Cetinje, grad nacionalista!

Sveti Petar Cetinski o Cetinjanima

1000003633.jpg

Пошто су Срби пре другог светског рата били у мањини у Војводини, ти сад неког убеђујеш да је нормално преорати гробља кад се доселе нови људи ?
Нису Срби били мањина, него релативна већина до 1945 године.
Неке протестантске цркве су срушене.
Тамо где је вршена пренамена објекта, јел стоји негде натпис о томе ?
Било је извесне репресије према неким протестантима, на пример баптистима.То је зато што су немачки баптисти у Војводини били нарочито екстремни у подржавању Хитлера и што су њихове цркве практично биле филијале Гестапо-а и немачких паравојних и параполицијских јединица.

Доласком Срба гробље постаје српско.
Шта значи "српско" гробље?Где су Срби требали да се сахрањују када умру?

Ево ти Нову Пазову. Тамо су живели само Немци више од 200 година. Немци су и основали само место.
Па шта да радимо, да зацементирамо Нову Пазову на стање из 1944 године, да се ти не би љутио?Живели Немци 200 година,па шта, сада више не живе, као што нису ту живели никада пре 18 века.

Нису Срби били мањина, него релативна већина до 1945 године.
Попис из 1931 - Војводина - 40% Срба.
Било је извесне репресије према неким протестантима, на пример баптистима.То је зато што су немачки баптисти у Војводини били нарочито екстремни у подржавању Хитлера и што су њихове цркве практично биле филијале Гестапо-а и немачких паравојних и параполицијских јединица.
Скрећеш са теме
Шта значи "српско" гробље?Где су Срби требали да се сахрањују када умру?
Избегаваш одговор на питање.
Па шта да радимо, да зацементирамо Нову Пазову на стање из 1944 године, да се ти не би љутио?Живели Немци 200 година,па шта, сада више не живе, као што нису ту живели никада пре 18 века.
Извлачиш речи из контекста.
Argumentum ad hominem.

U par godina u Cetinju su se desila dva velika masovna ubistva. Izuzetno surova usmerena i na nevinu decu,da se zatre potomstvo. Setio sam se ranije onog Kapisode sto je ubio Kseniju Pajcin,nasilje na ulicama,blokade patrijarhu da dodje do cetinjskog manastira i ustolici vladiku Joanikija. Centar crnogorskog nacionalizma, onog sto se naziva pogresno ********* u stvari politicki protivnici Srbije i njenog uticaja.
Jos kao ucenici isli smo na ekskurziju u Cg i jedan nas drug je pogodjen kamenom u glavu,jos u Jugoslaviji.
Zasto je taj grad toliko nasilan,sta je uzrok,frustriranost ili primitivni nagoni? Dinarski mentalitet,neobrazovanost?

Nekoliko decenija mi imamo oruzje, nacionalizam provucen kroz kriminal, ratove, izokrenutu svest sta je dobro a sta lose, sta je pristojno a sta nije.

Kod vecine ljudi se pomenuto izrazava kroz blagu histericnost, psovke i sizofreno trubljenje u saobracaju dok kod retkih (izuzetno, izuzetno retkih) posluzi kao okidac.

Mozda bi bilo okidaca i bez agresivne sredine, mi to ne znamo, ali svakako znamo da postoji snazna veza izmedju agresije i agresivnog ponasanja.
U odbrani patriotskih pitanja unakazili smo mnoge generacije, neke ratovima a neke posledicama ratova.

Што се тиче трагедије на Цетињу, најједноставније објашњење је углавном и најближе истини.Један појединац је просто полудео и кренуо да убија кога стигне.Нема неког посебног узрока и мотива, једноставно дешава се да неко пукне и то је то.Срања се дешавају.
Sa ovim tema može da se zaključi pa i zaključa.

Што се тиче трагедије на Цетињу, најједноставније објашњење је углавном и најближе истини.Један појединац је просто полудео и кренуо да убија кога стигне.Нема неког посебног узрока и мотива, једноставно дешава се да неко пукне и то је то.Срања се дешавају.
Videćemo od Darka Trifunovića, najverovatnije GRU operacija Rusije

Nekoliko decenija mi imamo oruzje, nacionalizam provucen kroz kriminal, ratove, izokrenutu svest sta je dobro a sta lose, sta je pristojno a sta nije.

Kod vecine ljudi se pomenuto izrazava kroz blagu histericnost, psovke i sizofreno trubljenje u saobracaju dok kod retkih (izuzetno, izuzetno retkih) posluzi kao okidac.

