedne duševne bolesti.Neprihvatanje potčinjanjavanju društvenim normama (takozvane psihopatije) nije posledica bolesti nego te jedinke jednostavno imaju takav karakter.

Pa sad šta su "društvene norme" zapravo i da li zapravo postoje univerzalne društvene norme, pa ja mislim da ne postoje i da je i to dosta ovako rastegljiv i relativan pojam, jer kao što vidimo i ovde se često medjusobno razlikujemo i imamo različite poglede i percepciju i ono šta je za nekog prihvatljivo za ovog drugog nije i obrnuto , a i ko odredjuje te društvene norme isto je vrlo diskutabilno ili recimo ne znam neko kaže nije u redu ukrasti, ok generalno se slažem, ali sad šta je "kradja", da li recimo treba osudjivati nekog siromaha što je možda ukrao konzervu tunjevine u supermarketu ili veknu hleba da bi je pojeo, ja mislim da ne treba ili ne znam hipotetički da li je u redu ako si u prilici ukrasti neke pare od nekog tajkuna i političara i dati ih nekome kome je taj novac daleko potrebniji pa ja mislim da jeste i da je to zapravo dobro delo koje treba biti dodatno nagradjeno.
Takodje društvo u kome živimo je krajnje nepravedno, toksično i nezdravo i potpuno je u redu ne želeti da se povinuješ normama i standardima takvog društva.

Inače isto je netačno skroz da se kriminalom bave samo oni koji ne žele da se povinuju društvenim normama (mislim takvih je samo manji procenat), jer ono kriminalom se najčešće bave oni koji su i odrasli u takvom okruženju i koji ni ne znaju za drugačiji način života, ili recimo ljudi koji samo traže brži i lakši vid zarade neretko i svesno se upuštajući u rizik ili recimo ima i onih koji na to gledaju kao neki vid avanture i samodokazivanja i koji u tome vide čak i nešto romantično (pa ono kad možda vide da to nije baš sve tako i kad zabrazde onda više ne mogu nazad ili ostanu obeleženi za čitav život), itd , itd , tako da i medju kriminalcima imamo ljude najrazličitijih mogućih profila i različitih mentalnih sklopova.

Pa sad šta su "društvene norme" zapravo i da li zapravo postoje univerzalne društvene norme, pa ja mislim da ne postoje i da je i to dosta ovako rastegljiv i relativan pojam, jer kao što vidimo i ovde se često medjusobno razlikujemo i imamo različite poglede i percepciju i ono šta je za nekog prihvatljivo za ovog drugog nije i obrnuto , a i ko odredjuje te društvene norme isto je vrlo diskutabilno ili recimo ne znam neko kaže nije u redu ukrasti, ok generalno se slažem, ali sad šta je "kradja", da li recimo treba osudjivati nekog siromaha što je možda ukrao konzervu tunjevine u supermarketu ili veknu hleba da bi je pojeo, ja mislim da ne treba ili ne znam hipotetički da li je u redu ako si u prilici ukrasti neke pare od nekog tajkuna i političara i dati ih nekome kome je taj novac daleko potrebniji pa ja mislim da jeste i da je to zapravo dobro delo koje treba biti dodatno nagradjeno.
Takodje društvo u kome živimo je krajnje nepravedno, toksično i nezdravo i potpuno je u redu ne želeti da se povinuješ normama i standardima takvog društva.

Inače isto je netačno skroz da se kriminalom bave samo oni koji ne žele da se povinuju društvenim normama (mislim takvih je samo manji procenat), jer ono kriminalom se najčešće bave oni koji su i odrasli u takvom okruženju i koji ni ne znaju za drugačiji način života, ili recimo ljudi koji samo traže brži i lakši vid zarade neretko i svesno se upuštajući u rizik ili recimo ima i onih koji na to gledaju kao neki vid avanture i samodokazivanja i koji u tome vide čak i nešto romantično (pa ono kad možda vide da to nije baš sve tako i kad zabrazde onda više ne mogu nazad ili ostanu obeleženi za čitav život), itd , itd , tako da i medju kriminalcima imamo ljude najrazličitijih mogućih profila i različitih mentalnih sklopova.
Treba da radiš na svom obrazovanju.

Auuu jbt, iskreno ne znam da li je ovo tačno ili ne (iskreno nešto sumnjam) ali kad sam ovo pročitao odma sam se setio radnje stripa "Noktožder" gde imamo jedan mali fiktivni gradić u američkoj saveznoj državi Oregon odakle je poteklo čak 16 najozloglašenijih serijskih ubica (medju kojima je i taj Noktožder koji svojim žrtvama proždire nokte i deo mesa na prstima) pa sad istražitelji počinju da sumnjaju kako je to samo puka slučajnost i i da verovatno postoji neki razlog tome i da postoji neka misterija i neka skrivena priča vezana za taj gradić.
Tako da ono ako je to zaista slučaj onda moguće je da je to neka endemska boljka vezana za to usko područje (sad dal možda u vodi tamo ima nešto što utiče na psihu i nervni sistem ljudi, da li je to možda usled nedovoljne genetske raznovrsnosti pa nešto nasledno ili nešto treće ko zna) jer zaista postoje tako neka područja negde gde su ljudi baš iz tog mesta ili područja skloniji odredjenoj boljci (bilo fiziološkoj ili mentalnoj) nego ljudi iz nekih drugih ili susednih krajeva.

Back