Čestitate nekom rođendan SMS-om,a on/on ne odgovori!?

• Začetnik teme Začetnik teme Tejk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sasvim suprotno od ovoga...:roll:

Čim mi neko pošalje bar sms znači da me se sjetio i ne vidim razlog što bi me to nerviralo...jer bitna je namjera,a "tehnički"dio, da li će čestitka biti uživo,telefonom ili sms-om je manje važan...
Trudim se da se sjetim rođendana svih koji mi znače (a jedino što nekako pamtim su rođendani :)),i naravno,trudim se da se zahvalim svakome ko mi čestita...Mislim da je nezahvalno i nevaspitano ne odgovoriti na bar neki način na čestitku...Možeš da nemaš trenutno kredita ili nešto opravdano da te spriječi,ali imaš i sutra dan...
Nekako čak imam više opravdanja i kad se neko ne sjeti da mi čestita,nego kad mi ne odgovori na čestitku...:roll: Mislim,može čovjek da zaboravi kad je nekome rođendan,ali šta tako strašno treba da se dogodi da ne možeš otipkati ni jedno obično "hvala",ako ti neko već čestita nešto...Kao što rekoh,to mi je stvar (ne) kulture i egoizma...
Takođe ne razumijem one namćore koji na svoj rođendan isključe telefon,jer ih mrzi da ih neko cima...:)
Kao propašće svijet ako ih neko propudi u ponoć...a kladim se da jedva čekaju da ih se neko sjeti...:)

:ok::ok::ok:

Pozdrav svima!
Baš me zanima da li vam se nekada dogodila situacija opisana u naslovu teme,i kakva je vaša reakcija na istu?
Da pojasnim malo, u pitanju je slučaj sa veoma dobrom drugaricom, koja inače ne pamti kad je kome rođendan i to joj ne zameram mnogo,jednostavno takva je, inače je divna osoba. Ali kad joj ja čestitam, pa ona "zaboravi" da napiše makar "hvala" ili bar da cimne,
to već ne mogu da razumem.Inače već godinama ne živimo u istom gradu,pa se jako retko viđamo, stoga mislim da je takav previd sa njene strane malo bzv!
Da li ja preterujem, ili je ona malko nemarna, po vašem mišljenju?
Ima li neko slična iskustva, bila bih zahvalna svima koji daju svoje mišljenje:)
Ја знам да постоје људи којима тај рођендански датум много значи и то поштујем.
Али очекујем од других да схвате и поштују да мени то није ни најмање битно и да се не бих наљутила ни на рођену мајку да ми не честита.

Иначе, људима који ми честитају рођендан смс-ом умем да не одговорим и два-три дана, али их накнадно или позовем или пошаљем смс уз извињење што касним.

Можда ће тако и твоја другарица.

To se desava i meni. I ne samo kod takvih situacija, nego kod dogovora, gde neko treba nesto da potvrdi i slicno, ljudi cesto ignorisu SMS poruke. 60% njih! Ili odgovore tek dva dana kasnije. A uvek moze i da se desi da neko nema kredita, ili mu je iskljucen fon, a ja to ne znam, pa cekam odgovor...
Rodjendanske cestitke ne smatram toliko "hitnim" za odgovor :), mada je lepo makar kasnije staviti do znanja da je prouka primljena i odgovoriti (osim ako je osoba koja cestita persona non grata hahaha).

Pa sam se lepo prilagodila, te kad je nesto zaista vazno ili hitno, onda ZOVEM:), a porukice ostavljam za neobavezne stvari, koje mogu da "cekaju". Tako sam resila taj problem...

Poslednja izmena:
Има људи који ми нису толико блиски да ме позову.
Ја волим кад ми пошаљу поруку, и захвалим се обавезно.
Ђаци, бивши, често пошаљу поруку.
Одговорим сваком, мислим да је то ред. А обрадујем се кад се неко сети.

