Čestitate nekom rođendan SMS-om,a on/on ne odgovori!?

• Začetnik teme Začetnik teme Tejk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ako me nesto sasvim smori i uopste ne dopire do mene, onda su to te glupave cestitke porukicama na mobilnom. Taman posla da bih odgovorila svima. Pa nisam valjda luda da za neki praznik potrosim sto i nesto dinara kredita na puko zahvaljivanje. Uzasno mi je to glupo. Kad mi je do nekog stalo, ja ga nazovem i cestitam mu praznik (koji god) i lepo se ispricamo. Isto ocekujem od svojih prijatelja i kad oni meni zele nesto da cestitaju. Ako neko nema sta da mi kaze osim cestitke, onda ne mora ni da cestita.
ps. Inace su, po mom misljenju, cestitke svih vrsta i oblika jedno veliko glupiranje i bespotrepshtina.

Е, да појасним!
(Лимунадо, хвала, подсетила си ме поруком! :zag:)

Захваљујем се људима кад ми кажу или ураде нешто за шта нисам лично заслужна.
Значи, ако неко похвали мој рад, могу да се захвалим што је приметио, али не и за нешто друго. Ако ме директор похвали, не захваљујем се, то је посао директора, да примети да сам нешто добро урадила.

Кад добијем репутацију,. не захваљујем се оном ко ми је дао, јер сам вероватно постом ту репутацију заслужила.
Исто тако, не очекујем да се неко захвали мени за боне.

За свој рођендан ја нисам заслужна. Честитке нисам ,,зарадила'' од сваког. Неко ми честита само зато што сам му драга, неко само из пристојности, неко ,,враћа''...
И мислим да је ред да се захвалим што је неко одвојио своје време да помисли на мене и пошаље ми честитку.

Zamišljam...:roll: I ne vidim neku veliku propast osim što treba da uložiš malo truda i koji dinar sitno...

I treba svima da kažeš hvala,ako znaš za red...

Hvala je osnovno...a "dođi na tortu" može,a i ne mora...
Ne bih da ih navikavam....:mrgreen:
Problem bi bio da im zaboravim rodjendan...a to ne zaboravljam...
@limunada
U temi piše da damo svoje mišljenje...ovo je bio off topic sa tvoje strane...

Poslednja izmena:
@ Dasty
Prihvatam da svako ima prava na svoje viđenje situacije, ali ...mene bi bio blam da ne odgovorim nekom ko se setio da mi je rođendan ili već neki drugi važan datum za mene.:neutral:
Napisala sam kako bi na neki način opravdala tvoju drugaricu...
Hoću da kažem da nekad "sitničarimo"....u životu...
Nemoj na to tako da gledaš i da te pogadja...ipak ti je prijateljica...

Odgovorim svima koji su mi čestitali rođus ili neki drugi praznik. Ako su oni imali vremena i kredita da se sete mene i ja mogu da se pristojno zahvalim. Ne zaboravljam ni rođendane dragih ljudi. U odbranu ovih koji ne odgovaraju na rođendanske sms-ove, ne treba se odmah sekirati, neki ljudi prosto ne drže do toga ili su nemarni ili su neraspoloženi u tom trenutku. Ne mora uvek da znači da ne vole osobu koja im je poslala sms.

Odgovorim svima koji su mi čestitali rođus ili neki drugi praznik. Ako su oni imali vremena i kredita da se sete mene i ja mogu da se pristojno zahvalim. Ne zaboravljam ni rođendane dragih ljudi. U odbranu ovih koji ne odgovaraju na rođendanske sms-ove, ne treba se odmah sekirati, neki ljudi prosto ne drže do toga ili su nemarni ili su neraspoloženi u tom trenutku. Ne mora uvek da znači da ne vole osobu koja im je poslala sms.

Ne mora da znaci...ali kao sto neko ispostuje to da neko ne pamti rodjendane, nije mu bitno pa ga i ne opterecuje time ...taj drugi koji ne pamti bi bar mogao da za bitne osobe ( kojima znaci da im se cestita ) zapise datum i ispostuje jih...
Ono kompromis...