Mozda bi bilo okidaca i bez agresivne sredine, mi to ne znamo, ali svakako znamo da postoji snazna veza izmedju agresije i agresivnog ponasanja.
U odbrani patriotskih pitanja unakazili smo mnoge generacije, neke ratovima a neke posledicama ratova.
Да је то тако, све масовне убице би од раније били врло агресивни и насилни, имали би предисторију вршења тешких кривичних дела(покушаји убиства, разбојништва, силовања и слично) па би све то кулминирало масовним убиством.Међутим, људи описују масовне убице углавном као мирне грађане и по званичним статистикама масовне убице углавном нису раније вршиле нека тешка кривична дела.

Да је то тако, све масовне убице би од раније били врло агресивни и насилни, имали би дугу историју вршења тешких кривичних дела(покушаји убиства, разбојништва, силовања и слично) па би све то кулминирало масовним убиством.Међутим, људи описују масовне убице углавном као мирне грађане и масовне убице углавном нису раније вршили нека тешка кривична дела.
Što znači da ih je nemoguće unapred identifikovati kao opasne a čak i da je moguće jedina mera koja bi dolazila u obzir jeste oduzimanje oružja od istih.Ali s obzirom da je oružje često u ilegalnom posedu...

Što znači da ih je nemoguće unapred identifikovati kao opasne a čak i da je moguće jedina mera koja bi dolazila u obzir jeste oduzimanje oružja od istih.Ali s obzirom da je oružje često u ilegalnom posedu...
Једина превенција је благовремено психијатријско лечење јер и најтеже душевне болести се могу држати под контролом одговарајућом терапијом.

Аха...не можемо препознати опасност код човека који прети годинама да ће " повести" неке људе са собом?
Обојица су то изјављивала.
Али не, зашто лечити када имамо мила, великосрбе, овог и оног...
Na koju "obojicu" sisoje misliš?

Poslednja izmena:
U par godina u Cetinju su se desila dva velika masovna ubistva. Izuzetno surova usmerena i na nevinu decu,da se zatre potomstvo. Setio sam se ranije onog Kapisode sto je ubio Kseniju Pajcin,nasilje na ulicama,blokade patrijarhu da dodje do cetinjskog manastira i ustolici vladiku Joanikija. Centar crnogorskog nacionalizma, onog sto se naziva pogresno ********* u stvari politicki protivnici Srbije i njenog uticaja.
Jos kao ucenici isli smo na ekskurziju u Cg i jedan nas drug je pogodjen kamenom u glavu,jos u Jugoslaviji.
Zasto je taj grad toliko nasilan,sta je uzrok,frustriranost ili primitivni nagoni? Dinarski mentalitet,neobrazovanost?

Montenegro je uvek bio poznat po necivilizovanom stanovnistvu koje je
negovalo krvnu osvetu i ostale primitivne plemenske obicaje. Cetinje, kao
izuzetno izolovana vukojebina je uvek bilo centar Montenegrijanskog primitivizma.

:pop2:

Katastrofa mentalitet. Mozda je bolje da ne dolaze ovamo. Ne bih da generalizujem primetio sam i kod Hercegovaca da su nasilni,zamerljivi ali CG katatrofa,narocito Cetinje.
Nas je bog pogledao da su se Siptari otcepili,inace bi toga bilo svakodnevno i u Srbiji. Makedonija da je pameti da im da Gostivar,Tetovo i da zive normalno.
Mozda preterujem,medjutim kada se nesto ponavlja jeste znak da nesto nije u redu. Imate zemlje gde se to nikad nije desilo u istoriji,npr Island,Farska ostrva,Finska.
I Kostini su čini mi se poreklom sa Cetinja. I Žarko. Ko će ga znati, negde dodiruješ tangentu istine. Mada je Cetinje baš specifično. Činjenica je da su Dinarci prek narod i da se od toga, čak i kada se gnušaš svega navedenog, teško može pobeći. Genetika, mentalitet, šta li već.
Moj lični utisak, zasnovano na brojnim kontaktima, kao i činjenici da i sam imam dinarsko poreklo, išlo bi u pravcu da je to narod ogromnih krajnosti. Ne trpe sredinu i prosečnost. Tako da se najčešće radi o teškim suprotnostima. Ili su iritantno dobri, ili su proklete hulje.
Valjda je čitav taj sklop surove prirode, izuzetno potentnog stanovništva i ograničenih izvora hrane, kroz vekove razvio kod lokalnog stanovništva mentalitet koji neprestano hoda po ivici, pokušavajući na taj način da obezbedi golu fizičku egzistenciju. .
Onda tu idi i svi ti spinovi jugokomunističkih režima, koji se ulagaju tamošnjem mentalitetu, potencirajući na nekakvom čojstvu, junaštvu, Sparti, ratničkom mentalitetu, zarad svojih sitnorežimskih interesa, tako da su ovakve stvari samo posledica svega navedenog.