И ја водим рачуна о рођенданима драгих људи.
И мислим да је то лепо. :heart:
Samo da se potpisem :)

Čim mi neko pošalje bar sms znači da me se sjetio i ne vidim razlog što bi me to nerviralo...jer bitna je namjera,a "tehnički"dio, da li će čestitka biti uživo,telefonom ili sms-om je manje važan...
Trudim se da se sjetim rođendana svih koji mi znače (a jedino što nekako pamtim su rođendani :)),i naravno,trudim se da se zahvalim svakome ko mi čestita...Mislim da je nezahvalno i nevaspitano ne odgovoriti na bar neki način na čestitku...Možeš da nemaš trenutno kredita ili nešto opravdano da te spriječi,ali imaš i sutra dan...
Nekako čak imam više opravdanja i kad se neko ne sjeti da mi čestita,nego kad mi ne odgovori na čestitku...:roll: Mislim,može čovjek da zaboravi kad je nekome rođendan,ali šta tako strašno treba da se dogodi da ne možeš otipkati ni jedno obično "hvala",ako ti neko već čestita nešto...Kao što rekoh,to mi je stvar (ne) kulture i egoizma...
Takođe ne razumijem one namćore koji na svoj rođendan isključe telefon,jer ih mrzi da ih neko cima...:)
Kao propašće svijet ako ih neko propudi u ponoć...a kladim se da jedva čekaju da ih se neko sjeti...:)

:klap::ok: potpisujem.

Ja smatram da je reciprocitet veoma zdrav u odnosima svih vrsta.
Volim da osluskujem i posmatram kako moji bliznji reaguju na neka moja ponasanja.
Svasta se tu moze saznati.
Ako malo posmatramo shvaticemo na koje nacine bliski ljudi zele da komuniciramo, kojom dinamikom, kojim intenzitetom i to treba postovati.
Ako neko ne odgovori znaci da
a) ne drzi do tog povoda koji cestitam
b) ne drzi do cestitanja bilo cega
c) ne drzi do mene

Ako neko uobicajeno cestita i odgovara na cestitke pomislicu da je previd.
Ne znam sta se radi kada neko redovno NE odgovara posto je meni dovoljno ne odgovoriti jednom da bih se povukla.
Volim da primam i saljem sms cestitke i onima sa kojima nisma preterano bliska, ali im tim povodom izrazim svoju naklonost. Za razliku od toga volim da se cujem samo sa bas bliskim ljudima dok sa ostalim ume da bude usiljeno :neutral:
U svakom slucaju cenim sto se neko setio mene i nekog mog vaznog datuma i obradujem se :)
Ako cestitka stigne od osobe koja mi je bas nebitna, obavezno odgovorim jer ipak je nekulturno ne zahvaliti se.

Najdebilnije je kad mi neko od bliskih prijatelja cestita rodjendan ili neki praznik preko sms-a....

Meni je to uvredljivo...Ionako se retko vidjamo i cujemo, pa onda makar taj dan neko od njih moze da te pozove i kao covek cestita ako je vec hteo...Ovo mi deluje prazno, neiskreno i kao otaljavanje...

Od prijatelja/poznanika sa kojima nisam toliko bliska to je za ocekivati i na to se ne srecam, deluje mi ok...svaka cast i sto su se setili..

Ali, neke stvari su vremenom izgubile na vrednosti pa tako i prijateljstvo, kumstvo, porodicni skupovi, slave i sl...Danas je to ljudima manje bitno i to je tuzno...

ја не одговарам на та смс честитања било да је у питању рођендан, нова година, верски празник...
мени је то помало увредљиво да неко не жели да те чује него само извади из темлејта пригодну фразу и пошаље је.

Da li ja preterujem, ili je ona malko nemarna, po vašem mišljenju?
Ima li neko slična iskustva, bila bih zahvalna svima koji daju svoje mišljenje:)

Imam iskustva,do pre godinu dana svake godine snaji pošaljem sms za rođendan a on ni jednom nije odgovorila......više joj uopšte ne čestitam rođendan.
Takve osobe ili su malko više nemarne i nemaju obzira prema bližnjim,po mom mišljenju i iskustvu.

Najdebilnije je kad mi neko od bliskih prijatelja cestita rodjendan ili neki praznik preko sms-a....

Meni je to uvredljivo...Ionako se retko vidjamo i cujemo, pa onda makar taj dan neko od njih moze da te pozove i kao covek cestita ako je vec hteo...Ovo mi deluje prazno, neiskreno i kao otaljavanje...