Pa,mislim da je u neku ruku razumljivo kad neko ne odgovori na čestitku,s obzirom na to koliko takvih dobije u toku dana...nemaju ljudi ni kredita ni živaca svima da se zahvaljuju :mrgreen: ali nije da je situacija koju spominješ najprijatnija :confused:
U svakom slučaju,mislim da je osobi koja ti je bliska svakako bolje čestitati in vivo ili je pozvati,ako već nisi u mogućnosti da je vidiš...

Па јесте, неко треба да има кредита и живаца да мени честита, али ја немам живаца ни кредита да одговорим на сваку честитку... :mrgreen:

Ih,pa to je njemu jedna poruka,a ti treba da otkucaš 50 :p
ja se u suštini uvek zahvalim,a ovo što sam navela je moguće opravdanje kojim se tešim ako meni neko neo dgovori na čestitku :mrgreen:

Знаш како, мени по цео дан звони телефон. И пре неки дан пукнем, и кажемм једној куми:,,Не могу да причам, мука ми је више од телефонских разговора!''
А она ми на то каже:,,Верујем, али ЈА сам те данас први пут назвала, нисам ти ја крива што ти звони телефон...''

Е, тако некако и за рођендан. Није тај неко ко је послао поруку крив што смо ми већ одговорили на петрнест порука пре тога.

Pozdrav svima!
Baš me zanima da li vam se nekada dogodila situacija opisana u naslovu teme,i kakva je vaša reakcija na istu?
Da pojasnim malo, u pitanju je slučaj sa veoma dobrom drugaricom, koja inače ne pamti kad je kome rođendan i to joj ne zameram mnogo,jednostavno takva je, inače je divna osoba. Ali kad joj ja čestitam, pa ona "zaboravi" da napiše makar "hvala" ili bar da cimne,
to već ne mogu da razumem.Inače već godinama ne živimo u istom gradu,pa se jako retko viđamo, stoga mislim da je takav previd sa njene strane malo bzv!
Da li ja preterujem, ili je ona malko nemarna, po vašem mišljenju?
Ima li neko slična iskustva, bila bih zahvalna svima koji daju svoje mišljenje:)

sa mnom svi imaju slična iskustva....
za rođendane ne odgovaram na sms...na mejove koji nisu hitni nikad ne odgovaram, samo konstatujem....a i ovako, "radnim danima" ako konstatujem sms-okej, pročitam, ali NE odgovorim. samo ako je u pitanju promena vremena za viđanje. rekao sam da ću se naći sa nekim u 5, pa mi jave da je u 8...pošaljem ok... ( : a nekad ni to...
na poruke..dođi večeras ili u petak ništa ne odgovorim.....
ljudi koji me znaju, znaju da se retko ili uopšte ne javljam na mobilni i da ga nosim isključivo zbog poslovnih gluposti, a i to sam prebacio na nekog drugog... :hahaha: retko se javim i tad je ono...pa zar je moguće da se javljaš na telefon...
meni je telefon smor mašina...
i pored toga, niko se ne ljuti..

Ja smatram da je reciprocitet veoma zdrav u odnosima svih vrsta.
Volim da osluskujem i posmatram kako moji bliznji reaguju na neka moja ponasanja.
Svasta se tu moze saznati.
Ako malo posmatramo shvaticemo na koje nacine bliski ljudi zele da komuniciramo, kojom dinamikom, kojim intenzitetom i to treba postovati.
Ako neko ne odgovori znaci da
a) ne drzi do tog povoda koji cestitam
b) ne drzi do cestitanja bilo cega
c) ne drzi do mene

Ako neko uobicajeno cestita i odgovara na cestitke pomislicu da je previd.
Ne znam sta se radi kada neko redovno NE odgovara posto je meni dovoljno ne odgovoriti jednom da bih se povukla.
Volim da primam i saljem sms cestitke i onima sa kojima nisma preterano bliska, ali im tim povodom izrazim svoju naklonost. Za razliku od toga volim da se cujem samo sa bas bliskim ljudima dok sa ostalim ume da bude usiljeno :neutral:
U svakom slucaju cenim sto se neko setio mene i nekog mog vaznog datuma i obradujem se :)
Ako cestitka stigne od osobe koja mi je bas nebitna, obavezno odgovorim jer ipak je nekulturno ne zahvaliti se.