I Kostini su čini mi se poreklom sa Cetinja. I Žarko. Ko će ga znati, negde dodiruješ tangentu istine. Mada je Cetinje baš specifično. Činjenica je da su Dinarci prek narod i da se od toga, čak i kada se gnušaš svega navedenog, teško može pobeći. Genetika, mentalitet, šta li već.
Moj lični utisak, zasnovano na brojnim kontaktima, kao i činjenici da i sam imam dinarsko poreklo, išlo bi u pravcu da je to narod ogromnih krajnosti. Ne trpe sredinu i prosečnost. Tako da se najčešće radi o teškim suprotnostima. Ili su iritantno dobri, ili su proklete hulje.
Valjda je čitav taj sklop surove prirode, izuzetno potentnog stanovništva i ograničenih izvora hrane, kroz vekove razvio kod lokalnog stanovništva mentalitet koji neprestano hoda po ivici, pokušavajući na taj način da obezbedi golu fizičku egzistenciju. .
Onda tu idi i svi ti spinovi jugokomunističkih režima, koji se ulagaju tamošnjem mentalitetu, potencirajući na nekakvom čojstvu, junaštvu, Sparti, ratničkom mentalitetu, zarad svojih sitnorežimskih interesa, tako da su ovakve stvari samo posledica svega navedenog.
Imamo slične događaje u Zaječaru i u Leskovcu pre 20-tak godina.Tamo i nema mnogo dinarskog stanovništva.

Montenegro je uvek bio poznat po necivilizovanom stanovnistvu koje je
negovalo krvnu osvetu i ostale primitivne plemenske obicaje. Cetinje, kao
izuzetno izolovana vukojebina je uvek bilo centar Montenegrijanskog primitivizma.

:pop2:
Крвна освета има своја правила, није то убијање на кога наиђеш, деца и жене се не убијају.

Једина превенција је благовремено психијатријско лечење јер и најтеже душевне болести се могу држати под контролом одговарајућом терапијом.
Ovo što se dogodilo u Crnoj Gori nije delo duševno bolesnog čoveka i nije reč o masovnom nego o višestrukom ubistvu gde je postojao motiv za svako od izvršenih ubistava.Sad što je taj motiv društveno neprihvatljiv ne znači da se samim tim može osnovano pretpostaviti da je ubica bio duševno bolestan ili da je u momentu izvršenja bio neuračunljiv.
Bitno različit slučaj jeste slučaj u Mladenovcu gde počinilac nije birao žrtve nego je ubio sve koje je stigao da ubije.Samo takve slučajeve možemo okvalifikovati kao masovno ubistvo.

Ovo što se dogodilo u Crnoj Gori nije delo duševno bolesnog čoveka i nije reč o masovnom nego o višestrukom ubistvu gde je postojao motiv za svako od izvršenih ubistava.Sad što je taj motiv društveno neprihvatljiv ne znači da se samim tim može osnovano pretpostaviti da je ubica bio duševno bolestan ili da je u momentu izvršenja bio neuračunljiv.
Bitno različit slučaj jeste slučaj u Mladenovcu gde počinilac nije birao žrtve nego je ubio sve koje je stigao da ubije.Samo takve slučajeve možemo okvalifikovati kao masovno ubistvo
То што је неко урачунљив, не значи да није душевно болестан.

nisu oni nikakvi nacionalisti, to je grad poremećenih ljudi

То што је неко урачунљив, не значи да није душевно болестан.
One duševne bolesti i poremećaji koji ne dovode do stanja u kojem jedinka ne razume značaj svojih dela i koji ne utiču na sposobnost upravljanja njenim postupcima nemaju nikakav krivičnopravni značaj.
Većina ogromna većina kriminalaca ne pati ni od jedne duševne bolesti.Neprihvatanje potčinjanjavanju društvenim normama (takozvane psihopatije) nije posledica bolesti nego te jedinke jednostavno imaju takav karakter.

Back