Od prijatelja/poznanika sa kojima nisam toliko bliska to je za ocekivati i na to se ne srecam, deluje mi ok...svaka cast i sto su se setili..

Ali, neke stvari su vremenom izgubile na vrednosti pa tako i prijateljstvo, kumstvo, porodicni skupovi, slave i sl...Danas je to ljudima manje bitno i to je tuzno...

Nije manje bitno,nego su se vremena promijenila...Ljudi se bore za svoj opstanak i egzistenciju i jednostavno nemaju vremena,a više ni volje vjerovatno kad umorni dođu sa posla...
Sjećam se vremena iz 80 i neke kad su se komšije iz moje ulice,njih 15-20 , okupljali da slave,recimo, 8.mart kod nekoga u kući...iduće godine kod drugog itd...Ej,zamisli sad da se tako skupe...ma,nema šanse ni u ludilu...A isti su ljudi...samo nije isto vrijeme...Bila su to ipak neka bezbrižnija vremena,sa nekom sigurnošću života ...a sada nije tako...
Mada...ja sam za to da čovjek ne treba da se prepusti toj ravnodušnosti i okrenutosti sebi skroz i da bar može da odvoji toliko vremena da se sjeti nešto čestitati nekome ili odgovoriti na čestitku,makar sms-om...

p.s. Izvinjavam se na digresiji,možda nema direktne veze sa temom...a možda i ima...

Poslednja izmena:
Nije manje bitno,nego su se vremena promijenila...Ljudi se bore za svoj opstanak i egzistenciju i jednostavno nemaju vremena,a više ni volje vjerovatno kad umorni dođu sa posla...

p.s. Izvinjavam se na digresiji,možda nema direktne veze sa temom...a možda i ima...

To ne pije vodu...Nazalost, ja bas spadam u tu grupu koja se bori za sve pomenuto, pa ipak u toku 24h imam 2 min. vremena da nazovem nekoga i cestitam...Ono, dok stojim i cekam bus, na primer...To su samo mizerni izgovori...

Има људи који ми нису толико блиски да ме позову.
Ја волим кад ми пошаљу поруку, и захвалим се обавезно.
Ђаци, бивши, често пошаљу поруку.
Одговорим сваком, мислим да је то ред. А обрадујем се кад се неко сети.

И ја водим рачуна о рођенданима драгих људи.
И мислим да је то лепо. :heart:

Takodje
Isti slucaj:super:

ja uglavnom odgovorim...
ali umem da zaboravim, zablentavim se, zapričam, zachatujem, zagledam, začitam; dešava mi se da imam nešto zanimljivije da radim; ili da kažem sebi "kasnije ću" nekoliko puta jer me mrzi i na kraju ne odgovorim...
ali ako nekoga baš volim teško da mu neću odgovoriti...
i ako neko koga baš volim a ne odgovori meni, biću tužna, a ne ljuta i uvređena...
to sve ne znači da mi ti što im ne odgovorim pod obavezno nisu dragi... samo mi nisu bliski...

inače, to čestitanje rođendana mi je ok, ali malo je dosadno kad krenu čestitanja nove godine, božića, uskrsa i ostalih praznika. pogotovo što ja i nisam neki vernik.

Pa draze mi je da mi neko cestita rodjendan sms-om nego preko fejsa...:roll: Opet mi je draze i preko fejsa nego nikako... Eto neki ljudi su mi cestitali rodjendan na taj nacin iako ih slabo poznajem, dok mi moja naj drugarice vec drugu godinu nije uopste cestitala... Prvi put je rekla kako joj navodno bio pokvaren telefon (kao da nije mogla na drugi nacin da mi cestita, preko kompa i slicno), a sad me nije ni nazvala, cak smo se srele posle toga i ona nista...Jeste da se ne vidjamo kao pre, jer se odselila u Bg, ali mogla je da me nazove...:sad2:

Uvek se setim rodjendana meni dragih osoba....:heart: to je samo jedan od bezbroj nacina da im pokazem koliko mi je stalo do njih....
Nekoliko meni dragih osoba ne pamti ( kao ) ni svoje rodjendane a kamoli tudje...pa sam resila da im uopste ne cestitam...kad ne pamte svoje rodjendane, sto da ih ja podsecam na isti...
Jednostavno ne cestitam, niti ocekujem od njih da mi cestitaju...mada iako ne cestitam, setim se i pomislim na njih...ali sam se toliko ispraksala da se ovaj put nisam ni podsetila...i bas mi drago sto je tako...ne cimam se oko gluposti i imam svoj mir....