uf.. ;)

ja sam jedno vreme stavljao onaj alarm da me podseti..torta i zvonce ( :
a onda sam i pored toga zaboravljao..neka, kao, kasnije ću i - zaboravim..a sutradan je trulo da nekome čestitate rođendan...hm
e, i onda sam ta zaduženja kome je kad rođoš preneo isto na nekog...pa me uvek lepo podseti...i onda sve uredno zovem, čestitam, kupim poklon...
nije da ja nisam pre toga hteo, nego jesam....nemaran malo :sad2:
a i grozna stvar je što ja konstantno kasnim..al ne akademskin 15 nego nekad i po 2 sata..:mrgreen: pa moram malo da budem na forumu i tako.. ( :

Pozdrav svima!
Baš me zanima da li vam se nekada dogodila situacija opisana u naslovu teme,i kakva je vaša reakcija na istu?
Da pojasnim malo, u pitanju je slučaj sa veoma dobrom drugaricom, koja inače ne pamti kad je kome rođendan i to joj ne zameram mnogo,jednostavno takva je, inače je divna osoba. Ali kad joj ja čestitam, pa ona "zaboravi" da napiše makar "hvala" ili bar da cimne,
to već ne mogu da razumem.Inače već godinama ne živimo u istom gradu,pa se jako retko viđamo, stoga mislim da je takav previd sa njene strane malo bzv!
Ima li neko slična iskustva, bila bih zahvalna svima koji daju svoje mišljenje:)

Imamo istu drugaricu! Mene voli, znam, pa joj ne zameram!

Pozdrav svima!

desilo se...........
i buduci da kada sam srela doticnu osobu nikakav pomen dogadjaja nisam dobila,gorepomenuta osoba je upamtila kad sam joj zadnji put cestitala rodjendan.
.as simple as that........:mrgreen:

Ako me nesto sasvim smori i uopste ne dopire do mene, onda su to te glupave cestitke porukicama na mobilnom. Taman posla da bih odgovorila svima. Pa nisam valjda luda da za neki praznik potrosim sto i nesto dinara kredita na puko zahvaljivanje. Uzasno mi je to glupo. Kad mi je do nekog stalo, ja ga nazovem i cestitam mu praznik (koji god) i lepo se ispricamo. Isto ocekujem od svojih prijatelja i kad oni meni zele nesto da cestitaju. Ako neko nema sta da mi kaze osim cestitke, onda ne mora ni da cestita.
ps. Inace su, po mom misljenju, cestitke svih vrsta i oblika jedno veliko glupiranje i bespotrepshtina.

Cestitke od srca i nisu budalastine i neznam zasto tako pesimisticni odgovor ........Neznam ali prvi put osecam da neko ima veliku kolicinu negativne energije ........ nista ti to nevalja:heart::heart::heart::heart:

Zasto bi bilo ko morao da ti odgovori na sms cestitku??????????????????????
Da li ti je Taj Neko to trazio?

Sama si se setila, poslala.... uzivaj u tome :)
Ukoliko ocekujes, da ti to neko plati u ekvivalentnom iznosu emocija, ... onda tvoje namere i nisu bas iskrene, zar ne?
Tebe je razocaralo tvoje ocekivanje, a ne osoba !

Pravo pitanje je:
Zasto ocekujes bilo sta????????

Bas nista na ovom svetu se ne Mora....
el tako?
:)

Bas zato kad zelis da nesto slatko uradis nekom svom dragom bicu, uzivas u tome jer:
ne moras
bas tako zelis
lepo ti je sto To radis
mnoooogo ti je lepo sto to radis
i onda samo uziiiiiiiivas u tome :)
jer to je samo tvoja ideja, i realizacija, i samo tvoj projekat :)

Poslednja izmena:

Back