P.s. nemanje kredita je najbedniji moguc izgovor..iako je mozda ponekad i istina....kad mi je do nekog stalo, nadjem nacin da saopstim to sto zelim i da uputim lepe zelje... tako da verujem da ko ko konstantno nalazi izgovore da mu jednostavno nije stalo...

Poslednja izmena:
Pozdrav svima!

Ali kad joj ja čestitam, pa ona "zaboravi" da napiše makar "hvala" ili bar da cimne,
to već ne mogu da razumem
Lele...pa ja sam takva...
Ovo mi sad dodje kao opomena...
Pa meni 20 čoveka čestita rodjendan... zamisli kad bih svima rekla hvala...
I ja kad čestitam...ne očekujem hvala...nego "dodji na tortu":per:

Skoro nikada ne odgovaram na sms. Na pitanja kako sam, sta ima novo tipkanjem treba da odgovorim? :roll: To bi bilo isto kao kada bih srela nekoga na ulici, pita me isto, i nastavi svojim putem. To je - to, u slici. Cestitanje rodjendana, praznika, narocito verskih ignorisem jer je nekulturno ali i drsko pre svega jer svi koji mi salju te genericno srocene poruke znaju da sam ateista, ali uprkos tome ipak salju. :banovati:na sms. :D

:worth:

Ja smatram da je reciprocitet veoma zdrav u odnosima svih vrsta.
Volim da osluskujem i posmatram kako moji bliznji reaguju na neka moja ponasanja.
Svasta se tu moze saznati.
Ako malo posmatramo shvaticemo na koje nacine bliski ljudi zele da komuniciramo, kojom dinamikom, kojim intenzitetom i to treba postovati.
Ako neko ne odgovori znaci da
a) ne drzi do tog povoda koji cestitam
b) ne drzi do cestitanja bilo cega
c) ne drzi do mene

Ako neko uobicajeno cestita i odgovara na cestitke pomislicu da je previd.
Ne znam sta se radi kada neko redovno NE odgovara posto je meni dovoljno ne odgovoriti jednom da bih se povukla.
Volim da primam i saljem sms cestitke i onima sa kojima nisma preterano bliska, ali im tim povodom izrazim svoju naklonost. Za razliku od toga volim da se cujem samo sa bas bliskim ljudima dok sa ostalim ume da bude usiljeno :neutral:
U svakom slucaju cenim sto se neko setio mene i nekog mog vaznog datuma i obradujem se :)
Ako cestitka stigne od osobe koja mi je bas nebitna, obavezno odgovorim jer ipak je nekulturno ne zahvaliti se.

Divno rečeno i izanalizirano:worth::ok:

Lele...pa ja sam takva...
Ovo mi sad dodje kao opomena...
Pa meni 20 čoveka čestita rodjendan... zamisli kad bih svima rekla hvala...
I ja kad čestitam...ne očekujem hvala...nego "dodji na tortu":per:

Zamišljam...:roll: I ne vidim neku veliku propast osim što treba da uložiš malo truda i koji dinar sitno...

I treba svima da kažeš hvala,ako znaš za red...

Hvala je osnovno...a "dođi na tortu" može,a i ne mora...

Знам да ћу за рођендан добити много СМС порука. И за Божић и Нову годину.
Док сам била на при пејду, купим си мало више кредита пред те дане, да бих могла свима да одговорим.
Сад сам на пост пејду, годинама већ, али ми никад није тешко да одговорим сваком.
Свако ко се сетио мог рођендана заслужио је бар да му се љубазно захвалим.
А позив на торту наравно не могу упутити свима, нити очекујем да ме свако позове.

Back